Stresul si infertilitatea

Stresul si infertilitatea | Autor: carla2005

Link direct la acest mesaj

Fetelor, cat afecteaza stresul fertilitatea? Eu una am un loc de munca unde zilnic simt ca innebunesc...acum cand va scriu imi vine sa plec in lume! Mie una sincer de la stres mi se face rau fizic, imi vine sa vomit, incepe sa imi vajaie capul etc. Ma gandesc ca poate o fi si asta unul din motivele pentru care de aproape un an prestez la bebei si nimic!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

io am ramas gravida imediat ce mi-a fost semnat transferul

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

cred ca influenteaza destul de mult!!!
analizele ti le-ai facut?? si tu si partenerul?? daca ai facut analizele si au iesit ok, stresul poate fi o cauza dar daca nu ti le-ai facut, ar fi cazul sa le faci avand in vedere ca incercati de 1 an si nimik!!
mult spor la bebe!!
poate or sa iti mai raspunda si fete care trec prin aceasi situatie, si iti vor da un sfat mai bun!!

Lavinia: Sotie alintata.....

Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de carla2005

Fetelor, cat afecteaza stresul fertilitatea? Eu una am un loc de munca unde zilnic simt ca innebunesc...acum cand va scriu imi vine sa plec in lume! Mie una sincer de la stres mi se face rau fizic, imi vine sa vomit, incepe sa imi vajaie capul etc. Ma gandesc ca poate o fi si asta unul din motivele pentru care de aproape un an prestez la bebei si nimic!

Da Carla, stresul influenteaza enorm. Eu de la stres m-am ales cu un minunat dezechilibru hormonal, care a dus la 5 kg in plus pe o perioada de 2,5 ani si de aici mai mult stres si pentru ca bebe se lasa asteptat si mai mult stres si uite asa intri intr-un cerc vicios. AM mai scris si in alte locuri cum m-am linistit. Si eu sunt o persoana care pune foarte mult suflet in ceea ce face si in relatii. Asa ca am incercat sa am o alta abordare la birou, am rarit-o cu asa-zisii prieteni care ma pupau in fata si ma sapau in spate si din cauza carora sufeream ca un caine, am inceput sa caut si sa imi intiparesc in minte partea pozitiva a lucrurilor, am modificat alimentatia pentru a manca sanatos (am trecut pe carne de pui, oua, lapte etc organice) si, in primul rand, am facut tratamentul Liviei simplificat timp de 7 luni. Nu stiu unde s-a rupt cercul prima data, dar o schimbare in bine aduce dupa sine o alta schimbare in bine si apoi alta si tot asa.

Dar trebuie sa iti aloci ceva timp de introspectie, de autoevaluare si de planificare si apoi sa actionezi!!!

Mult succes si capul sus, ca va fi bine

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Subscriu celor care afirma ca stresul afecteaza mult fertilitatea unui cuplu. este vorba de stresul atat de la femei, cat si de la barbati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Si eu m-am ingrasat vreo 6 Kg in ultimii trei ani, eu in mod normal aveam 45Kg-47Kg la 1,56 m, iar acum am 51-52 si nu reusesc sa mai dau jos! De stres nu mai vorbesc, si eu si soul lucram in acelasi loc si simtim uneori ca ne luam campii din cauza conditiilor de aici! Foarte multa raspundere, urlete si tipete ale sefilor in mod continuu....nu am cuvinte! Eu una pun totul la suflet si nu pot sa fiu indiferenta la anumite probleme, nu mai pot dormi noaptea, imi vine sa vomit, nu mai pot sa inghit nimic, ma ia de la stomac...! Nu stiu cum am putea sa ne linistim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

quote:
Originally posted by adimercedes

quote:
Initial creeata de carla2005

Da Carla, stresul influenteaza enorm. Eu de la stres m-am ales cu un minunat dezechilibru hormonal, care a dus la 5 kg in plus pe o perioada de 2,5 ani si de aici mai mult stres si pentru ca bebe se lasa asteptat si mai mult stres si uite asa intri intr-un cerc vicios. AM mai scris si in alte locuri cum m-am linistit. Si eu sunt o persoana care pune foarte mult suflet in ceea ce face si in relatii. Asa ca am incercat sa am o alta abordare la birou, am rarit-o cu asa-zisii prieteni care ma pupau in fata si ma sapau in spate si din cauza carora sufeream ca un caine, am inceput sa caut si sa imi intiparesc in minte partea pozitiva a lucrurilor, am modificat alimentatia pentru a manca sanatos (am trecut pe carne de pui, oua, lapte etc organice) si, in primul rand, am facut tratamentul Liviei simplificat timp de 7 luni. Nu stiu unde s-a rupt cercul prima data, dar o schimbare in bine aduce dupa sine o alta schimbare in bine si apoi alta si tot asa.

Dar trebuie sa iti aloci ceva timp de introspectie, de autoevaluare si de planificare si apoi sa actionezi!!!

Mult succes si capul sus, ca va fi bine

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Adimercedes, unde anume ai scris cum te-ai linisti, ca as vrea sa citesc si eu, poate mai invat ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Nu stiu cum de ne-am gasit toate, dar si eu sunt ca voi: pun totul la suflet, ma dezechilibreaza rautatea nedreapta a oamenilor, nesimtirea si etc..etc...Colac peste pupaza toate astea le preiau ca un paratrasnet, ca un filtru....si ma trezesc un pachet de nervi, plangacioasa, ca mi-e rau, ma doare capul, am un ghem in stomac.....Am incercat sa practic "nesimtirea auto-impusa" si merge...pana la o limita.Daca trec de limita aia...o iau de la capat. Insa un lucru am reusit totusi sa realizez: ca nici un loc de munca nu este de neinlocuit, mai ales daca iti cunosti bine meseria si vrei sa muncesti bine (doar angajatorii nu se sfiesc sa iti arunce in fata ca "nimeni nu e de neinlocuit" daca indraznesti sa ceri niste beneficii pt meritele tale), nimeni nu iti da nici un premiu daca muti muntii la servici si faci ore suplimentare pe care nu ti le plateste nimeni pt.ca, in general, tot ce faci bun se uita cu prima ocazie cand faci o greseala cat de mica....asa ca...pentru ce atata stress? Eu ma lupt cu mine sa nu ma enervez pt nimeni si pt nimic...pt ca nervii si sanatatea mea sunt mai presus de orice. In plus, nu vreau sa vin nervoasa acasa, sa creez stress si aici. Asa ca....deocamdata exersez....
Cat despre efectele aspura fertilitatii....vom vedea peste 6 luni! (sper ca pana atunci sa fiu )

Iepumic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorceress spune:

Intru si eu in clubul ..stresatelor! Pun la inima, asta e adevarul! Sint plecata toata ziua. Pina acu vreo 5 luni cind mi-a pus capac o criza de tensiune si m-am trezit in spital, mincam in masina in timp ce conduceam. ala a fost totusi un moment cind mi-am dat seama ca nu sint multe in regula cu mine si cu viata pe care o duc.

Nu pot sa spun ca m-am "relat" complet, dar cel putin stau la masa cind maninc si sint mai atenta la ceea ce maninc.

Pe mine stresul nu m-a ingrashat, din contra, am dat 5 kile jos si nu le mai pot pune la loc neam.

De dat sfaturi stiu sa dau, ca vorba ai nu degeaba s "Doamna profesoara" la tzishpe scoli, dar cinde sa le aplic in viata mea, vai si-amar.

Cred ca ne putem ajuta una pe alta , asa cum a fost si cu lasatul de fumat! Viatza e prea scurta ca sa invatam numai din experientza personala. Asa ca veniti cu povestile voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Eu una m-am gandit sa imi schimb locul de munca...ideea e ca mie imi place ceea ce fac, este un loc de munca pe care mi l-am dorit enorm si nici salariul nu este de neglijat...insa am o sefaaaa sa imi traiasca...ne baga pe toti in mormant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anutza_26 spune:

primiti-ma si pe mine in clubul stresatelor va rog..
am 2 job-uri si sotul meu la fel. lucrez de la 9 la 6 intr-un loc unde sunt director de filiala si toate se sprg in capul meu de fiecare data.. si de la 6 ma ocup de firma noastra.. avem o mica afacere care nu prea produce bani ca e la inceput.. dar imi mananca mie zilele.. si dupa 6 alerg pe la o gramada de clienti sa adun bani sa duc facturi... mai car dupa mine si laptop-ul si o geanta cu acte ca mi-e frica sa le las in masina.. si uite-asa picam seara franti amandoi, suntem obositi mereu si stresati.. nu mai spun..
si eu ma chinui de 6 luni sa raman gravida si nu se prinde ... poate tot de stres.
la sarcina pe care am mai avut-o acum 2 ani am ramas gravida dupa revelion la munte..

Mergi la inceput