Deserturile Nataliei (7)
Raspunsuri - Pagina 7
Myhaella spune:
Buna fetele! Cu greu poti sa selectezi o reteta, toate sunt asa de atractive...
Lucia, super dulciuri, poti te rog sa-mi dai retele de la Double Chocolate Cheese Cake si de la biscuitii cu lamaie si de la cei cu cocos? Merci mult!
Mihaela
Lucia_B spune:
Wow Davinia ce clatite super, eu le fac mici. M-a impresionat forma lor, si eu am sa le fac data viitoare asa mari.
Noi deobicei le papam cu smintina sau gem de visine.
Myhaella - activeaza-ti PM-ul.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
babirusa spune:
buna fetelor,
Natalia,Lucia B, MamaElei din pacate din cauza bilei nu-mi prea permit sa mananc cu grasimi , o sa le mai incerc fara unt si dupa metoda Davinei.
Davina, interesanta metoda, n-o stiam, mersi
numai bine!
babirusa si Alexandra(14 oct.2004)
louisea spune:
mi-a iesit tare bun “Lady’s fingers” laudata si de sot (am folosit smantana 18%)
multumim ca ne impartasesti retetele tale minunate Natalia
cred ca data viitoare fac clatitele si apoi Brownies Cappuccino (asta de Pasti) ca prea e laudat de toate lumea
------------------------
Louisea si Bandit
Balbina spune:
quote:
Originally posted by louisea
mi-a iesit tare bun “Lady’s fingers” laudata si de sot (am folosit smantana 18%)
multumim ca ne impartasesti retetele tale minunate Natalia
cred ca data viitoare fac clatitele si apoi Brownies Cappuccino (asta de Pasti) ca prea e laudat de toate lumea
Ura! Ura! Ura! Nu e greu deloc, ai vazut? Felicitari si succes mai departe!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
philip spune:
alina, unde gasesc reteta de tarta cu iaurt si fructe congelate? please, o vreau si eu!
apoi, am facut truffle cake care a iesit minunat, scotocesc acum sa vad daca am si pozele, daca nu, maine. multam natalia
philip&andreea
copilasi dragalasi
Balbina spune:
Philip, reteta care te intereseaza e urmatoarea:
quote:
Originally posted by Davina
Raspberry Kuchen
Tarta cu zmeura
(kuchen e o tarta traditionala germana cu fructe sau brinza si se serveste la dejun)
2 c. zmeura proaspata sau congelata
1 c. faina
1/2 c. zahar
1 l. praf de copt
1/4 c. unt moale
2 albusuri
1 l. vanilie
1 1/2 c. yogurt (eu am pus de vanilie ca din asta aveam in casa)
2 L. faina
1/2 c. zahar
2 galbenuse un pic batute cu furculita
1 ou
1 1/2 coaja rasa de lamaie(eu am pus de portocala)
1 l. vanilie
1.Daca folosim fructe congelate se lasa la temperatura camerei 15 min si se scurge apa.
2.Cu un mixer sau cu mina amestecam 1 c. faina,1/2 zahar,praful de cop,untul,albusurile si 1 l. vanilie.Se amesteca bine dupa care se intinde cu mana pe o tava cu pereti detasabili cu diamentrul de 23 cm.Peste aluat se pun fructele.
3.Pentru umplutura se pune intr-n bol yogurtul si se presoara cu 2 linguri de faina.Se adauga 1/2 zahar,galbenusurile,oul,coaja de lamaie si 1 l.vanilie.Se mixeaza bine dupa care se toarna compozitia in tava.
4.Se coace la 180(moderat) pentru 55 min. sau pina cind centrul pare intarit cind clatinat usor.Se raceste 15 min in tava .Se scot peretii tavii si se raceste si se da la frigider pentru 4-24 ore.(eu n-am avut rabdare si am taiat-o dupa vreo 2-3 ore.
Se pot folosi si alte fructe congelate si bine scurse de apa .
Se poate congela.
c=cana
l=lingurita
L=lingura
1 portie 187 calorii
Ma bucur ca ti-a placut tortul cu trufe astept poze.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
narcisa spune:
Natalia, multumesc pt. link, o dragutza ca intotdeauna, cind ma hotarasc sa le fac unul de proba, poate de pasti in 2 saptamani, mai am niste intrebari.
Am o alta intrebare, as fi facut Lady,s fingers, dar e prea mult pt. noi 2 ca compozitie si frisca e perisabila a 3 zi deja nu mai are acelasi gust. Oare e putin jumatate din compozitie la tava din sticla nu f.inalta max.10cm. 18x22cm? In ea am facut si Brownies Cappucino, eu dupa ochi zic ca ar fi OK, tu ce zici(stii precis mai bine)???
narcisa
Balbina spune:
Narcisa, eu cred ca e ok sa faci jumatate de portie intr-o forma de 18/22 cm. Sau ai putea sa faci toate degetele si sa le congelezi pe cele care ramin dupa asezarea in tava, pentru un desert ulterior.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati