Clubul moldovencelor de peste Prut (21)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Hai ca m-am intins la mesajul precedent si l-am trimis repejor ca de altfel putea si sa mai dispara. Insa eu nu am finisat...

Lucia am vazut si eu Desertul, e foarte draguta in palarie. Zici ca-i domnisoara care deacuma merge, e marisoara, dar cel mai mult imi plac cutele, dolofana. E asa de dulce ca iti vine sa o papi. Pupici
Recetele sunt apetisante, mai pune ce mai faci ca poate ne vom mai diversifica meniul.
Ai dreptate, ca pina la urma tot ne descurcam noi, dar frica uneori e multa mai mare.
Rodica poate ca voi incerca si eu canuta cu supapa din silicon, poate ca va merge si la noi. Ca eu ii dau numai sin cana insa cam mai mult de jumate se varsa pe jos.
Nu stiu de unde ati luat receta de la pita, dar va rog frumos sa o postati si aicea, ca discutia merge dar nu o vad, plizzz
Scuze de intrebare, dar am inteles ca lucrezi. Si daca da cu cine sta Paula? Cite ore pe zi esti la servici?
Elena ce bine ca te-ai odihnit in munti. Imi place iarana in munti, e o liniste...Dar cind ninge se aude cum cade zapada...E atit de boem...

Dar celelalte mamici cu burtici si pitici si nu numai ...unde sunteti?

V-am pupat , o zi buna va doresc si mai duc sa mai trag un somnel

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Rodica mi-i rusine pentru ai nostri , dar acesta e adevarul, te bat la cap pina ii dai ceva. De ex. eu organizasem expozitie de vinuri in Londra si am fost acolo cu mai multe companii, aveam viza deschisa pentru jumate de an cu mai multe intrari. Dar eu am fost in Londra la inceputul termenului de valabilitate a vizei pentru o perioada de o saptamina. Si ce crezi cind m-am intors inapoi toate companiile mele au trecut de vamesi dar pe mine m-au oprit si au inceput sa ma intrebe de ce m-am intors inapoi. S-au uitat la viza mea vreo 20 minute vreo 2 persoane, mai ca o deschleiuau plus ca mi-au si murdarit pasaportul. pe fiecare pagina astea si-au lasat amprenta degetelelor cu ceva cafeniu, e o grozavie. Sigur ca m-au si intrebat ce am in valize ca cica nu le place ca sunt prea multe carti si am fier (pai da eu aveam o geanta plina cu materiale promotionale despre Moldova si materialele companiilor straine, plus ca toata snarejenia pentru a instala banerele, suruburi, chestii metalice, etc.). Insa astea oricum au cerut sa le deschid gentile si sa le arat ce am. Sunt nebuni. Si eu sigur ca aveam si scrisoare de la minister ca doar reprezentam Moldova mei. Pina la urma mi-ai dat drumul , ca si companiile pe care le-am dus au inceput sa protesteze ce-i cu perchezitia aceasta si atita timp ma tin (poate ca au vazut o fata tinara si eu fiind nemachiata si obosita poate aratam si mai copil la vremea ceea).
Mai scurt de astfel de peripetii am avut eu parte.
Hai ca m-a apucat "logoreea" de dimineata.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Fetelor, merci mult pentru complimente, sunt atit de mindra.

Cornelia - imi pare foarte rau de tine. Eu am avut toxicoza aproape pina la 4 luni. Am avut 2 saptamani in care nu putea sa maninc nimic in afara de pesmeti si apa. Mai tirziu ma lasa-se si mai beam supe la pachet, care se fierb 5 min.

Eu sunt o mare amatoare de chipsuri, insa atunci nici sa le vad. Aveau un miros si gust foarte scirbos. Valeriu tot acel timp minca singur. Deseori aveam asa slabiciuni ca nu puteam nici o camasa sa-i calc. Dar a trecut. Cu mult greipfruit. Sunt sigura ca si la tine o sa fie bine.

Corina - noi cind am fost acasa anul trecut, am iesit ultimii din aeroport. Aveam 2 genti medii, insa erau pline cu suvenire. Faceau aluzii directe catre elea, dar nu am dat nici unul, nu a platit nici un banut. Am mers la principiu, cu toate ca deja leshinam, eram in 3 luni de sarcina. Iti dai seama cit de obosita am fost dupa atitea ore de zbor si stat in aeropoarte. Ne-au pus sa declaram pina in ultimul banut. Toate bijuteriile ce le aveam. Parca erau timpiti. Acum imi aduc aminte si ma enervez de i-as .

Cind citesc ce povestesti despre Lucianca, cum bea, maninca - parca as fi scris eu. Exact asa patim si noi.

Si daca veni vorba de zboruri, am si io o intrebare.
Voi ati luat bilet separat pentru bb, adic loc. Sau o sa-l tineti in brate?
Eu stiu ca in ultimele rinduri se da jos minerele de la fotolii, si ca ar fi comod cu bb fara elea, e mai spatios.

-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Hmmm, Karina, lucrul meu e lucru casnic si zau daca nu vreau uneori sa merg la serviciu. Acasa parca nu se mai termina toate de facut, curat, mincat, calcat, spalat si tot asa intr-o veselie...
Ca s-o sustin pe Lucia, azi am facut supa cu cascaval si salam semiafumat pt miros, am facut prima data si n-a iesit rau. Seara am sa fac tocanita de ficatei de pui pt sot si de pipote de pui - pt mine si ceva garnitura, cred ca terci.
La noi micul dejun e stas - sandvichiuri cu salam/sunca si cascaval, in we - omleta sau ceva dulce, rar difera, doar in perioada cind eram gravida ma alimentam "sanatos".
Sotul vine acasa la prinz asa ca supa e obligatoriu, dar o fac pt 3 zile. Cina o fac pt 2 zile, Paula maninca cu noi, rareori fac mincare separat pt ea.
Asa e la noi. La voi cum e?

Am editat ca prea multe greseli am facut

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Karina, uite aici e reteta de aluat pt pizza dat de Roxana si pe care l-am aplicat in practica

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69033&whichpage=1
sorry, asa si nu am invatat "aici", tot trebuie sa merg pe subiect si sa dau copy

Mergi la inceput

Rodica - si eu deobicei fac mincare pentru 2 zile. Insa ultimul timp halim totul din prima, de' crestem .

As vrea si eu receta supei.

In we e lege, ca sa nu para chiar asa de sever, e un obicei frumos sa fac dimineata (cit tati schimba fata si face patul) blinele.
In decursul zilei mincam ce este, insa mai des nu-i nimic si iesim sa papam in oras .

Azi am facut 2 salate. Una pentru mine, care deja am si mincat-o, da nu stiu cum se numeste, e din bostanei, ou fiert, ardei dulce, rosii si ciapa verde. Si a2a e "vinogret" e cu sfecla rosie, cred ca nu vorbesc aiureli, sper ca nu s-au schimbat mincarurile si denumirile lor. (Poze o sa pun mai tirziu)

Bucate

"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ho, ho, cit stau acasa, nu scrie nimeni, dar cum ies un pic la plimbare, cum umpleti pagini de scris!

In primul rind, am uitat sa fac o mentiune dimineata pentu Alina (Davina), pentru tarta pina la urma n-am folosit aluatul de la tortul nemtesc, ci altul: 200 g faina + 100 g unt + 50 ml apa + sare, amestecat cu mixerul. Cica e special aluat de tarte. Am ales varianta asta, pentru ca iesea mai putin aluat (celalalt nu stiam cum sa-l micsorez, cum sa impart 1 ou in 2)

Karina, sa incerci mai tirziu cu pozele, probabil nu merge momentan serverul de la radikal.ru. Dar in fine, cred ca ti-ai dat seama despre ce fel de cani vorbesc, sigur ai vazut in vinzare la voi. Sa stii ca nici Vlad nu stia cum se bea dintr-o cana de tipul asta, musca si el ciocul, dar odata i-am dat sa bea apa dintr-o canita fara supapa si i-a curs lejer in gura, din momentul acela s-a prins instantaneu care e treaba cu ciocul.
Reteta dupa care am facut eu lipii de citeva ori e urmatoarea:

quote:
Esli zamesit' testo na gorjachej vode - v prosejannuju muku vlit' nemnogo ostyvshij podsolennyj kipjatok i dolgo mesit', dobavljaja pri neobhodimosti muku. Nikakogo masla, jaic i moloka. Poluchaetsja ochen' mjagkoe, prijatnoe na oshhup' testo. Raskatat' i vypekat' na absoljutno suhoj skovorodke.

Nu ma intreba de cantitati exacte, am facut ochiometric de fiecare data.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Lucia, asta e linku' http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=930&start=0 doar ca eu nu fac cu prajeli, eu fierb toate legumele.
Ce ma distreaza semnatura ta!
Si eu ieri seara am facut o salata, ca mi se parea prea mica pizza ramasa de diminica. O conserva de fasole rosie, o conserva de ton, putina ceapa si suc de lamiie (ulei de la ton).
Doroti, pe unde esti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Rodica, dejunul nostru din timpul saptamii este frate geaman cu al vostru.
Eu azi n-am facut nimic de mincare, mai am cite ceva de ieri si alaltaieri: niste supa cu perisoare, niste ficat prajit cu ceapa si ciuperci, orez. Mai fac o salata de legume proaspete diseara, ca sintem amatori.
A, dar ma gindeam sa experimentez o reteta noua de cizkeik, care nu se coace, mi-am cumparat azi frisca, abia astept sa ma apuc de treaba.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Rodica - merci de linc, l-am salvat. O sa incerc si eu dar in alta zi.

Salata cu tuna vreau si eu sa fac in we, mi-am cumparat 2 cutii. Insa eu vreau cu rosii si porumb, dar la magazinul nostru porumbul s-a terminat, sper pina joi sa aduca.

Si am mari planuri referitor fasolei. Vreau sa faca cu smintina, facaluite, pur si simplu fierte si cu ceapa verde, si ..., mai caut eu recete .

Nu stiu ce bintuiam eu pe forumuri straine, adic altu in afara de DC, si am vazut semnatura asta, si am zis ca mi se potriveste foarte bine. Mi-am permis s-o fur/copii. Sper ca "Gigi" nu se supara

Bucate

Mergi la inceput