In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Cand privim la cer, cand privim natura ce ne inconjoara vedem Mainile lui Dumnezeu dar cand privim la Cruce vedem Inima Lui Dumnezeu.




Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbati intre voi pe drum? Si ei s-au oprit, uitandu-se tristi.
Luca 24.17

Doi, din cei ce-L urmau pe Domnul Cristos, au mers in ziua invierii Lui spre Emaus. Pe drum au discutat despre inspaimantatoarele lucruri care s-au petrecut in Ierusalim si ai caror martori au fost si ei. Cei doi au vazut in Domnul trimisul Lui Dumnezeu, Mesia lui Israel, implinitorul prorociilor, „Izbavitorul lui Israel." Gandurile lor erau indreptate spre binecuvantarile pamantesti ale lui Israel, care credeau ca vor scapa de dusmanii lor. Dar acum Domnul a murit si cu El s-a dus in mormant toata nadejdea lor. Complet dezamagiti, mai ales ca unele femei le-au spus ca au gasit mormantul gol, ei nu stiau ce sa creada din toate aceste lucruri si astfel profund intristati mergeau pe drumul lor. Dar Domnul s-a gandit la ei - caci este imposibil ca El sa lase inimile intristate si singure. Incontinuu El este prezent acolo unde ai Lui au nevoie de El. Isus poate sa-i faca fericiti. Ochiul Sau priveste tot timpul cu profunda dragoste spre ai Sai si unde vede pe unul intristat, nefericit sau posomorat este imediat gata de a-l imbarbata si de a-i aduce fericirea in inima.
Orice intristare ai avea in inima ta, oricand poti sa te duci la Domnul Isus si vei vedea milostenia si dragostea Lui. Cunoasterea acestui adevar umple inima de pace si fericire.
Cata imbarbatare pentru copiii Lui Dumnezeu, care sunt incercati si ispititi, loviti in tot felul si injositi, sa se gandeasca la faptul ca Dumnezeu nu-i vede decat purtati in inima Iui Isus! Inaintea lui Dumnezeu ei stralucesc neincetat in lumina fara seaman a lui Cristos; ei sunt imbracati cu o frumusete dumnezeiasca. Lumea nu-i poate vedea astfel, dar Dumnezeu asa ii vede si aici e marea deosebire. Lumea nu poate vedea pietrele scanteietoare pe care iubirea lui Dumnezeu a sapat numele celor rascumparati.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Invatatorule, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?
Luca 10.25

Cu aceasta intrebare a incercat un invatator al legii pe Domnul Isus. „S-a sculat" - asa gasim scris - si prin aceasta dadea de inteles ca recunoasterea de sine insusi si smerenia erau complet departe de el. Domnul Cristos i-a aratat prin pilda samariteanului ca un om pe jumatate mort nu poate face nimic, ci trebuie ca altul sa faca in locul lui. Celalalt nici nu intreaba, ca invatatorul legii, cine-i aproapele sau, ci pune mana si e gata sa ajute din dragoste pe oricine are nevoie de ajutor. In acest samaritean vedem pe insusi Domnul Isus Cristos. Ca sa-l ajute pe invatatorul legii la recunoasterea de el insusi si sa-si cunoasca povara pacatului, Domnul il indeamna sa faca la fel. Prin aceasta devin toti oamenii ca „aproapele tau.” Indemnul de a iubi pe altii ca pe sine insusi, trebuia sa-i deschida ochii si sa-l indemne la pocainta. In Marcu 10.17 vedem pe tanarul bogat, dornic sa aiba viata vesnica. A pus aceeasi intrebare. S-a ostenit sa tina legea, dar intr-o singura directie nu a implinit-o, in aceea de a-si iubi aproapele ca pe sine insusi. Si acest om nu a gasit pacea cu Dumnezeu, deoarece inima lui a fost legata de avutiile pamantesti.
La fel si temnicerul din Filipi (Fapt. 16.29-30) a pus aceeasi intrebare catre Pavel si Sila, dar el nici nu „s-a sculat" nici „nu a alergat" ci a „sarit inauntru" si „tremurand de frica s-a aruncat la picioarele" celor doi.
In Matei 11.12 este scris ca: „Imparatia cerurilor se ia cu navala, Si cei ce dau navala pun mana pe ea."
Temnicerul a gasit iertare si pace cu Dumnezeu, el si casa Lui. Vrei sa ai si tu parte de aceasta fericire? Atunci intoarce-te ca fiul risipitor din Luca 15 care a gasit iertarea pacatelor. Pacea lui Dumnezeu este pregatita si pentru noi!
„Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea."




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Iata cateva din " Fericirile" parintelui Paisie Aghioritul

1) Fericiti sunt cei care au iubit pe Hristos mai mult decât toate ale lumii si traiesc departe de lume si aproape de Dumnezeu împartasindu-se de bucurii paradisiace înca de pe pamânt.

6) Fericiti sunt cei care prefera sa fie nedreptatiti decât sa nedreptateasca si primesc netulburati si în tacere nedreptatile, aratând cu fapta ca ei cred "întru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul" si de Acesta asteapta sa fie îndreptatiti iar nu de oameni, în felul acesta izbavindu-se de desertaciune.

13) Fericiti sunt copiii care de mici au trait într-un mediu duhovnicesc si astfel, fara osteneala, au sporit în viata cea duhovniceasca. Dar de trei ori mai fericiti sunt copiii cei nedreptatiti care nu au fost ajutati deloc, ci dimpotriva, au fost îmbrânciti spre rau, dar care, îndata ce au auzit de Hristos, au tresaltat în inima lor si întorcându-se cu 180 de grade, si-au întraripat sufletul iesind din sfera de atractie a pamântului si miscându-se în orbita duhovniceasca.

16) Mirenii îi numesc norocosi pe cei care traiesc în palate de cristal si au toate înlesnirile, însa mai fericiti sunt cei care au izbutit sa-si simplifice viata lor si s-au eliberat de lantul acestei evolutii lumesti a multor înlesniri (de fapt a multor greutati) si astfel s-au slobozit de nelinistea înfricosatoare a epocii noastre.

17) Mirenii îi numesc norocosi pe cei care pot sa dobândeasca bunatatile lumii. Dar mai fericiti sunt cei care le dau pe toate pentru Hristos si se lipsesc de orice mângâiere omeneasca aflându-se astfel langa Hristos zi si noapte în mângâierea Sa Dumnezeiasca, care de multe ori este atât de mare, încât unii îi spun lui Dumnezeu: "Dumnezeul meu, dragostea Ta nu o pot suferi, deoarece este multa si nu încape în inima mea cea mica".




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

De este cineva credincios si iubitor de Dumnezeu, sa se bucure de acest Praznic frumos si luminat.
De este cineva sluga inteleapta, sa intre, bucurandu-se, intru bucuria Domnului sau.
De s-a ostenit cineva postind, sa-si ia acum rasplata.
De a lucrat cineva din ceasul cel dintai, sa-si primeasca astazi plata cea dreapta.
De a venit cineva dupa ceasul al treilea, multumind sa praznuiasca.
De a ajuns cineva dupa ceasul al saselea, sa nu se indoiasca nicidecum, caci cu nimic nu va fi pagubit.
De a intarziat cineva pana in ceasul al noualea, sa se apropie, nicidecum indoindu-se.
De-a ajuns cineva abia in ceasul al unsprezecelea, sa nu se teama din pricina intarzierii, caci darnic fiind Stapanul, primeste pe cel din urma ca si pe cel dintai, odihneste pe cel din al unsprezecelea ceas ca si pe cel ce a lucrat din ceasul dintai; si pe cel din urma miluieste si pe cel dintai mangaie; si acelui plateste, si acestuia daruieste; si faptele le primeste; si gandul il tine in seama, si lucrul il pretuieste, si vointa o lauda.
Pentru aceasta, intrati toti intru bucuria Domnului nostru: si cei dintai si cei de-al doilea luati plata.
Bogatii si saracii, impreuna bucurati-va.
Cei ce v-ati infranat si cei lenesi, cinstiti ziua.
Cei ce ati postit si cei ce n-ati postit, veseliti-va astazi.
Masa este plina, ospatati-va toti. Vitelul este mult, nimeni sa nu iasa flamand.
Gustati toti din ospatul credintei: impartasiti-va toti din bogatia bunatatii.
Sa nu se planga nimeni de lipsa, ca s-a aratat imparatia cea de obste.
Nimeni sa nu se tanguiasca pentru pacate ca din mormant, iertare a rasarit.
Nimeni sa nu se teama de moarte, ca ne-a izbavit pe noi moartea Mantuitorului; si a stins-o pe ea cel ce a fost tinut de ea.
Pradat-a iadul, Cel ce s-a pogorat in iad; umplutu-l-a de amaraciune fiindca a gustat din Trupul Lui. Si aceasta mai inainte intelegand-o, Isaia a strigat: Iadul s-a amarat intampinandu-Te pe Tine jos: amaratu-s-a ca s-a stricat.
S-a amarat ca a fost batjocorit; s-a amarat ca a fost omorat, s-a amarat ca s-a surpat, s-a amarat ca a fost legat.
A prins un trup si de Dumnezeu a fost lovit.
A prins pamant si s-a intalnit cu cerul.
A primit ceea ce vedea si a cazut prin ceea ce nu vedea.
Unde-ti este moarte, boldul?
Unde-ti este iadule, biruinta?
Inviat-a Hristos si tu ai fost nimicit.
Sculatu-s-a Hristos si au cazut diavolii.
Inviat-a Hristos si se bucura ingerii.
Inviat-a Hristos si viata stapaneste.
Inviat-a Hristos si nici un mort nu este in groapa; ca Hristos sculandu-Se din morti, incepatura celor adormiti S-a facut.
Lui se cuvine slava si stapanire in vecii vecilor.
Amin!

(Sfantul Ioan Gura de Aur)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns popescusimo spune:

Rugaciune ajutatoare catre Sf. Anton de Padova
Sfinte Antoane de Padova!Ma abandonez sub protectia ta, si, ca dovada a credintei si iubirii mele nelimitate in tine, ofer aceasta lumanare ce va arde pentru tine in fiecare Marti.Consoleaza-ma te rog, in toate dificultatile mele, in imensa mea singuratate, si alina-mi ranile si durerea in casa Tatalui Nostru Ceresc, Salvatorul Nostru!Te implor sa intervii in fata lui Dumnezeu, pentru mine si familia mea, ca noi intodeauna sa-L pastram pe Dumnezeu in sufletele noastre si ca Dumnezeu sa ne dea dupa nevoile noastre!Te implor Dumnezeul meu, Sfinte Antoane de Padova, sa ai infinita mila in ce priveste favoarea pe care o cer:'
Cere favoarea . . . si ti se va da !
Te rog ajuta-ma sa trec peste toate dificultatile pe care le am acum la picioarele mele!Pentru fiecare miracol obtinut promite ca vei darui paine, bani, tot ce e mai minunat in sufletul tau - iubire infinita lui Dumnezeu si tuturor celor din jurul tau.Se spune 3 de Tatal Nostru, 3 de Avea Maria, 3 Glorie Tatalui Ceresc.Toate acestea vor fi spuse in 9 sau 13 Marti succesive si in fiecare Marti o lumanare va fi aprinsa si o copie a acestei rugaciuni va fi lasata ca sa ajute un alt suflet disperat si sa intareasca puterea credintei si a devotamentului catre Sfantul Anton de Padova. Acest miraculos Sfant garanteaza ORICE vei cere, neavand importanta cat de imposibil este ceea ce ceri si asta inainte de implinirea celor 9 sau 13 Marti succesive!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

David a zis lui Saul: Nimeni sa nu-si piarda nadejdea din pricina Filisteanului acestuia! Robul tau va merge sa se bata cu el.
1 Samuel 17.32

