Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 12
Anya20 spune:
Nadina - ce ti-e si cu profesorul Gherghina...
karmenutza - nu te mai stresa, ca n-ai motive
. BB nu are in nici un caz imperforatie de canal lacrimal. Tocmai, ca daca ar avea, lacrimile nu ar avea pe unde sa se scurga si ar curge pe obraz, s-ar infecta etc. Din contra, voi nu aveti lacrimi prea multe. Ochisorii functioneaza bine (din acest punct de vedere) daca au aspect normal (fara roseata, scurgeri, umflaturi s.a.). Oricum, nu au nici o legatura cu achizitiile motorii ale copilului. Daca tot te nelinisteste faptul ca nu plange cu lacrimi, poti sa mai vizitezi un oftalmolog dupa varsta de 6 luni.
Simo74 - am transmis mesajul catre nora! De atata emotie nici n-a mancat si nici n-a dormit cateva ore, spre disperarea cuscrei
.
Dani - trebuie sa vezi exact cat dureaza fiecare episod de apnee, cat de des apare, cum apare si cand (imediat dupa ce a adormit, spre trezire), de cand are chestia asta, daca se asociaza cu altceva (modificari ale culorii pielii, contractii musculare, incetinirea sau accelerarea pulsului) si orice ti se mai pare ciudat. Poate sa nu fie nimic, dar nu strica sa vezi despre ce e vorba. Asta presupune sa nu o trezesti imediat ce nu mai respira, ci s-o mai lasi, sa observi ce se intampla.
Vera - si Anya are perioade cand refuza sanul si-mi vine nu stiu ce sa-i fac. Eu ma supar si ea rade de nu mai poate. Asta e.
Jadi - la Etiquette am facut noi botezul. Eu am fost foarte multumita de servicii.
Irina81 - e tot ce-ti lipsea cu degetul! Insanatosire grabnica!
Alina
Anya mea(19 oct. 2005)
Tonnia spune:
Scrieti, nu gluma...
Karmenutza, eu pun piure intr-un bibe mic de la Avent pt orientare. Cu intoarcerile, cred ca e mai usor de pe burta pe spate cu conditia sa-si petreaca ceva timp pe burta, sa-i placa. Sa nu-ti faci probleme, am in jurul meu multe exemple, nu s-au intors printre primii dar au facut apoi multe miscari noi una dupa alta.
Simodina, merci de sfat! Cum faci piureul mai apos, la mine nu iese apos, ar trebui sa adug ceva lichid (apa, suc de mar?)Mai explica-mi o data de ce nu bagi cereale in fructe? Cand ai introdus banana? Pediatra mea imi tot spune ca e alergena, sa mai stau.
Anya, misto faza cu barul!!!
Eu am mare incredere in borcanase, cu toate astea incerc o diversificare mixta, cred ca m-a influentat o prietena care, in momentul cand a vrut sa renunte la borcanase (manca 2 mari pe zi, dadeau aprox 6 mil/luna), nu a mers si a durat 3 luni trecerea, combinau borcanasul cu mancarea facuta si tot nu manca bine.
Mimsi, imi place fetita ta!
catush spune:
Irina - mersi pt oferta de donare a caditei,dar am vazut prea tarziu....am cumparat....
Catush&Briana Maria(13.10.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fbalcau/my_photos
catush spune:
Fetelor eu sunt cam in urma cu programul pt BabyExpo

Nu am timp acum sa citesc decat pe sarite....
Cand va intalniti la Expo?Ziua...Ora...
Si la "La Mama"???
La care "La Mama"?
Catush&Briana Maria(13.10.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fbalcau/my_photos
country girl spune:
Buna dimineata, la multi ani, sanatate, spor la toate si alte urari de bine!
Nici nu stiu cand au trecut 6 luni....
Jadi, Kid, Raluca(C cumva?)(banuiesc dupa amenintarile proferate de Jadi capitolul trecut
), v-am salvat pozele, le tiparesc si va caut prin Polivalenta vineri 17 martie incepand cu orele 11. Bine asa?![]()
Pe Simo o stiu oricum si cu putin efort ne putem chiar intalni sa venim impreuna la Polivalenta (ca-s datoare niste praline la fostul job, nu va ganditi la prostii
)
Ca sa aveti o aproximativa idee la ce sa va asteptati sa intalniti, am actualizat poza de la grupul de mamici a.k.a. country_girl
Nici nu stiu daca are vreun rost sa bugetez Baby Expo sau, as usual, voi sparge toate pusculitele (cunoscute si necunoscute) ale familiei!
Antoanela, bine ai revenit cu vesti proaspete. Dupa experienta cu Ilinca ma bazez si eu mai mult pe capacitatea bebeilor de adaptare la nou decat pe starile noastre emotionale de "mamici crizate" (aluzie la un topic de mare cearta pe care-l pomeneati zilele trecute)
Am uitat, dupa Baby Expo sunt available pentru o betivaneala decenta de tinere mamici, oriunde alegeti voi locul; eu fiind in urma cu referintele despre carciumi.
Cat despre fetele disponibile numai sambata, alegeti locul si ora, mai spre dupa amiaza daca se poate si eu ma prezentez. Dupa cum ziceam, La Mama nu prea e locul care sa-si permita fitze asa ca daca-s enervantzi asa ca Adrian Nastase mergem in alt loc. Daca gasesc in locul ala si o ciorba de burta, ar fi de mare exceptie.
Ilinca (10 septembrie 2005)
RalucaN spune:
Buna mimineata!
Sper ca nu m-ati uitat ca va mananc!
Am disparut again ca magarul in ceata pt. ca nu am timp deloc de mine. Dupa ce vin de la munca nu ma iarta deloc Catalina mea. Dar imi si place sa ma giugiulesc cu ea, ca tare ii duc dorul toata ziua.
Am inceput si noi sa mancam supica destul de bine, cam 180-200. Nu o vrea in fiecare zi, si cand nu o vrea asa cum e, ii pun o masura de lapte si ii place. Are acum doua mese diversificate, fructe cu branzica la 11 si supica pasata la 14. Nu pot sa spun ca e fan diversificare, dar pana la urma mananca. Pun "Cutiuta muzicala" si ma prostesc in jurul ei cu lingurita in mana. Sicera sa fiu am obs. ca mai bine mananca la mama (mama mea, nu restaurantul ala care s-a fitzosit
), lucru care ma oftica, dar important e ca manaca, pt. ca eu ii dau doar in weekend si lunea, pe cand mama ii da zilnic, deci e mai important sa o placa pe ea.
Nu sunt deloc la zi cu ce ati mai scris si nici nu cred ca am sa fiu vreodata, am mai citit dar tot in diagonala. Am inteles ca va intalniti. Tare mi-ar placea sa vin si eu, dar nu cred ca pot.
Karmenutza sa stii ca nici Cata a mea nu se intoarce, doar daca ii dau eu un branci (ma rog nu o luati ca atare, ca nu e chiar branci, o ajut doar
) Dar eu nu ma stresez deloc pe tema asta. Fiecare copil are ritmul lui si [pace.
Merg si eu sambata la Baby expo, am pe lista carucior si scaunel de masa Poly. Scaunelul nu cred ca o sa-l car de acolo, am sa il comand de pe bebelultau, nu are rost sa ma car cu el, ca il stiu cum e, dar caruciorul tre sa il pipai, sa merg cu el, sa il strang eu cu manuta mea inainte sa il cumpar, ca asa m-am saturat de asta pe care il am acuma...., m-a deshalat.
Irina naspa cu degetelul tau. Iti doresc sa iti treaca repede!
Marlena, un pupic mare de tot de la Cata pt. Alex.
Ne-a uitat?
Mifloricika
si pe tine
Si pe toate fetele 

Fug sa fac branzica si sa schimb fata, ca imi vine un damf de kk
Raluca si
Ioana Catalina (3.10.2005)
bursicutza
country girl spune:
Probleme avem si noi cu scaunul de masina, in sensul ca sta matza in el ca-ntr-un corset, dar pana la 9-10 luni nu-l schimbam. Evitam in schimb drumurile lungi cu masina si luam avionul.
Cat despre mancare, piureul de legume il papa la cresa (ieri de ex. a facut un kk verde ca salata, nu stiu ce supa le-or fi dat acolo), piure de fructe si al cresa (de obicei mere sau mere cu banane) si acasa facut de mine. Borcanasele sunt doar cand calatorim sau luam
in oras. Pana acum nu a manifestat preferinte pentru una sau alta, adica borcanase sau papa gatita, mananca tot ce-i bagi sub nas si chiar incearca sa inhatze din farfuriile noastre.
Am o mare dilema; i-as baga branza sau iaurt si cum ea papa lapte hipoalergenic nu stiu daca-i mai bine sa-i fac branza/iaurtul din lapte praf sau din lapte pasteurizat, ori sa mai astept cu lactatele o luna-doua? Anya ma poti ajuta tu cu un raspuns, te rog?
Ilinca (10 septembrie 2005)
codruta_grg spune:
Buna dimineata!
La multi ani sarbatoritilor
Ai dreptate mimsi, am schimbat la loc semnatura.
Am listat aseara cateva pagini sin cartea bebe (de pe net) si am citit ceva retete. Cred ca ma apuc de gatit doar cand ne intoarcem la noi casa. Ca si asa, cu sucurile, cu supica, de abia am loc sa le fac si sa spal apoi tot...
nanadana felicitari pentru stelute.
Kid, cam mult 30..... Masina de paine? La noi se gasesc o multime de sortimente de paini cu seminte. Oare nu dureazarea mult sa faci si painea in casa?
intreb si io, ca stiu cum facea bunica painea si duraaaaa
Codruta &
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Petra Alexandra (9 august 2005)
www.euroski.go.ro" target="_blank">SCOALA SKI
ege spune:
buna dimineatza.
aseara am vizionat filmul "sahara".nu e cine stie ce.
ege a fost cuminte,a vizionat si ea.la mijlocul filmului a inceput sa comenteze.eram vreo 10 pers.si ne uitam la ea in loc sa ne uitam la film
,parca era irina nistor
ma duc sa o schimb
![]()
azi mergem sa facem piatza,maine sotzul implineste frumoasa varsta de 27 de ani
.
alinam si marlena,si voi va serbati maine ziua de nastere?sper ca nu am incurcat
ege si
arzu ege (30.09.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos
simodina spune:
Neatza fetele!
Mama ei de treaba, am evadat si noi aseara la petrecanie pentru cateva ore ca a venit mama sa stea cu Serban si pe mine a inceput sa ma doara capul asa rau ca abia asteptam sa ajung acasa.![]()
Si io ma anuntz pentru Baby expo si urmari vineri ca in we ma pregatesc de serviciu.
Ce sa va zic ca am vorbit cu sefa ieri si a fost taaare bucuroasa ca ma intorc ca cica ii era teama ca m-am razgandit, asa ca mi-a cerut voie sa traga un chiot de bucurie
. Mi-a promis insa ca n-o sa mai fie nevoie de program nenormat, da Doamne'. Cica de abia ma asteapta fetele ca le-a zapacit ea de numa', he he. Ele nu-si dau seama ce o sa le mai zapacesc si eu pana mi-oi aduna creierii din scutece si diversificari.
Tonnia, ii puneam putin suc fie de mar fie de morcov daca marul nu era prea dulce. Banana noi am introdus-o imediat dupa mar si morcov, adica pe la 5 luni juma'. Tre' sa fie coapta fara a fi innegrita, iar eu ii scobesc mijlocul. In ceea ce priveste faptul ca e alergena se pare ca nu, ca e unul din cele mai usor tolerate fructe. Cerealele le-am scos din fructe ca am citit parca in carticica de la Simona (kid) ca incetinesc digestia, ceea ce zice si Montignac de altfel. Tot in carticica spunea sa le combini cel mult cu iaurt.
Nadina, mama de Serban (20 aug 2005)