Avort spontan - cand mai incercam?

Am pierdut o sarcina luna trecuta si as dori sa stiu cand putem incerca din nou pt. un bebe? Doctorul a spus ca dupa primul ciclu , dar eu cred ca e prea repede.Corpul are nevoie de timp pt. a se recupera.Si cand putem reancepe sa facem
?Fiecare doctor imi spune altceva.Poate vi s-a intamplat si voua si imi puteti spune.
Numai bine tuturor.
irlandeza
Raspunsuri

melutzica spune:
Irlandeza,imi pare f rau pt ce ti s-a intamplatinsa ma bucur ca ni te-ai alaturat noua si iti urez bine ai venit.
Si eu am pierdut o sarcina iar dupa,medicul mi-a spus ca am voie sa numai dupa 2 saptamani,iar o noua sarcina dupa 3 luni;unii medici zic sa astepti chiar 6 luni,depinde cat de evoluata a fost sarcina(la mine a fost in 10 saptam).
Iti doresc mult noroc si sanatate

tanima_i2002 spune:
Dupa ce vine primul ciclu cica uterul e refacut.Primul ciclu poate veni dupa 4-6 sau chiar mai multe saptamani. Si dupa chiuretaj (daca ai facut) poti sa ai o si doua , o saptamana sau 3-4 saptamani de sangerari. Eu dupa prima sarcina pierduta care a fost avort spontan cu sangerari am avut 4 saptamani de sangerari si ciclul mi-a venit dupa alte trei. La a doua sarcina pierduta (oprita din evolutie fara sangerari) am avut o saptamina de sangerari usoare si apoi ciclu normal dupa 4 saptamani si Ceva. Iar la urmatorul ciclu am ramas insarcinata. E bine sa faci si un eco dupa primul ciclu ca sa vada uterul daca e refacut. Eu am facut si la 2 saptamini dupa chiuretaj sa vada daca nu cumva au mai ramas resturi. Daca uterul e ok si ti-a venit ciclu, inseamna ca organismul a inceput sa lucreze la parametrii normali. Eu iti doresc spor la treaba in continuare si mult curaj si optimism. Cat de rau imi pare sa aud de alta fata cu probleme nu mai are rost sa mai spun, ca parca a tunat si ne-a adunat pe acest forum.

megbeng spune:
eu am pierdut sarcina in 7 sapt...prima dr mi-a zis dupa primul ciclu, dr la care am mers insa ulterior si in care am f mare incredere, mi-a recomandat sa astept 6 luni...se pare ca in primele 6 luni e riscul mai mare de av spontan (mai ales daca ai facut chiuretaj si nu ai eliominat sarcina spontan)
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

irlandeza spune:
Am avut 5 sapt. si jumatate cand am inceput sa sangerez, aproape 3 sapt.Nu mi-au facut chiuretaj, au spus ca nu-i nevoie ca nu am facut febra si nici nu am lesinat si sarcina a fost mica (aici avortul e interzis, se face doar daca iti pune viata in pericol).Am facut si eco inauntru si au zis ca nu se vede sa fi ramas ceva.Nici macar antibiotice nu mi-au dat sa iau.Atrebuit sa sun in Ro. ca sa intreb ce sa iau. Merg la control acum in 14 martie.
Apoi dupa alte 3 sapt. mi-a venit ciclu ,dar am sangerat putin prima zi , apoi 2 zile au fost doar chegulete si o bucatica mai mare care parca era ca o buc. de carne de marimea unei unghii , au zis ca doar atunci am eliminat saculetul(sarcina).Urmatoarele 2 zile am sangerat abundent si in ultima abia daca mai curgea ceva.Sper totusi sa nu am nevoie de chiuretaj ,au spus ca e mai bine sa nu-mi faca( eu am cerut si nu au vrut)pt. ca nu am inca nici un copil si e periculos sa nu-mi strice ceva inauntru si apoi sa nu mai pot face deloc un bebe.
Noi am fost asa de speriati ca de la 1 febr. de cand am pierdut sarcina nu am mai facut .Nu stiam daca s-a vindecat inauntru sau nu.Si mi se pare asa de mult inca 6 luni sa asteptam .Am tot asteptat pana acum , nu ni s-a parut ca ar fi timpul inca , iar acum cand ne-am hotarat , am pierdut .Si am aproape 32 de ani .Si vrem cu disperare un bebe. Cel putin nu cred ca am probleme de a ramane insarcinata(sper). La noi s-a prins din prima.
Mersi mult fetelor , sa fie cu noroc la toate.
irlandeza

IULIABRAILA spune:
salut!
imi pare rau pentru cele intimplate, nu credeam ca si acolo se poate !
sincer imi pare rau, o spun inca odata pentru ca nu inteleg de ce se intimpla asta cu cupluri care isi doresc sa aiba bb, le reuseste din prima incercare, dar pierd la fel de repede aceasta sarcina.
si se zice ca prima sarcina este cea mai buna! atunci , ce sa mai speram la urmatoarele?
nu asta-i problema pt tine.
mergi la control si vezi daca uterul este refacut, cum stai cu endometrul si daca acesta are diagnostic de secretor iar ovarele produc, puneti-va pe treaba. daca nu, mai asteptati minim inca 2 luni de zile.
atentie daca s-a eliminat tot, este f periculos. si daca nu o scoti la capat vino in tara, la bucuresti, sa te vada un dr calumea.
acolo unde sint interzise avorturile, nu prea vad un diagnostic super corect in a astepta sa te cureti singura, si mai ales dupa 1 luna si cu eliminare de cheaguri. ma rog, poate nu stiu eu prea bine.
te asteptam cu vesti dupa un control amanuntit pentru starea ta actuala.
IULIA

irlandeza spune:
Iulia, ce inseamna endometru? Stiu ca par cam proasta, dar neavand alte probl. habar nu am ce e.Iar cu "uterul daca are diagnostic de secretor si ovarele produc" asta inseamna daca am un nou ovul?Pt. ca atunci cand am fost ultima data la spital la eco mi-a spus doct. ca vede noul ovul care s-a format si ca nu mai vede si altceva,adica ramasite de la sarcina, dar parca pot fi sigura . La cati doct. mergi fiecare iti spune altceva.De exemplu la testul de urina mi-au descoperit ca am streptococul din grupa B si ca e periculos pt. cand voi naste un copil, dar ca nu-mi da tratament ca oricum strept. apare si dispare si nu are sens sa fac trat.O sa primesc antibiotic in timp ce nasc.Eu am intrebat nasul nostru de cununie , e ginecolog , si a zis ca-s tampiti astia de aici , ca nu-i normal sa nu faci trat. Inainte de a ramane insarcinata trebuie sa fi cat se poate de sanatoasa , nu sa incepi sa-ti tratezi diverse probl. in timpul sarcinii.
Asa e in tara straina, nu cunosti doctorii si nici pe nimeni care sa -ti spuna ce si cum , un doctor bun sau un spital ,la romani ma refer.
Deocamdata astept sa merg la control.
Mersi pt. raspunsuri , va mai astept.
irlandeza

emaaimee spune:
imi pare rau de ce ti s-a intamplat!
trimite-mi Pm si vorbim pe larg daca vrei despre ce stiu eu despre doctori,etc.

Uite atat suntem de mari

emaaimee spune:
off topic,irlandeza-tot tu intrebai cum se activeaza PM.uite asa:te duci la mesaje private din stanga si apoi la options si activezi PM.
nightie night

Uite atat suntem de mari

irlandeza spune:
Emaaimee .La mesaje private din meniu, nu?Sa sti ca nu reusesc sa intru in mesaje acolo.Am sa mai incerc mai pe seara, acum merg la servici.Sau poate pt. ca am putine mesaje trimise nu pot sa-mi activez PM-ul.Mersi deocamdata.
irlandeza

pako spune:
Irlandeza,acum aproape 2 luni am avut un avort spontan(nu avea mai mult de 4 saptamani).Am avut sangerare abundenta cu eliminari de cheaguri mari, cat o nuca mica la fiecare mictiune.Dupa operatie Doctorul mi-a spus 2 saptamani fara contact sexual si dupa 2 luni putem >face bb.
La tine cred ca e putin diferita situatia pentru faptul ca nu ai facut operatie...s-ar putea ca uterul sa se curetze mai greu...cred eu.
Trebuie doar putina rabdare si totul o sa fie asa cum vreti voi.
Mult noroc si pupici!
Felicia