Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Joy- acest salar se da si la bugetari?
Ca eu lucrez in invatamant si nu am primit asa ceva.Dar mai stii- poate ca daca nu am cerut?

Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

mai fetelor.....s-a trezit de la 6.00, a amncat si de la san de 2 ori si din bibe 90ml -ca m-am muls- si nu pot sa-l fac sa doarma.
i-am facut toate meteahnele...dar el rade la mine si vrea sa gangurim!!!!!!!
dar in acelasi timp, se vede pe el ca-i este somn ca i se inrosesc ochisorii si ii tine ca, pe lumate inchisi.

eu nici nu am apucat sa mananc...sa spal si sa sterilizez pompa...!!!!!!!!!!!! NIMIC NU AM FACUT

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

GABITACO, DA SE DA SI LA BUGETARI....stiu ca-s fete de aici care au luat acest salariu bonus.

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

salutare fetelor,
haideti sa va dau toate lamuririle privind SALARIUL BONUS,eu l-am luat sapt asta
SALARIUL BONUS se acorda de catre angajator fiecarei mame,in cazul in care mama nu a fost angajata se acorda tatalui,el reprezinta un sal de baza impozitat ,si se acorda conform contractului colectiv de munca la nivel national 2005-2006 art 51 lit c,care are carecter de lege.
pt cele care va veti lovi de raspunsul"nu avem contract colecctiv de munca la nivel de societate"specificati in cerere ca solicitati aceste drept conform art.247 din codul muncii,in care se specifica ca in cazul in care nu exista ccm la niv de angajator se aplica cel la nivel national.

se acorda chiar daca lucrati la stat sau la particular
pt asta depuneti cerere la serv specificand in ea art de mai sus
daca va loviti de refuz trim un mail la min muncii si cu rasp acela care va fii pozitiv va duceti la serv
pt nelamuriri astept intrebari:)))))))))

lavi multumim pt ca ne-ai admirat
anda prietena mea are baietel de 1 an si are aceeasi problema,au fost la mai multi dermatologi si i-au zis ca dispare dupa 1 an jumate

revin ca nu mai sta micuta
va pupic
ela si oana daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Mama, ce-ati mai povestit aseara!! Plus vizionare de poze... A fost meci cumva?? Ca noi aseara eram tare pleostiti, eu din cauza laptelui in scadere, pe sotul sper sa nu-l incerce o viroza...

Anda, costumasul e bleumarin si e din... america . Nici eu n-am gasit pe-aici decat culori dulcege pentru copii. Si mai avem unul bleu-marin cu ursuleti care-mi place mult, ii pun poza cat de curand

Lavi02, galmele astea sunt o maaaare pacoste. Asa, din interes stiintific: la mine am observat ca se formeaza in dreptul nasucului lui bebe, cum suge. La tine e la fel? Ca ma gandesc sa ma apuc si eu de pozitii yoghine de alaptat in cazul asta...

Cu dermatita asta, ca vad ca e in voga, zic si eu: Lavi02, n-ai putea te rog sa fotografiezi paginile cu pricina si sa le trimiti pe contul comun de mail?

Dordia si nu numai: da, este prevazut in contractul-cadru national un ajutor la nastere egal cu un salariu. Zice asa:

CONTRACT COLECTIV DE MUNCA UNIC nr. 1.285/12 din 17 iunie 2002 la nivel national, pe anul 2002-2003
Art. 51, litera c
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...........
c) un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;

Din cate am vorbit cu prietene contabile, cam in toate firmele se trece cu vederea articolul respectiv. Si eu sunt in dubiu daca sa bag o cerere cu nr. de inreg. etc. sau sa nu ma risc sa creez animozitati pe-acolo (Deh, firma mica, patronul mi-a dat prima consistenta de Craciun si mai am si de gand sa-l abuzez la intoarcerea la serviciu cu programul de 6 ore pana la 1 anisor al lui Cristi)
Parca Alexandrina obtinuse salariul asta, daca nu ma insel...

