Fetele din America (63)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Elena, sub 6 ani platesti doar 80% (cred) din bilet. Eu plec in vara cu Rianna (care va avea atunci 7 luni) si platesc sub 10% din biletul meu, insa fara loc, deci o voi tine eu in brate.

Delia - uite ca ne intalnim si aici - eu am cerut certificatul de nastere de la county in care s-a nascut Rianna si mi-au trimis certified copy cam intr-o saptamana. Pentru pasaport am aplicat la un post office, acolo i-au facut si poza Riannei, si in 8 saptamani de la aplicare ar trebui sa-l primim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Deliutza, cred ca difera de la stat la stat si chiar de la un county la altul.

Pt. SSN am aplicat inca din spital, pt. ca asa se face aici. Si ne-a sosit in doar citeva zile, nu mai tin minte cite zile, dar oricum pina intr-o saptamina.

Pt. ceferticatu' de nastere ni s-a spus sa asteptam 3 luni (!!!) si ni s-a explicat ca ar fi un fel de masura de protectie fatza de mexicanii care vin aici doar sa nasca, sa ia certificatul copilului si apoi pleaca imediat inapoi. Si pt. ca era vorba de prima oara, de primul exemplar, mi s-a spus la telefon de la County Register ca trebuie sa fim prezenti in persoana pt. eliberarea certificatului.

Vreau sa-ti spun ca am stat doar 15 minute, cu tot cu completarea formularului, asa de rapid merg lucrurile la County Register. Si e vorba de LA County, nu de altul mai mic. Cind ni s-a eliberat certif. am vazut ca scria pe el ca puteam sa-l facem inca din luna noiembrie, cind s-a si nascut gogoshica noastra, dar mai pe la sfirsit. Mai intelege ceva daca poti! Si am platit o taxa de 17$.

Ce nu ne-a zis nimeni inainte si am aflat dupa: trebuie sa ai mai multe copii, pt. ca aici nu se accepta copiile xerox, ci doar originalele! Asta inseamna cite 17$ de fiecare! Dar urmatoarele se pot elibera si trimitind formularul si cecul prin posta, ceea ce tot e bine!

Sper sa te ajute cumva ce am scris.

Te pup si fug sa vad pozicile tale cu gogoloiul!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Simina asa repede a venit Ssn??? Noi il asteptam de o luna, si asa aiurea este ca nu a venit...nu putem sa facem nimic fara...
SAu poate la bebei vine mai repede??

Elena, cum ramane cu propunerea mea??? Se poate??
Si eu am platit bilet intreg pt David atat la zborul din Ro cat si la zborul intern...fara nici o reducere...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Americancelor,

Am si eu o intrebare la voi...planuiesc cu al meu sot o evadare in Las Vegas la mijlocul lui aprilie....deci cam in 3 saptamani...recomandati-mi si vie ceva sightseeing, se merita sa stai pe 'strip' ? Astept sfaturile voastre

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

sanziana, am discutata cu sotul , si nici un raspuns pozitiv de la elNu vrea sa accepte sa plec fara copil dupa mine:(
Multumesc mult iar din partea mea sti raspunsul.totusi mai incerc sa vb cu sotul de propunerea ta.

Am fost in romania in 2005 /noiembrie si am platit doar 20% pe biletul lui Alvaro(380$) doar ca pe atunci avea sub 2 ani.

Pentru luna aprilie am gasit cel mai ieftin bilet 1100$ pentru mine iar pentru Alvarica 850$(deci in jur de 80% din pretul biletului meu)...

am sunat si la agentie si am cerut bilet "urgent" ...dar nici un discount...

trebuie sa ma gandesc bine la decizia care trebuie sa o iau :((((

totusi, mie frica sa nu regret ca nu am fost sa o vad pe mama !!!

p.s mai incerc si azi sa caut un pret mai mic la bilete ca sa pot ajunge in romania...si cu alvarica dupa mine.

"Daca crezi ca exista Vesnicia si stai nepasator, meriti sa fii inchis in casa de nebuni" - un parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sinziana, cred ca fiind aplicatia pt. SSN din spital, de la nastere, si fiind cetatean american, vine mai repede.

Dar sa stii ca si noua, cind am venit aici, tot foarte repede ne-au sosit actele! Mie mi-a venit SSN-ul dupa doar 5 zile de la aterizare, fara alta aplicare suplimentara decit actele alea din plicul galben, la aeroport, apoi baietilor mei le-au venit GC-urile cam la o saptamina de la sosire, apoi SSN-urile lor cam la 2 saptamini de la sosire si in final GC-ul meu (si eu sint "cistigatoarea"!), la vreo 3 saptamini de la aterizare. Deci in mai putin de o luna aveam toti 3 toate actele.

Acum, daca am gresit vreo zi-doua la numaratoare la ultimele saptamini din povestirea mea, imi cer scuze, dar a trecut mai mult de un an de atunci...

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

noua ne-au venit GC dar inca nu ssn...si depindem asa mult de ele...

Elena, mai incearca sa il convingi...e cea mai buna solutie!!! Cu ce companie ai gasit cu 1100???

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Simina asa repede a venit Ssn??? Noi il asteptam de o luna, si asa aiurea este ca nu a venit...nu putem sa facem nimic fara...

incearca sa te folosesti de dovada ca ati aplicat pentru ssn, de cele mai multe ori e suficienta- si le dai numarul atunci cand vine cardul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

quote:
Originally posted by khristin

Americancelor,

Am si eu o intrebare la voi...planuiesc cu al meu sot o evadare in Las Vegas la mijlocul lui aprilie....deci cam in 3 saptamani...recomandati-mi si vie ceva sightseeing, se merita sa stai pe 'strip' ? Astept sfaturile voastre

Cristina

noi si poze mai noi

da, se merita sa stai pe strip, daca nu stai acolo,aproape ca nu simti pulsul vegasului...ce ar fi de vazut decat cazinouri si iar cazinouri. au tot felul de showuri, magazine cate vrei, concerte si alte nazbatii. mie mi-a placut, dar mi-ar fi placut si mai mult ijn 2, fara copil si soacra dupa noi. sa nu te mai culci noaptea acolo ca sa simti ritmul ala alert. fain

philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Buna dimineata si de la noi...
Inca o zi frumoasa...de cand am venit aici a plouat o singura zi si atunci 1 minut...sau cam asa ceva...mi-e dor de o ploaie urata!!!! hihi...
Am pus cateva poze noi mai la sf albumului (nu cu babe, dar am sa le fotografiez si pe ele cu orice risc...ca prea ma distrez singura) cu niste imagini (foto din masina) din Hollywood (florida, nu california) oraselul in care locuim...http://community.webshots.com/album/548753817UdaYvl

David tuseste sec cand se trezeste, dar ma gandesc ca din cauza aerului conditionat care e peste tot...in casa, in masina, in magazine (Daca ar putea pune si pe strazi nu ma indoiesc ca ar pune)
DAr cred ca aici copiii nu racesc...ca nu au de la ce...vreme schimbatoare nu este, frig nici atat...toti virusii la plaja in vacanta!!!!

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput