Ce NU ne trebuie
Raspunsuri - Pagina 5
Crisnemes spune:
AAAA, nu am folosit niciodata burete pentru baita m-a incurcat de fiecare data.
13+
Cristina si
Dragos (31.01.2004)
http://community.webshots.com/user/Cristinanemes
felicia74 spune:
am avut si n-am folosit:
- solutie de sterilizat biberoane. Poti fi una dintre fericitele care alapteaza exclusiv bbul. Eu am folosit solutia numai in spital unde nu le puteam fierbe. Acasa nu mi-a fost necesara deoarece oricum trebuie sa le clatesti cu apa potabila (stiu ca multe persoane nu intelesesera asta) iar ce curge la robinet numai potabila nu se poate numi. ASa ca am preferat fierb 10 minute.
- pieptene si perie de cap. Pai la ce par au ei, ce sa mai piepteni? Bine, mai sunt si exceptii, dar eu vb de majoritatea.
- burete ptr baitza. Dupa ce l-am cumparat, pediatra mi-a zis ca asa ceva nu face decat sa adune microbi.
- mameloane de silicon/latex. Eu nu am reusit sub niciun chip sa o fac pe Ilinca sa suga cu ele.
Nu am avut detergent de bbi, insa unele mamici il folosesc deoarece copilasii lor au pielea f.sensibila.
Am folosit:
- pompa de san - am avut cateva galme care au trecut prin muls acerb
- paturici din bumbac - vreo 6, dar niciodata nu sunt destule. Ilinca varsa, regurgiteaza destul de des, asa ca paturica o schimb cel putin zilnic.
- Bephanthene
- Garmastan
- body-uri cu 6 capse
- servetele umede
- baneocin - numai pana a cazut buricul
- termometru de baie - nu am incredere in metoda incercarii apei cu cotul
- scutece de finet - bune la mai multe chestii, le puneam si pe masa de infasat, care e din vinilin ordinar. La inceput o mai infasam cateva minute pe fii-mea cand ii dadeam cu linguritza vitaminele, suplimentul iar ea imi dadea peste mana. A fost o metoda de moment, nu o recomand nimanui.
Stiu ca atunci m-a si certat Inaioana
, dar, la vremea aceea, chiar nu stiam ce sa-i mai fac si ca sa nu-si mai bage degetele in ochi ca dupa aceea urla ca din gura de sarpe. Ei, toate trec!
Scutecele mai sunt bune si acum, le pun pe umar cand regurgiteaza Ilinca.
Cat despre siguranta pe care o simte bb cand e infasat, la mine, in schimb, a functionat de minune sacul de dormit. Daca o inveti de la inceput cu el, o sa-i placa.
Nasa mea a incercat sa bage fata in sac
abia la 4 luni. Fetitza ei se simtea stinghera in el, asa ca l-a cumparat degeaba.
Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)
pika-pika spune:
inaioana
Nici nu stiti cat imi folosesc mie sfaturile voastre pentru ca aici eu sunt destul de singurica.Asa eu aleg de la voi tot ce imi convine la stilul meu de viata...Mai scrieti ca mai vin si eu sigur cu intrebari...
23+
mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi
inaioana spune:
quote:
Originally posted by felicia74
Cat despre siguranta pe care o simte bb cand e infasat, la mine, in schimb, a functionat de minune sacul de dormit. Daca o inveti de la inceput cu el, o sa-i placa.
Felicia, pe cuvant ca am incercat sa o pun de la inceput in sacul de dormit (la 2 zile), am si poze doveditoare. Nu a vrut si pace. Se foia continuu, ridica piciorusele (incercand sa il dea la o parte) si tot asa. Copiii sunt diferiti. Oricum, l-am pastrat pentru ca e un sac bun, poate fi-miu o sa-l accepte.
Sunt absolut de acord cu inutilitatea buretelui de baie. Avem doua bucati nefolosite. Este si incomd, si aspru si inutil pt pielea bebelusului dar mai ales colector de microbi cum zici si tu!
De asemenea prostiile alea de silicon...nu stiu ce sa zic...noi am avut pt ca a cumparat sotul meu din greseala confundand cu altceva ce vroiam eu (scoici colectoare de lapte) si nu le-am folosit. Cica ar fi pt mame cu sfarcuri ombilicate ceea ce oricum nu e cazul meu dar eu stiu ca exista alte metode mai eficiente. Chiar sunt curioasa daca au folosit cuiva vreodata.
Pieptenele si peria sunt absolut moft. Am avut , n-am folosit. Sau , ma rog, noi am stat si foarte prost cu parul...poate altii cu plete folosesc.
Pika pika, [

Ioana
31 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
LYLY809 spune:
Forfecute pentru unghii cred ca a folosit toata lumea, nu? A nascut o amica de curand un bebelus cu niste unghiuteeee![]()
Am vazut cadite de baie cu suport incorporat, dar cred ca-i mai utila o cadita mare, s-o poti folosi si cand e bebe mai maricel, iar la inceput se poate atasa un suport. Mai tarziu, daca am retinut bine, se poate folosi un scaunel... probabil ca este chiar distractiv pentru bebelusi
Bouncerul este pentru bebe plangacios, dar nici pe unul linistit nu cred ca l-ar deranja... Fara indoiala, voi lua un bouncer pentru copchil![]()
Inaioana, sacul de dormit nici nu este necesar, daca bebe doarme in cosulet de nuiele; este, asa cum ai spus, la adapost... cu o paturica deasupra, pe care nu prea are unde s-o impinga, cred ca are destula caldurica![]()
Lacri 28 fix
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik
inaioana spune:
quote:
Originally posted by LYLY809
[teal]Forfecute pentru unghii cred ca a folosit toata lumea, nu?
[b]Nu!
Scaunelul este de pus in cada mare pentru bebe peste 6 luni, pna atunci exista suporturi separate pt cadita, mie mi se par mai practice decat caditele cu suport incorporat!
Ioana
31 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004) pozici
dianad spune:
Lily si Inaioana, unde ati vazut suport de cadita separat? As prefera sa merg pe varianta voastra: cadita normala+suport separat. Aveti si o idee despre pretul suportului? Scaunele am vazut in Carrefour, la momentul potrivit o sa-l dotam pe bebe cu asa ceva.DianaD 35+ sau 34+
inaioana spune:
Uite-te la trei ursuleti .ro/accesorii-pentru-baie-copii/suport-imbaiat-bebe-2220/ (pui tu www inainte si le scrii legate pe toate) si vei vedea la ce ma refer eu. Se gasesc in magazninele specializate, erau si la Metro ,oricum banuiesc ca la BabyExpo o sa fie plin.
Ioana
31 saptamani cu Serghei
si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Luizax spune:
ina..io io, mameloane de silicon? eu am folosit, de la chico superfaine, nu tu rani, nu nimika.