David a stat in fata lui Saul, imparatul Israelului, a carui obligatie era de a-l intampina pe acel dusman aprig al poporului - Goliat - si de a face sa ia sfarsit cele patruzeci de zile de ocari aduse poporului si Dumnezeului Celui Viu. Starea intima, inalta, a credintei lui David se vede din raspunsul lui catre Saul: „Nu pot sa merg cu armatura aceasta, caci nu sunt obisnuit cu ea." David nu putea sa-l infranga pe Goliat cu propria sa putere, dar Dumnezeul Cel Viu, pe care se bizuie in toata credinta, poate sa biruie. In fata ochiului sau duhovnicesc statea Acela, care odinioara era in fata zidurilor Ierihonului cand Iosua a trebuit sa lupte. Aceasta „capetenie a ostirilor lui Dumnezeu" mai este si azi in actiune. Lupta lui Israel in acele zile era o lupta a lui Dumnezeu, la fel ca atunci cand soarele si luna trebuia sa se opreasca din mersul lor, ca Iosua sa judece pe canaaniti cu judecata lui Dumnezeu.
Nimic nu ne da fermitate si darzenie in lupta ca adevărul ca actionam pentru Dumnezeu si ca El este cu noi. Avand convingerea ca stam de partea lui Dumnezeu nimic nu ne poate abate de la calea slujbei pentru El. Pavel putea sa spuna: „Pot totul IN Cristos care ma intareste" (Fil. 4.13). Cel mai slab credincios poate totul prin Cristos. David a cunoscut puterea prezentei lui Dumnezeu in pustietate si singuratate, inainte de a iesi la iveala. Acolo Dumnezeu l-a scapat din ghearele leului si din laba ursului, si acum El il poate scapa din mana filisteanului. Aceasta este credinta adevarata: care in orice imprejurare se alipeste de Dumnezeu.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu.
Ioan 15.12
Cei mantuiti de Domnul Isus trebuie sa se iubeasca unii pe altii cu o iubire „fierbinte, dintr-o inima curata." Este o porunca a Domnului de a ne iubi unii pe altii asa cum ne-a iubit El. Daca ne preocupa aceasta dragoste a lui Cristos, ale carei raze pornesc de la crucea Golgotei spre noi atunci aceasta va lucra in noi dragostea sfanta. Cand dragostea lui Cristos este motorul inimilor noastre nu se poate sa nu-i iubim pe fratii nostri. Domnul Isus ne iubeste pe toti, indiferent de slabiciunile, lipsurile si pacatele noastre. Dragostea Sa fata de noi L-a trimis la moarte. Nici apele vaii mortii nu au putut indeparta sau opri iubirea Lui. El insusi S-a dat pentru noi. Domnul Isus este pentru noi modelul desavarsit de urmat. Sa nu ne iubim atunci unii pe altii cum ne-a iubit El? „Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea ca El si-a dat viata pentru noi; si noi deci trebuie sa ne dam viata pentru frati” (1 Ioan 3.16). „Prea iubitilor sa ne iubim unii pe alti, caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu” (1 Ioan 4.7). Adevarata dragoste este izvorul naturii dumnezeiesti, care se revarsa si care ii umple pe cei mantuiti. Ea se descopera in diferite feluri. Poate uneori trebuie sa si mustre, sa arate greselile sau chiar trebuie sa sanctioneze. Si Domnul Isus la fel procedeaza cu cei care ii imbraca cu iubirea Sa vesnica. Oamenii zilelor din urma se caracterizează dupa 2 Tim. 3.2 ca fiind iubitori de sine. Daca mai este in fiecare dintre noi aceasta tendinta pacatoasa, avem nevoie de har deosebit ca sa pricepem dragostea Sa.
Daca umblam pe urmele Domnului Isus si daca ne lasam patrunsi de Duhul Sau cel bun, vom primi har sa aratam in mijlocul unei lumi moarta in pacate, ce inseamna dragostea lui Dumnezeu. Orice actiune a dragostei este dirijata de sus, de la Dumnezeul si Tatal nostru.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Parintele Arsenia Boca – Cararea Imparatiei

Sa ne ferim de judecatile cele indraznete

Zace in noi o tainica rautate, careia-i place sa descopere nedesavarsirile fratilor nostri si iata de ce, gata stam sa-i judecam, uitand ca judecata inimilor numai dreptul lui Dumnezeu este. In loc de a cerceta cu atata pornire ispititoare cugetul altuia, sa ne coboram in al nostru. Gasi-vom destule temeiuri sa fim ingaduitori fata de aproapele nostru si sa tremuram pentru noi insine. Nu ai decat sarcina ta insati si nu vei raspunde decat de tine. "Nu judeca ca sa nu fi judecat".

Faptele dragostei

Pentru nimic in lume si de dragul nimanui, nu se cade sa faci nici cel mai mic rau, cu toate acestea, ca sa aduci un ajutor celui care are nevoie de el, poti uneori sa amani o buna lucrare sau sa o inlocuiesti cu alta mai buna, caci atunci n-ai nimicit binele ci l-ai schimbat in unul mai mare.




La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi23 spune:

ARHYSTEFY am si eu o intrebare offtopic, daca nu sunt prea indiscreta. Ce religie ai?

"PENTRU CA DUMNEZEU NU POATE FI TOT TIMPUL ALATURI DE NOI, A CREAT ...MAMA"

POZE NOI
DARIUS EDUARD(9.10.2005)

Mergi la inceput