Emigrare SUA
Raspunsuri - Pagina 5
corinadana spune:
quote:
Originally posted by Cleomaxquote:
Originally posted by michelle7
complet fals, NU poti primi rezidenta dupa copil nascut aici. el(copilul) poate face cerere cand implineste 18 ani, pana atunci o sa fie deportat impreuna cu parintii in tara de origine. n-are ce chestie sa se suspende, nu exista asemenea lege.
Eu stiam ca doar la 21 de ani poate copilul sa ceara rezidenta pt parinti.
la 18 ani poate cere rezidenta/cetatenie pentru el insusi, adica naturalizare. la asta ma refeream eu.
Michelle ce cerere sa mai faca copilul ala daca e cetatean american???
Cleomax ce cere copilul la 18 ani?!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
corinadana spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by corinadana
Cunosc multe familii care si aranjeaza actele dupa ce au un copil american!
Draga mea, ce spui tu e BS! Nu isi poate nimeni aranja actele pentru ca are copil american.
Prietenii tai veniti la studii NU au rezidenta, copiii lor sunt cetateni americani, dar ei nu au nici un drept in urma acestui lucru.
Prietenii mei veniti la studii culmea! au rezidenta!
Cleomax spune:
corina, e vorba despre un copil care, desi nascut aici si primeste certificat de nastere,parintii il duc la ei in tara de origine(pentru ca ei nu au drept de sedere), iar el are dreptul, la 18 ani, sa ceara sa i se recunoasca cetatenia prin nastere. asta se face printr-o procedura care se numeste naturalization.
dupa ce o obtine(cetatenia) isi poate chema si parintii.
soma spune:
How about "Intra-company Transferee Visa (L-1)"?
se poate sta/lucra cat timp sponsorul/angajatorul te tine, apoi tre sa parasesti US? Cat timp se poate merge cu tipul asta de visa?
Daca intre timp mergi gasesti job in alta parte, probabil noua companie trebuie sa te sponsorizeze in continuare?
insotitorul primeste si el drept de munca (L2 Visa) iar copiii-dependent visa?
multam,
nematics spune:
quote:
Daca nu au venit cu loteria si nu au fiecare cate un sotz USC, nici la taxe nu sunt rezidenti.
Laura,
aici nu ai dreptate: rezidenta pentru taxe se calculeaza in functie de numarul de zile petrecute in US ( e o anumita formula): eu de exemplu, desi nu am GC, de anul trecut sunt Alien Resident for tax pourposes si-mi fac taxele ca americanii (adica pot beneficia de deductii ca si ei) iar pina anul trecut am fost Alien Non-resident pentru tax pourposes si nu am putut folosi anumite deductii.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"