Aspirante optimiste -189
Raspunsuri - Pagina 3

bubuleana spune:
alionushca: scumpa de tine, imi pare rau de nesuferita de cadidoza, stiu cum e ca m-a vizitat si pe mine in trecut insa sper sa nu mai vina pe la niciuna dintre noi ca noi n-am invitat-o!
oricum eu tot cred ca ai sansa sa mergi la luna asta pt ca daca
sotului sunt viteji nevoie mare e posibil sa fi trait la tine in uter pana in ziua ovulatiei .... asa ca nu se stie niciodata ...sa-ti faci un test in Z28 daca nu vin nesuferitii
bubuleana

bubuleana spune:
carmencyta: nu vreau sa-ti dau sperante false, dar tocmai pt ca nu avem incredere in testele de sarcina, eu zic sa-ti faci totusi si un test clear blue ... asta in cazul in care nu-ti vin rushii desigur
oricum ar fi eu am o vorba: BB vine cand vrea el asa ca mai bine ne relaxam si-l asteptam frumushele, gatite, aranjate, pline de optimism si bucurie
ce zici?
PS in afara de barza ce teste ai mai facut si cu ce rezultate? iarta-ma ca nu mai tin minte...dehh batranetea...
bubuleana

alexia28 spune:
Buna fetelor,
Nu am mai scris de cateva zile, ma lupt cu o nenorocita de raceala, febra si toate cele.
Am primit o parte din analizele serologice si sunt trista pt ca med de familie mi-a zis ca am listeria.
Va dau rezultatele mele sa va dati si voi cu parerea pt ca la medicul meu am programare de abia la incep lui aprilie.
Anticorpi CMV IgG - pozitiv
Anticorpi CMV IgM - 0.2 (referinta <0.70 - negativ)
Anticorpi Rubeola IgG - 11.9 (referinta >10 pozitiv)
Anticorpi Rubeola IgM - negativ
Toxoplasma IgG - negativ
Toxoplasma IgM - negativ
Anti Lysteria - TITRU 1/160 (INTERVAL DE REFERINTA NEGATIV)
Va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie mai multe despre aceste rezultate ca sunt tare trista, am inteles ca pt listeria trebuie sa merg la Victor Babes sau Colentina si sa urmez tratament cu antibiotice pt ca listeria da uneori sterilitate sau daca nu, avort.

kateryna spune:
Alexia pai eu vad ca la listeria scrie ca e negativ, de ce ti-a zis dr ca e pozitiv? Mie din cate imi amintesc mi-a zis dr cand am facut analiza asta ca titrul asta iese de obicei cand ai o imunitate naturala. Acum poate nu am inteles eu bine. Dar mie asa mi-a zis ca nu e nevoie de tratament.
Nunta noastra

marinar spune:
quote:
Originally posted by alexia28Buna fetelor,
Nu am mai scris de cateva zile, ma lupt cu o nenorocita de raceala, febra si toate cele.
Am primit o parte din analizele serologice si sunt trista pt ca med de familie mi-a zis ca am listeria.
Va dau rezultatele mele sa va dati si voi cu parerea pt ca la medicul meu am programare de abia la incep lui aprilie.
Anticorpi CMV IgG - pozitiv
Anticorpi CMV IgM - 0.2 (referinta <0.70 - negativ)
Anticorpi Rubeola IgG - 11.9 (referinta >10 pozitiv)
Anticorpi Rubeola IgM - negativ
Toxoplasma IgG - negativ
Toxoplasma IgM - negativ
Anti Lysteria - TITRU 1/160 (INTERVAL DE REFERINTA NEGATIV)
Va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie mai multe despre aceste rezultate ca sunt tare trista, am inteles ca pt listeria trebuie sa merg la Victor Babes sau Colentina si sa urmez tratament cu antibioticept ca listeria da uneori sterilitate sau daca nu, avort.
Alexia asa cum a spus Katerina vad ca scrie negativ. Acum ce sa spun, m-am uitat pe analizele mele si scrie numai Listerie negativ si nu anti listerie.
Nu stiu ce sa inteleg.
marinar

