suferintele unei mame(Japonia)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Picasso mai incearca sa gasesti copii albi in orasel sau in apropiere, macar sa va intalniti saptamanal cu ei...apoi eu as zice sa-i aduci o bunica, cheam-o pe mama ta sa stea cateva luni cu copilul, sa-l scoata mult afara, stiu ca in general copiii sunt foarte atasati si dragastosi cu bunicii. Apoi ar trebui sa te imprietenesti cu cateva mame japoneze, sa le explici situatia si sa-l poti lasa pe puiut sa se joace cu copii lor. Si asa, incet incet sa se acomodeze. Mi se pare cam nasoala situaita si, din ce povestesti, bag de seama is cam obtuzi japonezii astia...cum pot sa se poarte asa cu un copil???? Sincer sunt indignata, parca n-ar vedea mai departe de aparatul foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by Picasso

Doamna care sta cu el il invata japoneza,dar eu cred ca nu va reusi prea curind nefiind intre ceilalti copii sa poata comunica.I a predat 2 dintre alfabete,in primele 2 saptamini,cind nici nu stia sa vorbeasca.Iar ceea ce stie 80 la suta stie de la mine si sotul meu,care este japonez.Japoneza mea este mai ,,de balta,, nestiind prea bine gramatica lor si eu n as vrea sa invete de la inceput gresit.Dar,sint mindra totusi ca asa de chinuit sufleteste a invatat cit de cit sa comunice,intelegind dintr o conversatie mai mult de 70 la suta.Stie multe cuvinte si face legatura deductiv.Dar cred ca nici atunci cind va sti destul de bine limba nu va avea prea multi prieteni,pt ca si in pauze tot i se mai da cite ceva de facut ca sa nu stea cu ceilalti.Sa ma cert cu cei de la scoala nu cred ca ar fi bine.Asa cum am spus locuim intr un oras mic iar japonezii duc vorba foarte usor,stiu din proprie experienta cit de duri pot fi atunci cind incalci regulile impuse.N as vrea ca puiul meu sa aiba de suferit din nou,a suferit destul cu acomodarea si respingerile...Cit despre plecarea de aici,nu stiu...Amindoi am dorit sa venim aici si am facut acest pas in speranta ca vom avea un viitor mai bun.E ciudat, sint la a doua casatorie,de tatal baietelului despartindu ma cind el avea 1 an,crescindu l singura pina acum.Si a dorit un tata si l a primit repede in sufletul lui.Poate ca au fost prea multe schimbari,dar l am pregatit cu un an in urma,pt venirea aici.Ar mai fi fost o solutie,sa ramina cu parintii mei,dar nu a vrut cu nici un chip sa se desparta de mine,si nici eu n as fi rezistat psihic fara el.Sintem foarte ,,legati,,de mic invatindu l sa comunice cu mine.Si acum imi povesteste orice face,de aceea am fost atit de indurerata auzind de ceea ce face la scoala zilnic.Japonia este o tara frumoasa si sint si oameni cu suflet,doar ca am intilnit atit de putini...Am scris in speranta ca mai este cineva in situatia mea si mi poate da un sfat.Va multumesc din suflet pt fiecare cuvint

daca nu reusesti sa faci o schimbare la scoala fiului, sa intre in colectiv, plecati de acolo!
Tu cum te-ai simti sa devi izolata draga mea?realizezi ce simte baiatul?Sint sigura ca da.Deci tu nu vrei sa superi scoala, satul de acolo, pe japonezi si accepti sa ca baiatul sa fie tratat asa????

fa ceva urgent...nimic nu este de nerozlvat.Mutati-va intrun oras mare ca nu e normal sa se traiasca asa la numai 10 anisori.
daca nici atunci nu merge bine, plecati toti 3 in alta tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Of saracutzii de voi!
Nu stiu ce sfat sa iti dau,nu m-am confruntat cu astfel de probleme.
Nu va puteti muta? In orasele mai mari sunt scoli pentru gaijini.
Intereseaza-te,poate gasesti prin jurul vostru asa ceva.
Sotul tau nu poate face putina gura?
Stiu ca nu e stilul lor dar e inuman cum se poarta cu baietelul tau.
Chiar nu stiu ce sa iti spun,si eu stau intr-un orasel micut dar nu am avut probleme pana acum din cauza faptului ca sunt straina.
Mult succes si sa auzim de bine!

Stefania 19 + si David(24 dec 2004)

www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

Picasso,mesajul meu e unul de incurajare pt tine si pt copilul tau.am citit ce ai scris si imi pare rau pt voi ca sunteti tratati de asa maniera.si sunt cu atat mai mult consternata pt ca Japonia e una din tarile pe care mi-as dori sa o vizitez daca voi avea ocazia.
Si sunt foarte mirata de asa o atitudine pt ca eu am avut o cu totul alta parere despre acest popor.nu reusesc sa inteleg ce inseamna acest "gaijin":este un emigrant sau ceva mai rau,in sensul de sarantoc sau hot?poate daca imi explici voi intelege de ce au aceasta atitudine.
mult noroc si multa demnitate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RIARA spune:

Si eu sint foarte mirata ...Fetita mea a venit in Japonia acum doua luni,are noua ani si este in clasa a treia.A fost prima foarte bine,de la inceput s-au purtat cu ea normal,fara a se face diferente.Toata clasa i-au scris biletele de incurajare,toti copii au purtat esantioane cu numele lor scris in litere,au invatat sa se prezinte in engleza doar pt ea...si sint foarte multe .Binenteles ca la kokugo(limba japoneza) nu poate invata cu copii in clasa pt ca ii intirzie,si la sansu(matematica) la fel.Pe Stefy o ia doar la orele acestea si invata in alta clasa doar ea cu un profesor,mai bine zis un suplinitor.Cert este ca Stefy a invatat hiragana si katakana doar in aceste luni,isi scrie numele singura,acum invata si a inceput sa retina ideogramele(KANJIILE).Numai ca eu ,in timpul acestor doua luni am fost aproape in fiecare zi la scoala,i-am tradus ce se vb in clasa,am lucrat cu ea acasa,am invitat fetele din clasa ei la un ceai...sint foarte multe de spus.Eu ti-am trimis un mail cu numarul meu de telefon daca te pot ajuta cu ceva te rog sa ma contactezi.Ti-am precizat aici pentru cazul in care nu primesti mail-ul(mi s-a mai intimplat )Te rog,nu dispera pt ca baiatul tau nu te are decit pe tine .Probail ca socul a fost foarte puternic pt el.L-ai certat cumva?Ce nu-i place la scoala?Crede-ma ca sint multe de vb ,iar daca ai nevoie de un sfat contacteaz-ma.Chiar imi pare foarte rau sa aud asa ceva pt ca japonezii nu sint asa,sigur este vreo neintelegere,sigur se intimplaceva la scoala.Ce-ti mai pot spune?Daca vrei sa vb doar aici poti scrie aici pe forum,eu o sa-l urmaresc,ok?Bafta multa si sper sa rezolvi aceasta situatie.

Fiti fericiti; prietenii dispar cand sunteti nefericiti. - Euripide

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Imi pare nespus de rau sa aud ca te confrunti cu asa problema si stress si pt. tine si pt. copil.
Si fetele au dreptate si Riara are dreptate.Nu stiu ce sa zic,fetita mea inca nu merge la scoala iar la noi in zona oamenii sunt tare de treaba.La gradinita ma cunosc toti si pe mine nu numai pe ea.Tipa cum ma vad si alearga la mine "mamaaaaa lui Amiraaaaa".
E adevarat si ca sunt "rautaciosi" ei intre ei,daramite cu strainii.Nici mie nu mi-a venit sa cred ,dar sunt si copiii din astia.Ca sa nu mai vorbim de vechea problema cu "ijimele"incepind de la gradinita ,pina la scoala...haha si mai departe.
sunt multi copiii japonezi care trec prin ceea ce trece fiul tau acum si ma gindesc cu groaza ce o sa patesc eu cu ai mei.
Sa speram ca dupa ce va incepe sa vorbeasca cit de cit si sa poata comunica cu ceilalti sa mai iasa din starea care l-a cuprins.E greu si pt. maturi daramite pt. un copil de 10 ani.
E si dorul de casa,de cunoscuti,vechii colegi,prietenii de joaca.Numai cit ma gindesc cite motive sa te aduca la depresie ca adult...noroc ca eu ma adaptez repede oriunde.
Incearca sa-ti faci prietene/amice dintre mamicile din jur si din clasa copilului.Inivita-le la un ceai cu copiii din dotare ,asa poate inchegati ceva "legaturi".
Sa stii ca si sotul meu zice ca sunt cu vorba...adica prin fatza hihi si prin spate..blabla.El a patzit-o ,eu n-am avut onoarea sau poate nu stiu,mai bine

-------------------------------------------
EL v-a orinduit voua religia pe care i-a prescris-o lui Noe,pe care ti-am revelat-o tie si am prescris-o pentru Avraam,Moise si Iisus:"Intemeiati religia si nu despartiti intru ea!"Li se pare prea mare politeistilor aceea la care tu ii chemi.Allah ii alege (pt. aceasta)pe aceea pe care EL voieste si ii calauzeste catre EL pe aceia care se caiesc.
(Coran 42:13)

Mergi la inceput

Picasso,ce ai mai facut?Eu urmaresc de citeva zile dar vad ca nu mai spui nimik.Sa intelegem ca s-a rezolvat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picasso spune:

Scriu dupa citeva zile de pauza fiind racita si simtindu ma cam nasol.Multumesc acelora care mi au scris sa ma incurajeze,sa ma sustina.Incep cu scuzele de rigoare pt aceia care nu stiti japoneza,GAIJIN inseamna strain.Mesajul meu nu a fost unul de descurajare pt aceia dintre voi care doriti sa vizitati Japonia intr o zi,ci doar strigatul unei mame disperate catre aceia care imi pot da un sfat.Japonia este o tara superba,cu o cultura bogata,cu o bucatarie nemaipomenita.N am vrut sa va descurajez sau sa va dezamagesc!Orasul in care locuiesc este renumit pt bunca [na,ca iar folosesc cuvinte japoneze!De atita stres vorbesc juma juma,scuze!].Este renumit pt traditiile sale,oamenii avind unele rezerve in tot ceea ce vine ,,din afara,,.In orasele mari nu este asa.Sint obisnuiti cu strainii.Si aici vin anual milioane de turisti de peste tot,dar nu ramin....Cred ca locuiesc vreo 6 sau 7 straini aici.Doar 3 sint romance si au copilasi,dar mici de 1 anisor.Cind ies la cumparaturi lumea se uita ca la urs,citeodata ma simt prost.Multi ma intreaba de ce am venit din frumoasa Europa sa locuiesc aici,nestiind mare lucru despre Romania.Cind le spun de unde sint se gindesc incruntati citeva clipe si apoi spun fericiti:Comaneci!.Cam atit se stie in orasele mici ale Japoniei despre Romania.Zilele trecute ,pe la miezul noptii,cind nu prea se uita nimeni,a fost difuzat un film documentar despre Romania-Revolutia si moartea lui Ceausescu.Era un program educativ cica,dar cine se uita la ora aceea?Cit despre puiul meu,tot raul e spre bine!Lucrez eu cu el acasa,cu ocazia asta mai invat si eu,,si astept un nou an scolar....Care incepe in aprilie....Sper sa fac fata!Daca nu ma ,ajutati,nu????????

Mergi la inceput

Binenteles ca te ajutam,doar de aasta sintem aici,sa ne ajutam reciproc.Sa ne mai ti la curent cu situatia,ok?Am vazut documentarul cu revolutia si multe dintre prietene l-au vazut.O baba m-a intrebat ca de ce l-am omorit pe Ceausescu?I-am zis ca nu aveam decit 11 ani cind a murit,dar nu intelegea"japoneza" meaNu zicea decit"kawaii soo" (saracul de el)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Buna Picasso! Eu lucrez in invatamant si cunosc destul de bine sistemul. Cred ca e vorba de o neintelegere, cum zicea si Riara. Tu ai incercat sa vorbesti cu conducerea sa le explici exact ce vrei? Profesorii sunt obligati sa respecte doleantele parintilor. De ex. la mine in oras pe langa faptul ca sunt destui de multi gaijini (peruani si brazilieni) sunt si foarte multi copii retardati, handicapati, care invata la un loc cu copii normali pentru ca asa au cerut parintii. Daca parintele nu este de acord sa invete copilul intr-o clasa separata atunci profesorii sunt obligati sa-l integreze la un loc cu ceilalti. Cum spunea si Riara, doar anumite lectii (japoneza, matematica) se fac separat dar nu cu un oricine, fiind vorba tot de o persoana calificata cu diploma si autorizatie de predare in invatamant. Restul orelor si activitatilor, caci la scoala primara au foarte multe activitati, inclusiv pranzul ar trebui sa le aiba impreuna cu clasa de care apartine.
Incearca sa vorbesti la scoala si daca nu se rezolva mergi la primarie la Board of education (kyoikuinkai) si fa reclamatie acolo.
Insa parerea mea e ca nu sistemul de la scoala e ceea ce ar trebui sa te framante pe tine mai mult, ci atitudinea baietelului tau. Invata-l si incurajeaza-l sa fie optimist, arata-i numai partile bune, stimuleaza-l, fa-l sa indrageasca Japonia si limba japoneza, sa aiba o atitudine pozitiva, de cunoastere si atunci nu vor mai exista probleme de comunicare. Insista sa invete limba caci asta e cel mai important liant intre el si societate. Inscrie-l la un curs de inot, de karate, judo sau ce i-ar placea lui, sunt sigura ca ajuta foarte mult. Succes si daca ai intrebari nu ezita sa ma intrebi!

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput