Mamici de sept-oct 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 8
aramona spune:
Bine v-am regasit!
VA citesc insa nu apuc sa raspund...
Imi pare rau pentru cele care aveti probleme, capul sus si nu neglijati...si respectati indicatiile medicilor!
Sephora, iti spuneam de Rodica Chitzescu ca e un bun medic echografist...Ieri am citit multe pareri contra ei, dar si pro, nu stiu ce sa-ti mai spun! Eu am fost la ea pe vremea cand era la CMU...acum am intzeles ca este la Medlife!
Sunt tare curioasa de ce impresie iti va lasa. Din ce stiu eu, medicul meu o recomanda la toate pacientele...sa fie din convingere sau e vreun aranjament? Nu stiu, sper ca e OK. Ca altfel, eu chiar doresc sa-mi fac o echo in curand, si as dori sfaturi de la voi!!!
Unde sa-mi fac, la ce medic si cam care sunt tarifele???
Ale, si eu am avut un hematom la cca 8 saptamani, sper ca s-a resorbit, asta a fost acum 3 saptamani...Eu asha am ajuns la urgenta, stii ca ne-am mai intersectat pe forum, cred ca am fost atunci la acelasi ecografist...HEmatomul se formase pe cca 1/3 din dimensiunea sacului gestational, de atunci sunt pe tratament de sustinere, am mai povestit. CE ma face sa fiu optimista este ca nu am mai sangerat de loc, iar durerile au cam disparut!
HAi sa-ti spun de la ce presupun ca a fost la mine acea dezlipire de sarcina...Marti am indurat vreme de 2 ore un frig cumplit, a fost o zi groaznica...cred ca uterul a avut contractii puternice...Sambata dimineata, in aceeasi saptamana (obisnuiti fiind fara "restrictii" de la prima sarcina, cand nu am avut probleme si am avut contacte sexuale pana spre 39 saptamani!!!) am avut un moment "intim" cu sotzul meu, care s-a lasat cu dureri...asta m-a ingrijorat...apoi la cca juma de ora am observat sangerarea, grena inchis, cu cheaguri...si asta m-a facut sa ajung atunci la urgenta!!!
Concluzie: frigul + raporturi sexuale in aceasta perioada, la persoane mai sensibile, sau care au deja uterul ushor rigidizat, cum e al meu (ca doar am 34 ani nu mai sunt pustoaica), pot provoca contractii uterine care au ca rezultat "respingerea" sarcinii, si implicit acele rupturi de mici vase capilare care se creeaza intre sacul gestational si uter, deci hematom!!! Acesta se resoarbe sau este eliminat treptat din organism...
Eu trebuie sa fac in curand echo, sa ma linistesc, sa vad ca sarcina este bine...Simptome de gravi am...ca am gretzuri, ma dor sanii, mai nou mi se face foame...mananc si apoi mi se face greatza...Mi-a crescut vizibil burtica...Eu aveam abdomenul aproape plat, chiar si dupa o sarcina (mi-am revenit bine!)...Insa tot mi-e teama, ma indop cu duphaston...sper sa fie bine!
Azi am avut o "traire" ushor stranie...Sunt in saptamana a 11-a (10 implinite)...si cu rusine recunosc ca am uitat senzatiile de la prima sarcina...Am simtit in partea stanga , mai jos de coaste, bine de tot...niste trepidatii...si asta in cateva randuri...parca aveam un iepuras "nerabdator" care lovea agitat cu labutza...stiti voi cum fac iepurii...
Parca n-as crede ca au fost fluturasi, dar mai stii...E cam mica sarcina sa simt ceva...Iar ieri am simtit un fel de "baldabac" palid...undeva in burtica, mai jos...Cred ca mi se pare!!! La prima sarcina parca pe la 18 saptamani am simtit cu adevarat ceva!!!
VA pupicesc pe toate, aveti grija de voi, va urmaresc si eu cumintzica!
Ramona (saptamana 11)
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
ryu spune:
buna fetelor,abia m-am inscris in forumul asta si sper sa ma primiti si pe mine.Sant si eu o
de 16 saptamani si mi-as dori sa pot schimba pareri cu alte gravidute despre 

.
miscand,niste miscari usoare ca niste filfiituri,dar acum de vreo2 zile parca nu mai simt nimic.O fii normal?Sotul meu zice ca sant paranoica,asa o fi.Eu sant la dr SUCIU de la sp polizu,am rugamintea daca a auzit cineva de el sau este cineva la el sa imi spuna si mie parerea.va multumesc si va pup

katia spune:
Daca ati sti ce mult imi doresc si eu sa-l simt pe bb. Am simtit eu niste chestii vagi - asa ca o bula de aer fara finalitate (daca intelegeti ce vreau sa spun) dar nu sunt convinsa ca e bb. Oricum burtica incepe sa se vada mai ales la fuste. Ma bucur pentru mamicile care l-au simtit si felicitari celor care stiu deja sexul.
Eu ma duc saptamana viitoare si cred ca m-am hotarat - daca se vede vreau sa stiu. Eu cred ca e fetita si imi doresc foarte mult sa fie asa :)
Fetelor......mi-am terminat treaba pe astazi, seful nu e la birou ca sa-mi gaseasca ceva de facut si moooooor de plictiseala.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/silvia_pepelea/album?.dir=/bdf3
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
ryu spune:
Buna fetelor.Sant o graviduta noua de 16 saptamani si am citit ca RALUKUTZA si FLORICIKA sant si ele la dr SUCIU.ma bucur sa pot schimba pareri cu alte gravidute ptr. intradevar RALUCA si eu am ramas oarecum socata de faptul ca dr mi-a zis sa ma spal cu irigatorul de 2 ori pe sapt.sant oarecum in dubiu si cu eco vaginala facuta de el ptr.eu personal nu inteleg mai nimic.Va pup pe toate gravidutele
katia spune:
Andra, eu ma duc la control la cabinetul particular al doctorului ca are si ecograf. Dar mi-ar folosi cu adevarat sa stiu ce se intampla pe la maternitatea bucur ca am auzit si bune se rele pe tema asta dar m-am convins ca depinde de fiecare persoana in parte si de mediul cu care a fost fiecare femeie obisnuita. Ti-as fi recunoscatoare sa-mi spui cate ceva. Eu sunt destul de rezistenta si ma adaptez foarte repede conditiilor de viata de asta nu mi-am facut griji si nu m-am lasat impresionata prea mult :) Ma bucur mult ca mai e cineva care sa nasca la aceasta maternitate. Pe mine ma intereseaza in general daca pot sa-mi iau copilul cu mine in camera si daca il lasa pe tati la nastere - stiu ca asta depinde de doctor - si inca nu l-am intrebat dar sper ca se va putea pentru ca daca nu ei nu stiu ce-i asteapta :)
Astept sa-mi spui
pupici!
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
_Ralu_ spune:
ryu, bine ai venit si iti doresc sarcina cat mai usoara!
hai sa-ti zic de suciu acum:
si eu sunt pacienta lui, tot in 16 saptamani sunt.
mai e si floricika, tot o fata d aici, de pe forumul nostru, care are tot 16 sapt, si acelasi dpn ca si mine si poate ca si tine.
as vrea mai intai sa te intreb daca ai fost la suciu pana acum?
eu din tot ce am citit despre el, si din toate recomandarile pe care le-am primit de la cunostinte si de la fete de pe forum, eram convinsa ca l-am apucat pe dzeu de un picior! din pacate pt mine n-a fost sa fie asa! poate e doar o intamplare, poate am fost eu de vina, deci nu-ti pot spune, doamne fereste, sa nu te duci la el! floricika e f multumita de el!
eu am fost la el chiar miercuri si am fost socata: controlul, cu tot cu ecografie (vaginala) a durat nu mai mult de 5 minute. tot timpul a vb la tel, si aproape ca nici nu ma putea urmari pt ca era atent si la tel si la mine si...
primul lucru pe care mi l-a zis a fost sa slabesc! cat mai mult! (iti reamintesc ca sunt insarcinata in luna a 4a), de ecografie, ce sa-ti zic, nu mi-a zis absolut nimic despre bb! nici n-a pomenit, parca nici n-as fi fost insarcinata! oricum cred ca mai mult de 1 min n-a durat eco. apoi mi-a zis ca am scurgeri si trb neaparat sa-mi fac spalaturi vaginale cu irigatorul! cerd ca mi-a zis de 10 ori! au innebunit fetele cand au auzit! este total contraindicat mai ales in sarcina asa ceva! plus ca mi-a dat acid folic si progesteron care am inteles ca nu-si mai au rostul de acum!
toata distractia m-a costat 800.000 cu tot cu irigator, pe care am apucat sa-l cumpar, si acum vb lu' sotul meu: lasa ralucutzule ca udam florile cu el! (consultatia e 600.000). si practic n-am aflat nimic! am fost efectiv de pomana acolo! sa-ti mai spun ca am avut programare la 16.15 si el la 17.10 abia a venit? am intrat pe la 17.30. macar sa fi fost asta problema!
imi pare rau ca a trb sa-ti spun toate astea dar m-am simtit datoare! sa-ti zica fetele in ce hal sunt de doua zile! abia azi mi-am revenit, cand cu ajutorul fetelor si al unei colege de aici am hotarat sa-mi schimb dr! a fost o experienta oribila pt mine!
si cu toate astea iti zic ca am citit numai de bine de el! as fi egoista sa nu-ti zic si asta! poate am fost eu, poate l-am prins intr-o zi neinspirata, dar eu una nu-mi permit sa-mi pun viata mea si a bebeului meu in pericol! cine stie cand va mai avea o zi ca asta?
iti doresc succes, si totusi sa te duci o data la el, poate o sa fii incantata ca si celelalte mamici!
raluca
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
_Ralu_ spune:
aha, deci nu sunt singura careia i-a zis sa spele cu irigatorul! inseamna ca are o obsesie omul! sa vedem ce ne zice si floricika cnd vine. si ei i-o fi zis la fel? nu ti-a zis cumva sa il iei de la farmacia din colt de pe starda cu cabinetul? si nu ti-a zis sa iei irigator tantum rosa? o fi farmacia lui, si au exces de irigatoare!
raluca
16+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos
katia spune:
ryu, bine ai venit in gasca
Iti urez sa nu ai aceeasi experienta pe care a avut-o ralu cu doctorul Suciu. Sarcina usoara si tie si celorlalte fete.
Feteloooooor eu am mancat astazi toata ziua; bine, dimineata am dat la boboci.....dar dupa aia toata ziua am rontait.
Haideti sa va spun ce bunatati am mancat - mere coapte. Sper ca nu sunt contraindicate ca mie imi plac de mor; am mancat azi patru. Pe astea le-am primit, dar in wkend o sa-mi fac.
va doresc un sfarsit de saptamana placut!
Alé spune:
Buna, fetele.
M-am trezit dar ma doare burtica rau, rau. O sa bag repede ceva medicamente ca tare nu-mi place.offff...
ramona, multumesc foarte mult
pt descrierea facuta, ca tare eram in ceata. Macar acum stiu ca trece si ca o sa ma simt mai bine.
Imi amintesc ca am avut aceeasi experienta, dar cum mie nu mi-au gasit atunci nici urma de hematom, n-am retinut tratamentul pe care ti l-au dat. Eu am doua injectii cu gravibinon si atit.
Din nefericire, io n-am trait nici una din experientele tale, adica nici frig nu mi-a fost si nici
n-am mai vazut de nu stiu cind. Ca sa nu mai pun la socoteala ca de carat, ridicat, impins, etc nici nu poate fi vorba.
Ce sa mai zic... mai caut pe internet ca n-am prea avut succes pina acum.
Bun venit noilor venite si sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi.
Toate lucrurile se intampla cu un scop |
13+ | Alé