Avalon spune:
Alexia, analizele tale arata ca ai avut in trecut contact cu citomegalovirus si cu rubeola, si in prezent ai imunitate la ele, toxoplasma nu ai si nici nu ai imunitate la ea. Despre listeria te sfatuiesc s-o repeti la Medsana, se pare ca sunt singurii care au un chit special de depistare a listeriei (sa ceri antigenele H si O).
Uite aici un raspuns detaliat dat de un medic vis-a-vis de listeria:
" listeria este o bacterie gram pozitiva... are o denumire oficiala: lysteria monocytogenes... are si o codita (un flagel dealtfel) care ii permite o oarecare motilitate. prezenta flagelului a condus la dezvoltarea unui kit de diagnostic a listeriozei care identifica antigenul H (pe langa acesta mai exista si antigenul O din peretele bacterian). la noi in tara numai medsana are acest kit. restul laboratoarelor dau rezultatul sub forma unui titru: 1/160, 1/320, etc., ceea ce nu certifica faptul ca exista sau nu listeria in organismul respectiv. deci nu va mai bazati pe laboratoarele care dau rezultatul sub forma unui titru in conditiile in care se poate vedea foarte clar daca ai sau nu listeria in organism prin detectarea antigenelor H si O. listeria provoaca o boala relativ serioasa doar la organismele slabite din punct de vedere imunologic. cel mai frecvent apare la gravide (peste 30% din cazurile raportate apar la aceasta categorie de populatie), dar nu afecteaza asa mult mama cat poate afecta copilul: avort, moarte fetala sau nastere prematura. formele grave pot sa includa meningita, pneumonie sau sepsis, dar acestea sunt foarte rare (copii cu HIV, de exemplu). "
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

alexia28 spune:
kateryna, rezultatul este 1/160, referinta este negativ
Acum mai citesc si eu pe net despre asta si vad ca au scris fete ca titrul asta este inofensiv, asa cum zici si tu. Nu stiu de ce medicul de familie mi-a zis ca trebuie sa merg sa fac tratament. Offf si mai am destul pana ajung la medicul meu ginecolog. Oricum am de gand sa repet analiza asta si la Madsana, am inteles ca au aparatura mai buna.

alexia28 spune:
Avalon, iti multumesc mult pt raspuns, asa o sa fac. Este prostia mea, recunosc, citisem pe siteul dl T cum ca doar la Medsana se poate depista corect listeria dar din comoditate am ales sa o fac la Medlife.

iepumic spune:
Bonjurica, fetelor, dragelor! N-am mai scris de mult la Aspirante pt ca nu prea am mai avut noutati. Vad ca ne-am inmultit dar si ca avem si succese!!!
Luna asta am trait sentimentul pe care l-ati trait toate cel putin odata: am crezut ca am ramas. Nu stiu voi ce ati simtit in sufletele voastre, dar eu am avut un sentiment foarte ciudat, care nu era nici bucurie, nici parere de rau....era o incertitudine combinata cu teama. Pana la urma s-a dovedit alarma falsa.Dar am ramas cu sentimentul ala de teama: daca raman, oare cum ma voi descurca in cele 9 luni, oare n-o sa am probl. cu sarcina, bebe o sa fie sanatos, daca pateste ceva? Dar oare cum o sa suport nasterea? Dar bebe? Si cum ma voi descurca eu cu o fiinta asa delicata si neajutorata care nu stie sa spuna ce o doare? Banuiesc ca fiecare a simtit cel putin o data genul asta de teama....dar mi-e sa nu fiu vreo panicoasa din aia care 9 luni sta si se gandeste la ce e mai rau si i se para ca daca mananca o maslina gata, bebe iese mutant. Sper ca temerile astea sa nu ma descurajeze. Pt ca nu vreau bebe la 30 de ani, atunci il vreau poate pe al doilea.Asta pt ca nu vreau sa imi asum riscuri....daca exista riscul sa nu mai pot face copii daca nu ii fac mai repede....prefer sa ii fac mai repede.
IN rest....am cam terminat cu tratamentele, trebuie sa refac analizele si sa fac cauterizarea pe col inainte de ramane , pt ca cica am o rana destul de mare si urata, si poate nu se rezolva din prima. Asa ca in aprilie urmeaza episodul asta.
Va pup pe toate si sunt mereu cu voi, chiar daca nu scriu des.
Iepumic