Gradinite... si iar gradinite

Gradinite... si iar gradinite | Autor: zanazanelor

Link direct la acest mesaj

Vesnica poveste... sa gasim o gradinita cat mai potrivita pentru copilasul nostru.

Eu am vizitat 2 gradinite in 2 zile: Little One si Mini Terra. Pot sa va spun asa:

Little One:

1. program lung: 08:00 - 18:00 - 200EUR/luna, transport 30 EUR/luna;
2. transportul este asigurat cu unicul Damas pe care il au; unii copii sunt dusi acasa cu un Renault Megane, masina personala a uneia dintre educatoare (nu am retinut care din ele);
3. in gradinita era cald si placut (contrar unei opinii de pe net, care a spus ca in acea zi de vizita era frig rau...probabil nu dadusera drumul la centrala...acum ma intreb de ce tineau copiii in frig);
4. in cazul in care copilul absenteaza de la gradinita minim 2 saptamani, se retine jumatate din taxa (100EUR), considerata fiind taxa de pastrare a locului (deci: NU se plateste cat sta copilul acolo...contrar unei alte pareri de pe net);
5. pentru bebe trebuie sa aduci de acasa o gramada: haine de schimb, botosei, pampersi, prosop, pijama, pasta de dinti, periuta de dinti, olita, canitza, jucarii (daca vrei);
6. masa se pregateste acolo...la acest capitol ii dau dreptate celei care zicea ca mirosea numai a mancare cand intrai in gradinita (mirosul m-a izbit si pe mine);
7. camera de somn a copiilor mi s-a parut tare inghesuita...patuturile mi s-au parut foarte mici si foarte apropiate unele de altele...practic nici macar 20 cm distanta intre paturi!;
8. jucariile erau foarte putine si simple;
9. au vacanta de iarna 2 saptamani, o vacanta de Paste de o saptamana, iar pe timp de vara gradinita este deschisa;
10. nu imi dau seama unde ies copiii la plimbare (in afara de curte)...am si uitat sa intreb...;
11. meniul se da parintilor la inceput de saptamana;
12. primesc copii de la varsta de 1.6 ani;
13. gradinita nu este acreditata;
14. gradinita este situata pe o straduta secundara fata de Calea Grivitei (sincer, pe timp de iarna chiar nu vreau sa ma intreb cum este noaptea pe acolo);
15. poarta gradinitei era deschisa, putand intra oricine acolo...ca si in gradinita, de altfel...;
16. uite ca nu stiu daca se percep alte taxe pentru serbari, aniversari, iesiri in oras...

Cam atat...daca mi-a scapat ceva, va spun.

Mini Terra

1. de cum intri pe strada, iti sare in ochi culoarea: portocaliu;
2. usa de la intrare este inchisa...nu poti decat sa suni si sa ti se deschida;
3. gradinita este mare, cu o gramada de sali, cu o gramada de jucarii, colorate, puse frumos pe categorii...librarie...jucarii...erau pliante cu flori...lalele, zambile, narcise...erau si flori naturale, aceleasi flori...copiilor li se aratau intai florile desenate, apoi cele naturale...
4. paturile sunt extraordinar de frumoase, mari, colorate, in dormitoarele copiilor mari sunt supraetajate, fiecare pat are numele copilului trecut in dreapta, astfel ca fiecare se duce la patutul lui (patuturile si le aleg singurei);
5. se da cu aspiratorul de 2 ori/zi in fiecare camera (au aspirator Hyunday...nu ca ar fi relevant, dar l-am observat...defel observ tot);
6. mancarea este asigurata in proportie de 70% bucatarie proprie, 30% in sistem de catering;
7. fiecarui parinte i se da un meniu pe fiecare saptamana, meniul se poate vedea si acolo, intrucat este afisat frumos pe perete, scris la calculator...;
8. copiii mancau din canute colorate, cu linguri de inox (azi aveau supa de galuste la felul I- pranz);
9. in cazul in care copilul nu papa ceva, i se da altceva;
10. la inscriere i se cere parintelui sa spuna ce mancaruri preferate are copilul, ce nu-i place, daca are alergii la ceva anume, care este numele de alint;
11. daca vrei (si sigur orice parinte vrea), fiecare parinte duce un caiet in care educatoarele scriu ce a mancat copilul in ziua respectiva, dandu-i-se aprecieri: A - a mancat tot; B - a mancat putin; C - nu a mancat deloc... de asemenea, in acest caiet se scrie si ce a facut copilul peste zi, daca a fost cuminte etc
12. in fiecare saptamana se "organizeaza" un fel de concurs: cine este cel mai cuminte copil (azi am vazut si eu)? parintii aduc cate o floare (orice fel de floare), iar educatoarele fac un buchet mare si frumos din flori, pe care il dau ca "premiu" celui mai cuminte copilas;
13. zilele de nastere se aniverseaza, se fac torturi...se sarbatoreste;
14. se fac iesiri in Parcul Herestrau (au sofer profesionist si un Renault de familie pentru transport, in care incap 12 copii); se duc la teatru, la muzee...pentru acestea taxele sunt incluse in pretul lunar;
15. pentru absentele copilului nu se inapoiaza banii decat daca a fost bolnav;
16. trebuie aduse de acasa hainute de schimb, pasta de dinti, periuta, pijamale, prosop, perie de par;
17. cu copiii se vorbeste in engleza (normal ca si in romana, dar cel mai mult in engleza);
18. au si TV la care pun copiilor casete cu filmulete/desene animate in engleza, iar educatoarele traduc;
19. in curte au destule jucarii, sunt supravegheati continuu;
20. grupa de cresa (copii de la 1 an si 10 luni-3 ani) au 1 educatoare si 1 asistenta care sta in permanenta cu ei; celelalte grupe au 1 educatoare si 1 asistenta care se mai duce din cand in cand si pe la celelalte grupe;
21. au si grupa pregatitoare pentru scoala;
22. programul lung (8:30 - 18:00) este de 9.500.000 lei, iar transportul este 1.500.000 lei (pentru un singur drum se plateste 800.000 lei);
23. se asigura supraveghere si pe timp de vara;
24. educatoarele sunt tinere, asistentele de asemenea...mi s-au parut atente...stateau la baie dupa fiecare copil sa il ajute sa se spele pe maini inainte de masa de pranz;
25. au si o terasa pe care pun mocheta, scot masutele si umbrelutele acolo, si stau copiii in aer liber (in afara de iesirile in curte);
26. pot avea si program pana la ora 21 doar daca exista minim 3 cereri din partea parintilor (noi am fi fost una din acele perechi...poate si singura);
27. daca intarzii peste ora 18:00 se percep 200.000 lei/ora de intarziere;

