INTRERUPERE DE SARCINA

INTRERUPERE DE SARCINA | Autor: bacalu

Link direct la acest mesaj

Am trecut de curand printr-o intrerupere de sarcina (nu din voia mea, am ramas insarcinata in pauza de o luna a anticonceptionalelor). Am preferat sa s intample asa decat sa am un copil cu cine stie ce malformatii(Doamne fereste!). Imi pare rau ca am facut asa ceva, stiu ca e pacat si regret.
Partea prroasta e ca desi intreruperea am facut-o acum doua saptamani sangerez si acum. Nu am dureri, sangerarile nu sunt abundente, dar sun mai inchise la culoare si nu stiu daca e normal asa ceva.
Daca ati trecut prin asa ceva spuneti-mi si mie, va rog ce se intampla.
Nu era normal sa mi se recomande un tratament cu antibiotice pentru a evita o eventuala infectie?
Aspept raspunsurile voastre

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns issabbella spune:

Sfatul meu si al oricarei fete care ti-ar citi mesajul postat pe forum, este sa te duci urgent la doctor.Nimeni nu poate sa-ti spuna mai bine ca el ce se intampla si ce ai de facut. Multa bafta si sa ne auzim cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Din cite stiu eu, nu se dau antibiotice dupa chiuretaje. Dar singerarea intr-adevar, parca dureaza de cam multa vreme. Daca ai fi facut o infectie ai avea probabil febra. Asa ca, du-te la doctor, dar nu te panica! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Nu vreau sa mai pun acum paie pe foc,dar prietena mea a ramas insarcinata chiar in timp ce lua anticonceptionale,iar medicul a sfatuit-o sa pastreze sarcina.Are o fetita de 1 an si jumatate,frumoasa si sanatoasa!Ti-am spus asta,ca sa stii pe viitor.Probabil depinde si ce anticonceptionale a luat.Sunt curioasa:medicul te-a sfatuit sa faci intrerupere de sarcina?
Acum,ca tot a fost faptul consumat,cel mai bine e sa mergi la doctor,sa nu se complice lucrurile!!!Si...tine-ne la curent!!!
Ai grija de tine si sa te faci bine cat mai repede!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Iti curge cam de mult timp singe.S-ar putea sa nu te fi curatat bine dupa chiuretaj.Du-te la doctor ,e cel mai indicat.

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

In mod normal,dupa un chiuretaj,medicul trebuie sa-ti dea niste antibiotice,iar dupa doua saptamani sa te prezinti din nou la medicul cu care ai facut intreruperea de sarcina sa vada daca nu sunt probleme dupa chiuretaj,cel putin asa a fost la mine.Cel mai bine sa te duci la medic sa poti sta linistita.

Sa auzim numai de bine!

Haida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Si la mine a durat sangerarea destul de mult timp dupa un chiuretaj pe care l-am facut acum 3 ani.
Si la fel ca si tine m-am speriat pentru ca nu mai trecusem prin asa ceva si nu stiam cat trebuie sa dureze sangerarea.
Eu credeam ca dureaza 2, 3 zile.
Imi amintesc ca a treia sau a patra noapte, sangerarea era tot mai abundenta si am sunat-o pe mama in miez de noapte speriata ca am hemoragie. Chiar vroiam sa chem salvarea dar m-a linistit mama spunandu-mi ca asa e normal sa dureze.
Nu mai stiu cat timp m-a tinut dar oricum foarte mult..... mai mult decat la ciclu si spre sfarsit sangele era, intradevar, mai inchis la culoare.
Asa ca nu-ti face prea mari griji... e normal sa curga mult sange, e ca dupa o nastere.
Oricum, pentru linistea ta nu stica sa suni si medicul, daca ai posibilitatea asta.

Iti doresc multa sanatate.

(5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Buna draga mea,
Vreau sa-ti spun ca si eu am trecut prin aceeasi situatie ca tine acum 2 ani.
Si eu m-am speriat, dar cand am fost la doctor a spus ca este normal si mi-a dat indometacin supozitoare si inca ceva, dar nu imi mai reamintesc acum ce.
Oricum cel mai bine ar fi sa mergi la un control.
Pupici si sanatate.
Sa stii ca si pe mine m-a sfatuit un medic ca pot avea un copil in timp ce iau anticonceptionale?!?!?!
Ce fel de medic te-a pus sa faci avort???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

In metroragiile post-partum se recomanda ceaiul de vasc- facut prin macerare la rece.Se pune o lingurita plina ochi de plante in 250 g apa rece,se lasa sa stea o noapte intreaga,dimineata se incalzeste putin si se strecoara.Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.Toata cantitatea se pregateste o data si se tine intr-un termos,clatit in prealabil cu apa fierbinte,ca sa fie cald.

Nu stiu daca e acelasi caz aici,insa poate foloseste macar altor fete.
Toate bune!

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Parca se dadea Ergomet si supozitoare cu indometacin. Nu imi mai aduc aminte daca am luat si antibiotice. Nu cred sa fie foarte grav o singerare de 2 saptamini, dar mai bine mergi la doctor, ca el o sa-ti spuna daca sa stai linistita sau mai trebuie sa curete un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bacalu spune:

Va multumesc foarte foarte mult pentru incurajari si sfaturi.
Nerabdatoare sa aflu ceva de la voi nu am specificat toate motivele pentru care am fost sfatuita sa fac acest lucru. In primul rand au fost anticonceptionalele - am luat fara pauza timp de aproape un an jumatate. In al doilea rand a fost faptul ca am un pui care nu are inca doi ani nascut prin cezariana. Doctorul mi-a recomandat atunci ca timp de partu ani sa nu mai am alti copii. Si nu in ultimul rand faptul ca am fost chemata la servici inainte de implinirea celor doi ani de concediu, iar plecarea intr-un alt concediu pentru ingrijirea copilului ar fi insemnat concedierea mea definitiva. Dar cele mai importante motive au fost sanatatea copilului si a mea si apoi toate celelalte.
VA PUP DULCE SI SPER SA MA INTELEGETI
SPER SA-MI SPUNETI PARERILE VOASTRE.
vOI IN LOCUL MEU CE A-TI FI FACUT?

Mergi la inceput