Hihi, Meems, ce-mi place cum ii spui tu balansoarului (banuiesc): tremurice . Ma tot gandesc si eu daca ne trebuie, avand in vedere ca puiutul e argint viu si in scoica n-am reusit deloc sa-l tinem pana acum. Ideala ar fi o racheta sa-l zboare prin casa, zau!

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna Dimineata fetelor!!!

Multumesc mult tuturor care mi-ati raspuns la intrebare!!!!Luni dimineata sun la servici sa ma iau de domnisoara de la personal ca nu mi-a zis de acest salariu. Ce nesimtiti!!!! Dar nu ii las asa~!!! Pai inseamna ca eu ar trebui sa mai iau in jur de 11 mil. Va dati seama ca imi platesc si eu cateva rate la credit sa termin mai repede sau ii pun deoparte pentru la vara la mare!!! Maaama ce misto!!!! Chiar ma gandeam de unde ma fac bani pt la vara la mare ca am facut deja rezervarile!!!!

Lavi02 sper ca ti-a trecut galma!!!

M-am uitat si eu pe poze si am contatat ca avem copii superbi!!!!

Corap esti mai bine???

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Mandysh, am prins doar inceputul si sfarsitul incercarilor tale de a-l adormi pe pui - unde pot citi si pasii pe care i-ai urmat, te rog? Sunt tare interesata...

Despre galme... vreti sa mai scriu si eu descoperiri, tehnici si tratamente ? Ca experienta am destula

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Lavi2, sinul nu e rosu, doar ca e cam piatra comparativ cu flescitul sting!O sa pun rivanol , dupa sfatul lui BAU BAU, si-om vedea ce-o iesi!

Si acum, sa-mi spuneti voi , de ce credeti ca sunt eu asa in toane bune??!Hai ,ca v-am dat "mura-n gura"!
Da, mai, dupa lupte seculare,care au durat aproape 1 an , am reusit sa taiem panglica!
Detalii,......dupa publicitate!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii
Virsta puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Fetelor eu ma duc peste ai mei patroni ca si asa au fost magari. De craciun ne-au dat-o prin parti, si de faptul ca am intrat in concediu de maternitate s-au discutat ca puteam sa ma duc pana in ultima clipa si apoi sa ma intorc dupa cateva luni. Dar pt ce sa ma strofoc daca dupa 3 ani mi s-a marit sal cu 800.000 lei? Am muncit ca robul, am pus suflet sa fie totul ok si cand a venit vremea sa aprecieze....ciu-ciu!!! Asa ca nu merita sa ma ami strofoc si imi voi cere macar drepturile conferite prin lege. Ma tot interesez si de diferenta de impozit oare cand o calcula-o si cand ne-o da-o?

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Meems, eu nu pot sa vad pozele de la semnatura: imi zice:
The File You Are Looking For Is Inaccessible!
Meems, de mult m-am tinut sa-ti spun: nu stiu daca ai citit postarile de la odisee, dupa ce ai plecat la spital! Le spuneam fetelor ca am un feeling ca la mai putin de 10 zile dupa meems voi naste si eu, mai si asa a fost , pe 26 am fatat!

Dordia, daca in 3 ani ti-a marit salariu doar cu 800000, si sunt kiar nesimtiti din fire, eu zic ca merita sa le faci putin scandal!Daca iti iese pasenta ,bravo tie, daca nu, oricum esti acoperita de lege 2 ani, sunt obligati sa te primeasca inapoi, dar poate pina atunci treburile se mai skimba si-ti vei gasi un servici mai bun!
Spre deosebire de Maria Alexia care spunea ca au fost draguti de sarbatori,cu toate ca firma este mica!

Sa nu ma intrebati cind se termina Publicitatea!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii
Virsta puiului nostru

Mergi la inceput