Viata in Germania (33)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fetelor, eu o buna bucata de timp nu voi mai intra pe forum, decit cel mult sa citesc sa vad cum o mai duceti. S-au aglomerat anumite probleme si...mda,asta e!

Va doresc la toate mult soare acilea pe forum macar,daca afara nu prea merge.

-----------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

nemtoaicele,cam slabutza activitatea:)
Noi suntem mult mai bine acum,puiul meu si-a revenit foarte bine,mananca,merge la gradi,e vesel si dragut,a recuperat toae kilele pierdute si ma rog sa ramana sanatos:)
Pe de alta parte gerul de aici ma termina pur si simplu,e groaznic de frig,desi de cateva zile straluceste soarele ..eu tot sper sa se incalzeasca,sa topeasca si resturile de zapada-nimic:!!

silvia,astea sunt scorurile la w.U,am incercat si eu sa trimit si m-am lasat pagubasa.Dar,daca tu ai cont la o banca aici,si persoana careia vrei sa-i trimiti are card international in romania,poti sa.i trimiti prin banca,taxa e de vreo 8 euro la suta de euro(cel putin asa mi-au spus la Volksbank)Daca tu nu ai cont aici,nu se poate (eventual poti incerca de la un prieten care are)
Eu am vrut sa-i trimit mamei inainte de Craciun,pana la urma n-a mai fost cazul,i-am dat in mana cand a venit aici,insa in ianuarie mi.am deschis cont si i-am facut card si mamei,sa-l aiba in caz de o nevoie.Asa o sa fie transferul 0.

aschiutzo,de ce pleci??sper ca problemele tale sa se rezolve repede,dar,daca tot intri sa vezi ce facem,poti sa ne spui si cate ceva despre tine,nu?

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mamicuta Ancuta ,ma bucut ca sunteti bine si va doresc sa ramineti asa,prea mult a suferit Marc cu atitea febre si raceli.
Si aici e frig rau,dimineata cind am dus copilu'la gradi erau -5.Acum s-a mai incalzit cu vreo 2 grade ,e intunecat,parca-i in decembrie.Marie ma tot intreaba cind vine primavara pt ca stie ca atunci va fi ziua ei dar parca vad ca anul asta o sa fie tot iarna pe 2 aprilie ...

Aschiuta ,succes si te asteptam cu vesti bune!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Va multumesc de raspunsuri. Da, am un cont in banca aici la Sparkasse, dar mama nu are card international, am pus-o sa se intereseze cum poate primi banii si ce taxe trebuie sa plateasca (ca ma gandesc ca si banca din Ro ia ceva taxe).Daca nu, trimit o suma mai mare cu WUnion.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by silvia_popa

Va multumesc de raspunsuri. Da, am un cont in banca aici la Sparkasse, dar mama nu are card international, am pus-o sa se intereseze cum poate primi banii si ce taxe trebuie sa plateasca (ca ma gandesc ca si banca din Ro ia ceva taxe).Daca nu, trimit o suma mai mare cu WUnion.
Silvia

Silvia, eu zic sa incerci sa gasesti o alta varianta cu trimisul banilor, alta decat WU (cu atat mai mult cu cat e vorba de o suma mare). Ai putea deschide un cont la o banca (alta decat Sparkasse - care e mai "pretentioasa"), iar cardul sa il trimiti mamei tale. Comisionul este de 1%, dar minim 5 euro.
Cred ca e mai convenabil si sa faci virament bancar, decat sa trimiti prin WU.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Mamica dulce, tare ma bucur ca ii merge la Marc mai bine.
Aschiutza, schöne Grüße, daca doar ne citesti, cind reusesti mai scrie sa stim de tine. Speram sa rezolvi problemele cit mai repede. Halt die Ohren steif!!
Multe salutari la toate,

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

buna fetelor .... iara la voi apelez cand am nevoie de ajutor

intrebarea mea este: cam se se serveste la masa de amiaz langa pulpele de porc.... ca si garnitura....si mai ales in bucataria germana?
caci pt. musafirii de orig. romana am salata de cartofi .... care stiu ca le place f. mult (caci asta e cap de lista la toate chefurile lor) ... dar nu stiu daca nemtii se impaca cu ea....si vroiam sa le fac si ceva "de la mama lor d'acasa!"
iar la muraturi au ei asa in genere o preferinta anume? in afara de sauerkraut?

mersi mult de sfaturi!

si stiti cumva ceva retete de longdrink-uri cu sau fara alcool...care le pot prepara de dimineata si servi spre dupamasa? caci cu casa plina de musafiri ...nu cred ca as mai avea timp si de shak-anit ....

mersi de sfaturi

peca si niko(23 iulie '05)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Alina, am trimis deja cu WUnion o suma mai mare.Dar daca viitoare trebuie sa fac cum spui tu ca e cam jaf la drumul mare cu firma asta. Vad ca tu esti in Mannheim, aproape de mine. Stii ceva fain de vizitat pe weekend?Asa...sa plec dimineata, sa ma intorc dupa-amiaza?
O seara buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by silvia_popa

Alina, am trimis deja cu WUnion o suma mai mare.Dar daca viitoare trebuie sa fac cum spui tu ca e cam jaf la drumul mare cu firma asta. Vad ca tu esti in Mannheim, aproape de mine. Stii ceva fain de vizitat pe weekend?Asa...sa plec dimineata, sa ma intorc dupa-amiaza?
O seara buna,
Silvia

Silvia, din cate am mai vizitat si eu si ar fi mai aproape de tine,mi-a placut Wiesbaden si Siegburg (e un orasel mic, dar mi-a placut foarte mult). Ceva mai departe de tine, la vreo 3 ceasuri de mers cu trenul (Nahverkehr, in caz ca mergi cu Wochenendeticket) este Heidelberg-ul, putin mai la sud de Mannheim.

Oricum, dintre toate Heidelberg-ul merita vazut cu adevarat.

Am inteles ca si Aachen-ul este intr-adevar frumos, dar inca nu am ajuns pana acolo.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

peca,io zic ca si pt nemti merg ca garnitura cartofii.Uite iti dau niste idei, poate alegi ceva
http://www.marions-kochbuch.de/schwein.htm
iar pt longdrink, uite aici:
http://www.marions-kochbuch.de/rezepte/longdrink.htm

succes si petrecere frumoasa.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

a venit PRIMAVARAAAAA

Mergi la inceput