In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 9-a)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...Ferice de omul... care are o mare plăcere pentru poruncile Lui!" Psalmul 112:1

Într-o zi, doi motani stăteau de vorbă, când unul l-a întrebat pe celălalt de ce încerca mereu să-si prindă coada. "Pentru că mama îmi spunea mereu că fericirea stă la coadă, asa că încerc mereu s-o prind." Prietenul său a replicat: "Dar când mergi nu te însoteste mereu?" Stii ceva? Când urmăresti fericirea,..aceasta te va ocoli; însă când mergi împreună cu Dumnezeu te va însoti. Biblia spune: ""...Ferice de omul... care are o mare plăcere pentru poruncile Lui!" Când ne concentrăm asupra împlinirii voii Sale, nu mai este loc pentru nefericire. Insă adevărata fericire mai presupune ceva:
1) Ai grijă la cuvintele pe care le spui! la aminte la următoarele cuvinte: "Moartea si viata sunt în puterea limbii..." (Proverbele 18:21) Cuvintele tale au putere, creând mediul în care trăiesti. Deci, în loc să spui ceea ce vezi, caută să vezi ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că El are pregătite pentru tine lucruri minunate.
2) Fii plin de apreciere! Este practic imposibil să fii recunoscător si temător în acelasi timp. Recunostinta nu este doar opusul fricii; este una dintre cele mai pure forme ale iubirii, care oferă fără a pretinde nimic si cu toate astea, în final, dobândeste mult mai mult decât ar avea nevoie.
3) Foloseste-ti optiunile! Gândul că nu mai ai nici o alternativă te poate face să te simti prins în capcană, mânios si deprimat. Însă alături de Dumnezeu ai mereu alternative, pentru că: "...În Dumnezeu toate lucrurile Sunt cu putintă." (Matei 19:26) Stiind acest lucru, poti începe din nou si poti trasa noi teluri ale vietii tale.Oamenii fericiti cu adevarat stiu acest lucru!
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

... să alergăm cu stăruintă in alergarea care ne stă inainte". Evrei 12:1

La kilometrul 32 al traseului Maratonului din Boston se găseste Dealul Durerii. Aici chiar si atletii de talie mondială au mari dificultăti. Este cea mai lungă si mai abruptă parte a traseului, iar când ajungi în vârf toti muschii urlă după oxigen.
Desi Biblia ne spune:"... să alergăm cu stăruintă în alergarea care ne stă înainte", noi asociem în general răbdarea cu lipsa de activitate si cu asteptarea. Însă mai există un tip, care este mai greu de dobândit - răbdarea care aleargă. Aceasta te ajută să perseverezi în ciuda obstacolelor care ti se ivesc în cale si îti dă tenacitatea de a da rezultate chiar dacă ai "inima grea". Cu acest gen de răbdare a transformat Isus apa în vin, astfel încât nunta să nu se transforme în esec, a hrănit o multime de oameni în desert, a vindecat un orb din nastere si a purtat povara ce n-o putea împărti cu nimeni -cunostinta faptului că va fi trădat si omorât.
La Jocurile Olimpice de la Mexico City, la finalul unui maraton, pe stadion a intrat schiopătând un atlet care purta culorile Tanzaniei. Se numea John Steven Aquari si avea piciorul bandajat din pricina unei căzături în timpul cursei. A ajuns ultimul, si în timp ce trecea linia de sosire, cineva din mulţime a strigat: "De ce n-ai abandonat?" Atari a răspuns calm si demn: "Tara mea nu m-a trimis aproape 12 000 de kilometri pentru a începe cursa; m-a trimis s-o termin." Marele om de stiintă, Luis Pasteur, a spus: "Secretul care m-a purtat către teluri a fost mereu tenacitatea." Nu uita, Dumnezeu nu te-a trimis doar să începi cursa, ci si s-o termini si prin harul Său o vei termina. Deci, fii tenace!La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ba mai mult, ne bucurăm chiar si în necazurile noastre.
Romani 5.3

Lauda omului natural (firesc) este în floare, fie pentru puterea sa, fie pentru bogătia sa (Ier. 9.23). Dar aceasta este ceva neplăcut pentru Dumnezeu. Iacov ne scrie că toată lauda este rea. Omul lumesc se laudă cu lucrările sale pe care le face în independenta sa fată de Dumnezeu; dar fiecare independentă Îl necinsteste si Îl întristează pe Dumnezeu.
Dar cu ce se laudă credinciosul? El se laudă cu acele lucrări pe care Dumnezeu i le dăruieste prin har. El are pacea cu Dumnezeu. Calea crestinului aduce cu sine si necazuri. Apostolul Pavel spune în Fapte 14.22 „că în împărătia lui Dumnezeu trebuie să intrăm prin multe necazuri" si el însusi a avut parte de multe necazuri.
Nu-i de mirare când, crestinul se laudă cu lucruri de care omul lumesc se teme? La fel omul lumesc se deosebeste de crestin prin faptul că unul fuge de ceea ce celălalt caută: distractiile si anturajele. Ceea ce unul savurează, pe celălalt îl întristează, ceea ce unul numeste viată pentru celălalt este moarte. Răbdarea crestinului în necazuri aduce biruinta si biruinta aduce nădejdea. Ce însemnată este deci îmbărbătarea din Romani 12.12: „Bucurati-vă în nădejde. Fiti răbdători în necaz; stăruiti în rugăciune."
Pe calea supunerii, credinciosul învată să înfrunte necazurile, dar mai învată si îndurarea Domnului său care va găsi în curând împlinire.
Ori de câte ori apar obstacole între inima crestinului si Domnul, negresit că nu se poate bucura de starea de fată a Domnului, ci suferă în fata greutătilor ce-l năpădesc, după cum un nor, care vine în dreptul Soarelui, ne lipseste pentru câtva timp de razele Lui. Norul însă nu face Soarele să nu mai lucească, ci ne face doar să nu-l mai vedem. La fel se întâmplă când ne întristăm din pricina necazurilor, greutătilor si piedicilor, care ne acoperă de strălucirea fetei Tatălui nostru. Pentru Dumnezeul nostru nici o greutate nu este prea mare, la El totul este posibil.
La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

Dumnezeu este Iubire!

http://fathersloveletter.com/fll_pdf/RomanianFLL.pdf


Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Superba

Evalueaza-to gradina dupa flori,
niciodata dupa frunzele care cad.

Evalueaza-ti zilele dupa orele insorite,
nu amintindu-ti norii.

Evalueaza-ti viata dupa zambete,
nu dupa lacrimi.

Si atunci cand ai ajuns in toamna vietii tale,
evalueaza-ti varsta dupa prieteni, nu dupa ani.

(Anonim)


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Ia lectii de la trecut,
dar trăieste în timpul tău,
ascultă si întelege vocile universului,
pământului tău, oamenilor tăi,
orasului tău, patriei tale,
vocile celor suferinzi,
ale săracilor,
ale celor oprimati.

Pătrunde-te de tot ceea ce este frumos,
bun, adevărat si sfânt.
Nu se pierde nimic trăind cu generozitate,
cu noblete, amabil,
hrănind în inimă sinceritatea,
dreptatea, bunul simt si bunăvointa.

Doar asa vei învăta să citesti
semnele timpului
si ale lui Dumnezeu
si vei auzi chemările inimii.
Sf. Leonardo MurialdoLa toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

(Ne vorbeste Parintele Cleopa, vol 3)

Toata fapta buna se incepe cu frica de Dumnezeu si se termina cu in dragostea de Dumnezeu, ca dragostea este legatura desavarsirii, treapta cea mai inalta a virtutii.
In drumul acesta, de la frica de Dumnezeu pana la dragostea de Dumnezeu, multe ispite si scarbe avem in lumea asta. Dar, avand frica de Dumnezeu, ne pazim de pacate, ne pazim cu limba si cu mintea de ganduri si inaintam mereu cu frica de Dumnezeu, lucrand faptele bune. Insa inaintam cu osteneala.
( ….) Cand a castigat omul dragostea desavarsita in Dumnezeu, este ceea ce spune Apostolul: Roada Duhului este: dragostea, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, blandetea si celelalte. Are roadele Duhului Sfant si, avand dragostea de Dumnezeu, pe toate le are usoare. Si a posti, posteste usor; si a rabda ocara; si a rabda orice greutate in lumea aceasta, lui ii vine usor; ca dragostea nu stie de osteneala, ca dragostea niciodata nu cade, cum zice Apostolul.

O mica scanteie din dragostea lui Dumnezeu il face pe om sa calatoreasca in lumea aceasta foarte usor si sa dobandeasca toate virtutile. Dupa ce a castigat dragostea lui Dumnezeu, nu stie osteneala si nu stie ce-I acela necaz. Toate le rabda, toate le sufera, la toate are nadejde, toate le crede foarte usor.


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Lumea are nevoie de oameni:

care nu pot fi cumpărati;
care îsi respectă cu strictete cuvântul;
care îsi pun conduita morală mai presus decât bogătia materială;
care au opinii si vointă puternică;
care nu-si pierd individualitatea în multime;
care sunt onesti atât în lucrurile mici, cât si în cele mari;
care nu fac compromisuri cu răul;
ale căror ambitii nu se confundă cu propriile dorinte egoiste;
care se poartă cu dreptate cu prietenii lor, indiferent prin ce situatii trec acestia;
care nu se rusinează si nu se tem să sustină adevărul, chiar si atunci când acesta devine nepopular.La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camiT spune:

PSALMUL 103

"Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul,
si tot ce este in mine sa binecuvinteze Numele Lui cel sfant!
Binecuvineteaza, suflete, pe Domnul,
si nu uita nici una din binefacerile Lui!
El iti iarta toate faradelegile tale,
El iti vindeca toate boalele tale;
El iti izbaveste viata din groapa,
El te incununeaza cu bunatate si indurare;
El iti satura de bunatati batranetea,
si te face sa intineresti iarasi ca vulturul.
Domnul face dreptate si judecata
tuturor celor asupriti.
El si-a aratat caile Sale lui Moise,
si lucrarile Sale copiilor lui Israel.
Domnul este indurator si milostiv,
indelung rabdator si bogat in bunatate.
El nu se cearta fara incetare,
si nu tine mania pe vecie.
Nu ne face dupa pacatele noastre,
nu ne pedepseste dupa faradelegile noastre.
Ci cat sunt de sus cerurile de pamant,
atat este de mare bunatatea Lui pentru cei ce se tem de El;
cat este de departe rasaritul de apus,
atat de mult departeaza El faradelegile noastre de la noi.
Cum se indura un tata de copii lui,
asa Se indura Domnul de cei ce se tem de El.
Caci El stie din ce suntem facuti;
Isi aduce aminte ca suntem tarana.
Omul! zilele lui sunt ca iarba,
si infloreste ca floarea de pe camp.
Cand trece un vant peste ea, nu mai este,
si locul pe care-l cuprindea, n-o mai cunoaste.
Dar bunatatea Domnului tine in veci pentru cei ce se tem de El,
si indurarea Lui pentru copii copiilor lor,
pentru cei ce pazesc legamantul Lui,
si isi aduc aminte de poruncile Lui ca sa le implineasca.
Domnul Si-a asezat scaunul de domnie in ceruri,
si domnia Lui stapaneste peste tot.
Binecuvantati pe Domnul, ingerii Lui,
care sunteti tari in putere, care impliniti poruncile Lui,
si care ascultati de glasul Cuvantului Lui.
Binecuvantati pe Domnul toate ostirile Lui,
robii Lui, cari faceti voia Lui
Binecuvantati pe Domnul toate lucrarile Lui,
in toate locurile stapanirii Lui!
Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul!"

Slavit sa fie Dumnezeul Vietii, Dumnezeu Adevarat, Dumnezeu din Vesnicii, Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Poze la: http://www.score.is.tsukuba.ac.jp/~dorinte/albums/albums/david/thumbs.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

..Staruiti in rugaciune."
Romani 12,12

Nu neglija rugaciunea!

De curand am citit un proverb: „Asa cum secera ascutita nu impiedica seceratul, tot asa rugaciunea nu impiedica munca."
Cat de adevarate sunt aceste cuvinte! Cine secera cu o secera neascutita are nevoie de multa forta si inainteaza incet. Dar daca secera este ascutita, merge usor si inainteaza repede. Cine isi ia timp sa-si ascuta unealta, nu va pierde deci timpul.
De cate ori nu suntem si noi inclinati, atunci cand avem mult de lucru, sa scurtam timpul rezervat pentru citirea Bibliei si pentru rugaciune pentru a economisi ceva timp. Cat de nechibzuiti suntem! Pornim la munca, dar nu ne-am luat timp pentru Domnul. Totusi, El este izvorul puterii noastre, depindem de El in toate lucrurile. IL intristam mult cand dimineata, sa spunem asa, trecem pe langă El in graba, indreptandu-ne spre munca si ocupatiile noastre.
Oare nu am experimentat deseori cum, dupa un „timp de liniste" dimineata, bucuria partasiei Sale ne-a insotit toata ziua? Cu ajutorul Sau am fost in stare sa rezolvam usor o multime de lucruri, la care nici nu ne-am fi gandit ca le putem face. Nu, rugaciunea nu impiedica munca!

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput