Gradinite... si iar gradinite
Raspunsuri - Pagina 3
anemona spune:
Tot citind ceea ce s-a scris aici am ajuns la o concluzie foarte trista. Oare exista macar O GRADINITA in Bucuresti despre care sa aud numai de bine, care sa coste cat o costa, dar care sa stiu ca are grija de copilul meu ca lumea? Ma tem ca nu, sincer.
As vrea sa stiu daca exista macar una, atat.
Dati-mi si mie de stire daca gasiti acea gradinita perfecta.
Sunt in mare depresie si deznadejde, vreau o veste buna. Va rog !!! Oriunde ar fi, oricat ar costa, vreau s-o gasesc.
Va multumesc !
capcaunul spune:
Daca taxa (program lung) ar fi fost vreo 200E atunci merita o comparatie cu alte gradinite care se invart in jurul acestui plafon, comparatie ce nu ar fi fost in defavoarea ei poate. Dar la 350E program lung conditiile oferite sunt mult sub cele ale gradinitelor de 300E.
Impresii de la vizita, n-am avut copilul acolo.
danis spune:
anemona, cred ca raspunsul este NU
pentru ca parintii sunt diferiti, cu diferite criterii de apreciere
iar ceea ce li se potriveste unor copii nu li se potriveste altora
si toti mai gresim uneori, si noi ca parinti, dar si personalul gradinitelor... problema devine cu atat mai sensibila cu cat este vorba despre educatia copiilor nostri, pentru care platim uneori foarte foarte mult
zanazanelor spune:
Eu am vizitat azi Wonderland Nursery School.
1 - programul lung, pana la ora 18 costa 12 milioane (fara transport - care-l calculeaza in functie de distanta);
2 - in general gradinita mi s-a parut ok, este aproape si de job, si de casa, dar mi se pare cam scumpa...
3 - ce nu mi-a placut este ca in oferta pe care ti-o dau iti scrie frumos costul de 10 milioane, dupa care iti tranteste o fraza de genul "mancarea nu este inclusa"...si dupa ce o aduni, vezi ca de fapt mai sunt 2 milioane...
Intr-un final am zis ca cea mai buna alegere ramane tot Mini Terra, mai ales ca azi am vorbit cu directoarea si mi-a spus ca din toamna este mai mult ca sigura ca in grupa cea mai mica va primi si copii de 1 an si jumatate. Costul pentru program lung este de 9.500.000 lei, fara transport.
anemona spune:
Stie cineva detalii despre gradinita Little Giants? Eu nu stiam despre ea si am cautat-o pe net dupa postarea Zanei, dar as vrea sa stiu daca stiti ceva informatii neoficiale.
Zanazanelor, cand vrei sa duci copilul la gradi si cati ani are?
zanazanelor spune:
Acum fetitza are 1 an si 1 luna. La Mini Terra o s-o duc pe perioada verii, in iulie si august, cate un pic, cateva ore pe zi (mi s-a spus ca se poate astfel...cu ocazia asta se acomodeaza si copilul, vad si eu ce face, cum se adapteaza, daca ii place...), iar din toamna vreau sa o inscriu acolo. Atunci va avea 1 an si 6 luni... Sincer, mie mi-a placut mult de tot Mini Terra, in comparatie cu alte gradinite. Toti copiii de acolo erau bucurosi, veseli, in sala de mese numai unul nu papa (ca nu voia, deh), dar ingrijitoarea tot ii daduse sa rontaie un mar...
Ieri am vorbit cu directoarea si mi-a facut o impresie foarte buna la telefon. Acum mai ramane sa o viziteze si sotul, sa vorbim iarasi cu directoarea dupa Paste, prin vara sa ducem acolo fetitza cate-un pic, si din toamna sa intre in ritmul unui program lung.
Andra_ spune:
Buna fetelor,
Capcaunule - multumesc ptr raspuns, si eu am avut acelasi feeling dupa ce am vazut gradinita, dar stii cum e, vroiam sa am si o a doua opinie.
Zanazanelor - nu am inteles exact cum e la Mini Terra: au grupa mica de la 1an jumate pina la cit...? Ca al meu copil in toamna de exemplu va avea 3 ani si 3 luni: nu as vrea sa fie nici in grupa de cresa, ptr ca in mod firesc e la alt nivel si are nevoie de alte stimulente, se poate concentra mai mult etc., dar nici de grupa mijlocie nu e, ca n-a mai fost pina acum la gradinita... Asta nu mi-e mie clar la gradinitele astea cu grupa de copii fr mici, cum e si Acorns-ul de care am mai vorbit: cum e aia grupa de la 2.5 ani la 4 ani?!?... Pai la 2.5 ani sint copii care abia vorbesc, iar la 4 ani deja stiu povesti intregi, litere sau cifre...
pup u,
Andra
zanazanelor spune:
Nu stiu exact care sunt si care vor fi grupele din toamna. Tot ce stiu de la directoare este ca a avut destule cereri pentru copii de 1 an si jumatate si se gandeste serios sa faca o grupa si pentru ei. Dar nu as putea sa iti spun in momentul de fata limitele de varsta ale copiilor din grupa de cresa.
Da, este adevarat ca unul este un copil de 1 an, si altul este cel de 3 ani. Imi spunea directoarea ca au fost parinti care s-au "plans" ca fetitza lor de 3 ani sta cu un copil de 1 an si 10 luni, ca, vezi Doamne, il trage in jos pe al ei copil. Mi se pare cam aiurea. Daca intr-o grupa de 6 copii sunt vreo 2 copii mai mici decat restul, nu cred ca cei 4 nu vor devenii niste mici genii din cauza celor 2. Parerea mea...
Dar, repet, nu stiu ce sa-ti spun atata timp cat nici hotararea directoarei nu s-a pus inca in practica... Eu mai astep 1 luna sa vad ce decide si cum.
Pupici.
La reveuse spune:
zanazanelor baiatul meu are 1 an si doua luni si cam tot din toamna ma gandeam sa il dau...am sa vizitez si eu Miniterra, poate vom fi colegi....of dragi mamici, stiti ce ma sperie pe mine cel mai mult, ca intram odata cu puii nostri la gradinita....in "Lumea parintilor" ...asta a propos de tot felul de afirmatii de la diversi parinti....of !
Kehleyr spune:
Andra stii ca si eu am Mini Terra pe lista. Poate o sa ne fie copiii colegi
. Ideea este ca anul acesta nu au avut suficiente cereri pentru grupa mica si grupa de cresa si au lucrat impreuna cu cele doua grupe. E greu de spus cum va fi la anul, nici ei nu stiu. Limitele de varsta sunt altfel cele normale. Eu iti recomand sa te duci sa o vezi, chiar m-ar interesa sa vad ce parere ai si tu. Mie, in afara de faptul ca mi s-a parut cam "pustie", mi-a placut mult. Daca ne strangem macar trei-patru mamici facem noi grupa mica acolo.
In aceasta nehotarare, la raspantia optiunii, eu insami, in restul de realitate pe care-l ignor, stau si ma astept in zadar.