Gradinite de stat - spagi si inscrieri!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Daca nici 5a nu e eficient (deci cade abordarea la orizontala) cauti de jos in sus (o secretara, o asistenta...) si dac nu gasesti atunci de maxima eficienta este abordarea de sus in jos (inspectorat, minister) - indiferent pe unde se situeaza "ruda" presiunea este aceeasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Intr-adevar nu este peste tot la fel. Eu mi-am inscris fata fara nici un fel de spaga la o gradinita de stat (buna) pe care o vroiam. M-am dus inainte sa vorbesc cu directoarea care nu a vrut sa primeasca nimic si m-a chemat direct in ziua inscrierii. Cand de fapt s-a dus sotzul meu asa ca a fost chiar total necunoscut. Doar ca s-a dus la prima ora a diminetii (7.30).

Perioada inscrierilor variaza. Eu stiu personal o gradinita la care a fost in aprilie, cea la care am fost eu care a fost in mai, si altele mai sunt in iunie. Trebuie sa va interesati la gradinita unde vreti voi cum este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Iata ca se poate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teox spune:

Sunt de acord ca nu e usor sa gasesti o gradinita buna, dar daca vrei ce e mai bine pentru copilul tau, faci eforturi; daca nu poti sa optezi pentru oricare din variantele enumerate pe tot forumul (aproape de casa, cu termopan, cu d-ne "specializate in tehnica vopsirii", cu d-ne supermachiate si costumate). Stiu parinti care schimba 2-3 mijloace de transport, strabat tot orasul sau platesc pe cineva sa aduca "Studentul" sa beneficieze de o Educatie potrivita exigentelor lor. Si asta zilnic! Felicitari acestora!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la noi, teoretic, era in iunie. Practic l-am inscris pe "lista de asteptare de prin octombrie, am facut vizite la gradi tot la 2 luni si mi se zicea ca nu se stie, ca nu se poate, ca sunt multi copii, ca vin directive de la minister.... Asa ca am gasit o mamica care o cunostea pe directoare, m-am dus in "vizita de lucru" si am primit fisa de inscriere. Mentionez ca mi s-a spus ca " a trebuit sa scoata alt copil de pe lista ca sa-l puna pe al meu". Am lasat plsa cu "MITA" si a ramas ca ma intorc cu fisa completata+ restul actelor.
Pot spune ca "afacerea gradinita" ma oripileaza. Dar ce sa fac daca e cea mai buna din zona? Dintre cele de stat. Iar spaga+taxa lunara e mai mica decat cotizatia oficiala la o gradi particulara. Ar mai fi varianta sa caut o pila pe la minister si sa "impun" primirea copilului. E de fapt acelasi lucru si se mai supara si directoarea.

Cine e de vina? Noi ca incercam sa oferim copilului tot ce putem, sau sistemul de invatamant, faptul ca nu exista suficiente gradinite? Cati oameni isi permit sa dea copilul la particular? Si cand e unul mai e cum e, dar cand ai doi (ca mine)? Ajungi la mana unei directoare.

Oribil,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_stefi spune:

buna...as vrea sa stiu si eu cum sa procedez pt inscrierea la Gradi 321 din Str Codrii Neamtului...noua ne trebuie pt la anul,dar nici nu mai stii knd sa te duci k sa fi acceptat,..asa k dk ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Directoarea noastra de la gradi,pretindea bani,la inscriere,dadea chiatanta pt. ei si ii folosea in reamenajarea gradinitei,ulterior am aflat facand parte din comitetul de parinti pe gradi ca se justificau acei bani in reparatii,mici investiii pe care nu le acoprea nici inspectoratul scolar,nici altcineva.
Dar eu daca as fi directoare de gradinita as concepe un formular pe care sa-l completeze parintii ca sa stiu la ce sa ma astept de la ei.
O fi padurea plina de uscaturi in invatamant,dar nici cu parintii nu mi-e rusine,multi confunda educatia cu baby-sitting-ul,chiar la gimnaziu si liceu ce sa mai zic de gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenav7 spune:

Legat de formulare, la noi in gradinita, parintii semneaza la inscriere un angajament de respectare a unor reguli pe care incep sa le incalca din prima zi. Asta inseamna consum nervos, agitatie! Sunt lucruri pe care eu le spun de zeci de ori unui parinte... Majoritatea nici nu stiu ce vor! Daca esti un educator consecvent, daca te implici, esti considerat intr-o dunga, nimeni nu te ia in seama. Majoritatea parintilor nostri nu doresc serbari, teatru, opereta, de excursii nu mai vorbim. Toate actiunile pe care le facem, le facem cu greu! In asemenea conditii, in fiecare an, odata cu noii veniti, ne intrebam ce ne mai asteapta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

quote:
Originally posted by lenav7

Legat de formulare, la noi in gradinita, parintii semneaza la inscriere un angajament de respectare a unor reguli pe care incep sa le incalca din prima zi. Asta inseamna consum nervos, agitatie! Sunt lucruri pe care eu le spun de zeci de ori unui parinte... Majoritatea nici nu stiu ce vor! Daca esti un educator consecvent, daca te implici, esti considerat intr-o dunga, nimeni nu te ia in seama. Majoritatea parintilor nostri nu doresc serbari, teatru, opereta, de excursii nu mai vorbim. Toate actiunile pe care le facem, le facem cu greu! In asemenea conditii, in fiecare an, odata cu noii veniti, ne intrebam ce ne mai asteapta!

Ai maaare dreptate,cel mai greu lucru din invatamant mi se pare sa ai de-a faca cu parintii.
La noi,unde e fiica-mea e gradi de aplicatie,se fac lectii intr-una,e respectata programa ad literam,nu e bine....in optica unor parinti ei vor serbari,se fac si serbari,dar tot nu e bine,ca de ce s-au facut asa si nu altfel,copiii cand termina gradinita acolo,chiar si cei mai slabuti sunt muuult peste medie la scoala,dar educatoarele sunt duse cu pluta ca nu lasa copiii sa se joace,ca fac prea putine optionale(engleza de 2 ori pe saptamana cate o ora jumatate,inot odata pe saptamana si dans de doua ori pe saptamana).
Dar parintii comenteaza nonstop,sunt nemultumiti,nevazand de fapt ce progrese fac copiii,cat de bine se descurca si cat de obositi sunt dupa o zi de gradi.
Si culmea ca marea majoritate a parintilor de acolo se pretind intelectuali,au facut o scoala,o facultate in care au invatat poate pe rupte,ma intreb cum sa stie copiii daca nu invata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Stati un pic! Nu cred ca s-a plans cineva (cel putin pe-aici, pe la acest subiect) de cotizatia pt. supliment hrana, rechizite, portar, actiuni diverse. Mi se pare absolut normal sa-i platesc copilului biletul la.. Circ - sa zicem. Eu ziceam doar ca nu exista locuri suficiente la gradinite, motiv pt care inscrierile se fac... cum se fac.

Mergi la inceput