Ca o concluzie: desi este mai scumpa ca pret, mie mi-a facut o impresie mult mai buna aceasta gradinita, Mini Terra.

Maine ma duc sa vizitez gradinita Genesis (Junior). Ma duc cu copila dupa mine. Ii intrebasem daca primesc si copii de la 1 an si jumatate. Mi-au zis ca nu, dar au spus sa vin si cu fetitza (acum are 1 an si 1 luna)...cine stie?
Tariful la acestia ar fi de 10.000.000 lei/luna pentru program lung (08:00 - 18:00), inclusiv transport.

Va dau maine detalii despre restul gradinitelor pe care le voi mai vizita...

Stiu ca s-au scris o gramada despre gradinite, si de stat, si particulare...am luat azi la rand toate cele 66 pagini, daca va vine sa credeti...

Daca mai puteti sa mai imi spuneti de vreo gradinita buna, va astept cu placere... Poate mi-a scapat mie ceva...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Zana, multumim pt informatii, si eu vreau tare mult sa vizitez chiar saptamana asta Mini Terra, mi-a facut o impresie buna persoana cu care am vorbit la Baby Expo si mi-a placut si site-ul si desigur si ce ai scris tu. Eu as vrea sa o duc de la 1 aprilie pe fetita mea, 1,8 ani.
Cum ai procedat ca sa vizitezi, te-a programat in aceeasi zi cand ai sunat?
Abia astept sa o vad si poate ne hotaram si noi.

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Da, la Mini Terra mi-a spus sa ma duc in aceeasi zi, oricand pot, intre ora 9 si ora 18. Am vorbit cu Ramona Preda.

Azi vreau sa vizitez gradinita Genesis (Junior), iar maine ma duc la Mica Printesa, desi este cam departe de casa/job, dar mi-a atras atentia programul pana la 7 seara...

Va dau detalii dupa prima impresie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Buna, noi ne-am decis sa o ducem la Gradinita Kids Club de pe strada Chopin din Floreasca; mi-a placut......pot spune ca a fost "dragoste la prima vedere"; mi-au placut si educatoarele ; este o casa, are curte; are parc f aproape; la 2 saptamani vine teatru de papusi; se face dans, canto, limba engleza si germana; activitati conform programei ministerului; dans de societate sau ritmic, cursuri canto, cursuri teatru, pian, profesoara de dans am cunoscut-o (faceau repetitii pentru serbarea de Paste), parca au zis ca e de la palatul copiilor; profesoara de canto e Anca Turcasiu; am inteles ca ea a si descoperit printre copii cateva talente si i-a dus la grupul Allegreto; au vacantza de paste si de Craciun; pe timpul verii e deschisa; am inteles ca educatoarele care au deschis gradinitza Little One au lucrat la Kids Club; directoarea e foarte de treaba, foarte comunicativa; au program de la 8-13 sau 8-14 sau 8-18; noi am optat pentru programul lung care costa 8 mil; in asta intra somn, mic dejun, masa pranz, gustare; la grupa mica era chiar o fetitza de 1.6 ani; au curte; ii duc in parc; pe perioada verii au deschis; pot face inot sau tenis; bucatarie proprie; au transport; asistentza medicala; bucatareasa e de la deschiderea gradinitei (de prin 2000 sau 2002, nu mai stiu exact); meniul am inteles ca e avizat de medic; nu li se da prajeala, decat la copii mari o data la 2 saptamani, ceva gen snitzel ca ex.; meniul se da parintilor; la sf. saptamanii se da un dosar parintilor cu ce au facut copii in saptamana respectiva; au 2 sedii, celalalt este pe la Pta alba Iulia, dar am inteles ca nu mai au locuri; per total in cele 2 gradinite se ocupa de 120 de copii; cand mai aflu ceva o sa scriu.

