Gradinite... si iar gradinite
Raspunsuri - Pagina 5
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by zanazanelor
Imi spunea directoarea ca au fost parinti care s-au "plans" ca fetitza lor de 3 ani sta cu un copil de 1 an si 10 luni, ca, vezi Doamne, il trage in jos pe al ei copil. Mi se pare cam aiurea.
La copii asa mici o diferenta de 14-16 luni este o diferenta enorma.
Care poate afecta copiii, si pe cei mici si pe cei mai mari.
In primul rand nu au aceleasi necesitati, apoi nu au aceeasi putere de concentrare si nu pot participa (cu adevarat) la aceleasi activitati.
De exemplu, la gradinita lui Matei un baietel mai rasarit a trebuit sa fie mutata la o grupa mai mare pt ca nu se integra. Nu-i placeau copiii, nu era stimulat, etc.
Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag
madishor spune:
Hai sa ma bag si eu in ciorba, ca mama de viitoare absolventa de gradinita si, in acelasi timp, de viitor boboc.
1. Acreditarea nu are nici o importanta. Pentru inscrierea la scoala nu ai nevoie de adeverinta de grupa pregatitoare de la o gradinita acreditata si, in dulcele stil romanesc, daca dai spaga poti acredita orice vrei tu.
2. Este important ca grupele de varsta sa fie coerente pentru ca altfel cei mari se plictisesc si isi pierd rabdarea, iar cei mici pot fii accidentati.
3. Daca este posibil, cautati gradinita in apropierea casei. Chiar daca acum copilul se scoala devreme, dupa ceva vreme s-ar putea sa isi doreasca sa doarma mai mult si sculatul devine un cosmar. Daca gradinita e aproape si mai are si mic dejun puteti sa-l scoateti din pijamale si sa plecati.
4. Dormitul pe saltelute nu e o problema atata vreme cat e bine izolata cladirea. La urma urmei, cea mai mare parte din prescolarii planetei dorm pe saltelute.
5. Nu cred ca exista nici o gradinita minune, care sa placa tuturor pentru ca nici parintii si nici copiii nu sunt la fel. In ceea ce ma priveste sunt "perfect multumita", in timp ce prietena mea e "destul de multumita", iar o cunostinta si-a retras copilul bombanind de la aceeasi gradi'. Din pacate, oricat de multumita sunt eu, locurile la noi s-au ocupat deja, deci nu ar mai avea sens sa v-o recomand :).
mult succes,
madishor
Life is a journey. Wear comfortable shoes.
Andra_ spune:
Kehleyr - din pacate Mini Terra e fr. departe de casa mea, nici macar nu am de gind s-o vad, si-asa injur eu zilnic minunea de drum de minim 45 de minute/ dus si 45 minute/ intors, de ce sa chinui si copilul, mai ales ca e plin de gradi particulare prin zona noastra si a bunicilor. Mi-ar fi placut, recunosc, si mie zona, dar asta e, prea mare efortul totusi ptr gradinita.
Ruxandra -
am vrut si eu sa zic, dar am vazut ca deja s-au iritat spiritele pe aici... Oricum, am invatat in timp ca "orice minz ajunge gloaba", si orice copil de 1 an jumate va ajunge la 3, si-atunci toata lumea se va lamuri ce face unul si ce face altul. No offence!!!
Loreena - n-am avut rabdare sa citesc, laudabila initiativa, poate ne faci si un rezumat ptr puturosi
Pup u!
Miine ma duc sa vad gradinita Disney, e la intersectia Traian cu Pache Protopopescu, va spun ce si cum in detaliu dupa vizita. Cit despre bani, eu as fi dispusa sa dau mai multi ca sa se aleaga copilul cu ceva in plus (respectiv o limba straina), dar asta nu inseamna ca as face rabat la nevoile de baza... ori ptr 13 milioane cit e la Acorns, asteptarile mele erau mult mai mari, recunosc.
pup u,
Andra
La reveuse spune:
Dar Andra poate baietelul 'mai rasarit' de care pomenea Ruxandra creeaza discutii la alti parinti din noua lui grupa...ca 'ii trage in jos' el pe ceilalti....
Problema care ma deranjeaza pe mine la anumiti parinti este ca sunt extrem de exagerati in a vedea calitatile copiilor lor si foarte atenti in a vedea defectele celorlalti copii.....oricum este off-topic probabil remarca mea, dar presupun ca ai facut referire la ce am spus eu mai devreme....nu a fost cu rautate si nici cu interesul de a incinge spiritele ...pur si simplu ma sperie parintii exagerati...dar asta tine de educatia fiecaruia fireste.
Oricum sunt perfect de acord cu ce ai spus tu si cu grupele de varsta....dar uite cat e de greu de gasit gradinita care sa respecte toate principiile unei bune educatii. Mai avem de cautat sau de asteptat??
capcaunul spune:
mikim,
gradinita genoveva are doua mari defecte care mi-au taiat orice chef de a o studia in amanunt drept urmare am sters-o definitiv de pe lista:
1 - multa mizerie
2 - este usa-n usa cu o bodega !!!
Oare cum a obtinut autorizatia de functionare sau avizul de la Sanepid?
vrabiuta spune:
capcaunule - eu am copilul la acorns. recomandarile de aici de pe forum m-au facut sa o duc acolo. iar acum ma gandesc de doua ori, pentru ca la gradinita a invatat sa muste si sa loveasca (am si deschis un subiect aici) ma tot gandesc sa o retrag, macar o perioada... sunt NEAGRA de suparare!
cele mai frumoase
Pegasis spune:
Hai sa ma bag si eu in seama... (madishor stie de ce
). In mare, eu sint multumita de alegerea facuta si nu am regretat nici o clipa decizia de a o inscrie pe fimea la 2 ani si 11 luni. Ana a invatat o multime de lucruri la gradi, n-am avut niciodata probleme cu loviri, accidentari, mincare ccc care sa nu fie proaspata... sau mai stiu eu ce... Este aproape de casa (f. important! -- madishor are dreptate cind spune ca apropierea de casa poate deveni o problema in timp), conditiile sint super, atentia educatoarelor este maxima, intotdeauna am avut parte de intelegere si flexibilitate din partea educatoarelor/directoarei, chiar nu am nimic de reprosat. Si da..., este vorba de aceeasi gradi de care scria mai sus madishor.
Oful meu e in alta parte: parintii care-si aduc copii bolnavi la gradi. Eu asta cred ca e inconstienta -- sa nu te gindesti si la sufletelele celelalte care vin acolo sa invete si sa se joace, nu sa se inbolnaveasca... Da' asta e alta poveste si e taaaaare lunga...
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Andries spune:
Carmen si eu am acelasi of.
Multi parinti nu inteleg ca in primul rand forteaza sanatatea copilului propriu si il duc la gradi chiar daca are o "mica" problema si in al doilea rand nesocotesc munca si stradania celorlalti parinti. O singura data l-am dus pe V racit la gradi, pentru ca (,) chiar nu am avut cu cine sa il las acasa, dar l-am dus pentru ca stiam ca toti ceilalti copii din grupa sunt raciti si sunt acasa. Si a stat o zi intreaga singurel cu ingrijitoarea. In rest.. cum il lovea nitel raceala il tineam acasa pana isi revenea. Dar am vazut cum in general chestia asta cu boala nu se respecta.
Si aici e si vina gradinitelor, pentru ca nu e posibil sa nu iti dea banii inapoi pe taxa daca pustiul lipseste medical.
Pai daca face un varsat de vant de exemplu si sta acasa 3 saptamani... eu platesc taxa integrala, mai platesc si o bona sa stea cu el sau imi iau eu concediu si unde ajung? Nu ma plang de bani, Doamne Ajuta! ca am ce imi trebuie, dar totusi... la o taxa de 9 mil, mai pun si bona cateva milioane si mancarea pentru copil si bona si medicamentele care costa si alea si nervii mei si invoitul de la serviciu ... si unde ajungi? Eu cred ca daca ar da banii pe taxa inapoi .. macar un 50% parintii ar fi mai sensibilizati. Ca asa ... un 8 sau 9 mil lei pentru taxa mai gasesti cu ceva eforturi, dar pe mine o luna din iarna asta m-a costat vreo 20 daca adun si consultul la doctor, analize si medicamente. Si l-am retras.
Andries
anemona spune:
Chiar ieri am vorbit cu patroana unei gradinite care se va deschide la 1 aprilie si care imi spunea ca are sediul intr-o vila (nou nouta, am vazut pozele pe net, arata super) si ca a prevazut o camera in care poate fi cazat un copilas bolnav daca parintii nu il pot tine acasa. Mi s-a parut o chestie f buna.
Gradinita asta ar vrea sa faca si o grupa de cativa copilasi mici (gen cresa), dar deocamdata nu s-au inscris decat de la minim 4 ani.
Eu vreau sa merg sa vad cum e, mi-a zis ca are si statie de filtrare a apei si toata apa curenta cu care se spala copilul este filtrata.
Gradinita este la Rosu (limitrof cartierului Militari), poate exista mamici din zona Militari care vor sa o vada, pentru ca aici in zona nu sunt deloc gradinite particulare.
La reveuse spune:
Anemona nu este cumva gradinita La Bunica? Am vazut'o si eu pe net, dar mi s'a parut o cladire care nu a fost nicicum destinata a fi gradinita...spatii prea largi, in fine probabil urmeaza a fi compartimentate cu rigips, prea multe spoturi...e drept pozele facute fiind noaptea...de ce oare, ca doar e reclama la gradinita nu la local de noapte? ...multe diferente de nivel..balcon la etaj destul de riscant pt copii....multe incaperi care nu stiu ce destinatie pot avea in cazul unei gradinite ...dar poate aranjata pentru gradinita si cu toate masurile de siguranta pt copii puse in practica poate ar arata cu totul altfel... oricum nu inteleg de ce arati poze cu incaperi goale in cazul unui site al unei gradinite? sa imi imaginez eu ce investititi vor face in mobilier si design??
site-ul de care vorbesc eu ...dar poate e alta?
http://www.labunica.ro