Viata in Germania (33)
Raspunsuri - Pagina 4
peca spune:
mersi de link-uri asa dupa o scurta privire pare ca o sa gasesc tot ce imi trebuie .... inca o data mersi! deci daca si pe nemti ii impac cu salata de cartofi .... atunci probabil o sa merg in mare pe asta...eventual inca ceva ca sa fie ca diverificare
peca si niko(23 iulie '05)
_
krysta spune:
buna sunt krysta sunt de putina vreme in Darmstadt as vrea si eu informatii despre cum sa ma descurc pe aici ca nu prea stiu
Himmelsduft spune:
Peca: eu linga carnea de porc as servi Kartoffelrösti (cartofi razuiti, storsi la care se adauga ou si putina sare, apoi se frig pe ambele parti) cu Pfefferlinge (ciuperci) in Estragonsoße (Sos de Estragon= planta gen mararul) si salata amestecata (salata verde+rosii+castraveti+dressing). Sau garnitura de mazare cu sos alb sau daca locuiesti in Bayern Sauerkraut cu Semmelknödel (varza cu galuste). La salate iti pot scrie multe de unde sa alegi, Nudelsalat, Käsesalat etc. La muraturi nu se poate spune ca au in general o preferinta, ci depinde de fiecare persoana care mananca castraveti, paprika etc.
De baut poti face cu alcool sau fara alcool Bowle, ca asta poti prepara dimineata ca oricum trebuie sa stea ceva timp dupa ce prepari tot.
Ex. Bowle cu alcool:
1). Ananasbowle (1/4 ananas proaspat, 2 sticle vin alb, ½ sticla Sekt si ev. putin zahar)
2). Erdbeerbowle (500 g capsuni, 150-200 g zahar, 2 sticle vin alb, ½ sticla Sekt)
3). Pfirsichbowle (9 piersici, 2 sticle vin alb, ½ sticla Sekt, 2 linguri zahar).
Ex. Bowle fara alcool:
1). Bowle cu mere si struguri (400 g mere mai acrisoare, 400 g struguri negrii fara samburi, suc de la o lamaie, 1 litru suc de mere, 0,7 litru limonada de lamaie)
2). Bowle cu piersici si portocale (1 conserva de jumatati de piersici (conserva de 800 g), 3 portocale (cam 600 g), 2 limete (lamai cu coaja verde), 0,7 litri suc de portocale si 1 litru apa minerala)
Sper ca ti-am dat ceva idei, daca ai intrebari raspund cu placere. Si va doresc un botez frumos, ca banuiesc ca la botez iti vin musafirii.
Rasfoind cartile mele de bucate, am dat peste o reteta de Windbeutel (savarine) f simpla, asa ca m-am apucat de facut Windbeutel si mi-a prins bine ca am cautat retete de Bowle ptr tine.
Va doresc ein schönes und ruhiges Wochenende la toate,
Himmelsduft
calut
Himmelsduft spune:
Krysta , bun venit pe forum si la noi. Poti apela la noi cu intrebari si iti vom raspunde cu placere. Poate ne spui mai mult despre tine, am vazut ca esti mamica, eventual si despre copil(copii). Inca odata, bine ai venit si te asteptam sa mai postezi,
Himmelsduft
calut
Daconst spune:
Bine v-am gasit fetele,n-am mai intrat de ceva vreme,dar vad ca e cam slabuta miscarea pe aici...
Eu am iar o dilema...cum pot scrie mesaje private?Am incercat sa scriu la citeva fete,dar imi apare ca ele nu primesc mesaj privat.Oare de ce?poate ma luminati si pe mine cum functioneaza forumul asta.
Silvia,referitor la trimis bani in Ro iti spun si metoda mea,poate te ajuta.Eu pun scrisoare cu valoare si platesc in jur de 6€.Este o metoda mai putin cunoscuta dar daca intrebi la posta ti se explica cum merge treaba.Noi triitem mereu asa pentru ca la sfarsitul anului folosim chitantele la finanzamt pentru impozit.Suma max pe care o poti pune intr-un plic e de 250€ si este asigurata.Inconvenientul metodei e doar ca dureaza o saptamana pina ajunge la destinatie.
Porumbita spune:
salutare tuturor!
as avea vreo 2 intrebari, daca stie cineva sa ma lamureasca:
-la minijoburi (cele de 400 Euro basis) care este durata concediului legal (dc exista) eventual un minim si un maxim de zile;
-si cea de-a doua intrebare se refera la diurna; cat e minimum legal la firma private aici? si cum se considera? adica poti lua diurna si dc esti trimis pt 12 h (deci nu o zi intreaga?)
merci anticipat!!
narcisa spune:
La diuna nu ma pricep din pacate.
La minijoburi, eu prestez asa ceva si pina acum a fost la mica intelegere, cind am avut nevoie de liber 1-2 si 3 saptamani n-a zis nimeni nimic. Concediu legal nu cred ca exista, nu muncesti nu esti platit.
Eu lucrez intr-o firma mai mare cca. 100 si ceva de angajati, nu stiu cum e in cele mici.
narcisa
quote:
Originally posted by Porumbita
salutare tuturor!
as avea vreo 2 intrebari, daca stie cineva sa ma lamureasca:
-la minijoburi (cele de 400 Euro basis) care este durata concediului legal (dc exista) eventual un minim si un maxim de zile;
-si cea de-a doua intrebare se refera la diurna; cat e minimum legal la firma private aici? si cum se considera? adica poti lua diurna si dc esti trimis pt 12 h (deci nu o zi intreaga?)
merci anticipat!!
Himmelsduft spune:
Daconst, se poate ca unele fete sa nu aiba activat sa primeasca mesaje particulare si de asta iti apare ca nu pot primi. Uitate la mesajul fetei careia vrei sa trimiti mesaj daca scrie PM, atunci inseamna ca e activate. Cred ca si tu trebuie sa iti activezi cutia de mesaje private, ca cred ca nu ai, ca altfel ti-ar aparea pe topic acolo unde scrie trimise PM cu rosu. Sper ca te-am lamurit.
Porumbita, ai drept la concediu raportat la cit lucrezi. Ein Urlaubsanspruch von 30 Tagen bei einer 5-Tagewoche ergeben sechs Wochen Jahresurlaub.
Angenommen Sie arbeiten drei Tage in der Woche, dann haben Sie Anspruch auf 3/5 des Jahresurlaubs also 18 Urlaubstage (sechs Wochen Jahresurlaub), bei zwei Arbeitstagen pro Woche haben Sie nur Anspruch auf 2/5, also zwölf Arbeitstage, die auch sechs Wochen Jahresurlaub ergeben usw.
Referitor la diurna se ia asa in calcul: absenta 8 h = 6 €, absenta mai mult de 8 h dar pina in 14 h = 12 € absenta mai mult de 14 h pina la 24 h = 24 €.
Himmelsduft
calut
Daconst spune:
Multumesc mult de raspuns,Himmelsduft
Asa e ai dreptate,dar nu stiu cum sa-mi editez profilul sa schimb ceva la el.Am vrut sa-mi pun si eu poze ca si voi, sa apara la fiecare mesaj,dar nu stiu cum.Eu putin diferit forumul asta fata de cele pe care am mai intrat.Sau eu nepriceputa...
In legatura cu zilele de concediu la basis,pot sa va spun ca desi legal e sa primesti in fiecare an platit,nu am intalnit astfel de cazuri.Toti sefii se eschiveaza sau fac in asa fel sa nu plateasca nimic.La fel ca si in caz de boala.Nu platesc concediu medical,desi legea spune altceva.Nu am lucrat basis,dar am prietene in cazul asta.Poate mai sunt si cazuri fericite,dar eu n-am auzit.
silvia_popa spune:
quote:
Originally posted by Daconst
Bine v-am gasit fetele,n-am mai intrat de ceva vreme,dar vad ca e cam slabuta miscarea pe aici...
Eu am iar o dilema...cum pot scrie mesaje private?Am incercat sa scriu la citeva fete,dar imi apare ca ele nu primesc mesaj privat.Oare de ce?poate ma luminati si pe mine cum functioneaza forumul asta.
,referitor la trimis bani in Ro iti spun si metoda mea,poate te ajuta.Eu pun scrisoare cu valoare si platesc in jur de 6€.Este o metoda mai putin cunoscuta dar daca intrebi la posta ti se explica cum merge treaba.Noi triitem mereu asa pentru ca la sfarsitul anului folosim chitantele la finanzamt pentru impozit.Suma max pe care o poti pune intr-un plic e de 250€ si este asigurata.Inconvenientul metodei e doar ca dureaza o saptamana pina ajunge la destinatie.
Daconst, iti multumesc, asa am sa fac si eu de acum. In State, La MoneyGram sau WUnion e 10$ taxa daca trimiti pana la 500$, aici e 30€
Fetelor, cum le zice la icre si unde le pot gasi in supermarchet?Am fost la raionul de peste, erau tot felul de salati,dar nu icrele pe care le stiu eu.