Are cineva copilul sau a avut copilul la aceasta gradinitza, Kids Club?

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Azi am vizitat gradinita Junior (Genesis)

1. program lung 8:00 - 17:00 - 10 milioane (inclusiv transport), insa din septembrie tariful va creste cu 2-3 milioane!;
2. ca masini de transport au bus-uri speciale, mari, foarte frumoase si sigure...mai au si niste masini mici, Peugeot 206;
3. gradinita functioneaza pe tot parcursul anului, existand ca vacante cateva zile de Paste si de Craciun;
4. daca copilul absenteaza mai mult de 5 zile, tariful se calculeaza pentru zilele in care s-a mers la gradinita;
5. daca e copil cu pampers, trebuie adus de acasa pampersi si servetele umede (partea cu servetelele umede nu mi-a prea placut);
6. in grupa mica sunt 8 copii, dar azi erau doar 6;
7. copii se primesc de la 2 ani, insa se poate si de la 1 an si 10 luni;
8. pentru grupa mica au o educatoare care sta in permanenta si o ingrijitoare care se plimba si pe la restul de grupe;
9. mancarea se pregateste tot in incinta unei fundatii Genesis;
10. sincer, sala de mese nu prea mi-a placut...mesele erau din lemn, cu picioarele roase, vopseaua luata...cam neingrijite;
11. au asistenta medicala si doctor care ii examineaza 1 data/saptamana;
12. timpul si-l petrec mai mult jucandu-se, iar daca este frumos ii duce in parcul Herestrau (cu masina);
13. la inceput se face o evaluare copilului, dupa care se mai fac evaluari pe parcurs (destul de rar, din cate mi-am dat seama...timbrul vocal tradeaza pe multi;
14. nu mi s-a prezentat decat sala grupei mici, desi mai erau si alte sali, iar cat timp am stat de vorba cu asistenta medicala, am stat in picioare, in holul gradinitei;
15. baia mi s-a parut foarte urata...niste WC-uri mici, speciale pentru copii, din care numai 2 aveau colacel, iar alte 3 erau fara...gresia cam nespalata...

In linii mari nu prea mi-a placut...tot Mini Terra mi s-a parut mult mai interesanta... (si ca bani tot pe acolo iesi)...

Mergi la inceput

Fetelor, stiu ca sunt printre voi mamici cu copii la Olga Gudynn. De la ce varsta se primesc acolo copilasii? Adineauri am vorbit cu o doamna si mi s-a spus ca de la 2 ani si jumatate. Asa este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Zanazanelor, tocmai ce-am fost si eu la Mini Terra. Nu stiu ce sa zic, eu sunt un pic cu inima indoita.

1. Mi-a placut foarte mult domnisoara cu care am discutat, foarte amabila, foarte bine pregatita, se vedea ca iubeste copiii.
2. Mi-au placut si salile de clasa, desi cea de la grupa mica mi s-a parut cam mica si mai si dormeau in acelasi loc.
3. Mi-au placut foarte mult toaletele, cred ca e primul loc unde vad WC-uri special pt copii, si si cate una la fiecare grupa.

Dar, sa trecem la partea cu minus.
1. Sunt deschisi numai de 2 ani, deci nu stiu daca sunt inca in stare de functionare completa (apropo sunt acreditati? ca am uitat sa intreb)
2. Anul acesta au lucrat cu grupa de cresa si grupa mica impreuna din lipsa de copii. Oricat mi-ar place mie grupele cu putini copii, dar parca sa fie macar 6-7 acolo, sa mai socializeze si ei
3. Din toate optionalele alea minunate trecute pe site ramai de fapt numai cu a doua limba straina. Mi-a spus ca inot se face numai vara, dar karate si dans nu se mai fac, au renuntat dupa primul an, iar la muzica au numai canto, nu si instrument.

Cu alte cuvinte, mie mi-e sa nu dea faliment intr-un an sau doi .

La Olga Gudynn mai sunt locuri? Presupun ca la cel din Primaverii te gandesti si tu, am senzatia ca suntem vecine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Si eu am fost incantat de Kids Club cand am vizitat-o.
Dupa putin timp mi-a trecut.
Mai apoi am renuntat, cu regretul ca s-au cam dus pe apa sambetei cateva luni din viata copilului
Asa ca nu va lasati dusi de prima impresie. Directoarele sunt foarte amabile, experte in arta vopsirii, dar nu au pregatire in domeniu si din pacate nici nu incearca sa compenseze aceasta lipsa. In primul rand pentru ca nu tin cont deloc de parerile parintilor. Iar sedinta cu parintii nu s-a facut niciodata.
Minusurile vizibile:
- personalul este receptiv la cadouri (se simte ca au salarii mici) si trateaza copii in functie de acestea.
- Nu au deloc rabdare in relatiile cu copii (ii trateaza cu tipete, amenintari de genul "te inchid in beci"). Copilul meu nu e singurul de pe-acolo care a ajuns sa urle acasa "Taceti din gura!", "Trezirea!", "Mananca odata!", "Inchide ochii!". Urletele astea au disparut cu totul la vreo 2 saptamani dupa ce am schimbat gradinita. Lipseste dragostea adevarata fata de copii.
- accentul, exasperant pentru copii, este pus pentru serbari. Se cam terfeleste pregatirea obisnuita a copilului in dauna unor nesfarsite repetitii. Oricum copii nu inteleg nimic pana pe la 4 ani din serbarile de la Palatul Copiilor, dovada ca mai plang in culise de ti se rupe inima in sala. Prea mare stresul pentru ei.
- De foarte multe ori gaseam dimineata cate un copil, doi, lasati in plata Domnului plangand in nestire pe hol (apropos, parerea nezdruncinata a acestei gradinite este ca dimineata copilul trebuie despartit brusc de parinti. Copii mici care plangeau in bratele mamelor - stiau ei ce-i asteapta, nu degeaba plangeau - erau efectiv luati pe sus de ingrijitoare si dusi in urlete in sala de mese. N-am reusit sa le fac sa inteleaga ca despartirea de dimineata trebuie abordata cu tact, treptat, si ca prima impresie a copilului conteaza cel mai mult in atitudinea lui fata de gradi).
- Prea multi copii raciti sau cu conjunctivite erau primiti cu rucsacelul plin de medicamente, rezultatul fiind constatat dupa o zi-doua in termometrul de acasa.
- Incidentele din gradinita nu se aduceau la cunostinta parintilor (asta a cam pus capac la toate)
- La banii astia nu se taie chitanta sau factura, prin urmare taxa e cam piperata comparativ cu alte gradinite care respecta legea.
- Este prea multa VRAJEALA in afacerea asta.
Loreena, sfatul meu este sa mai vizitezi si alte gradinite.

Un capcaun care a trebuit sa manace vrajitoarea de la Kids Club (o educatoare nesuferita) ca sa nu mai aiba copilul cosmaruri noaptea.

Mergi la inceput

Buna,

Mini Terra nu este inca acreditata. Am inteles ca este in curs de acreditare...

Ma bucur ca pot sa vad gradinita si prin alti ochi. Mie imi scapase din vedere faptul ca copiii de grupa-cresa erau amestecati cu cei de grupa mica.

La Olga Gudynn am sunat ieri pentru sediul din Primaverii, da (locuim in Crangasi si joburile le avem langa Primaria Sectorului 1). Pentru luna septembrie 2006 nu mai aveau locuri. Si mi-au zis ca primesc copii de la CEL PUTIN 2 ani si 7 luni... Am vazut site-ul si mi-a placut la nebunie cum arata gradinita, dar nu pot sa astept pana atunci...

Azi ma duc la Kids Club - Floreasca. Am inteles ca mai au locuri pentru toamna. Sa vad ce impresie imi fac. Iau si fetitza cu mine. Loreena am vazut ca a ramas foarte impresionata de ei.

Va scriu despre primele impresii dupa ce ma intorc.

Mergi la inceput

Of, ce postare ai pus, Capcaunule... Mi-a pierit tot cheful sa mai vizitez gradinita. Sotul meu cred ca ar lua foc sa o trateze cineva asa pe fi-sa. Ar manca pe paine orice om care s-ar purta urat cu ea... Mai bine ma duc sa vizitez Mica Printesa, desi este cam departe de noi... Doamne, atat de greu gasesti o gradinita...

La ce gradinita este acum copilul tau, Capcaunule?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

ooooooooo
chiar nu mi-am inchipuit asa ceva de Kids Club; noi chiar am discutat si au zis ca se da factura........offfff doamne ma duc acum sa imi sun sotul sa ii spun

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput