ce sa fac???? vrem la gradinita!
Buna!
Am o problema care ma macina de 1 luna. Baietelul meu are 2 ani si o luna si in toamna as vrea sa il dau la gradinita (nu am alta alternativa). Am gasit o gradinita care imi place foarte mult in schimb nu primesc copii sub 3 ani.
Baietelul meu spune cand are nevoie la olita (inca de cand avea 1 an si 10 luni), vorbeste, mananca singur (ciorbica o cam pune pe el, dar nu toata ), danseaza, spune poezii, si spune si franturi din povestile citite de mine. Mi s-a spus ca nu mai sunt locuri, dar sa mai vin prin mai-iunie ca poate renunta cineva si... (inscrierile s-au facut verbal). Nu mi-a dat de inteles ca ar astepta ceva (directoarea este o femeie deosebita), dar... Nu stiu cum sa procedez, ce sa fac? Ce ar trebui sa dau (cadou sau ...)? Daca este cadou, ce? Ati trecut prin asa ceva?
Nu stiu ce sa fac, dar imi doresc tare mult sa mearga la gradinita asta. Imi este teama sa nu mi se spuna ca s-au terminat inscrierile oficiale, fiindca nu stiu exact cand incep.
Multumesc! Sper sa ma auda cineva si sa ma indrume.
Laura Nicolae
Raspunsuri
mcrmiki spune:
Posibil ca asteapta ceva, chiar daca este de treaba, ea nu trebuie sa traiasca? Asa este gandirea la noi. Poti incerca sa ii duci ceva si cred ca altfel te va trata. Sau nu cunosti pe cineva de la gradi care iti poate oferi mai multe detalii? Ceva ar insemna: 1 st. de wisiki, cafea, o cutie de ciocolata, sau depinde, poate vrea bani si atunci nu am ideea cat te poate costa. Ai incercat si la alta gradinita? Sunt gradi care nu iau copii sub 3 ani, dar altele iau si la 2 ani jumate.
Cel mai bine ar fi sa incerci si la alta gradi, nu ai idee ce mafie este si la gradinite.
Multa bafta!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)
simkat spune:
Multumesc mult mcrmiki!
Nu cunosc pe nimeni acolo, iar in ceea ce priveste mersul la alte gradinite, am fost si, ba mi s-a spus ca nu au locuri, ori nu mi-a placut ce am vazut, ori nu imi era avantajos d.p.d.v. al dusului si al adusului. Aici mi-a placut ce am vazut. M-am interesat si la parinti si erau foarte multumiti (acum, stii tu cum este cu asta, unii vad lucrurile intr-un fel, altii in alt fel), dar in mare totul este OK (in primul rand educatoarele).
mcrmiki spune:
Daca intr-adevar ti-a placut atunci eu spun ca trebuie sa intervii cu ceva. Incearca sa mergi cu plasuta, sa sti ca de obicei nu mai sunt locuri, dar daca esti draguta cu ele se mai gasesc. Sa ai grija cu o abordezi pe directoare, sa fi finuta, sa nu o jignesti. Si eu trebuie sa merg sa vorbesc pentru baietelul meu cel mic si mi-e tare jena, dar trebuie sa-mi fac curaj si sa merg cat mai repede, sa nu imi spuna apoi ca nu se mai poate face nimic, mai ales ca el face 3 ani in noiembrie.
Daca mai ai nelamuriri te ajut cu placere!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Indra spune:
Mai fetele!!!!! Ia luati-va voi inima-n dinti ceva mai repede ca desi oficial inscrierile se fac la sfirsitul lui aprilie, e mai bine sa o luati mai din timp.
Toate directoarele de la toate gradinitele vor spune ca nu mai au locuri!!!!! Si asta e regula, si tot asa ca regula e ca toate se lasa unse cu una cu alta.... chiar daca nu aveti pile, incercati sa vorbiti cu o educatoare care are acum grupa pregatitoare si care in mod normal va lua grupa mica de la anul. Poate ca daca va puneti bine cu o astfel de educatoare veti avea mai multe sanse de a obtine mult visatul loc!
Bafta multa!
Dana & Anisia
simkat spune:
Eu stiu ca asa se procedeaza, sa duci , dar problema mea este chiar asta, ca nu stiu ce sau cat? Nu m-am mai confruntat cu astfel de probleme (in afara de medici) si nu stiu, efectiv, ce sa ii duc sa fie bine si sa fie multumita, iar eu sa nu falimentez.
annablue spune:
Mamicilor, si eu am fost in aceeasi situatie profund jenanta...
Noi anul trecut am "pierdut trenul"... si anul asta am ochit o gradi unde ne-am dus pe 7 martie... cu plasuta...
Ne-am imbracat si eu si sotul frumos (nu la 4 ace, doar cat sa dam impresia de parinti "cu stare") si am deschis subiectul, dupa care sotul care era cu plasa, a plasat-o finut langa biroul directoarei... si ea atunci ne-a invitat sa discutam cu educatoarele de la o grupa (noi am vrut clar la step by step) si pana noi am mers acolo si dupa ce ne-a prezentat lor, directoarea s-a dus la birou sa verifice ce i-am dat...
Tin sa precize ca nici noi n-am mai facut NICIODATA asa ceva, ne-am stresat vreo 2 saptamani sa vedem ce-i ducem, ca sa nu fie nici prea putin, dar nici prea mult, pentru ca dupa se va astepta la mai mult si va fi dezamagita daca nu-i dam.. si poate ne va trata mai nepasator...
SI AM REUSIT !!!!!
La noi in sectorul 6 ne-a zis ca inscrierile se fac peste tot la 1 iunie !!! Nu stiu cum e in rest.
Si vom reveni in iunie cu actele necesare.
Cam asta e experienta mea cu capitolul spinos al INSCRIERII LA GRADI.
Va doresc sa aveti succes !
PS: Noi i-am dus un set din ala de 8 martie Nivea (era foarte prezentabil si cu o crema anti-age, ceva) plus un pachet de cafea la 250g parca, Jacobs, vidat.
Daca e o directoare cu multe pretentii (super fardata, imbracata ultimul racnet), va sfatuiesc la o sticla de Wiskey aratoasa si o cafea la fel, nu parfumuri ca poate nu-i nimeriti gustul si dati cu bata-n balta daca nu e ceva "de firma"...
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
Cornelia spune:
Annablue, multumim pt. detalii. Ma gandeam si eu cum procedeaza: verifica sacosica pe loc sau iti mai da un termen .
Eu ma perpelesc de trei sapt., de cand am vorbit cu o directoare, i-am dus un buchet de flori si a ramas sa revin peste vreo luna. Nu ma pot concentra la serviciu din cauza grijii ce si cum sa ii dau. Si eu pana acum am dat "atentii" doar la medic si pana si acolo cu mare greutate.
Miha, pai cum "finut" si "sa nu o jignesti"? Ca mie oricum mi se pare penibil .
Sa inteleg ca nu e suficient o cutie de bomboane si un pachet de cafea? Eu le aveam pregatite, dar nu am avut tupeu sa i le dau , pe o parte sa nu jignesc iar pe de alta, ca poate nu e de ajuns.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Andries spune:
Pai eu am auzit de la colegii mei mai avansati (ca de' al meu e tare mic, mai avem pana la gradi de stat) ca pur si simplu dna directoare de gradinita intreaba: "unde lucrati? stiti ca trebuie sa imi aduceti adeverinta" si in functie de ceea ce lucrezi si mai ales unde mai are locuri sau nu mai are. Ca de... daca esti vreun sef pe undeva pe la o firma sau contabil sau mai stiu eu ce... doar nu te duci numai cu o cafea...ca la balamuc in tara asta si nu numai...
Andries
mcrmiki spune:
Depinde de cat este de pretentioasa directoarea si ce statut are gradi. La altele merge cu o cafea si o ciocolata, la altele wisichi, cafea si ciocolata, la altele bani aprox. 100 Euro(zic eu).
simkat spune:
Eu ma gandeam sa ii duc un obiect. Imi este teama ca ceva de genul bomboane sau cafea sa nu fie prea putin, tinand cont ca eu mai am si problema ca baiatul nu o sa aiba 3 ani in toamna. Dar ce??? Parfum, sigur nu, fiindca si eu sunt pretentioasa la asa ceva.