Salina Slanic
Am fost astazi la plimbare impreuna cu nasii la Salina Slanic si a fost foarte frumos...mergeti si voi, este incredibil!! Mai fusesem cu parintii cu mult timp in urma, in copilarie, dar tot mi-a placut. Mai ales ca aerosoli salini au efecte terapeutice asupra sănătății si au fost amenajate corespunzator, locuri pentru agrement cât și pentru tratament. Imaginati-va ca ajungeti la peste 200 de metri sub pamant si acolo gasiti niste galerii absolut imense, inalte de zeci de metri. Totul e facut din sare: peretii, tavanul, chiar si niste statui, poti chiar sa iei o cafea si ceva de mancare. Din cauza dimensiunii uriase a galeriilor toata salina rasuna cu ecouri bizare. mai adauga si aerul sarat si parca esti pe alta lume.
Daca veti merge veti ramane placut impresionate!
Georgiana
Raspunsuri
CristinaT spune:
Cat ati mers cu masina?
Cat este intrarea in salina?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Raza de soare spune:
Temperatura constanta: 10 grade. Intrarea, anul trecut, park 100.000 (taxa foto 50.000). Bucuresti-Slanic Prahova, cam o ora, maxim o ora jumatate (120 km). Puteti juca si fotbal acolo, sunt terenuri speciale. Pregatiti-va sa stati la coada !
Incercati lacul !!! Nu e nevoie sa inotati, apa foarte sarata va mentine la suprafata !
Noi abia asteptam sa se incalzeasca sa mergem la plaja acolo...
Ah ! Pretul la un hotel f bun e 500.000 ! Exista si mai putin !
Edit: am modificat ora !
AMR 2 luni + ... pana la nunta
Foto
daniella4 spune:
O idee trasnet! Intrebarea e cam cat ar trebui sa dureze cura de aerosoli pentru rezultate bune?
Daniella, mama lu'Alexis
anda141 spune:
quote:
Originally posted by ponicid
Georgiana, este frig in salina?
Daniela, mamica de Ana-Maria
http://community.webshots.com/user/PONICID
.
Eu am inghetat de tot cand am fost, eram imbracata ca afara, vara fiind. E frig, normal, la 200 m sub pamant. Si pe mine m-a incercat si un sentiment de teama, stiindu-ma in fundul pamantului, daca se intampla ceva nu te mai scoate nimeni de acolo.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
ana-oana spune:
exista contracindicatii? adfica pot sa merg si cu bebu care are 7 luni aproape? are si loc de joaca ? (citisem mai demult desre osalina care avea si loc de joaca pt copii: tobogan, leagane, ceva-ceva acolo.
cate ore/zi, cate zile trebuie sa stai ca sa aiba effect?
multam de raspunsuri.
O.
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by ana-oana
exista contracindicatii? adica pot sa merg si cu bebu care are 7 luni aproape? are si loc de joaca:tobogan, leagane, ceva-ceva acolo.
Vara trecuta am mers macar o data/luna, dar la plaja, la lac, pt k ne place f mult.
In salina, cand am intrat, n-am vazut bebei asa mici; mai mari da (4-5 ani). Tobogane... nu sunt.
Pe langa ideea k esti la 200 m sub pamant, tb sa invingi teama de a cobora cu un lift din lemn, vechi de cand e salina, care se zgaltaie din toate incheieturile, dand senzatia de claustrofobie. Personal, cand am realizat cat urmeaza sa cobor, am simtit ca nu mai am aer si am vrut sa ies. Numai k s-au inchis usile la timp... am inchis ochii si cand i-am deschis, jos fiind, i-am cascat cat cepele. Ma asteptam sa fie o grota mica... de fapt, are 70 m inaltime... Si toata lumea se minuneaza de acest lucru! E frumos !
Foto
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by anda141
la 200 m sub pamant. Si pe mine m-a incercat si un sentiment de teama, stiindu-ma in fundul pamantului, daca se intampla ceva nu te mai scoate nimeni de acolo.
Uiti k exista si intrarea maaaare pt muncitori si masinarii ???
Foto
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Intrebarea e cam cat ar trebui sa dureze cura de aerosoli pentru rezultate bune?
Pai... cred k poti intreba chiar medicii din clinica dinauntrul salinei...Da, exista asa ceva ! Dar trebuie ceva nervi tari sa dormi la 200 m sub pamant...
Foto
axia spune:
Ce coincidenta, am fost chiar ieri acolo.
Noi am platit 100.000 intrarea la salina, nu ne-a cerut nimeni bani de parcare.
Fi-miu a fost tare smerit, el care nu sta locului de obicei.
Impresionant, merita vazut.
Drumul este extrem de prost. Dinspre Bucuresti va recomand sa treceti de primul indicator catre Slanic, sa nu faceti stanga si sa mergeti pana aproape de Valenii de munte, unde se face o alta varianta stanga catre Slanic. Drumul catre Valeni este un pic mai bun.....asta am aflat la intoarcere, dupa ce am boscorodit la dus.
La Praid a mai fost cineva de curand ? Eu am fost cu clasa in scoala, ma intrebam cum o mai fi.
Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.