Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005(31)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

buna ziua tuturor mamicilor!am o rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat...nepotica noastra care imi este si finutza a facut niste cojite in cap si nu stim cum am putea scapa de ele...cu ce trebuie data?? bblushii vostri au facut cojite??
multumesc frumos!

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

FELICIA SI MADAU SA VA TRAIASCA BEBELINELE SA CREASCA MARI SI FRUMOASE - CA EU AM BAIAT - SI SANATOASE!!!!!

Mai fetelor care nu ati primit banii ia uitati ce zice MARIA MUGA acum la tv, ca daca postasul nu va gaseste de 3 ori acasa, trimite banii inapoi la minister. asa este protocolul incheiat cu posta romana.
Si cica cele mai multe probleme sunt in bucuresti...sau daca mergeti la posta sa intrebati, va trebuie nr dosarului...pt buc trebuie sa sunati la 313.25.05 sper sa fie cel corect...

LAVI02, sa inteleg ca ai fost la Stanciu si sunt fetele OK, nu? ce a zis de faptul ca a scazut Natiuta in greutate?
si sper sa faci ciocolata buna si sa ne dai si noua.

Mai stati asa si explicati nitel: deci se pune miere cu anason? adica ceaiul de anason de pe piata, il macin si pun in miere? conteaza cantitatea?
ca innebuneste cristi daca vede ca mai iau cate ceva pt lapte...ca zice ca-s obsedata : si nutrinatal, si galactogil, si tinctura de marar si ceai si muls toata ziua....si acum sa mai vada si miere cu ceva pe acolo...bine, el nu zice ca fac rau dar ca sunt obsedata ca numai am lapte.

LAVI02, credeam ca numai mie mi se intampla sa-mi mai ramana doar putinel timp intre supturi ....adica cat tine suptul, cat tine mulsul-mult de tot- intre timp mai stam si de vorba, apoi pana il adorm...

copilul meu nu se intoarce asa mult de pe burta pe spate si-s suparata..incep si eu ca TEO...ai vostri unii extrag radicali..si al meu se joaca cu putza inca in tarana....stiu ca nu trebuie sa ma alarmez, dar as vrea si eu sa ma laud...las' ca sa vedeti cand ajunge el presedinte, ce-o sa ma mai laud cu el.
ma duc la ca abia am strans 30ml....din ambii sani!!!!!

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

nushulica cu ce o spalati pe cap? de curiozitate ca al meu a facut de la johnson...sampon. e si cica si ca nu-l clateam suficient.
sa-ti spun cu ce ii dau eu acuma: vaselina cu acid salicilic 1%, preparat in farmacie. dat de dr, bineinteles. eu mi-am facut 100g, ii dau asa: in fiecare seara inainte de baita cu 1.5-2 oreapoi spalat bine, clatit dupa care il frec bine pe capusor cu prosopelul. DISPAR, dar trebuie sa-i dea in fiecare seara pana scapa de toate. ca eu am sistat vreo 2 seri si parca iar le-a facut.

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Felicia si Madau sa va traiasca Ilnicuta si Miruna!!!

Da, Joy, am fost la dr Stanciu cu amandoua. A zis ca Nati e bine, nu-i mai trebuie tratament decat Sterimar in nas si Karvolul sa-l terminam. Pot sa o scot afara cand imi permite vremea si sa-i diversific chiar de azi. Eu vreau sa incep de sambata sau luni, mai vad, sa ne mai stabilizam cu lapticul.

Pe Silvia a controlat-o peste tot, a zis ca copiii spun multe, ca e un pic racita sa-i dam vit C + Oscilo si cu inima n-are nimic deocamdata, o sa aiba mai incolo, ca asa-s fetele, incep mai repede sa aiba probleme cu inima . Dupa aia a intrebat cum il cheama Catalin, sau cum, i-am zis ca Laurentiu.... Silvia s-a fastacit un pic... era binedispus dl dr.

maria felicitari pt laptic!!! Intr-adevar supturile de noapte stimuleaza cel mai bine lactatia, asa scrie si in carti.

Mai fetelor eu am cam luat o hotarare dar nu mi-ar strica si parerea voastra:
Nati a inceput sa suga, acu mi-a comentat dupa primul san dar am pus-o jos un pic si mi-am vazut de treaba si dupa 5' l-a vrut.
Cand mulg dupa supt abia daca scot 10 ml - deci ea papa cam tot.

Asa ca as lasa-o balta cu muls, suplimente si biberoane , pur si simplu as face cum am facut inclusiv de Craciun cand a fost cel mai de rau cu laptele: supt Nati la cerere, adica cel mai devreme interval de 2h intre inceputurile supturilor si cel mult 3h ziua.

Pt ca asa, daca mulg, la 2h dupa inceputul suptului numai ce am terminat de muls asa ca trebuie sa mai astept vreo ora pana sa o pot pune iarasi. Si deci trebuie sa-i dau la masa destul s-o tina 3h => supliment - muls de la mine sau nanuri.

Voi ce ziceti? Numai nu-mi ziceti please ca infometez copilul, ca-s mama denaturata sau alte chestii jignitoare: daca nu vi se pare o idee buna ziceti doar atat - nu mi se pare o idee buna si motivul nejignitor.

Cu gatul - merg sa mai fac o gargara.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

quote:
Originally posted by joy04

nushulica cu ce o spalati pe cap? de curiozitate ca al meu a facut de la johnson...sampon. e si cica si ca nu-l clateam suficient.
sa-ti spun cu ce ii dau eu acuma: vaselina cu acid salicilic 1%, preparat in farmacie. dat de dr, bineinteles. eu mi-am facut 100g, ii dau asa: in fiecare seara inainte de baita cu 1.5-2 oreapoi spalat bine, clatit dupa care il frec bine pe capusor cu prosopelul. DISPAR, dar trebuie sa-i dea in fiecare seara pana scapa de toate. ca eu am sistat vreo 2 seri si parca iar le-a facut.

ardeiasul meu umplut

multumesc frumos pentru raspuns....sora mea spala fata numai cu johnson's pe cap si nu a facut pana acum

Nushulica si finutza Ingrid(11.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

nushulica, majoritatea copiilor fac cojite din acelea, unele dintre noi le-au tratat in felul urmator: unse cu ulei + caciulita inainte de baie cu o jumatate de ora apoi spalat normal.

Joy, e o reteta empirica, la mine creste clar lactatia. Acum nu stiu cat de esential e anasonul in combinatie, dar da, cel mai bine e sa fie adaugat praf. Plantele in general facute praf si tinute sub limba sau macerate au efecte mai puternice decat in infuzie sau ceai.
Si cum anasonul, feniculul, chimenul sunt considerate "galactice", cred ca se poate folosi oricare. Eu am ales anasonul pentru gust.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Fetelor va multumesc tare mult pentru incurajari, mi-au prins tare bine si ma simt foarte bine intre voi .

Joy a zis dr ca e normal ca de la boala nu a avut pofta de mancarem modificari de comportament, etc si nu a parut deloc surprins de scaderea in greutate. A zis si el sa pun accentul pe san.

xandra, ina

mandy si ilenuta nati se culca ea cam la 1h30-2 de la ultima trezire, uneori seara e mai agitata si nu face chestia asta dar dupa aia suge si doarme toata noaptea. La fel si ea, cand o vad ca nu mai e asa activa, nu se joaca desi are jucariile in fata, sau isi baga degetelul in gurita si se uita intr-un punct fix si eventual incepe sa semiinchida ochisorii, o pun in pat, fac liniste (nu fac zgomote bruste) si se culca.

alinus patutul are 120 lungime. Eu nu vreau sa fie prea mic pt ca vreau sa fie bun si la anul, vara si iarna viitoare. Sau astea,
http://reclama/produse.php?categorie=Patuturi+pliante
in loc de reclama pune www . bebelusul tau . ro fara spatii.
ABC Design holiday plus sau noctis plus - ca au si fermoar.

Mergi la inceput

LAVI02....mai eu zic ca daca-i dai la 2 ore, sa renunti la muls, tocmai pt ca nu are timp lapticul sa se faca...bine si suplimentele lasa-la incolo.
eu le-am lasat de cateva zile bune...adica i-am mai dat de-al meu cu bibe cand nu s-a saturat...

ma duc la el...

ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

In ceea ce priveste intalnirea de la baby expo eu as zice ca fiecare avem programul nostru (al lui bebe) problemele noastre cu alaptatul, asa ca e foarte greu sa propunem o ora.

Si propun ca fiecare sa spuna aici cand crede ca ajunge la baby expo si daca se constata potriviri de program, vorbim atunci la telefon sa ne si vedem.

Eu cred ca am sa vin vineri dimineata, pe la 10-11, intre primele 2 mese din zi ale Nataliei. Vine tata la mine asa ca am cu cine sa o las, thanks God.
Nati mananca pe la 8.30 si apoi la 11.30, cel putin asa am sa incerc sa-i dau. Deci intre 10 si 11 as avea timp de bantuit la Expo.

Voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Scriu cu o mana, si asta stanga, deci scuze!

Lavi, mie mi se pare ABSOLUT ok ce vrei sa faci: adica sa o alaptezi pe Nati la cerere. Uite, eu iar sunt intr-o perioada de asta, cand nevoile missei cresc, si ea imi stimuleaza productia pt ca o pun ori de cate ori vrea. Mi se intampla sa o pun si la 2 ore, so what? I-am zis pediatrei si nu a parut contrariata ca mine, da, e bine sa manance la 3-4 ore, dar si dace e mai des nu se intampla nimic!
Deci nu te mai chinui, da fetei sa manance "ŕ volonté", si daca nu se maraie, nu se enerveaza si ia in greutate atunci e ok.

Ma duc sa vad patutul!

Alina si Amalia 17.11.2005

Poze noi mar 2006

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput