Maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Lavi are dreptate!

PS. Mi-e doooor de maternitatea aia, o sa ziceti ca sunt nebuna, dar acum daca privesc in urma, au fost cele mai frumoase momente din viata mea...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Roxie, nastere usoara!!
Claujro, GROAZNIC!!! INFIORATOR sa-i auzi toata noaptea plangand! Nici eu n-as fi putut dormi...
Se auzeau si de pe coridor de la etajul 1, daramite daca erai acolo, langa ei!
Hai lasa! A trecut! Avem copii mari acum!

In legatura cu rezervele....mi-am amintit ca erau si la parter 2 rezerve, unde se statea cu bb...dar cu siguranta ca nu oricine intra acolo...Mi-a spus cineva ca sunt rezerve V.I.P....deci nu-s pentru noi....oamenii de rand! Oricum...cred ca costa f mult!
Revin la ideea din celalalt post...mie mi-a placut in rezerva...stateam cum vroiam...in ce pozitie vroiam...nu ma deranja daca mi se ridica camasa si mi se vedea fundul...nu trebuia sa ma ascund de nimeni...Ma rog...mai venea din cand in cand cate o asistenta....si dr. meu, seara, dar astia nu se pun! Sotzu' putea sa stea sa si doarma cu mine noaptea, o data l-a prins ora 22 in spital...si nu-l dadea nimeni afara...a intrat asistenta lui Puia in camera si l-a vazut stand pe pat langa mine (asta dupa ora 9 seara) si i-a zis numai sa nu mai stea in pat langa mine, sa stea pe scaun, ca-s operata Marfa de marfa! Si eu care ma gandeam ca-l ia la suturi ca l-a prins noaptea in spital! Auzi, cica "Va rog sa stati pe scaun, nu mai stati pe pat, ca doamna-i operata!" Probabil ca se gandea la microbi...ca era cu hainele de afara....sau cine stie...poate ca se gandea ca-mi face barbatu' vreo propunere indecenta si eram proaspat operata...! Hai ca-mi arde de bancuri la ora asta!
Inttr-un cuvant, mie mi-a placut! M-am ofticat la greu cand n-am gasit nici o rezerva libera cand l-am nascut pe Matei! Am vorbit si cu Puia, si cu d-na Rodica...i-am dat spaga lu' madam...si NIMIC!!
Asta e...a trecut! Mamaaaa..cand imi amintesc cum sforaia unaaaaa!!!! Norocul meu c-a stat doar o noapte...sau doua? Ca nu mai stiu....Oricum...INFIORATOR! Si baile....wc-urile la comun...sunt ORIBILE! Mai, ori sunt unele femei mai nesimtite...ori nu faceau ca lumea curatenie femeile de serviciu...ori asa o fi in orice maternitate...nu stiu! Da' mie una...mi se intorcea stomacul pe dos cand intram la buda
Da' ma rog....trece! Nu va speriati! Important e ca bb sa fie bine...si mamica, bineinteles! Restul...conteaza mai putin!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Multumesc pisi_ella.
Claujro, si mie mi-e dor de maternitate...
Toaleta de pe hol ar fi mai curata daca nu ar folosi-o toti vizitatorii, noaptea de exemplu eu am prins-o intotdeauna curata, ziua in schimb... (e vb de toaleta de la et. 2, cum urci pe scari imediat in dreapta, inainte sa se intre in culoarul care duce la sala de nasteri si chiar vis-a-vis de intrarea la bebei), dusurile pentru mine sunt o legenda, doar am auzit vorbindu-se de ele, nu am vazut nicaieri nimic. Noi ne spalam la chiuveta din salon (am stat in 14).
Lavi, s-ar putea ca una din rezervele alea sa fie salonul 11, si inca unul care era alaturat. Parca (nu mai tin asa bine minte, dar o sa-mi reimprospatez memoria) aveau usi de termopan (? cred ca nu am visat eu, si chiar aveau... ).
Pana una alta, io imi fac de lucru cu treburi prin casa ca sa nu stau sa ma gandesc la momentul nasterii.

Roxie 37+ cu si bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)

Mergi la inceput

Roxie, nastere usoara! Parerea mea e ca nu a murit nimeni dupa 2 nopti de stat in maternitate. Si cred ca e mai bine sa stai cu cineva in salon decat singura. Imi amintesc la prima nastere s-a intamplat sa raman singura o noapte (in salonul lipit de al bebeilor) eu oricum am sta mai mult internata, ca a facutMatei un icter puternic si tot mi-l tineau la lampa si tot nu vroiau sa ma externeze ca sa-l tina sub control si m-au tinut 5 zile de credeam ca moooor. Asa.... ziua mai era cum mai era, dar noaptea adormea, uitam sa ma duc la alaptat... nu era nimeni sa ma trezeasca si era atat de obosita. Apoi imi faceam procese de constiinta ca ce o fi mancat baiatul meu si mai intram peste rand (cu "spaga" de rigoare)...eram o varza.

Asa, cand mai ai pe cineva cu care sa schimbi o vorba, un sfat trece timpul mai repede.

Si unul din momentele de care imi amintesc cu placere e cel al alaptatului (la comun) din sala aia mica... Era minunat sa-i vezi pe toti bebeii cum papa, unii mai mancaciosi, uniii dormeau...

Claudia

Mergi la inceput

Doua zile ca doua zile....Dar daca stai cinci? Sau mai multe? ASta daca-ti face ceza...Nu e acelasi lucru! Eu am stat 5 zile, si la prima, si la a doua...
Ba mie mi-a placut sa fiu singura in camera...am mai zis. Si oricum...in camera de langa era cealalta fata, mai mergeam la ea si mai schimbam 2 vorbe, daca muream de plictiseala.
In plus...au venit mereu la mine mama, sotzu'...o prietena....Aveam si un teanc de reviste....a trecut timpul!
Eu de felul meu sunt foarte sociabila, vorbareata, caut compania oamenilor...Insa dupa nastere parca vroiam sa stau linistita...Am si avut dureri crunte, dupa prima ceza...Uneori plangeam de durere, chiar si cu calmante...asa ca mai bine ca am stat singura.
La a doua am stat in salon de 7 paturi...Am supravietuit, normal, ce era sa fac, oricum, dureri n-au mai fost asa ca la prima...am avut si doua colege cu care am stat la barfa...a trecut timpu'. Mai venea maica-mea, sotzu' cu fetita...dar stiti voi....nu puteau sta prea mult. Pe cand....in rezerva...stateau cu orele. Dar oricum...n-ar mai fi fost posibil, caci Emma avea 2 ani p'atunci si n-avea stare nici 5 min! Punea mana pe toate alea...se ducea de colo-colo...si stiti voi...spitalul e spital

Da....da...ce chestie....si eu simt asa o nostalgie cand ma gandesc la spital...la salonul de bebelusi...la orele de alaptat....la fiinta aia mica-mititica cu care abia faceai cunostinta Da...ce sentiment ciudat...mi se strange inima....parca as mai vrea unu' Clar sunt nebuna, am doi, nu-mi ajung?!
Dar ce chestie....cum uita femeia totul....greul...durerile....noptile nedormite...si vrea iar un bb mic! Ce ti-e si cu instinctul matern!
Hai sa ne dea Dumnezeu sanatate si putere sa ne crestem copilasii, sa-i vedem mari!

quote:
Originally posted by claujro

Roxie, nastere usoara! Parerea mea e ca nu a murit nimeni dupa 2 nopti de stat in maternitate. Si cred ca e mai bine sa stai cu cineva in salon decat singura. Imi amintesc la prima nastere s-a intamplat sa raman singura o noapte (in salonul lipit de al bebeilor) eu oricum am sta mai mult internata, ca a facutMatei un icter puternic si tot mi-l tineau la lampa si tot nu vroiau sa ma externeze ca sa-l tina sub control si m-au tinut 5 zile de credeam ca moooor. Asa.... ziua mai era cum mai era, dar noaptea adormea, uitam sa ma duc la alaptat... nu era nimeni sa ma trezeasca si era atat de obosita. Apoi imi faceam procese de constiinta ca ce o fi mancat baiatul meu si mai intram peste rand (cu "spaga" de rigoare)...eram o varza.

Asa, cand mai ai pe cineva cu care sa schimbi o vorba, un sfat trece timpul mai repede.

Si unul din momentele de care imi amintesc cu placere e cel al alaptatului (la comun) din sala aia mica... Era minunat sa-i vezi pe toti bebeii cum papa, unii mai mancaciosi, uniii dormeau...

Claudia

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisi_ella
[br
Da....da...ce chestie....si eu simt asa o nostalgie cand ma gandesc la spital...la salonul de bebelusi...la orele de alaptat....la fiinta aia mica-mititica cu care abia faceai cunostinta Da...ce sentiment ciudat...mi se strange inima....parca as mai vrea unu' Clar sunt nebuna, am doi, nu-mi ajung?!
Dar ce chestie....cum uita femeia totul....greul...durerile....noptile nedormite...si vrea iar un bb mic! Ce ti-e si cu instinctul matern!

Si eu am uneori senzatia ca nu-mi ajung doi, desi imi ajung cu varf si indesat uneori....Fina mea va naste in vara, noi il/o vom boteza...si cred ca eu am emotii mai mari decat ea... E atat de minunat sentimentul sa-ti tii bebelusul de 2-3 zile in brate, la san... Dar gata cu nostalgiile, sa-i crestem mari si santaosi pe cei doi pe care ii avem... si daca s-o intampla vre-un "accident" vreodata...e bine venit?! Desi cred ca ne-ar huli tot neamu si familionul!!!

Claudia

Mergi la inceput

Pai si asa, cu doi....maica-mea imi plange de mila, mai ales ca nu e langa mine, sa ma ajute...Si mereu imi zice ca vaaaiii, ce curaj am avut sa fac asa repede inca un bb...A fost foarte greu, intr-adevar, mi-a iesit pe urechi, a fost infernal, dar acum e mai usor....Matei are 1 an jumate, Emma - 3 ani 7 luni...am copii mari! Ai tai cat au?
Uneori ii zic lu' sotzu' (mai in gluma, mai in serios) sa mai facem unu', dar peste vreo 5 ani...cand or fi astia la scoala Ca atunci cu siguranta ne va apuca dorul de bb mic....cand astia o sa fie mari, o sa intre si ei in viata, cum se spune....cu scoala, teme, probleme...o sa se indeparteze de noi, n=o sa mai stea sa-i iubim si sa-i pupacim cat vrem noi....o sa fie mai independenti...Doamne, ce trist, parca-mi vine sa plang, zau asa! Sotzu' nu mai vrea cu nici un chip inca unu', zice ca-s nebuna!
Dar cine stie ce ne ofera viata? Stii tu..."never say never!"
Vezi tu...de-aia nu mi-am legat trompele la a doua ceza.

quote:

quote:
Originally posted by pisi_ella
[br

Si eu am uneori senzatia ca nu-mi ajung doi, desi imi ajung cu varf si indesat uneori....Fina mea va naste in vara, noi il/o vom boteza...si cred ca eu am emotii mai mari decat ea... E atat de minunat sentimentul sa-ti tii bebelusul de 2-3 zile in brate, la san... Dar gata cu nostalgiile, sa-i crestem mari si santaosi pe cei doi pe care ii avem... si daca s-o intampla vre-un "accident" vreodata...e bine venit?! Desi cred ca ne-ar huli tot neamu si familionul!!!

Claudia

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Matei are 3 ani si o luna (aproape), Mara are 1 an si 4 luni- 1 an si 9 luni diferenta intre ei!!!!-.
Si sa stii ca si noi ne gandeam sa mai facem unul la batranete cand vor fi ei mari si vor pleca de acasa, sa nu ramanem singuri, plus ca ne-am obisnuit sa avem casa plina de carut, patut, pampersi, jucarii.... I-am spus si doc ginecolog ca mai fac unul pe la 40 de ani si mi-a spus...f bine, o sarcina reintinereste organismul... hi, hi, hi!!!

Claudia

Mergi la inceput

quote:

Matei are 3 ani si o luna (aproape), Mara are 1 an si 4 luni- 1 an si 9 luni diferenta intre ei!!!!-.
Si sa stii ca si noi ne gandeam sa mai facem unul la batranete cand vor fi ei mari si vor pleca de acasa, sa nu ramanem singuri, plus ca ne-am obisnuit sa avem casa plina de carut, patut, pampersi, jucarii.... I-am spus si doc ginecolog ca mai fac unul pe la 40 de ani si mi-a spus...f bine, o sarcina reintinereste organismul... hi, hi, hi!!!

Claudia

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

quote:
Originally posted by Roxie

Gata, promit sa va aduc informatii concrete si la zi! Trebuie elucidat misterul rezervelor . Joi merg la spital sa nasc. Va pup.

quote:
Originally posted by Roxie

Gata, promit sa va aduc informatii concrete si la zi! Trebuie elucidat misterul rezervelor . Joi merg la spital sa nasc. Va pup.

Roxie te rog frumos sa-mi spui si mie misterul rezervelor. Eu stiu ca sunt la et. 1. Acolo unde e de gasit madame Rodica, iar la acelasi etaj m-am operat de calposcopie, in reanimare erau si fete cu cezariana. Deci...sigur rezervele de care vorbesc eu sunt la etajul 1.

Mergi la inceput