Ce NU ne trebuie
Raspunsuri - Pagina 6
inaioana spune:
Luizax, bravooo!
Bine ca bebe le-a acceptat, nu e foarte obisnuit. Oricum, e o idee de incercat pentru cine are nevoie, iata ca se poate!
Ioana
31 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
aramona spune:
Mie nu mi-au trebuit:
- sfaturi de acum 30 de ani si insistentele celor trecuti de o anumita varsta privind: legatul/infasatul copilului pentru a fi drepti...caciula in cap in casa...superstitii privind iesitul afara cu copilul pana la botez...superstitii legate de persoane rauvoitoare si contracararea acestora cu foarfeci/sapun si altele puse sub patul copilului...
Am avut incredere in mine si in instinctele mele de mama!
M-am documentat de pe net, DC mi-a fost de mare ajutor...
In rest, nu m-am aruncat din start la lucruri sofisticate, recomand tututor sa-si ia minumul necesar, si apoi functie de obiceiurile/tolerantzele fie ale mamei, fie ale copilui, restul...
Nu: masa infasat, pompa san, sterilizator, interfon, cantar,
Da: suport detasabil la caditza, crema antiiritanta, 1-2 biberoane (nu o duzina), oala noua pentru fiert biberoane, ibric nou tot pentru copil, robot de bucatarie pentru pasirat (poate fi si un blender simplu) - pentru diversificare, scaun de masa, premergator (doar sub supraveghere si limitat ca timp)
Lista e lunga...insa eu cred ca in fiecare mamica se nasc instincte (eu le consider existente, in stare latenta) si fiecare alege ce e mai bine pentru puiutzul sau si pentru ushurarea ingrijirii!!!
Ramona si
Maysa (27 ianuarie 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"
Tina_Welsh spune:
Un subiect bun si interesant,insa eu zic ca asta depinde de la caz la caz si de la tara la tara...mai ales in privinta bagajului de spital,tara depinde foarte mult.Daca eram in RO,poate imi luam casa dupa mine,aici insa imi trebuiesc doar cateva chestii.
Masuta de schimbat (si ma refer la cea simpla,nu cea 3 in 1 sau alte tampenii,simplu inseamna www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10103&storeId=7&langId=-20&productId=12318" target="_blank">ASA CEVA poate fi utila,mai ales mamicilor care vor naste prin cezariana si nu se vor putea apleca pe patut pentru a schimba puiul.NU NE TREBUIE masuta de schimbat 3 in 1 cu siguranta,pentru ca nici una dintre noi nu va fi in stare imediat dupa spital,sa umple copaia cu apa,sa o puna deasupra sa spele puiul si tot asa..!
Osna,inteleg pe nasa ta,numai ca aici se vorbeste foarte mult despre COT DEATH,si este aceea cand copilul mai ales noul nascut doarme in pat cu parintii ceea ce poate duce la o moarte subita.Pare o porcarie gandindu-ne ca multi(multe) dintre noi a dormit cu parintii in pat..insa e bine de evitat.Mai ales daca parintii au fumat,sau au consumat alcool,sau daca pur si simplu aveti somnul greu.
Inaioana iarasi sunt de acord cu tine.
DIn spusele pritenelor cu copii,din ce am mai citit pe forum,am invatat sa ma gandesc de 2 ori inainte de a lua un lucru.Mai ales pentru ca nu sunt asa de bogata incat sa arunc cu banii pe geam,pe lucruri inutile.Consider ca cel mai important lucru in primele luni de viata ale nou nascutului este dragostea si curatenia.
Ce am cumparat eu si am considerat ca este necesar (voi reveni peste o luna sa spun daca nu am folosit ceva
) sunt urmatoarele lucruri:
Patut,Carut,cadita cu suport (adica care se pune sus pe cada)Masa de schimbat aceea pe care am aratat-o in linkul de mai sus,bouncer,cosulet de rachita(asta chiar e optional pentru multe dintre voi.Puteti alege in locul lui un sac de dormit sau pur si simplu nimic),un dulapior cu 6 sertare,pentru hainuite si etc..dar asta pentru ca nu aveam loc in dulapul nostru sau vreunul prin casa care il puteam folosi.Am primit sterilizator,(pe baza de aburi de la avent)dar oricum il cumparam,si incalzitor de sticla(pe care nu l-as fi cumparat),unghiera pt bebelusi.
La haine si alte textile am cumparat asa: 8 sleepsuit (body cu craci
alea in care dorm),vreo 6-8 din alea cu maneca si crac scurt,de pus pe sub hainute,sau prin casa cand e cald,2 garderobe de iesit la plimbare,2 paturici din bumbac 100%(de altfel totul e bumbac 100%),3-4 caciulite,2-3 botosei,cerceaf pentru patut,carut si cosul de rachita,o lenjerie de pat (una ieftina din bumbac si buna (prefer sa nu platesc deocamdata imprimeul cu WInnie sau altceva cand pot lua una mult mai calitativa si mai ieftina numai ca nu are imprimeul cu faimosul personaj),un set de biberoane,2 suzete,un bax de 56 de pampers newborn si cam atat.
Am fost complet OFFTOPIC,dar o las pe INAIOANA sa ma alerge daca este cazul sau 26octombrie
!
la toate si spor la cumparaturi de lucruri utile!
Tina
and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea
she_wolf spune:
Intr-adevar difera de la caz la caz.
Inaioana, ai dreptate, la fel am facut si eu, am studiat tot ce se poate cumpara, am ales in functie de situatia mea si mai tarziu de a lui bb si pot spune ca nu mi-a prisosit (mai) nimic si ca nici nu mi-a lipsit nimic.
Ce-am luat degeaba:
- pompita pentru nas cu care n-am avut nici un succes
- bavetica, o smulgea de mama focului si nu manca pana nu i-o dadeam jos
- uleiuri de corp din comert, pe bb il masam cu ulei de masline fiert la bain marie
- pudra de talc
- mameloane din silicon
In principiu utile, folosite cu succes de altii, dar de care n-am avut nevoie si n-am cumparat:
- masuta pentru infasat si schimbat, am facut asta pe pat, cu o salteluta de schimbat (dintr-aia care se pune si pe masutele de infasat) si a fost ok. Chiar nu aveam unde s-o mai bag si pe aia. Am nascut prin cezariana si n-am avut nici o problema.
- sterilizator, m-am descurcat cu solutia de sterilizat si cu fiertul. Daca alaptezi mai mult (un an sau chiar mai mult) chiar ca nu prea este util. N-a fost cazul meu, dar stiu multe mamici care au alaptat mult timp. Poate o sa am si eu mai mult noroc la bb2. ![]()
- interfon, pentru ca bb a dormit in camera cu noi si il auzeam tot timpul
- premergator
- tarc (n-ar fi stat nicicum acolo)
Daca-ti spun ca eu practic n-am avut nevoie nici de olita, nici de reductor, ce parere o sa ai? Le-am luat degeaba. Pur si simplu, in clipa in care s-a hotarat sa faca in alta parte decat in pampers, a preferat direct pe wc, fara nimic in plus pe el (reductor). E drept ca asta s-a intamplat de curand, asa ca era deja baiat mare. ![]()
Claudia
(18+) si
Cristi (16.12.2002)
Oana C spune:
Ce nu am folosit:
- toata imbracamintea cu guleras (fff incomode pt un bebe mic - abia acum, la 8 luni, am inceput sa le folosim)
- pantalonasii cu elastic (fiica-mea a fost mai grasuta si o stringeau f tare cei pt marimea ei ... chiar si cei pt marimi mai mari)
- incalzitorul pt bibe de masina (cind ii e foame, nu mai asteapta sa ii incalzesti bibe)
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Otiliav spune:
Trebuie sa precizez ca am alaptat exclusiv pana la 7 luni cand am introdus cerealele, iar de la 8 luni pana la 1 an doar seara si noaptea. Laptele praf l-a baut o perioada la canita, acum nu mai consuma deloc lapte dulce, doar iaurturi si branzica.
Ce nu am folosit:
-mameloanele de silicon nu le-a acceptat sub nici o forma
-suzeta
-am folosit cu rugaminti 1 biberon chicco la 7 luni pentru cereale
-sterilizator
-pompa de san, complet inutila in cazul nostru pentru ca nu reuseam sa produc lapte cat ar fi vrut copilul, iar din biberon nu a acceptat decat cu greu. M-am muls de 2 ori intr-un an de zile. Consider ca este necesara pentru cine vrea sa stimuleze lactatia, sau a nascut un copilas prematur pe care il hraneste la biberon.
-premergator nu am putut folosi, am consultat 3 doctori care mi-au spus ca are nevoie de calciu pentru intarirea oaselor la picioruse. Iar la 10 luni a inceput sa mearga desi nu era chiar indicat.
-masa de infasat pentru ca nu aveam spatiu
-bavetele si bascute pentru 0-6 luni
-servetele umede am folosit 2 saptamani pana s-a iritat, ulterior am folosit doar in parc
-aspiratorul nazal, nu a racit niciodata
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by dianad
Lily si Inaioana, unde ati vazut suport de cadita separat? As prefera sa merg pe varianta voastra: cadita normala+suport separat. Aveti si o idee despre pretul suportului? Scaunele am vazut in Carrefour, la momentul potrivit o sa-l dotam pe bebe cu asa ceva.
DianaD 35+ sau 34+
DianaD, prima data am vazut suport separat intr-un catalog mothercare ( era inainte de BE si n-aveam alt catalog
Apoi am inceput sa caut pe net:
www.bebe lino.ro/scripts/prodList.asp?idCategory=1269
www.bebel usultau.ro/detalii.php?cod=LI07
www.bebe lusultau.ro/detalii.php?cod=TX04
www.bebelu sultau.ro/detalii.php?cod=TX64
Nu sunt exagerat de multe modele pe net, dar ai de unde alege
Cadita eu zic ca trebuie sa fie mai mare, sa o folosesti mai mult timp
Lacri 28+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik