Ikea - sa astept?
Raspunsuri - Pagina 19
olim spune:
Sa stii ca in ikea nu se lucreaza doar cu pal, si spun asta deoarece am in casa mobila de lemn brad din ikea, care a fost facuta in romanai.Cat despre calitate pret, mi se pare ok, mai ales ca poti sa iti permiti sa schimbi mobila in casa in timp relativ scurt, daca nu iti mai place, nu trebuie s iesi la pensie cu mobila pe care ai primit-o de la parinti.
Preturile sunt mici deoareceo asamblezi tu, ceea ce in alte parti te costa mai mult asamblatul decat mobila in sine.Iar daca au multe produse cu 10-15 ani garante, nu cred ca le da nimeni de slab calitative ce sunt.Cate fabrici dau aceasta garantie, de 15 ani la o mobila de bucatarie, chiar si din pal, sau la un parchet melaminat?
Iar daca preturile vor fii ca aici, sigur vor disparea speculantii si firmele fantoma, care sunt foarte multe, din pacate.Va rezista ci va oferi calitate-pret, iar cine cauta lucruri scumpe,vor apela la firmele mari recunoscute.
O zi buna tuturor
alias spune:
Stiu si sint de acord cu tine, dar mobila era facuta in Romania pentru ca manopera si lemnul era ieftin aici.
Acum nu stiu daca noi ( producatorii) vom mai putea sa tinem preturile la fel de mici.
Iar preturile care tie ti se par mici la IKEA pentru noi romanii nu sint chiar atit de mici.Si stau cu catalogul in fata cind iti scriu.
Alias
olim spune:
eu fac comparatie cu preturile de aici, si nu mi se pare mult sa dai 79 de euro pe un dulap, adica echivalentul sau in lei.Sau mobila de bucatarie ma costa 2000 de euro cu o garantie de 15 ani , iar in Romania acelasi lucru ma costa 120.000.000 de lei, fara garantie..Sau un coltar depiele acasa e 100.000.000 si aici 1229 de euro.
Eu cred ca nu sunt deloc scumpe, ca doar asta e politica firmei.Nu e acelasi lucru sa poti vinde 10 dulapuri pe luna sau 5 milioane.Atunci si preturile sunt mult mai mici, plus ca nu e goana dupa clienti putini si fitosi, ci pentru clienti statornici, multumiti si calitate buna la pret mic.
olim spune:
pai nu neaprata ca lemnul este ieftin, mai mult cauta sa fie manopera ieftina, si sa ofere multe locuri de munca.Adica nu e ca alte firme, care fac adidasii in china si taiwan, si ii vand la preturi de germania, cel putin acest om incearca sa vanda la preturi de productie.Acest lucru nu cred ca ar face-o multa lume in domeniul afacerilor, mai ales la goana dupa avere multa in timp scut , cum e la moda in ziua de azi, ca doar nu degeaba a ajuns unii din cei mai bogati oameni in lume.
alias spune:
Eu incerc sa fac mobila de calitate.Si inclin sa cred ca asta si fac
(sau cel putin asa spun clientii mei).
Nu compara pretul de serie cu cel de la mobilierul de comanda.
Si sa te intreb altfel , de ce se face mobila pentru IKEA in Romania??
De ce nu se face in Spania sau in Italia??
Alias
olim spune:
eu as sta cu mobila si mai mult de 15 ani, daca ar fii o mobila de calitate si mi-ar placeNu is genul care sa imi schimba mobila in casa, doar sa vada vecinul ca am bani sau sa ma invidieze strada.
olim spune:
pai stiu ca se fac prduse de ikea in aproape toate tarile lumii, si Spania si Italia, precum si Franta sau germania, fac multe produse in Ikea, ca doar nu numai Romanii lucreaza pentru ei.Important e sa castige toti oamenii, nu doar patronul, si muncitorul care defapt munceste produsul.
Stiu ca va fii un moment groaznic pentru micii particulari, dar eu cred ca daca se lucreaza calitativ, vorsupravietuii, plus ca anumite persoane, mai comode de felul lor, prefera sa li se monteze bucatarie, decat sa isi economiseasca 300-400 de euro, cat costa aceasta manopera.Altii fac asta din lipsa de timp, altii din snobism, asa ca vor ramane clienti si pentru micii fabricanti.
alias spune:
IKEA ofera garantie 10 ani si nu 15 .
In conditii de folosire normale. Stii pe cineva care i-a chemat pe cei de la IKEA sa-i regleze vreo usa dupa 6 ani? Au venit?
Alias