Emigrare SUA

Emigrare SUA | Autor: ariciu

Link direct la acest mesaj

In luna septembrie am obtinut eu si sotul meu viza de turist pt SUA (pe 10 ani).
In decembrie am stat 1 luna prin SUA si am vizitat : Chicago, Detroit, New York, San Francisco,LAs Vegas...A fost superb pt noi care calcam pt prima data in State.

Au trecut de atunci 3 luni de cand suntem din nou acasa....dar mi-e tare dor de America, de civilizatia de acolo, de serviciile lor... alta lume! Ma simt imbatrinita cu 50 de ani aici In Romania!

Am aplicat si la loteria vizelor, inca asteptam rezultatul.
Ce modalitati de emigrare legale sunt?? Ca daca nu cistig loteria vreau sa plec oricum.
Eu sunt economist, sotul inginer de calculatooare si avem un copil de 1,7 ani. Cum putem emigra? Ca acolo ne-am descurca, sunt convinsa.

Pentru cei care traiesc acolo as vrea ceva sfaturi. Am ramas eu prea placut impresionata sau chiar merita sa renunti la tot si sa o iei de la capat, chiar si acolo departe de ai tai?

Un suflet pierdut prin alta lume....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Sper sa nu te auzim peste o perioada ca "trecui pe lista de vizite si Guantanamo Bay"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Aricel, nu poti iimigra altfel decit cu reintregirea familiei si loteria de care ai amintit, si care se va desfiinta. Deci cred ca mai bine cautati, si tu, si sotul tau, contracte de munca, sa ajungeti aici. Apoi, dupa o vreme, daca firma respectiva va considera indispensabili, va poate sponsoriza pentru obtinerea GC (Green Card), ceea ce inseamna ca puteti deveni Permanent Resident.
Ar mai fi si alte vize: de studii, etc, dar cu alea parca e mai greu sa "ramii" aici.

Succes!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

O alta solutie e sa emigrezi prin Canada si dupa aceea sa vii cu slujba in America, sau poate te aranjezi in Canada. Ca economista nu prea vad ce sa faci pe-aici, decit sa-ti gasesti ceva studii. Ramin la parerea mea, cel mai cinstit e sa vii pe meserie, altfel poate fi deprimant.
Ai dreptate, America e fascinanta, alta lume, mai ales daca ai de lucru. Nu toti o apreciaza, ce-i drept. Cele mai mari sanse le au cei care pot sa-si faca meseria sau sint dispusi sa se duca la recalificare, amindoi sotii sint pe aceeasi lungime de unda (adica nu unul trage si altul suspina dupa Romania), nu sint tipul cu gasca de prieteni la fiecare colt si sint dispusi sa se separe de parinti (cel putin pentru o perioada). Sa te gindesti serios ce faci cu copilul, gradinitele sint scumpe si daca sinteti la inceput trebuie sa tragi tare cu scoala, serviciul...
Sotul tau sa incerce sa trimita resumeuri la companii IT, unele ar putea fi dispuse sa-l sponsorizeze iar tu incearca sa vezi de masterate, doctorate si altele asemenea. Tre sa existe o lista cu universitatile si doctoratele americane pe undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Viza de turist o aveti doar voi doi sau toti trei?
Daca puteti veni aici toti trei in vizita va puteti face vizitatori de tot!!! Apoi actele se rezolva. Sunt milioane de "vizitatori" aici care si rezolva sederea!
Si daca sotul tau e inginer calculatoare chiar ca puteti avea o viata minunata aici! Si sa nu mai zic de cate i ati putea oferi copilului aici! Lucruri la care in tara nici macar nu poti sa visezi!
Sau de ce nu aplica sotul ptr o slujba pe net ptr SUA? Sunt cautati cei ca si el si bine platiti!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Nu cred ca e o idee buna sa ramai ilegal, decit daca vrei sa faci baby sitting pentru tot restul vietii tale iar barbatul sa lucreze in constructii. ca sa nu mai zic de dezavantaje ca asistenta sanitara, pensii, cumparatul unei case...nu-i o fericire, e foarte stresant.

Mergi la inceput

Nu am zis sa ramai tot restul vietii tale ilegal!!! Ai inteles gresit Amuleta!
Se pot procesa actele si poti deveni legal ca si oricare altul!!Te costa ceva bani dar se merita!Sunt milioane de oameni care fac acest lucru!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si cum se face sa rezolvi cu actele? Cam ce optiuni sunt?

Mergi la inceput

Mergi la avocat! Ei stiu toate tertipurile! Se plateste destul de mult dar se rezolva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Mergi la avocat! Ei stiu toate tertipurile! Se plateste destul de mult dar se rezolva.

Mai, daca zici ca se poate, Doamne Ajuta! Eu am obtinut green card prin studii, dar eram foarte curioasa cum s-ar putea face si pe alte cai.

Mergi la inceput

Corina, nu se prea poate, zau, eu am diverse cunostinte care au incercat si incearca de ani de zile diverse portite si au ramas si cu banii aruncati si cu situatia nerezolvata, eu n-as sfatui pe nimeni sa treaca prin stresul ala. Doar daca o sa dea vreo lege de amnistie. Plus ca astia o sa stringa in curind surubul la ilegali. Mai nou nici permis de conducere nu prea mai poti sa-ti iei fara acte in regula, in majoritatea statelor, iti cer social security si te mai verifica si la greencard sau viza.

Mergi la inceput