Mamici de iulie - august 2006 (30)
Raspunsuri - Pagina 4
MissJJ spune:
Adelapop da. Vecina mea le spala bine bine cu peria de biberoane si cu detergent lichid si tetinele si capacele de la biberoane si apoi le baga pe toate la sterlizat.
------------------------
18+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
she_wolf spune:
Buna fetelor!
Aveti spor la scris, nu gluma. ![]()
Bun venit noilor gravidute. 
Babee
![]()
miti2004, felicitari pentru baietel si spor la cumparaturi. ![]()
Pumpkin, mi-am luat o crema anti vergeturi de la aceeasi firma care face prenatalele pe care le iau. Este irlandeza. La prima sarcina eram in Ro si am folosit una cumparata de la farmacie, Mamma Donna sau cam asa ceva, nu mai stiu exact.
A fost destul de ok, nu am decat foarte putine vergeturi si sunt mai ales prin zonele pe care nu le-am cremuit prea bine.
Da, probabil ca au dreptate fetele, este si vorba de predispozitie genetica aici.
a.cicel, imi pare rau pentru experienta de ieri, sper sa nu se mai repete. Pe mine m-au internat cu o luna inainte sa nasc cu tensiune 160/120 si mi-au facut un tratament. Ai grija de tine, mananca mai putin sarat si fara grasimi si sa nu mai bei cafea si ceai negru/verde, cola si alte d-astea o vreme. Poate ca a fost tensiometrul defect, dar, stii tu, paza buna...![]()
Am si eu nasul infundat si asa am patit si la prima sarcina, dar atunci doar spre sfarsit si s-a rezolvat problema dupa ce am nascut. Acum il am infundat de la bun inceput, ma enerveaza la culme.
hihihi, se pare ca sunt in luna a 5-a! 
In legatura cu biberoanele, tetinele etc eu le-am folosit cu succes la Cristi pe cele de la Nuk, cu tetina ortodontica din silicon. Am vazut ca aici sunt peste tot cele de la Avent si daca tot spuneti ca sunt mai bune, o sa le incerc pe bb. ![]()
Distractie placuta maine la intalnire si sa ne aratati si noua pozele!
Week-end placut!
Claudia
(18+) si
Cristi (16.12.2002)
geliza spune:
da, si eu am folosit cu succes biberoanele si tetinele (a si suzete) de la Nuk, numaidin silicon...am mai folosit biberoane Angel (ieftine dar rezistente) la care atasam tetine nuk
Eliza 
18+, si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
Babee spune:
Gosh cat puteti scrie
.Si daca vreau sa zic ceva uit ca deh..asa e cand esti noua
.
Andreea(a.ccel) Dpn este 5.08.2006 dar stiu sigur ca va fi mult mai devreme.Asa am spus si la prima sarcina(dpn a fost 20 .o2 si eu am nascut pe 0.02 la termen chiar).Sanatoase sa fim si ajungem cu bine si sa nastem.
She
m-ai vazut repede
Am citit de tensiune si probleme.E normal in sarcina sa fie astfel de variatii.Eu as avea tensiune normala, dar de multe ori este foarte foarte mica.Pe 1 Ianuarie anul curent am fost internata in spital cu ceva probleme si la controalele nocturne socam asistentele.De-abia trezita si tensiunea mea era 8/4 sau 7/4.Andreea ai grija numai si nu te obosi prea mult.
Biberoane noi am folosit din plin, nu am avut lapte decat 5 saptamani si nu va povestesc cum i-l dadeam.Phillip nu a stiut si nici nu a vrut sa suga, ma mulgeam cu pompa, il puneam in biberon si hai papa pui.Este foarte important sa ii dati si cateva picaturi de lapte matern, ajuta foarte mult copilul.Dupa fiecare folosire spalam cu detergent vase si perie speciala(si inca spal
)biberoanele, iar seara sterilizam 6(atatea incap in sterilizatorul Avent).
La prima sarcina am folosit o crema de la Vichy foarte buna, nu am avut nici o vergetura, dupa ce am nascut nu m-am mai dat si au aparut cateva care acum s-au accentuat.Continui sa dau cu aceeasi crema, si am invatat lectia:si dupa ce nasc, sa ajut pielea sa-si revina.La prima sarcina am retinut doarte multa apa, per total au fost 25 kg extra dar s-au pierdut integral .
Fugim la culcare si revenim.
-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
Gabriela, burtica si Phillip (6.02.2004)
adelapop spune:
biberoanele, tetinele si suzetele (care o fi diferenta dintre ele???????????) la cat timp se schimba???
lunar sau se folosesc pana apare o problema???
21+
geliza spune:
quote:
Originally posted by adelapop
biberoanele, tetinele si suzetele (care o fi diferenta dintre ele???????????)
Aceiasi problema o aveam si eu inainte de a naste...tetinele sunt cele care se aplica la biberon iar suzetele sunt acelea care tin loc de tzitzi sau de biberon...fie-mea a tinut prima data suzeta cand au inceput sa o manance gingiile....la cat timp se schimba? cand apare vrei problema...oricum f mult nu tin...depinde si de modul in care sunt sterilizate si de dorinta copilului de a le "roade"...oricum cele din silicon mi s-au parut destul de rezistente...din latex nu am avut, nu stiu cam cat ar rezista
Eliza

18+, si Mara (24 ian 2002)ticker bebe
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by Babee
Andreea(a.ccel) Dpn este 5.08.2006 dar stiu sigur ca va fi mult mai devreme.Asa am spus si la prima sarcina(dpn a fost 20 .o2 si eu am nascut pe 0.02 la termen chiar).Sanatoase sa fim si ajungem cu bine si sa nastem.
Te-am trecut pe listuta. oricum la toate e orientativa data. Vorba ta, sanatoase sa fim si sa avem bebei sanatosi si cuminti.
18+POZE
she_wolf spune:
quote:Ti-a raspuns deja Geliza
Originally posted by adelapop
biberoanele, tetinele si suzetele (care o fi diferenta dintre ele???????????) la cat timp se schimba???
lunar sau se folosesc pana apare o problema???
, dar uite si niste poze, sa fie totul mai clar. www.copilasultau.ro/images/64218%20-%20Tetina%20anatomica%20silicon.jpg" target="_blank">tetina
suzeta
Iti dai seama fara probleme cand trebuiesc schimbate, in general se schimba atunci cand sunt rupte (rontaite
Babee, te-am vazut, ca am ochi buni.

Claudia
(18+) si
Cristi (16.12.2002)
dandana spune:
buna burtici,
am aparut si eu pt ca am nevoie de sustinere!
nu mi-au dat rezultatul la amniocenteza pt ca "sunt ceva probleme". am reusit sa aflu ca nu e down sau alt sindrom din alea cunoscute ci niste anomalii genetice de care nu aveam cum sa visez si oricum nici-o sansa sa stiu ce inseamna
fetelor care ati facut amnio la giulesti, de unde ati luat rezultatul? ca noua ne-a spus ca ni-l pot trimite si pe fax, mail sau cum vrem si acum pe mine ma trimit la geneticlab obligatoriu
acum chiar vreau sa-mi fac si eu un test pt mine, m-am uitat pe site si din sange costa "doar" 250 ron, mai stii ce pot aflu!
va pup dragelor si daca stiti .....
dandana
21+
VasiJoy spune:
Buna la toata lumea. acum scriu prima data si vreau sa stiu cum pot sa fiu si eu adaugata la lista de mamicipe luna august 2006.
Acum am 17 saptamani si data la care trebuie sa nasc este 22 August (cu 2 zile inaite de ziua mea :) ). Saecina asta este asa de dorita de fapt vine in urma a 2 ani de tratament de staerilitate. Am mai fost o data insarcinata anul trecut dar din pacate la 14 saptamani sarcina s-a oprit in evolutie. Acum simt ca Dumnezeu ne-a mai dat o sansa. Sincer am vrut mai de mult sa intru si sa scriu dar mi-a fost teama ca nu cumva si sarcina asta sa se termine rau si am vrut sa mai astept sa prindem puteri. Acum 2 zile am fost la control si dr. ne-a zis ca bebele este Ok este bine dezvoltat iar eu ma simt din ce in ce mai bine (mentionez ca am avut contractii inca de la inceputul sarcinii si am fost internata la 10 sapt pentru ca mi se deslipise placenta pe o mica portiune si eram in pericol sa pierd bebele). Acum suntem bine si vreau sa intru si eu in acest club al gravidutelor pentru ca am gasite asa multe informatii utile aici. Dar fiind noua nu prea stiu ce si cum pe aici. Sper sa ma ajutati sa ma prind cat mai repede.
Joy