Mamici de sept-oct 2006 (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

katia, ce bine ca poti sa mananci!

eu de cateva zile, nu pot sa mai manac deloc! cred ca suciu mi-a facut ceva, sa-si duca la bun sfarsit planul marsav de a ma face sa slabesc! (fac si eu haz de necaz)

miercuri toata ziua am papat 2 feliute mici de pizza facuta acasa, si pe seara am luat o pizza mare cu ton de la tip top, si n-am reusit sa manac decat o feliuta super subtire!

ieri am papat dimineata doua feliute de paine prajita cu unt,si seara pe la 6 o salata din doua rosii.

azi pana acum am papat doua linguri de salata orientala si cam atat! cred ca ma mai paste o salata de rosii, si asta o sa-mi fie pe toata ziua mancarea!

nu mi-e rau, nu vomit (n-am vomitat niciodata pe toata durata sarcinii pana acum), dar pur si simplu parca nu pot inghiti nimic!

raluca 16+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ra_mandache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ialiq, imi pare tare rau de vestile de moralizatoare, dar n-ai decat sa mergi inainte cu incredere si speranta. Sa inteleg ca di ncauza RH-ului negativ pot sa ai probleme astea?

Mexxa, esti mortala: dungile alea mov pe care le vezi tu ca au aparut pe burta dupa parerea mea sunt venele tale. Nu apar vergeturile inainte sa-ti creasca burta, puiule. Pe sani pot aparea ca se maresc inca de la inceput, dar pe burta nu vad cum sa apara de-acum. Si ai sa iti dai seama clar care-s vergeturile. Arata ca si crestaturile de pe o paine rumenita (bine, exagerat vorbind).
Toata vascularizatia din organism se amplifica: mai multe vene si vinisoare care sa asigure o irigare mai buna a organismului. Cant. sanguina creste cu 50% pana la sfarsitul sarcinii, asa ca tot acest sange in surplus trebuie sa fie carat de vase de sange mai multe. De-aia si apar sangerarile de gingii in sarcina sau chiar sangerari nazale. O sa vedeti ca venele de pe piept si de pe sani se vor inmulti. Inima care pompeaza mai mult sange creste si ea in marime. Dar totul dispare dupa sarcina cu exceptia vergeturilor. Nu ramas asa urate ca-n timpul sarcinii (dispar la pipait si devin albe si se ingusteaza).

Roxana, cine ti-a zis ca trebuie sa te ingrasi 11 kg? Mi se pare nerealist pt. o inaltime medie. Eu am pus 15 kg (am 1,73) la sarcina cu alex si 90% din greutate era in burta, ca pe mine nu am pus mare lucru. Si oricum astea sunt greutatii deale ce gasesti in carti, tabele etc. nu inseamna ca ai probleme daca ai abateri de la standarde. Plus ca fiecare mamica pune in ritmul ei. Unele pun in ritm mai mare la inceput, alte pun in ritm uniform, altele se ingrasa vertiginous in ultimele luni. Tendinta generala e intr-adevar sa pui cele mai multe kg. in a doua jumatate a sarcinii, insa poti sa controlezi procesul? Uneori da, insa de cele mai mutle ori e un efort cu slabe rezultate…

Ramona, daca era sub coaste a fost poate vreun muschi care se zbatea, dar fluturas ide la bebe nu aveau cum sa fie. Trebuie sa simti jos de tot, cam la o palma sub buric, poate si mai jos.

Ryu, dupa ce ai simtit prima miscare a lui bebe n utrebuie sa simti zilnic. Mai trebuie sa treaca o buna perioada pana cand ve isimti zilnic miscarile. Dar la inceput asa e, simt iintr-o zi, apoi mai simti peste cateva zile/o sapt. si apoi din ce in ce ma ides. Gandeste-te ca primele dati simti numa imiscarile puternice ale lui bebe, cele normale nu le simti. Trebuie ca bb sa mai prinda puteri si apoi o sa simti mereu miscarile.

Gata, mi-am adus aminte ce ma intrebase cienva: ma intrebase daca e de rau ca a mancat sushi de 2 ori. Pe la dr. romani se practica interdictia cu pestele cred. Sua carnea nefacuta bine. Gandeste-te ca japonezii mananca zilnica sushi si nu au mai multe sarcini cu probleme din cauza asta. Cred ca tine de noroc. Prin carnea nepreparata termic corespunzator poti prelua anumite bacterii care sa fie problematice in sarcina. Cum ar fi listeria. Depinde de ce noroc ai sa mananci o carne care sa aiba bacteria asta. Poti sa mananci carne in sange/sushi o singura data in sarcina si sa contactezi listeria sau poti sa bagi toata sarcina sushi si carne in sange si sa n-ai nimic. E un risc, dar cred ca in Ro e exagerat acest pericol si se face prea multa tevatura legat de ce are voie sau nu sa manace o gravida.

.......in 12+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Si-asta e de ieri, dar n-am mai apucat sa postez.

Ale, pai e absolute normal sa ai greturi si fara sa iei utrogestan. Pe mien ma interesa sa vad daca toate fetele care au luat progesterone/utrogestan au avut greturi caci asta ar fi o dovada ca exista o corelatie. Daca ar fi macar o fata care a luat progesterone/utrogestan si nu a avut greturi, de-abia atunci inseamna ca nu are legatura.
Dar uite ca rasp. Mi l-a dat Cricor carea luat progesterone si n-a avut deloc greturi…

Anneoprea, eu si la alex si acu mtot vaginal am administrat progesteronul, iar greturi/voma am avut cat sad au si pe la altii, mai ales la alex.

Raluca, eu nu te-as sfatu isa fac ispalaturi vaginale regulat, mai ales in timpul sarcinii. Daca tu spui ca nu ai scurgeri abundente si ca e posibi lsa fie resturi seminale ce a vazut nenea dr. la consul, cu atat mai mutl stai linistita. Am mai povestit eu pe aici ce si cum cu spalaturile astea vaginale si se pare ca doar in Ro mai sunt recomandate. In toate tarile mai dezvoltate nu se foloseste practica asta. Risti sa strici balansu lde pH si sa dai in adevarate probleme: infectii vaginale, si-tunci sa te tii. Dar e posibil si sa nu patesti nimic. Insa eu nu m-as arunca orbeste dup ace ti-a zis medical fara ca macar sa-ti ia proba din secretie pe care s-o trimita la lab.
Iar ale a zis bine ce-a zis de Duphaston si acid folic…Io nu stiu una ce-i prin capul unor medici…

Vauva, papanicolau se face de regula inaite de sarcina (asa cum faci orice analize generale cand programezi sa ai un copil) sau la primul control dup ace-ai ramas insarcianta in caz ca ai ramas intamplator. Ideea e ca pap facut in timpul sarcinii (si cu cat mai tarziu I nsarcina cu atat mai neconcludent) poate da rezultate anormale. In timpul sarcini ise fac tot felu lde modificari si e posibi lca si structura celulelor sa se modifice si e posibil (s-a intamplat mai multor paciente) sa iasa testul ca ai avea probleme, adica esti suspecta de cancer de col, inceput de cancer sau treburi de genu lasta, isna rezultatul se dovedeste in final a fi gresit. De-aia e recomandat sa faci pa-ul inaitne de sarcina sau imediat la inceput. E u ntest pt. depistarea celulelor anormale care pot duce la cancer de col uterin, una din cele mai commune forme de cancer la femei. Se face cam odata la 3 ani. Eu mi l-am facut in 2003, acum nu l-am mai facut…

AdrianaMica, daca iei utrogestanul vaginal n-are ce legatura sa aiba cu arsuriel tale la stomac. Cauza e alta, gasesti explciatii prin capitolele anterioare.

Cricor, eu nu as merge chiar atat de departe cu excesul de vit. A. Aici n use fac astfel de referiri ca sa eviti cremele pe baza de vit. A. As fi ingrijorata daca ai fi mancat multe produse bogate in vit A, dar cu crema nu cred ca-i asa bai. Pai daca ar avea mutla vit. A ar trebui sa te portocalesti pe fatza cand iti dai cu ea. Stai linistita. Una e absorbtia la nivelul stomacului si alta e cand e contact pe piele…

.......in 12+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

raluca, nu exagera si tu acum! Hai sa-ti spun cum fac eu ca sa maninc, ca nici mie nu-mi vine, dar din motive de gretoseala. Intai, evolutia gretii:
faza 1) constanta - nivel suportabil, nu ma pot gindi la mincare, nici sa n-o vad, dureaza cel mai mult in zi;
faza 2) greata acuta - insuportabila, fara varsaturi, cu aprox. o ora inainte sa mi se faca foame - incep sa ma gindesc la ce sa maninc (in functie de posibilitati, nu de pofta);
faza 3) greata acuta insotita de senzatia de foame - suportabila numai daca maninc imediat, (daca nu, ne intoarcem la faza 2)
Dupa arsuri, revenim la faza 1.

Poate pare austera descrierea mea, dar atunci cind mi-e mai rau si mai rau ma gindesc cum fac gurmanzii "hmm, o salata verde cu oua prajite, iamiii" sau "pizza cu ton, mama, ce bun" si-mi repet asta timp de o ora, timp in care o si fac sau dau comanda sa o faca, astfel incit atunci cind simt senzatia de foame, o potolesc imediat si imi si place ce maininc.
Cam asta e sistemul meu de a minca din toate alimentele. Desigur, nu functioneaza cu carne... p-asta sa n-o vad. In schimb maninc kaizer cu mustar si tot bag o proteina mica la bebica.

Nu stiu daca asta poate functiona si la alte gravidute dar la mine merge si ma fereste si de rontaiala aceea care ingrasa - vezi biscuiti, saratele, pateuri sau alte fainoase.

Sistemul asta insa, nu iti permite sa faci cumparaturi - ma uit luung la galantare si nu-mi vine sa cumpar nimic.Si nic nu cumpar, din nefericire. Noroc ca se duce sotul meu si-mi ia de toate si tot ele le si pregateste, ca io nu mia intru in bucatarie decit sa beau apa .

Hai ca v-am plictisit.
Am cautat pe internet cu hematomul si am gasit numai balarii, care nu se potrivesc nici in cazul meu, nici al ramonei: Numele exact este "abruptio placentae" iar la cauze apar:
Hipertensiunea arteriala a mamei (cea mai des intalnita cuza, apare la 44% din cazuri)
Trauma abdominala( de ex. accidente auto, cazaturi, lovituri - 1.5 - 9,4% din cazuri)
Fumatul
Consumul de alcool
Consumul de cocaina
Decompresia brusca a uterului (de ex. ruperea prematura a membranelor sau nasterea primului geaman)
Fibrom retroplacentar
Singerare retroplacentara cauzata de intepare la aminocenteza
Varsta avansata a mamei
Idioaptice - anormalitati ale vaselor de singe uterine si ale placentei
Deficiente de acid folic

Cu alte cuvinte, m-am lamurit bustean. Va pup .

Toate lucrurile se intampla cu un scop | 13+ | Alé

Mergi la inceput

ale esti haioasa cum descrii treaba cu pofta de mancare! exact asa patesc si eu cu cumparaturile! daca ma duc in magazin stau si ma uit luuuuung, si nu cumpar nimic! parca nu-mi face cu ochiul nimic!

acum parca, parca as papa o ciorbita de burta, dar n-am posibilitatea ca nu e sotul acasa si doar n-o s-o iau singura la picior sa ma duc sa mananc!

o sa-mi fac o salata de rosii! iammmi, ce buna e! asa-i ale?
ce rau imi pare de tine ca te chinui asa si nu reusesti sa gasesti nimic concret despre nesuferitul ala de hematom? dar nu exista posibilitatea sa se retraga? o sa treci tu si peste asta!

try, iti multumesc pt sfat! am ajuns si eu la aceeasi concluzie din ce mi-au zis si celelalte fete!

raluca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryu spune:

RALUKUTZA iti multumesc ca mi-ai raspuns asa repede la intrebare vroiam sa stiu daca si alte paciente mai sint la el.Ma bucur de asemenea ca si tu esti tot in 16 saptamani drept ptr.care sper sa putem schimba multe sfaturi una cu alta.Ca sa iti raspund la intrebare eu sant la dr SUCIU de aproximativ 2 ani, am ajuns la el intamplator.Pana sa ajung la el am mai trecut prin multi dr.Mie personal mi sa parut un dr bun bazat pe prb. de infertilitate, eu am pierdut 3 sarcini inainte de a putea ramane acum si de a spera ca totul este bine. Ceilalti nu au stiut ce tratamente sa imi dea si am trecut prin niste momente groaznice care nu le doresc nimanui.acum binenteles doresc ca dr sa fie unul bun care sa imi acorde suficienta atentie ptr. ca la alt cineva nu sti la cine as putea sa ma duc.Promlema e ca sant un pic deceptionata de faptul ca eco vaginala pe care o face el nu imi spune mare lucru,practic nu inteleg mai nimic,nu stiu ce greutate are bebe daca e sanatos etc,etc.L-am intrebat de eco 3D mi-a zis ca el nu face dar ca el recomanda doar daca i se pare ceva suspect(intrebarea e cand sa i se para suspect daca bebe nici nu il veda).Oricum eu m-am incapatanat i-am zis ca vreau sa o fac si m-am programat la o clinica.Nu stiu am tot citit pe net alte gravidute la 16 saptamani deja stiu greutatea lui bb,daca e sanatos iar eu sant in ceata total.Vroiam sa mai intreb eu din cauza sarcinii am ajuns sa fiu foarte emotiva plang aproape din nimic iar sotul meu nu intelege ce se intampla cu mine.Cum sa iteleaga bietul de el daca nici eu nu ma inteleg.Sant foarte tensionata mi se pare ca mai e un car de ani pana la eco. mi se pare ca nu stiu nimic doar ma rog ca totul sa fie bine.MII de pupici ,ii multumesc si lui KATIA ptr.raspunsul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ryu spune:

feteor eu nu am de ce sa ma plang,nu am avut greturi si nici pofte(doar pofta de mancare mai exagerata).Oricum toata lumea se mira zice ca am luat in greutate(asa ofi).TRY sa stii ca eu am luat utrogestan vaginal si nu am avut probleme.dar se stie ca sarcina are hachitele ei difera de la organism la organism.Una peste alta vreau sa va spun ca sint tare fericita ca pot comunica cu voisi pot afla pareri si nu trebuie sa ma mai imbolnavesc singura cu mii de intrebari la care nu gasesc raspuns.

Mergi la inceput

exact asta vroiam sa zic ryu! daca pt tine acest dr e potrivit totul e ok! ma bucur ca e bine pt tine! deci, inteleg ca numai eco vaginale face pana la sfarsit? am citit lucruri bune despre el in leg cu nasterea! poate ca o sa-mi fac ecografiile in alta parte sau poate o sa merg la doi doctori...sa nasc cu el! nu stiu, pana nu mai merg si la alt medic nu pot sa ma pronunt!

raluca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Fetelor, si eu iau utrogestan 4 pe zi intravaginal. Nu vomit dar mai am si eu greturi si am observat ca mai mult seara. uneori noaptea. Am descoperit ca imi trec daca mananc ceva acru sau bomboane cu menta. 2-3 bomboane si gata. Mai rau e cu poftele ca as manca de toate. Poftesc la orice: struguri, piersici, cirese, capsuni, pepene, mancare de castraveti, ciorba de legume acrisoara, cartofi de la Mc Donalds si inca multe altele. Hai ca poate v-am facut si voua pofta. Si cand ma apuca poftele mai tare am observat ca ma iau si greturile iarasi.

Mergi la inceput

Ryu, nu trebuie sa stii in fiecare sapt. ce face bebe, cat cantareste si ce-i cu el. De fapt nu ca nu trebuie, ci nu e posibil decat daca dai o caruta de bani. Noi aici nu facem decat 2 eco (daca sarcina decurge normal) si nu ne mai plangem (ma rog, ne plangem noi, dar inghitim in sec). Eu tot ce stiu de puiul meu e ca la aproape 9 sapt. avea 2,14 cm, ca-i batea inimioara si ca acum o cateva zile am simtit prima miscare. Asta-i tot. Nu stiu, dar aici medicii au darul de a calma si de a-ti alunga panicile si temerile. Eu n-am nevoie sa stiu dimensiuni, greutati si altele de genul asta. Cand medicul imi spune ca-i totul ok, nu-mi mai trebuie nimic in plus sa aflu. Stiu ca el isi face meseria si eu n-am cum sa apreciez mai bine ce si cum. Poate ca te agiti prea tare sa afli niste amanunte care, chiar daca le-ai stii, nu stiu daca te-ar ajuta prea tare...Daca e evident ca e ceva in neregula cu o dimensiune, atunci medicul va constata inaintea ta asta. Cand medicii sunt tacuti si nu dau multe info e un semn ca totul e ok. Ganditi-va la cate paciente au si ei pe zi si de cate ori spun aceleasi si aceleasi lucruri, normal ca uneori devin morocanosi si tacuti. Si posibil ca la pacienta urmatoare sa aiba o limbaritaaaa. Dar nu cred sa fie vreun medic care sa stie ca e ceva in neregula si sa nu-ti spuna.
Ce sa-ti zis, si mie-mi trec fantome prin cap, si eu am temerile mele, dar incerc sa nu le las sa-mi umbreasca bucuria de a fi insarcinata. Unele din voi nu o sa mai aveti ocazia asta pt. ca veti decide sa va opriti la un copil. Asa ca e pacat sa ne framantam atat de tare pentru niste motive care nu au nici un fundament medical. Daca ai avea o problema, o durere, sangerare etc. ai cu totul indreptatita sa-ti faci probleme. Dar numai pt. ca medicul nu ti-a dat multe info, nu inseamna ca bebe nu e ok.

hai c-am editat ca aveam atat de mutle greseli de typo ca n use puteau citi bine niste fraze.

.......in 12+ sapt.

Mergi la inceput