Emigrare SUA
Raspunsuri - Pagina 4
ocebine spune:
Corinadana tu glumesti sau chiar nu iti dai seama de diferenta?
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
michelle7 spune:
corinadana nu stii despre ce vorbesti . prietenii tai au rezidenta temporara . cand termina studiile au timp 3 luni parca sa-si gaseasca de lucru (asta daca se califica pt H1B sau alta viza de lucru) . daca nu-si gasesc de lucru devin ilegali chiar si cu 10 copii cetateni americani.
ca sa lucreze angajatorul trebuie sa demonstreze ca nu exista american capabil sa faca job-ul ala si sa fie dispus sa-i sponsorizeze viza. dupa angajare daca esti dat afara , la fel in mai putin de 1 an devii ilegal. Nu e simplu de stat in america legal
Llaura spune:
Daca nu au venit cu loteria si nu au fiecare cate un sotz USC, nici la taxe nu sunt rezidenti.
ruxij spune:
Prietenii tai, daca sunt doar "veniti la studii" NU au rezidenta ci viza de studii, F-1. Daca au rezidenta, nu sunt "veniti la studii" ci veniti pe alta cale (loterie, casatorie cu cetatean american) si fac si niste studii.
amuleta spune:
Un copil nascut in America devine cetatean american automat, Asta nu afecteaza statutul parintilor in nici un fel. Cind sederea parintilor in SUA s-a terminat, ei se intorc frumusel in tara lor iar copilul merge cu ei. La 18 ani se duce la ambasada SUA din tara unde traieste cu parintii si, pe baza certificatului de nastere, poate cere pasaport american sau daca are deja pasaport american, se poate restabili in SUA.
Prietenii tai daca au rezidenta nu o au pentru ca au nascut un copil aici, copilul n-are nici o legatura cu asta. Asta este legea, studiata de mine in amanunt in ultimii ani, ca am tot felul de prieteni in situatii din astea ciudate. Rezidenta noi zicem in sensul de greencard, nu o viza oarecare (H, J) de sedere limitata in SUA.
Te poti casatori si daca vii cu viza turistica (asa am venit eu) dar trebuie sa depui pentru schimbare de statut inainte sa expire viza turistica. Daca ai depasit viza cind depui pentru schimbare de statut, atunci se cheama ca ai fost ilegal si zece ape nu te mai spala de astia
odata ce te iau in vizor...
ruxij spune:
quote:
Originally posted by corinadanaquote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by corinadana
Cunosc multe familii care si aranjeaza actele dupa ce au un copil american!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Draga mea, ce spui tu e BS! Nu isi poate nimeni aranja actele pentru ca are copil american.
Prietenii tai veniti la studii NU au rezidenta, copiii lor sunt cetateni americani, dar ei nu au nici un drept in urma acestui lucru.
Prietenii mei veniti la studii culmea! au rezidenta!
NU au rezidenta daca sunt doar "veniti la studii" ci au viza F-1. Daca au rezidenta, atunci nu sunt "veniti la studii" ci cu loteria sau prin casatorie.
michelle7 spune:
Nu mai intra mesajele in ordine. mi s-a intamplat si la alte subiecte sa raspund si sa mai apara 3 mesaje vechi mesajul nou
conchita spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Intrebare ptr Cleomax si pt Michelle : am doi prieteni romani, ei au rezidenta aici fiind la studii. Au doi copii nascuti aici. De ce copii lor sunt cetateni americani????
poftim intrebare retorica :-)) mah, pai daca-s nascuti aici, ce altceva vrei sa fie decat cetateni americani?
intra pe siteul dat de Llaura ca gasesti acolo toate detaliile.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by michelle7
PS . Orice copil nascut in SUA devine automat cetatean american indiferent de statutul parintilor. Dar legea spune clar ca faptul ca ai copil cetatean american nu-ti da nici un drept tie ca parinte.
cu exceptia copiilor ai caror parinti sunt in usa pe post de diplomati.