Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am renuntat sa-mi mai inscriu piticul la gradinita anul acesta. Drept "scuza" m-am gandit ca Mara va fi prea mica sa incaseze toate virozele, racelile, bolile cu care va veni Matei de la gradi, plus ca trebuia sa ma rog de directoare sa-l primeasca la 2,9 ani... eu nu sunt adepta spagii si nu as fi dat si mi-e teama ca fara nu as fi reusit.

Am sa incerc la anul!

Succes piticilor care incep gradinita in toamna!

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialnyko spune:

Imi pare nespus de rau sa descopar ca peste tot este o nebunie cind e vorba sa inscrii copilul la gradinita.Alexandra mea cind va incepe anul scolar nu va avea 3 ani fara 7 saptamani.Si pentru aceste 7 saptamani directoarea de la gradinita (la care si fata cea mare merge de un an)nu vrea s-o inscrie.Am incercat sa intervin cu diverse ,,pile", insa si acestea s-au dovedit a fi nefolositoare.Ca are deja 30 de cereri(nr. maxim de copii in grupa) si ca nu sunt locuri.Dar sa o aduc cand va implini 3 ani!!!Daca acum nu mai sunt locuri, in noiembrie de unde face rost???De doua saptamani dau din colt in colt si nu stiu cu cine sa mai vorbesc.Pentru 7 saptamani copilul meu va pierde un an, de dragul spagii si-al directoarei!Intrebarea se pune in felul urmator: cei de la Ministerul educatiei, care sunt la curent cu ce se intampla, ce masuri iau???Cine are prioritate la inscriere?Copilul din cartier, sau copilul din satele invecinate???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by dialnyko
[Cine are prioritate la inscriere?Copilul din cartier, sau copilul din satele invecinate???

Acela care impinge o spaga mai consistenta si mai discreta (prin relatii).
Sincer, ceea ce se intampla la inscrierea in gradinitele de stat este in multe cazuri o BATJOCURA la adresa cetatenilor acestei tari din impozitele carora traiesc acestea.
Gradinitele de stat se comporta ca niste entitati autonome care ne fac pe plac cand si cum au chef, daca au chef vreodata. Pai stimati directori de gradinite, VOI ar trebui sa fiti responsabili in fata unui comitet al comunitatii locale, nu parintii sa devina slugile voastre cersind un loc la gradinita. Stimati slujbasi ai MEC, gradinitele ar trebui controlate strict de comunitatea locala, planificandu-si resursele in functie de numarul de copii. Si in general nu parintii ar trebui sa stea la coada cu noaptea in cap ci gradinita este cea care trebuie sa umble din bloc cu bloc pentru a-si gasi copiii grupelor viitoare.
Insa la noi ca la nimenea. Nici gradinitele nu se sinchisesc de noi dar nici noi nu suntem mai breji, altfel ar fi mult mai puternic glasul comunitatii locale. Evident, toata stricaciunea de la cap se trage, adica de la clasa politica, dar asta-i alta poveste (off topic).
Capcaun satul "de stat"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsuta spune:

Eu mi-am inscris copilul fara interventii. Au afisat perioada de inscrieri si care a ajuns primul in ziua respectiva a prins loc. Este o gradinita foarte cautata, 251, pe Venezuela, si de aceea este mereu "bataie" pe locuri.
In plus, dna director nu a primit mai mult decat un buchet de flori. Deci se mai poate si altfel....
dar am auzit si eu de spagi si cadouri, si m-am ingrozit.
Se pare ca am avut mare noroc cu aceasta gradinita, unde baiatul meu este de un an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu sunt o mamica fericita... Am reusit sa-mi inscriu copilul la o grupa step asa cum mi-am dorit, dar a fost cumplit pana am putut sa spun ca am reusit...
Am fost terorizata de faptul ca Adi al meu are deja 3 ani si 7 luni si anul trecut am pierdut "trenul" dar intr-un final m-am linistit...
Cred ca am avut noroc sa aflu ca aceasta gradinita e buna, sa merg in martie la inceput cu "plasa" si apoi sa mai incerc sa verific daca actele sunt bune pt inscriere, cu 2 zile inainte (eram ingrozita ca ne vor respinge daca nu avem tot ce ne trebuie) si acum suntem inscrisi si cu fondul grupei platit (cu chitanta:))...

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

quote:
Originally posted by claujro

Am renuntat sa-mi mai inscriu piticul la gradinita anul acesta. Drept "scuza" m-am gandit ca Mara va fi prea mica sa incaseze toate virozele, racelile, bolile cu care va veni Matei de la gradi, plus ca trebuia sa ma rog de directoare sa-l primeasca la 2,9 ani... eu nu sunt adepta spagii si nu as fi dat si mi-e teama ca fara nu as fi reusit.

Am sa incerc la anul!

Succes piticilor care incep gradinita in toamna!

mamica de baietel 2,6 ani si de fetita 9 luni
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
Gradinitele de stat se comporta ca niste entitati autonome care ne fac pe plac cand si cum au chef, daca au chef vreodata. Pai stimati directori de gradinite, VOI ar trebui sa fiti responsabili in fata unui comitet al comunitatii locale, nu parintii sa devina slugile voastre cersind un loc la gradinita. Stimati slujbasi ai MEC, gradinitele ar trebui controlate strict de comunitatea locala, planificandu-si resursele in functie de numarul de copii. Si in general nu parintii ar trebui sa stea la coada cu noaptea in cap ci gradinita este cea care trebuie sa umble din bloc cu bloc pentru a-si gasi copiii grupelor viitoare.
Insa la noi ca la nimenea. Nici gradinitele nu se sinchisesc de noi dar nici noi nu suntem mai breji, altfel ar fi mult mai puternic glasul comunitatii locale. Evident, toata stricaciunea de la cap se trage, adica de la clasa politica, dar asta-i alta poveste (off topic).
Capcaun satul "de stat"

Personalul didactic este platit si controlat de MEC. Pentru restul: personal auxiliar (bucatarese, ingrijitoare, contabil, asistente medicale, medic etc ), cheltuieli legate de intretinerea cladirii, curent, apa, gaze etc plateste primaria de care apartine respectiva gradinita.

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Alecsuta

Au afisat perioada de inscrieri si care a ajuns primul in ziua respectiva a prins loc.

Intr-o societate normala oricine are dreptul sa-si inscrie copilul la gradinita din apropiere trebuie sa fie acceptat, fie ca s-a trezit cu noaptea in cap si a fost printre primii, fie ca a ajuns in ultima zi cu cateva minute inainte de inchiderea perioadei de inscriere. Este treaba gradinitei (si a administratiei locale) sa asigure numarul de locuri. Administratia locala stie exact cati copii sunt in raza gradinitei si poate lua masuri din timp.
Prin politica "primul venit, primul servit" gradinitele de stat se spala pe maini aruncand pisica in ograda parintilor. Au trecut totusi 16 ani de la cozile (si bataile) din fata magazinelor alimentare ...
Capcaun satul de comunism si comuna primitiva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Oare e asa in Bucuresti cu precadere?
Eu,in Pitesti,am ales din cele 3 gradinite din cartier una,prin aprilie m-am prezentat la directoare direct cu cererea de inscriere
(care ce-i drept a fost putin uimita)..discutii adimistrative(nu m-a intrebat de joburile noaste),in iunie am revenit cu dosar si copie dupa certificatul de nastere..si mai urmeaza analizele.
N-am dat nimic,dar nici nu am discutat de grupa,educatoare.
Sunt uimita de cele spuse de voi pentru ca lucrez intr-o scoala de cartier la concurenta cu alte 2 scoli apropiate si stiu ca e bataie care are mai multi copii(ca altfel se restrang posturile noastre)...si aproape ca ii asteptam cu flori in prag...nici vorba de spagi la inscriere .

O explicatie pe care o gasesc eu e ca a fost o perioada in care nr. copiilor a scazut drastic,posturile s-au restans..iar acu e un val cu nr. crescut de copii,iar gradinitele sunt primele care simt acset val...probabil in curand si generalele vor simti asta .E doaro parere.
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anesimone spune:

Sunt o noua membra al acestiu site.Am si eu o singura intrebare:cine stie despre gradinita Mica Academie din sectorul 4,strada Frigului.Vreau sa-mi inscriu baietelul la aceasta gradinita si vreau mai multe detalii despre ea.Noi momentan suntem la cresa de pe strada Tohani tot din sectorul 4.Astept raspunsuri din partea dumneavoastra.Va multumesc!

Mergi la inceput