Ikea - sa astept?
Raspunsuri - Pagina 20
alias spune:
IKEA ofera garantie 10 ani si nu 15 .
In conditii de folosire normale. Stii pe cineva care i-a chemat pe cei de la IKEA sa-i regleze vreo usa dupa 6 ani? Au venit?
Alias
olim spune:
ikea ofera 15 ani garantie la multe produse.
nu cunosc pe nimeni, ca nu am decat 6 ani in spania, si ikea de la noi are 1 an, asa ca nu cred cas-au stricat multe lucruri.Stiu ca erau campanii la produse vandute in alte magazine, vandute acum 2-3 ani, si iti spunea ca le poti duce inapoi sa iti dea banii, ca nu erau de calitate.
Tu faci acest lucru?
Si nu mi-ai dat xemplu la preturile din catalogul tau si cele proprii, ca sa vad si eu cat de ieftin lucrezi tu?
Miramar spune:
Mama mea a stat cu mobila de bucatarie facuta in Romania in 1978 cu modelele si materialele de atunci pana in 2000 cand a emigrat dupa care am mai folosit-o si eu pana in 2006 cand m-am mutat la casa mea. In total 28 ani. Da am mai carpit la ea, dar in mare era ok, nu se incadra in standardele de astazi si daca n-as fi stiut ca ma mut probabil o schimbat din 2000 inca dar in mod cert pana in 2000 (adica 22 ani!) nu ar fi schimbat-o nimeni!
Dar daca tu esti in stare sa-ti schimbi mobila o data la 5 ani - gandeste-te ca mai e si restul casei! esti o fericita si ma bucur pentru tine.!
Eu am mobila noua acum si sper sa ma tina minim 10 ani, dar tind la 15 iar pt. unele piese ma gandesc sa le pastrez toata viata si sa le las mostenire copiilor mei.
olim spune:
si eu sunt de aceeasi parere, adica cum sa iti shimbi mobila odata la 5 ani, mai ales daca ai dat pe eacateva mii de euroi.
Noi am luat aici o mobila de bucatarie modulara, iar daca ne plictisim in 10 ani, schimbam doar usile, care oricum nu sunt asa scumpe
mazzel spune:
haideti sa va zic si parerea mea despre ikea, sper sa nu supar pe nimeni ca aici este loc de dezbatul, luat si oferit informatii si nu de discutat in contradictoriu.
personal eu as opta pt cumpararea mobilei din alt loc decat ikea, din simplul motiv ca eu prefer mobila solida, din lemn de esentza tare, poate stil clasic, colonial, aceasta mobila nu se gaseste in ikea.
pe de alta parte eu sunt o persoana care se ataseaza de lucruri, prefer lucrurile de calitate,care sa tina o viatza, un scaun solid, de lemn de tic de ex, pe care se pune 30 de ani sotul de 100 de kile si nu se subrezezte, ba il mai pot si lasa mostenire copilului pe cand o fii tanar si la inceput de drum, asa mobila eu in ikea nu am vazut.
apropos de ce zicea cineva aici, da eu as prefera sa tin bucataria mai mult de 15 ani, o viatza, fiindca eu nu doresc sa traiesc ca sa platesc bucatarii si sa le schimb la 5 ani, si chiar daca as dispune de bani sa o pot face oricand tot nu as face-o.o suma de 5-6000 de euro pt o bucatarie nu este de lepadat, numai cine nu are simtul realitatii isi permite sa se intrebe adica cum...tu ai tine bucataria mai mult de 10 ani?DA< EU AS TINE-O 30.
bucatariile: in mare masura frumoase, bine facute, la preturi nu mai mari decat ce se gaseste in alte parti, deci ikea este de luat in seama la alegerea unei bucatarii.
mobila pt camera copiilor: as lua in seama aceasta optiune pt ca astfel de mobila se cumpara pt cativa ani, oricum trebuie inlocuita.
comparativ cu alte locuri , cam acelasi pret sau mai mic, design placut, calitate comparabila cu alte magazine de mobila(din strainatate).
canapele/fotolii:personal as face un efort financiar si as cumpara din alta parte.
lenjerii de pat/asternuturi/saltele: as cumpara din ikea, culori frumoase, stofa buna,frumoase in general.
lampi:as cumpara din ikea constienta fiind(din experienta) ca mi-as manca vreo 10 ani din viatza la instalarea unei lampi made in china care numai cand o scoti din cutie vezi ca pe langa designul frumos e de o calitate mai putin decat indoielnica.dar tinand cont de pret...zic da.
linguri/cutite/vesela made in china/rusia/romania...de ce nu, mi-as cumpara din ikea oricand si la orice ora.
prosoape,halate/asemanatoare=da.
acum facand o incheiere, in speranta ca nu v-am zapacit de tot...mobila de ikea merge de minune la spatii gen apartament de bloc, este frumoasa, dar de preferabil pt sufragerie de ales altceva mai de calitate si din lemn nu din acest material fineer(sau furnir) din care este realizata mai toata mobila din ikea.ce este lemn este lemn de esentza moale pt care eu nu optez, deci eu as da mai degraba 130 euro(sa zicem) pe un scaun din lemn de esenta tare, bine lucrat, decat 60-80euro pe un scaun de ikea, din lemn de esenta moale, frumos ca design dar NU solid, dupa 2 ani ii joaca piciorusele.la fel si pt o masa de salon de ex.
acestea fiind zise, dragii mei, ikea este un magazin pt "popor" , un magazin pt societatea de consum, la fel ca si rosiile cu coaja groasa made in spania,, si este bine ca exista fiindca asa putem si noi, palmasii de rand sa ne bucuram de o mobila cu design modern, care creaza e drept caldura si confortul unui camin, la preturi pe care(in V cel putin) si le permite omul de rand.sper ca in curand si la noi va fii la fel.
si este bine sa fie asa.
pe de alta parte, mobila de calitate, combinatie intre adevaratul comfort, bun gust, modern si fara varsta NU se gaseste in ikea.
de ce sunt preturile asa "mici" in ikea? acum depinde ce intelegem prin mici, ca de fapt pretul real al unui suport pt poze, un cub de plastic in care e infipt o sarma cu un cleste, made in china, nu e nici 2 centi, darami-te 3/4 euro cat se vinde in ikea...costuri scazute de productie,parerea mea este ca preturile nu sunt mici deloc.dar IMPORTANT este ca omul de rand sa si le poata permite.
si ma bucur ca vine si in Ro, pt ca ma bucur nespus ca noi, romanii de rand avem din ce in ce mai mult posibilitatea de alegere.
alias spune:
Ne-ai inchis gura!
Tocmai cind ma pregatea s-o combat pe geamana mea din nou.
Olim sa stii ca ne contrazici ca si zodie.
Tu nu te plictisesti de lucrurile din casa ?
Conservatorismul nu e o trasatura a zodiei noastre.
Si trebuie sa recunosc , ai dreptate.
Eu privesc - gresit ce-i drept - prin prisma celui care face mobila.
Daca ma plictisesc de usile din bucatarie le schimb.
Dar daca ma plictisesc de canapea dupa ce am dat 2000 EUR pe ea parca nu-mi mai vine sa o schimb asa usor.
Alias
olim spune:
pai uneori ma plictisesc, cei drept, dar sa stii ca dupa ce am dat 600 de euro pe o canapea, nu am cum sa ma plictisesc de ea, in 3-4 ani, iar masa de sufragerie si scaunele m-a costat 1000 de euro, si cand am vandut apartamentul am luat-o cu mine in casa noua.Adica, eu fac sacrificii destul de mari sa am bani, si nu vreau sa ma plictisesc repede de anumite lucruri.
De aceea am optat pentru mobila de bucatarie la care in viitor sa ii schimb doar usile.
Si mai e ceva, cand ai de mobilat o casa mare, incerci sa fii practic-economic si calitativ, mai ales ca mi-am luat toata mobila odata, si m-a costat aproape 10.000 de euro.
Daca mi-as lua pe rand, ar fii altceva, dar imi place sa am tot confortul de la inceput decat sa il am peste 10-15 ani?