cumparare apartament

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Pentru cei care apeleaza la credit, va dau procedura, pentru ca tocmai am trecut prin ea.
1. Se merge la banca cu adeverintele de salariu. Pe baza lor banca iti face precalculatie, scoring si toate alea. Aflii cam cat poti sa iei credit maxim
2. Gasesti un apartament
3. Trebuie sa aiba in regula cadastru si intabulare. Daca nu poate dura pana la 3-4 saptamani dar nu mai putin de 1 saptamana in functie de sector si de cum te descurci - e treaba proprietarului de fapt, fara actele astea nu poate vinde
4. Inchei un precontract PRIN NOTARIAT si nu PRIN AGENTII IMOBILIARE (nu are nici o valoare si nici nu esti protejat in fata legii de excroci)! La notariat ceri sa introduca restrictie la vanzare pe apartament sau ceva de genul asta, pentru ca altfel poate sa-l mai vanda odata sau de 20 ori... Acest lucru se poate face doar daca are cadastru si intabulare.
5. Te asiguri ca nu are datorii la ELECRICA, companiile de telefoane si asociatie. Fiecare dintre aceste institutii trebuie sa dea o hartie prin care sa ateste ca X-ulescu nu are/are datorii in suma de... la data prezentei - nu mai veche de o luna
6. Daca are datorii se achita acestea de catre proprietar
7. Se scot din nou adeverintele pe care sa fie mentionat clar "Nu are datorii..."
8. Adeverinta de la administratorul blocului, vizata si de presedintele comisiei de cenzori sau presedintele asociatiei, trebuie dusa si vizata de primarie.
9. Duci la banca copii sau originale dupa: precontract, adeverintele de mai sus, ultima factura de la telefon si Electrica impreuna cu chitantele aferente, actele casei (copie), buletinul vanzatorului si, daca este casatorit, si al sotiei acestuia.
10. Banca trimite un expert-evaluator.
11. Banca da OK pe dosar si pe apartament, atunci trebuie sa inchei asigurarile necesare si sa mergi la notarul indicat de banca pentru incheierea actelor de vanzare cumparare.
12. Mergi la notarul indicat impreuna cu proprietarul actual si faceti cerere de extras de carte funciara (4 zile)
13. Notarul te anunta care este data pe care iese extrasul. Exact in ziua respectiva actualul proprietar trebuie sa mearga la circa financiara si sa scoata un certificat fiscal (desi scrie pe el ca este valabil 3 zile, daca este mai vechi de o zi multi notari va trimit sa aduceti altul...). Dupa ce vede si aceste acte, IN SFARSIT vei fi programat sa vii la semnarea finala...
14. Semnezi contractul de vanzare cumparare impreuna cu notarul indicat si banca, contractul de credit, etc...

Etapele pot varia putin de la banca la banca, dar in linii mari cam asta aveti de facut. 3 saptamani este realist, 2 optimist, 1 saptamana este imposibil... Intamplator mi-au iesit 14 etape. Pot sa va spun acum ca puteti intalni pe drum o multime de oameni (notar, evaluator, casiera de la Electrica, presedintele de bloc) pe care ii doare fix in 14 de faptul ca voi trebuie sa rezolvati ceva AZI si nu saptamana viitoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Woaw Radu!
Ce sa iti zic?! Cred ca ti-au iesit fire de par albe in barba! Apai, sa fie intr-un ceas bun! Si dc o fi sa avem vreodata nevoie (deh speram si noi ca o sa avem casuta noastra), te luam si pe post de avocat/sfatuitor; macar sa oferi servicii complete!

briza_marii
ziua nuntii; una alta pt nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu iti relatez o experienta a noastra vis-a vis de gasirea apartamentului,noi am luat un apartament care parea ok,de genul ca multi ani nu ai ce face in el decat daca ai fitze.
Buuuun,am venit cu o firma care ne-a asigurat ca e totul ok,l-am luat,ne-am mutat si cand colo jumate din prize(cu indugenta)erau fistive,apa la baie nu curgea,aparatele in una din bai erau puse pe gresie pur si simplu,neracordate la apa,dar ce era mai rau ca pe jos era marmura,peste tot fara cea mai mica intentie de a fi legate la apa,era doar praf in ochi.
Daca ar fi acum sa imi iau un apartament as sti ce sa verific,in afara de acte.
pPactic am platit niciste funcionalitati care nu existau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Cand am cumparat noi, tot pe credit, am intrebat banca (BCR) care este notarul "agreat" si am mers pe mana sa. Am observat ca exista astfel de relatii banca/notar, nu te obliga nimeni sa apelezi la acel notar, nu esti taxat in plus, nu dai spaga, dar merg lucrurile mai repede parca, se duc mai multe dosare odata la cadastru, in fine noi ne-am simtit mai in siguranta stiind ca sunt verificate corect actele, mai ales ca nu ne pricepem. Asa ca in cazul creditului intrebati si banca daca au un astfel de notar, pentru ca aia deja stiu in ce forma trebuie sa apara precontractul ca sa fie ok cu banca.
Mickyyy si noi ne gandisem la varianta cu supraevaluarea, mai ales ca noi am avut o sansa maaare ca am gasit apartamentul foarte ieftin si sigur mi-l evaluau la mai mult, dar nu-l cunosteam pe vanzator si nu am avut curaj.
Succes!

Cristina si Ale (30.09.2004)

Mergi la inceput

LOL briza, chiar mi-au iesit fire de par alb in barba! Dar a meritat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

radu....mi-ai taiat orice sperante ca as putea sa ma vad cu casa mai repede de-o luna !!
La cati pasi ai trecut tu acolo.....tre sa-mi iau 2 saptamani concediu sa le rezolv pe toate!
Oricum, noi am depus deja dosarul, astepta sa vadem ok-ul final, respectiv creditul maxim pe care ni-l aproba (chiat ca nu cred sa avem nevoie de atat de multi bani cat am cerut noi).
Eu speram ca zilele astea sa primesc ok-ul de la finantator si sa demarez formalitatile cu apartamentul, ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa il cumpar si sa ma apuc de amenajat....da' tare mi-e ca mai dureza vreo luna de-aici incolo .

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Da mickyy, asa am sperat si noi... da nu a fost chiar asa. A durat fix o luna, desi am lucrat cu Tiriac care se spunea ca se misca cel mai repede. S-a miscat, dar pana a venit evaluatoru (o saptamana), pana ne-a programat notarul (alta saptamana), pana ne-a programat banca la semnat... se aduna cam o luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

tineti pumnii , va rog teoretic nu ar ma fi ce sa mearga anapoda la capitolul achizitie si cam pe maine sa ni se inmaneze cheile apartamentului de catre fostii proprietari

abia astept sa il vad gol si pe lumina zilei. ca atunci cand l-am gasit era inca in iarna si era seara deja.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

cinta, succes si sper sa reusiti sa vi-l si aranjati pana la venirea bebelusului!!

Noi suntem mai lenesi, abia azi sau maine primesc ok-ul final sa vad exact valoarea maxima pe care o pot lua credit. presupun ca....daca am noroc, pana la sfarsitul lunii mai sa avem si noi cheile, poate ceva mai repede! Dar mai e de munca pana atunci!!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (31.03.2004) Daria Maria (22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Salutare tuturor. M-am gandit sa postez aici ca vad ca aveti o groaza de nelamuriri. Eu lucrez in banca la credite persoane fizice iar sotul la notariat...asa ca daca aveti intrebari concrete poate va pot da un raspuns ...cu mentiune ca exista mici diferente de la oras la oras...si de la banca la banca..

Nunta noastra 06.09.2003
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=549535785&security=moKWll

Mergi la inceput