Gradinita buna si scoala buna

Gradinita buna si scoala buna | Autor: marimar

Link direct la acest mesaj

Ne gindim sa ne aventuram si sa experimentam 1 an in Bucuresti ( din diverse motive).

As dori sa-mi recomandati o gradinita buna in Bucuresti, nu conteaza zona. In principiu as dori sa-mi duc fetita la gradinita 2 zile pe saptamina vreo 4 ore /zi.
Care sint preturile /zi ?

De asemenea as dori sa stiu o scoala buna pentru fiul meu de 7 ani ( anul viitor). Aici a inceput scoala de la 5 ani deci as vrea sa-l inscriu in clasa a 2-a.

Multumesc,

Eu, Tudor (6 ani) si Maria( 1 an)
-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Din cate stiu eu, gradinitele accepta copii de la 2 ani jumate incolo, daca nu chiar 3. Trebuie sa stie sa vorbeasca (in romana!), sa manance cat de cat singuri, sa ceara olita. Daca fetita ta are doar 1 an, numai la o cresa ai putea-o duce, da si-acolo e complicat: copiii pana in 2 ani stau in internat, adica la program saptamanal (dus lunea, luat vinerea); de la 2 la 3 ani de-abia au program zilnic. Pe de alta parte, nu cred ca sunt gradinite cu program part-time, asa cum vrei tu, adica 2 zile/saptamana s-o duci.
Poate sta altfel treaba la particulare.
La fel de complicata e si treaba cu scoala: banuiesc ca ar trebui sa te interesezi la o scoala americana, pentru ca scolile normale nu cred ca recunosc prima clasa facuta in alta parte (e vorba de discipline, de sistemul de evaluare etc.), plus ca trebuie sa stie foarte bine limba romana ca sa-l poti inscrie, chiar si-n clasa I.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

olguttza, fetita mea va avea 2 ani jumate anul viitor cind dorim sa facem miscarea. Daca nu exista program part-time as putea s-o inscriu pentru 2 zile intregi si o las acolo doar 4 ore/zi.

Dintre gradinitele particulare pe care mi-ati recomanda-o si de ce .

Nu stiu despre scolile americane. Cum sint ? Cit costa?
Doresc insa sa-l dau la o scoala in limba romana nu in limba engleza.Cu romana se descurca iar dupa o vacanta in Ro chiar nu are probleme.

-------
De retinut: ceaiul din frunze de zmeur dupa 32 de saptamini ajuta la usurarea si scurtarea travaliului si stimuleaza lactatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

iar ma bag
Marimar, varianta de program scurt (4 ore) o au toate gradinitele. De asta cu 2 zile pe saptamina insa, recunosc, n-am auzit, dar banuiesc ccc ca se poate negocia. La sectiunea http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=14 gasesti o sumedenie de discutii intre mamici despre gradinite particulare si de stat, liste albe/liste negre etc. Hai acolo!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

iileana, multumesc de link-uri. Am gasit acolo o gradinita care e relativ aproape de unde locuiesc bunicii, Mica Printesa. Are cineva informatii despre ea ??

-------

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

marimar, scuze ca ma bag peste subiectul tau, dar ma intereseaza si pe mine problema.

Ce inseamna sa stie bine limba romana? Sa vorbeasca cursiv, fara sa amestece cuvinte din engleza si sa fie capabil sa povesteasca ceva coerent?

marimar crezi ca ar face fata copilul daca il inscri direct in clasa a II-a? ma gandesc ca aici de exemplu (nu stiu cum e New Zeeland) nu se scrie "de mana" si asta ar fi un handicap oarecum. Eu ma tot gandesc la asta si nu stiu daca nu cumva ar fi mai bine sa-l pun pe al meu sa mai faca clasa I o data.

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Cricor, te tenteaza si pe tine 1 an in RO?

-------

Mergi la inceput

Eu ma gindesc la faptul ca, incepind la 5 ani scoala, invata sa scrie si sa citeasca, la 7 ani o sa fie in clasa a 3-a aici in NZ de aceea eu cred ca in RO ar putea sa fie totusi clasa a 2-a.
Nu cred ca conteaza ca nu scrie "de mina". Scrie asa cum se invata aici, important e sa stie sa scrie.

-------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

marimar, ti-am trimis si email.

Cu scrisul "de mana" ma gandeam ca este si asta o abilitate dobandita prin exercitiu. Ei in clasa II probabil ca fac deja dictari, daca ei (baietii nostri adica) abia stiu sa faca literele "de mana", n-or sa tina ritmul la dictarile alea (pe care eu le uram cu inversunare cand eram copil). In plus, o sa aiba timp o invatatoare care are 30 de copii in clasa sa-i arate lu' fi-miu cum sa fac literele? Nici eu nu stiu cum e mai bine, ma gandesc ca poate fetele din Romania ne lamuresc si pe noi cat de greu/usor prind copiii scrisul asta de mana?

Cat despre anul in Romania, noi vrem sa ne intoarcem de tot, sa vedem ce-o iesi :).

Corina

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput