Clubul moldovencelor de peste Prut (21)
Raspunsuri - Pagina 3
Davina spune:
Nati mi-a placut cum ti-a esit tarta si ma bucur ca v-a placut .Aceeasi greseala am facut-o si eu ,nu stiu daca ti-am zis ..am taiat tarta dupa o ora si desigur ca a curs ca o "lava".Felia am fotografiat-o dupa ce s-a intarit.Tarta arata f. inalta .O sa fac si eu cu aluatul de la nemtesc data viitoare.Buna metoda de adormit copii cu plimbatul pe afara.
Crinia nici eu n-am folosit inca pampersi "slipi" ,stiu numai ca sunt f. scumpi si o sa-i cumpar Deannei cind ne apucam serios cu invatatul la olita.Ti-as sfatui sa cumperi un pachet mic si sa incerci inainte de drum .Sa-i cumperi jucarii noi ,mancarea si gustarea preferata ,o carte ,ca sa-i dai lui Lucian in avion sa nu se plictiseasca.Nu stiu daca iti ei carutul mare cu tine ?noi am luat o umbrella-stroler ,care e usoara si mica .
Rodica am salvat receta de pizza ,am sa o incerc si eu cu prima ocazie.Si noi bem numai laptele cu biberonul. o sa incerc azi sa-i dau in cana sau cu paiul.
doroty pun si anticearcan .Am observat ca se intinde mai bine pe piele fondul daca mi-am curatit fata cu scrab.Apropo de Nati ,eu cred ca ea face dulciurile din placere ,mai mult ca un hobby ,la fel si eu .
mamaNati odihneste-te de cite ori ai posibilitate.Te intorci la servici dupa 2 luni sau o sa stai acasa cu bebe?
Lucia ieri ma uitam la pozele cu mancaruri sa ma inspir ce sa fac la cina si sotul le-a vazut ...mi-a zis sa-ti transmit ca ai un sot norocos.Ti-am admirat si papusa cu palarie ,e tare dulce si ce bine sta in fundulet pentru virsta ei ,bravo.
Cornelia si Tania sper ca ati scapat de raceala.Mai treceti pe aici ..
Alina& Aliona cum calatoria ?
Elena imi inchipui ce bine a fost la munte cu multa zapada ..cum ti se pare Bucurestiul ?te-ai adaptat repede ?
eu cred ca sunt mai multe vizionari pentru ca citim dar de scris ne este citeodata lene,nu ca ar veni secret service sa ne citeasca ...dar cine nu deschide pagina macar 2-3 ori cel putin sa vada daca este vre-un mesaj nou ?
o zi buna .
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Crinia spune:
Davina sunt in totalmente de acord cu tine ceea ce priveste numarul mult mai mare a vizionarilor decit cele ale postarilor. Chiar eu de multe ori las pagina deschisa si cam la fiecare 2 ore ii fac "refresh", de poate a mai postat cineva ceva, dar cu scrisul uneori e mult mai greu, daca mai umbla prin imprejur si strengarul.
Da, costul pampersilor chilotei e foarte mare. Eu de asemenea vreau sa cumpar un pachet mic si sa-l incerc inainte, de aceea si intrebam daca nu le-a incercat cineva.
Mai mult ca atit vreau vara sa incerc sa-l pun pe olita (vom face antrenamentul la bunei) si citisem ca ei sunt mai mult pentru antrenarea la olita a bb.
Sigur ca nu imi iau carutul cel mare ci umbrella-stroler ca sa nu mai am surprize la vama (ca la venirea incoace m-au pus sa-l platesc, au cerut pe el 170 de Euro, la care le-am spus ca il las la ei in aeroport daca nu imi dau voie sa-l duc gratuit, ca doar aveam bb foarte mic si la agentie mi-au spus ca nu costa transportarea lui. Apoi mi-au spus ca la Praga oricum ma vor pune sa-l platesc, dar sa vezi ca cei de la Praga nici nu au intrebat nimica si a fost ok. Deci ca concluzie: au vrut ai nostri sa mai ia ceva bani:)).
Natalia Lucian nu recunoaste biberonul, cind i-l dau el musca tetina, dar de baut yok. Ii dau numai din cana, dar oricum nu prea bea, daca bea vreo 20-50 gr. pe zi e super, ca restul varsa facind fel de fel de zgomote (adica se joaca cu apa) sau baga minuta in cana si se fliorcaie.
Ma gindesc ca la MD il voi intarca, si de aceea si intrebam de cind ati dat lapte si cu ce.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi
Davina spune:
Crinia cum asa sa te puna sa platesti carutul tau ?pentru ce ?sincer nu am mai auzit si din astea .Eu am vazut multi calatoresc cu carut mare dar noi am luat unul mic din comoditate,pentru ca noi mai aveam si scaunul de masina .Sa vezi ce-si mai roteau oamenii ochii cind ma vedeau cu carutul ala heheh o fi crezind ca nu-mi pot permite unul mai bun
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Lucia_B spune:
Neata fetele
Iaka mai apar si io.
Ca sa nu repet ce a scris Corina, spun doar ca sunt deacord cu ea. Imi este foarte placut sa umaresc ce scriti/discutati voi, insa sa scriu, mai putin, mai ales ca nu prea apuc cu fata.
Corina - sunt sigura ca o sa te descurci, e mai mare frica. stii cum se spune "ne tak ciornii ciort kak evo maliuyut"
Laura cu biberonul face exact ca si Lucianca al tau, de zici ca-l vede prima data si nu stie ce se face cu el.
Alina - merci mult de complimente, ma simt magulita. N-am putut sa nu pun poza cu palaria, pentru mine e desert mare .
Transmite-i sotului ca el nu are mai putin noroc ca al meu .
Intrebai cu ce am umplut rosiile. Mi-a ramas philadelphia de la chees cake, si am pus in ea cepapa verde, marar si usturoi. Zic ca ar fi mai gustos cu brinza feta sau ceva saratel, ca philadelphia e prea fina.
Cortofii - semiferti, scobiti, pus o tira de unt si dati la gril. intretimp: batut un ou cu sare, piper negru, ceapa verde. turnat in cartofi, deasuipra pus cirnacior, masline si iarasi la gril. Se putea de pus cascaval deasupra inainte de scoatere dar nu am avut.
Ca sa ne fie mai usor, poate spun fiecare cine si ce mincarica a facut, chiar si de nu are posibilitatea sa puna poze.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Balbina spune:
Karina, cind am zis cana, ma refeream la un asa gen de produs - e o canita cu cioc si supapa antiscurgere, lichidul curge numai atunci cind copilul trage din cioc. Uite inca vreo citeva feluri: 1 2. Problema e ca supapa e mai dificil de curatat si de la lapte sau alte lichide in afara de apa se poate imputi. Am avut o canita mai ieftina special pentru lapte, am aruncat supapa dupa citeva folosiri si pina la urma am trecut la pai, ii place mai mult cu paiul . Pentru apa insa are 2 canite mai bune, de la firma Disney.
Banuiesc ca bunicii vostri stau la tara, nu? In acest caz nu va trebuie nici un fel de pampersi, ai sa-l tii vara pe Luci in funduletul gol, ce sa mai cheltui bunatate de pampersi. Se invata asa si mult mai repede. Eu abia astept sa se mai incalzeasca, sa-l tin pe Vlad in chilotei simpli, ca am incercat vara trecuta, dar era prea mic si nu intelegea.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
lia_c spune:
'neata
ultimele noutati: am scapat de raceala, insa toxicoza a debutat aseara in plina putere si am sarbatorit-o cu apa plata si mere... De fapt ieri am mincat doar la ameaza, seara n-am mai apucat... Acum mi-e f sete insa nu pot bea nici apa, nici ceai, nici macar capuccino... nu mai stiu ce sa mai fac... Nici de mincat n-am mai mincat... Si mi-au iesit pe fata un fel de punctishoare rosii (de departe nu se vad), insa de aproape - arata groaznic... Am venit la serv. cu toate ca ameteam dimineata, + am venit cu ruta si deja ma sufocam credeam ca nu mai ajung sa cobor... Sotul a trebuit sa plece la 7.00 la ambasada sa-si ia viza p/u UK, de aia a trebuit sa merg in ruta...
Va doresc sa fiti sanatoase si puiutii vostri la fel!
Aveti grija si de burtici!
o zi cit mai reusita
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
Balbina spune:
Cornelia, saracuta de tine, cum te chinui nici nu stiu ce sa te sfatuiesc, vezi si tu, gusta cite ceva ce crezi ca nu-ti provoaca greata. Foarte multi recomanda uscaturi (stixuri, biscuiti sarati, pesmeti, piine prajita). Iar apa ar trebui sa bei, macar cite o gura la fiecare sfert de ora. E important sa te hidratezi. Linisteste-te cu gindul ca nu o sa dureze mult aceasta perioada, ar trebui ca dupa 12-14 saptamini sa fie mult mai bine deja. Desigur, sint cazuri cind starile de rau dureaza toata sarcina, dar sint rare. Sint convinsa ca la tine va fi in curind totul ok.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad (22.06.2004)
Bunatati
MamaElei spune:
Buna, dragelor!
Fac o pauza de cafea si cioco mica, asa ca citesc si scriu
NU pot sa nu incep cu LUCIA, LAURAS E TARE-TARE-TARE DULCE!!! Sa va traiasca si sa fie sanatosica! de la mine si Paula!
Apropo, de mult timp tin sa-ti multumesc pt reteta checului tigru, am facut, tare gustos a iesit, doar ca am pus mai putina caccao sa manince si Paula si nu a mai fost el tigru, dar oricum tare gustos!
Elena, imi pare bine ca ai avut ocazia sa te recreezi! Si la noi e foarte frumos, mult soare, incet-incet dispar si baltoacele si apare lenea aia de primavara care te apuca in special cind esti la lucru...
Nati, intradevar e ca greu sa astepti cele 2 ore, dar zic eu merita. Ca aveam o reteta cam cu aceleasi ingrediente, dar trebuia sa stea la dospit vreo 30 min si gustul era altul. Nu-ti zic de cite ori am mers sa verific ceasul, ca nu mai aveam rabdare...
Karina, imi pare rau ca nu am fost atenta si nu ti-am zis si eu ca cel mai bine e sa incepeti direct cu cana, sa nu patiti ca noi. Si intradevar canile cu supapa sint de mare ajutor (Paula daca prinde o cana fara supapa varsa peste tot continutul), dar numai pt apa, de la lapte, suc se innegresc si se imput. Cu toate ca cumnata mi-a trimis din Spania o cana de la NUK, care are sistem antiscurgere, dar e fara supapa si-i dau sucul (fara pulpa) din ea, doar ca a innegrit si ea pe la margini.
Cornelia, ma bucur ca ai aparut, sincer imi faceam deja griji. E rau cu raul asta, dar trebuie neaparat sa te alimentezi! Si mie mi-era un rau de nu puteam si stiu ca beam suc de lamiie cu apa plata. Iar calatoria in rutiere era o pedeapsa pt mine, deja mai bine era inn troleibuze, si lumea parca mai amabila si oferea si locul.
In alta ordine de idei, ai fost deja la medic? Iei ceva vitamine?
Rodica si PAULA (02.09.04)
Crinia spune:
Buna dimineata
Azi Lucianca m-a trezit cam prea devreme, la ora 5:30. Si sigur ca neavind somn fugulita am dat pe la forum sa mai vad ce e nou pe aici.
Davina pai uita-te asa am patit noi plecam in Canada. La agentie si la aeroport am sunat de mai multe ori si m-a interesat si mi-au spus ca e gratuit carutul daca ai bb mic. Insa cind am ajuns sa trecem frontiera, ce crezi ne-au tinut pina la decolarea avionului (cred ca credeau ca voi ceda si voi plati 170 Euro, cica astea au de unde, dar nu aveam nici un chef sa-l platesc. Da e frumos, comod si imi placea dar daca sefa isi punea coarnele atuncea il lasam la ai mei si imi cumparam de aicea unul.) Faza era asta ca se permite ca fiecare pasager sa aiba 2 genti mari numai pentru bagaj si unul de mina, insa carutul la noi venea pe linga aceste 2 genti (el fiind impachetat in polietilena ca sa nu fie zghiriiet). De aceea l-au catalogat ca inca o "geanta" de aceea ca cintarea cam mult, sefa frontierei sustinea ca noi am umplut cu haine, lucruri etc. si astfel vrem sa mai transportam ceva in plus. Insa carutul meu avea fel de fel de navaroate, pu iarna, pu vara, roti mari care se umfla, ce mai vorba cu navaroate si gata si sigur ca cintarea. Asa ca iata istoria carutului.
Dar de ce oare toti intorceau capul la carutul-umbrela, a? Pai si eu ma gindesc sa-l iau pe asta, ca e mai comod si mult mai usor.
Apropo, Deanne sedea in scaunul pentru masina tot zborul sau v-au dat patut astea din avion?
Alina dar vara aceasta nu venit in Moldova? Poate ne vedem cumva. Ca aicea, macar ca tot stam pe un continent, dar cam e mult prea greu sa ne vedem. Apropo sotului ii place mult de tot San Diego. Si se gindeste ca poate tragem o fuga pe la voi.
Natalia cu parere de rau nu se deschid pozele cu canutele, oare ceor mai fi...
Problema e ca i-am dat si eu canuta cu cioc, insa tare si ce crezi il roade, crede ca e o jucarie si inca tare comoda, intocmai buna pentru dintisori. Iari cu titina de silicon nu i-am luat, deorece am vazut ce facea cu sticluta. Nici nu o recunoaste ca un instrument pentru a bea din ea ci ca o jucarie. Nustiu cum el a baut din sticluta cind il lasam si eu vreo 2-4 ore cu ai mei cind plecam la vreo petrecere, dar poate era prea mic si nu intelegea ce-i, vedea ca la gust e bun si papa.
Cu parere de rau bunicii mei nu mai sint in viata, insa Danu are bunei si sigur ca vom pleca la ei. Acolo ma gindesc si eu ca-l voi lasa cu fundutul gol. Dar majoritatea timpului il voi petrece la ai mei in Chisinau (ca deh de ei mi-i mai tare dor :)), astept mai repede sa ajung ca mi-i dor de plimbarile cu mama mea in jurul lacului Valea Morilor, pe la Moldexpo. E atit de frumos primavara cind infloresc copacii de fructe si castanii. Acolo voi petrece eu o buna parte din vara si mai ales seara, ca fratemeu va avea sesiune la medicina si eu sigur ca va trebui sa nu-l incurc.
Cornelia sarac de tine. Stiu ce-i asta. Ai mare grija in rutiera. Eu am lesinat in 14-15 saptamini in rutiera, ca era plina, cald, multa lume si inca stateam si in picioare. La inceput aveam greturi mai puternice si apoi nici nu mi-am dat seama cum am iesit din rutiera ca se oprise si am cazut. Bine ca era lume buna si m-au ajutat. Dupa aceasta nu ieseam singura din casa. De aceea cind ti-i rau mai bine deodat iesi afara la aer curat si aseaza-te. Nu va fi nimica daca vei intirzia un pic la servici. Eu am avut o toxicoza puternica si de la servici imi permiteau sa intirzii cu 1-2 ore. Adica stiau ca dimineata toxicoza isi facea fiesta. In rest ar trebui sa te linistesti. Cind esti tare agitata toxicoza se agraveaza. Si cit mai mult la aer curat. Cind ti-i rau spala-te cu apa rece pe fata si la incheietura miinii (mai sus de palma). Iti doresc mai repede sa-ti treaca toxicoza si sa intri in perioada euforiei.
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi
MamaElei spune:
Neata, Karina!
Chiar ma intrebam daca nu e cam devreme la voi...
In ceea ce priveste canile, biberoane, cred ca se va prinde cu timpul ca daca i-e sete trebuie sa bea, se va rezolva.
Cu carutul, nu stiu de ce am impresia ca doar vroiau sa faca si ei un ban, si-au incercat norocul. De ex., nu demult a venit socrul meu din Spania si nu avea nimic deosebit in bagaje, dar vamesul s-a luat ca ce ai? ce ai?, el fiind obosit de pe drum a trebuit sa-i dea un 10 euro sa-l lase in pace.
Rodica si PAULA (02.09.04)