ce faci cind te urmareste cineva?

ce faci cind te urmareste cineva? | Autor: Alyssa

Link direct la acest mesaj

Mi s-a intimplat acum citeva luni cind un barbat care lucreaza in aceeasi cladire cu mine m-a urmarit.
Lucrez in centrul Torontoului, unde sint numai birouri, aglomeratie. In blocul unde lucrez sint o gramada de birouri, al nostru este la ultimul etaj, un office de vreo o suta de oameni.
Nu sint mereu atenta la ceea ce se petrece in jurul meu, ies afara sa imi clatesc ochii pe la magazine, sa imi iau cite ceva, sa ma plimb pe strada. Am lunch'ul o ora.
Ma tot intilneam "din intimplare" cu un tip care lucreaza la etajul 14. Sau poate ca nu era pura intimplare. Azi un "Hi" timid... miine un "it's a nice day today"... si uite ca am aflat ca il cheama Jean Paul. M-a intrebat de citeva ori daca am timp sa ies la o cafea dupa munca. I-am raspuns nu.
Apoi l-am vazut in acelasi metrou, odata chiar m-a urmarit pina acasa.
Ca sa nu fiu singura, am iesit mereu cu o prietena de la munca, receptionista de la noi, Angela. O ajut pe scari la metrou ca este batrina si uneori mai are si vreo sacosa sau un pachet...
Cu doua zile inainte de ziua lui Maya, am plecat mai devreme ca sa trec pe la cofetarie sa comand tortul.
A doua zi am gasit un mesaj pe telefonul de la munca "hello, sint Jean Paul si m-am ingrijorat ca nu te-am vazut ieri. Am vazut-o pe prietena ta dar nu pe tine. Esti ok?"... Nu i-am dat eu numarul, dar stie la ce companie lucrez si numarul companiei si imi stie si numele.
Mi-a lasat numarul lui de telefon. L-am sunat si i-am spus sa nu ma mai contacteze, sa nu ma mai urmareasca, ca ma face sa ma simt aiurea, ca ce face el se numeste "stalking" si este ilegal. I-am spus ca de nu se opreste odata, am sa iau masuri. L-am intrebat daca a inteles. A zis ca da. Am inchis telefonul.

Alt caz... Astazi, de fapt chiar m-am intors... Alt barbat!... Am fost la Indigo, o librarie de peste drum si m-am uitat prin carti. Mi-am luat una. Am venit in cladirea unde lucrez. Am intrat in lift. Eu am apasat ultimul etaj. Au iesit ultimele persoane la saptesprezece. In lift a ramas un tip. Eu am scos cartea din sacosa sa ma uit la ea. Tipul a inceput sa vorbeasca cu mine." Te rog sa nu te sperii, te-am urmarit de la librarie si vreau sa iti vorbesc citeva minute... mi se pare ca esti atragatoare si blah, blah, blah..." I-am spus ca nu sint interesata, a insistat "dar te rog, citeva minute, la o cafea... asi vrea sa te cunosc"... I-am spus ca trebuie sa ma reintorc la munca si am plecat.

Mai... Este ceva gresit cu mine de atrag numai ciudati???...
Sa imi fac probleme? M-a intrebat daca sa ma astepte dupa munca. I-am spus ca nu. Daca ma urmareste pina acasa?...

Nu stiu! Ma simt aiurea tare! Voi ce ati face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mey alyssa, tipu' din lift o fi fost vreun ciudat, insa colegul tau Jean Paul o fi indragostit...poate trebuia sa vorbesti mai mult cu el, sa vezi daca ii fila vreo lampa sau pur si simplu ii place foarte mult de tine....povestea ta imi aduce aminte de pe vremea cand eram la liceu si un baiat,vecin, era indragostit lulea de mine...ma urmarea, nu se culca pana nu vedea lumina stinsa in camera mea si a doua zi imi spunea la ce ora m-am culcat...bineinteles ca nu trebuie sa raspunzi la avansurile unor necunoscuti, insa din cate am inteles voi sunteti oarecum colegi -tu si Jean Paul vreau sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

buna seara!

cunosc senzatia pe care o ai in momentul respectiv pt ca si eu am patit acelasi lucru de cateva ori. am fost urmarita seara cand ma intorceam de la lucru si afara era iarna si se intuneca devreme si nu era aproape nimeni pe strada.
eu atunci ma duceam spre casa si am rugat pe cineva sa vina inaintea mea. tot asa era vorba de barbati care ma intrebau daca vreau sa ii insotesc la o cafea, dar cand ii refuzam deveneua insistenti si tot se tineau dupa mine.
eu incerc atunci cand ii resping sa fiu politicoasa totusi ca sa nu le dau motive sa devina agresivi. o singura data unul m-a invitat la o cafea si dupa ce l-am refuzat se tinea dupa mine prin metrou. eu il ignoram si a inceput sa ma insulte, incerca sa ma prinda de brat..bine ca era in timpul zilei in centru si ca ma duceam sa imi iau partenerul de la servici, ca altfel cred ca as fi fost moarta de frica.

nu prea ti-am dat un sfat, mai degraba ti-a povestit ce fac eu in asemenea situatii, imi pare rau ca nu te pot ajuta mai concret!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Nu stiu cum sa explic senzatia aia... e ca si cum simti ca ti-a intrat o coropisnita pe la ceafa, in bluza... Nu stiu, e aiurea tare!

Nu are'a face dragostea cu boala asta de a urmari pe cineva... Nu stiu cum sa explic mai bine...

Sint o femeie normala, deci nici pe departe motivul ca vezi Doamne sint irezistibila :))

Mergi la inceput

Pai Alyssa, cand te urmareste un necunoscut pe strada inseamna ca ala are o problema si trebuie eventual sa intri intr-un magazin, sa nu parcurgi zone pustii si intunecate...insa daca un coleg de la birou sau de cladire iti face mici avansuri, io una nu m-as panica, i-as explica frumos ca nu ma intereseaza si basta....sau daca imi place si mie de el, incerc sa vad ce-i de capul lui:) De ciudatii de pe strada nu te poti feri si nici nu cred ca exista vreo reteta sa nu-i mai atragi, problema nu e la tine ci in "mansarda" lor

Mergi la inceput

Jean Paul nu este coleg cu mine, lucram in aceeasi cladire numai care este destul de mare.
L-am refuzat de nenumarate ori la invitatiile lui la cafea sau la restaurant. Nu mi-a placut mie de el, si se mai si uita cu ochi din aia de catelus parasit "googoo eyes" cum le spun eu. Si asta nu l-a impiedicat sa ma urmareasca peste tot la lunch de a trebuit sa imi schimb ora de iest afara si de plecat acasa si sa am grija sa fiu insotita... S-a potolit o perioada si iar a inceput de citva timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Alyssa, deocamdata as zice ca problema nu e la tine dar io am o teorie...cum ca exista momente in care o femeie poate sa emita involuntar "semnale" cum ca e "available". Cred ca nu e cazul tau, din cate citesc persoanele respective sunt ciudate si nu prea au procedat ok...cel putin tipul din librarie..Jean Paul..ar putea fi indragostit, dupa mine, insa felul insistent..da de gandit. E bine ca i-ai spus clar ca nu e ok ce face si sa te lase in pace.

In final reau sa spun ca ciudatii au un simt extraordinar in a remarca persoanele singure si disponibile...tocmai asta-i face sa fie si mai ciudati...nu zic ca esti disponibila dar nici nu esti "indisponibila" nu? Dar asta nu inseamna ca trebuie sa afisezi non stop o atitudine morocanoasa si pe fruntea ta sa scrie "ocupat" ca la toaleta pentru a alunga ciudatii

take care

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Alyssa

Jean Paul nu este coleg cu mine, lucram in aceeasi cladire numai care este destul de mare.
L-am refuzat de nenumarate ori la invitatiile lui la cafea sau la restaurant. Nu mi-a placut mie de el, si se mai si uita cu ochi din aia de catelus parasit "googoo eyes" cum le spun eu. Si asta nu l-a impiedicat sa ma urmareasca peste tot la lunch de a trebuit sa imi schimb ora de iest afara si de plecat acasa si sa am grija sa fiu insotita... S-a potolit o perioada si iar a inceput de citva timp.

Inseamna ca era cam ciudatel si el...nu ai explicat tu in detaliu in prima postare...insa asa cum spunea si Roxana problema nu e la tine, ci la ei...io zic ca nici nu merita sa-ti faci prea multe ganduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Exact. Cand te urmareste cineva sa intri in locuri publice si sa incerci sa nu mergi pe stradute pustii. Daca il vezi la lift cand vrei sa urci, schimba directia. Cu pas decis. Cand intri in cladire, intoarcete sa inchizi usa si in acelasi timp uita-te sa vezi daca te urmareste aceea persoana. Mie nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva. Am fost acum vreo 4 luni "hartuita" de un medic, dar pentru putin timp.........ca l-am facut sa inteleaga ca poata sa-mi faca avansuri cat a pofti inima lui, ca pentru mine intra pe-o ureche si iese pe alta. Noroc si ai grija de tine.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Alyssa daca Jean paul iti face googoo eyes inseamna ca e inofensiv. oricum e bine ca l-ai amenintat. Daca nu se potoleste cred ca aveti si voi sexual harassement laws in Canada nu? Nu cred ca i-ar conveni asa ceva.Apoi sa ma bata ploia dar nu pricep cum un necunoscut X a intrat cu tine in cladire. Nu aveti security si badge sau cod cu care sa deschizi usile? Cum de a intrat cu tine?In fine la job esti protejata indiferent citi se iau dupa tine si ce fac.Acasa pune-ti alarma, ia-ti un ciine rau si inscrie-te la cursui de karate sau aparare individuala. nu glumesc.

Mergi la inceput

NU MAI POOOOTTTT!!!!!

Azi toata dupa amiaza nu am fost buna de nimic! M-a luat cu durere de cap si stari de voma...

Le-am spus perietenelor mele de la munca despre incident si cit de nasol ma simteam. Le-am spus ca mi-e teama sa nu ma urmareasca si seara la plecare. De obicei plec la ora cinci. Azi am plecat la ora patru jumate impreuna cu o colega de servici careia i-am spus de ce mi s-a intimplat. Am iesit amindoua, m-am uitat in jur sa vad daca il vad din nou. Am trecut strada la metrou, iar m-am uitat in jur, nu era.
Am coborit treptele la metrou, iar m-am uitat in sus pe trepte, nu era. Am pus biletul, am inceput sa cobor scarile pe peron si cind iar m-am intors sa ma uit cind era la intrare, platea sa intre in metrou. Am crezut ca innebunesc!!!... Am coborit cu prietena mea pina pe peron. I-am spus ca l-am vazut si s-a uitat si ea. L-a vazut si ea, ca nu sint nebuna!!! Era pe peron, pe partea noastra, la o distanta oarecare. E clar ca ma urmarea!!! Nu am putut merge mai departe, m-am dus pe scarile celelalte, pe la spate, am iesit din metrou si am venit la munca.
Am tras o portie de plins si acum scriu aici.

Nici nu stiu ce sa fac!

Oricum, nu puteam sa il las sa ma urmareasca pina acasa... Si daca ma urmareste si miine??? ... Ce naiba fac???

Mergi la inceput