Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (77)
Raspunsuri - Pagina 7
mimsi spune:
quote:
Originally posted by anya
Si nu vrem decat in picioare. Cand vreu sa-l asez in pp-net se incoarda si se face bat. Mai aseaza-l daca poti. Il pun vertical si incepe sa rada cu limba afara. Are o fata....
Anya
Am o senzatie de deja-vu
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
mysweetest spune:
Buna fetelor,
la multi ani sarbatoritilor zilei!
Dupa cum ziceam astazi m-am dus si la NPI(neuropsihiatrie infantila) cu kupilul fiindca imi daduse trimitere ortopeda si cand colo ce credeti ..mi se spune ca ar fi cam capos...are 46,5 cm perimetrul..eu il masuram mai sus si avea 45 cm si ma trimite sa ii fac echografie transfontanelara fiind suspect de hidrocefalie.
Am crezut ca innebunesc..m-am dus si nu vroiau sa-nmi faca decat cu programare..pe 3 aprilie..pana la urma am apelat la relatii si am facut..nu are nika kupilul.
Am purtat kupilul [pe drumuri de dimineata si obosit si flamand.. acum a picat si doarme rupt de oboseala.
Nu va zic cum m-am simtit la cabinetul de NPI unde am vazut o multime de kupii cu probleme..unul de 5 ani nu vorbea inca bine.
Eu am slabit zilele astea iarasi ..m-am cantarit..am 55 kg cu pulover, pantaloni si ghete..Irina sunt pe aproape .
Bine ca macar m-am linistit dar sunt satula de dr. astia care te pun pe drumuri aiurea.
Deci kupilul nu are nika iar pentru probleme de talus valgus trebuie sa ma duc abia pe la 9 luni..acum e prematur ..cica majoritatea copiilor au tendinta de talus valgus in functie de pozitia din burtica si se rezolva fiziologic pe la 9-10 luni.
Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*
uite atat de mari suntem
mysweetest spune:
Acum sunt terminata si eu ..ma duc sa fac o baie ca sunt transpirata, obosita...iar cand se trezeste copilul il scot afara.
Singura problema a noastra este in continuare cica fontanela care ar fi un romb cu 2,5/2,5 cm si trebuie sa luam in continuare Ca.
Mai sunt copii cu fontanela asa de mare? Ce dimnesiuni are fontanela la bbii vostri?
uite atat de mari suntem
cge spune:
Buna dimineata!
Sa dau si eu raportul, Anca este tot racita, ieri a vazut-o doctorita si n-am scapat de antibiotic. Ii dau Amoxicilina cu gust de fructe la 8 ore. Ideea este ca si dr. noastra nu este 'fun' antibiotice, dar se pare ca acum chiar avem nevoie.
Are gatul f. inflamat si a racit imediat dupa vaccin, probabil ca a avut imunitatea scazuta.
De vineri noaptea ea nu a mai putut sa doarma in patut, ca tusea, se ineca si nu mai putea respira. (o luam cu noi in pat si o tineam mai mult la verticala).
Dar azi noapte a dormit fata in patut si noi mult mai bine.
Eu sunt cam varza, se pare ca ma ia si pe mine raceala.
Dar diseara vine maica-mea, si probabil ma voi mai odihni si eu.
Tonia, ptr branzica, las-o sa fiarba mai mult pana cand se incheaga.
Eu o fac cu Ca lactic.
Meme, multumim mult ptr retete, ii voi face si eu Ancutei. (nu stiu exact cand).
"La Multi Ani (luni)" sarbatoritilor de azi.
Ioana, ma bucur ca ai gasit bona, si ca e ok. Asa Miruna poate ramane in Bucuresti
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
b_irina_c spune:
'neata,
La multi ani sarbatoritilor zilei: Sebastian Iulian, Mario Alexandru, Maia - echilibrista, Ana Maria, Dinu. Sa cresteti mari, cuminti, papaciosi, sanatosi ca frumosi sunteti.
Iar am avut carca de recuperat si iar v-ati tinut de dansuri azi noapte . Bine ca puteti...
Vladut al meu a dormit dus pt a 3a noapte pana la 4.30 (chiar 5 fara 10). Dar tot la 6.15 da trezirea, daca se schimba ora poate doarme si el pana la 7 (parca asa se schimba nu ?)
Pitu .
Ioana mamei tale. Nici eu nu ma pricep la cadouri...
Meme multumiri pt retete (o sa fac variatuni cu tema data , cred ca voi folosi branzica sau iaurt in loc de lapte) si pt muzica de somn (abia aseara am reusit sa o iau si eu si sa o testez pe Vladut). A dormit dus cu muzica data tare ca buseau vecinii de deasupra .
Sofia filmuletul. L-am ascultat de mai multe ori, sunt bestiali bbii ce bine se amuza ei. de curiozitate... ce factura are la electrica tipa cu 45 min
Miflore . E ceva mai bine cu bubitele. Abia se mai vad, sper ca pana maine sa nu le mai vad deloc, altfel il duc la doctor. Abia astept sa vad tortul Anei.
Zicea cineva pe aici de ulei de masline fiert. Pt ce il foloseati? Mersi .
Bianca nasol cu cazatura, dar nu esti nici prima, nici ultima . Eu doar l-am urmarit peste zi sa vad daca apar manifestari anormale. Dupa somnul de zi nici marait nu a mai fost. Eu nu l-am dus la doctor ca nu am obs nimic ciudat.
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze
BiuMil spune:
Vai, Marlena, cred ca a fost tare nasol!
Milan are 46 perimetrul cranian si nu ne-a spus nimeni nimic. unde mai pui la maternitate ne-au scris gresit, 34 cm perimetrul cranian...ceea ce este practic imposibil la dimensiunile lui, ma rog. Eco trasfontanelara am facut si noi, de control, pe ultima suta de metri pt ca fontanela e deja punctiforma. cat despre hidrocefalie (am avut si eu ceva temeri), dr noastra ne-a spus ca se manifesta de la nastere, are inca alte cateva simptome si este foarte evidenta!!!
spun si eu La multi ani Anei Maria!!!!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
mysweetest spune:
Insanatosire grabnica Ancutei Cristina!
Codruta daca lasi Ca in cateva picaturi de apa se inmoaie..eu am facut si cu Ca de Ozone.
Ioana bine ca ai gasit in sfarsit bona pentru Miruna!
uite atat de mari suntem
BiuMil spune:
la multi ani si lui Sebastian Iulian, Mario Alexandru, Maia si Dinu!!
Irina, Vladut cum a cazut? cu fruntea in jos? pe spate? a facut cucui?
Marlena, ca sa nu te ingrijorez cu fontanela noastra punctiforma, Milan a avut-o de la inceput mica 1,5/1,5 cm. Anya poate sa iti spuna mai multe, dar eu stiu ca e normal sa se inchida pana la 1 an, deci mai aveti!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
cge spune:
Multumim Marlena, si tu cauta sa te odihnesti, ca ai fost stresata si pe drumuri zilele astea .
Cu fontanela noua ne-a zis dr ca trebuie sa se inchida pana la 1 an jumate'.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
b_irina_c spune:
Marlena bine ca nu are nimic Alexandru. Eram cam clar ca sunt nebuni aia , dar macar acum esti linistita. Al meu nu stoiu cat are fontanela ca nu m-am uitat demult la ea . Cu kg daca tu zici ca e atunci te felicit (desi eu tare as vrea sa mai pun macar vreo 4).
cge sanatate multa Ancutei .
Si eu am incercat ieri sa fac branza cu lamaie si mi s-a separat mult mai greu decat cu Ca si categoric a iesit mult mai putina (eu am tinut laptele pe foc pana a inceput sa se separe). Drept sa spun din bebelac nu mi s-a parut ca iese mult mai fina. Eu oricum o bag in blender cu fructe/legume de nici nu se vede branza. Tonnia tu vrei sa faci cu lamaie sa nu ii dai calciu in plus? Sau sa iasa mai fina? (eu cred ca o sa incerc varianta de mijloc, 1/2 pastila si putina lamaie sa vad ce iese). Acum folosesc doar 1 pastila la 250 ml lapte si se separa instant.
Bianca Vladut a cazut pe spate (eram cu spatele si cand m-am intors asa era). Nu a facut cucui, nici macar rosu nu era pe undeva pe cap (a cazut cam de la inaltimea genunchiului pe covor).
Irina si Vladut (26.08.2005)
Poze