Lista pentru menajera?

Lista pentru menajera? | Autor: Qamar

Link direct la acest mesaj

salutare, fetele...
am si eu o dilema...maine astept pt prima data o fata care se va ocupa de acum de curatenie la noi in apartament- problema e ca, desi e fata harnica, cea care mi-a recomandat-o mi-a spus ca trebuie sa ii zici ce sa faca, pas cu pas- sau mai bine sa ii dai o lista...
nu ma deranjeaza foarte tare aspectul asta, insa pana acum nu am stat niciodata sa ma gandesc la asa ceva, cand fac curatenie, nu imi fac lista inainte

deci,...cam ce ar trebui sa ii zic fetii sa faca?geamuri, gresie, praf, faianta....ce ar mai putea intra pe lista?ca nu vreau sa se ingrozeasca de pretentiile mele, dar nici sa uit ceva....

Noe 37+

Poze cu burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Am experienta in materie, deci te intreb mai intai: Cate zile pe saptamana vine fata? Cate ore pe zi? Ce suprafata are apartamentul? Balcon inchis cu geamuri ? Terasa (suprafata?)Se ocupa si de calcat rufe (1 data / saptamana)? Schimba paturile (1 data pe saptamana? cate paturi)?
Deja ti-am dat idei...

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by lu.more

Am experienta in materie, deci te intreb mai intai: Cate zile pe saptamana vine fata? Cate ore pe zi? Ce suprafata are apartamentul? Balcon inchis cu geamuri ? Terasa (suprafata?)Se ocupa si de calcat rufe (1 data / saptamana)? Schimba paturile (1 data pe saptamana? cate paturi)?
Deja ti-am dat idei...

lu.more, fata o sa vina o data pe saptamana si va sta pana va termina treaba pe care i-o voi da eu, adica nu am limitat nici eu nici ea la 2, 3 sau mai stiu eu cate ore...
apartamentu e de 3 camere mari, cu balcoane inchise...suprafatza nu o stiu, decat daca o masor cu pasul sau astept sa vina husband de la munci...
la paturi uite ca nu m-am gandit, dar cred ca de astea ma pot ocupa eu, mai ales ca e vorba doar de un pat...si de un patut care deocamdata inca isi asteapta proprietara

cam astea ar fi...

Noe 37+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Pai sa zicem asa:
In bucatarie : Spalat vase - eventual golit masina de spalat vase / sters mobilierul de praf (in exterior) / pervazul / usa / aspirat + spalat pe jos : 30-45 minute.
In camere : sters praful / pervazuri / aranjat camerele / scuturat cuverturi / sters geamuri vitrina (exterior)+ praf : 15-30 minute / camera.
Aspirat in toata casa + balcoane : 30-45 minute
Baia : toaleta, cada, dusul, calcarul, oglinda, aspirat + sters pe jos : 20-30 minute.

Curatenie "in profunzime" o data pe luna, de exemplu : dulapurile din bucatarie (interior), sertare, sifoniere.
O data la cateva saptamani o chemi sa faca doar geamurile (in toata casa + balcoane).
Daca e nevoie sa calce si rufe, in ziua respectiva reduci din restul de sarcini, stiind ca e om si nu robot, iar dupa 4 ore de munca, nu mai are randament.

Spune-i dimineata ce are de facut, da-i tot ce-i trebuie si las-o sa se organizeze. La inceput o sa se invarta in jurul cozii, dar dupa ce vine de 2 ori iti va cunoaste casa ca pe propriile buzunare

Cu bine
Lulu

Dragii de noi
Kyo

Mergi la inceput

Lulu, merci mult pentru detalieri..asa mi s-a mai luminat si mie neuronu, care si-asa e obosit de bebe din burtik, mi-am facut si eu o idee cam ce sa ii zic fetei si cum sa o organizez cred ca pe parcurs o sa fie mai bine, dar acu prima data eu eram derutata complet...ca pana acu ma ocupam eu si husband,dar am zis ca ni se mai schimba prioritatile acum

pentru idei, cred ca o sa imi prinda f f bine

Noe 37+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Cu placere. Ai grija de burtica, am vazut ce mare si frumoasa e
Poate mai vin si alte fete sa-ti povesteasca ce si cum.
Cu bine si - daca nu ne mai intersectam pe aici - nastere usoara si un bebelus sanatos si cuminte!
Lulu

Dragii de noi
Kyo

Mergi la inceput

lu.more, merci mult pentru sfaturi , a venit ieri fata si a fost super ok, mai ales ca aveam si eu un plan de actiune , a stat saracuta 5 ore ieri (mie nu mi se parea asa dezordine...) si vad ca e foarte constiincioasa, ceea ce e bine

merci inca o data si te

Noe 38+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Noe, in primul rand nastere usoara si un bebe frumos si sanatos !
Indraznesc sa te intreb, fata care vine la tine nu mai are vreo zi libera in care sa vina si la mine? Apartament cu doua camere in zona Lujerului. As avea mare nevoie de ajutor tot cam o data pe saptamana si as vrea numai pe baza de recomandare, ceea ce am inteles ca tu ai pentru ea.
Daca poti s-o intrebi daca mai are libere si e dispusa sa mai castige ceva bani in plus, astept un semn de viata, eventual pe pm.
Multumesc mult si toate cele bune !

Anemona

Mergi la inceput

anemona, merci mult pentru urari, si eu abia astept sa ma intalnesc cu fetita mea

cat despre menajera, imi pare rau insa ea mai lucreaza la cineva, si acasa si la firma, si , mai mult decat atat, a arvunit-o si sotzul meu pentru sediul firmei lui...deci nu stiu cand ar mai putea avea timp...oricum eu o sa o intreb daca cumva poate sau daca stie pe cineva, tot asa, de incredere..

Noe 38+

Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Crezi ca ia putea sa mi-o imprumuti si mie macar pentru paste???

Cu cat o platesti?

Multumesc.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

CristinaT, eu m-am inteles cu fata ca o sa ii dau banii de fiecare data cand vine si in functie de cate ore sta si ce face...adica in unele zile o sa o rog sa faca si chestii mai grele, cum ar fi sa stearga termopanele, etc dar in altele nu o sa aiba decat de aspirat, spalat pe jos, etc....
saptamana asta a stat de la 12 pana la 5 si vreau sa zic ca nu a stat degeaba , i-am dat 400.000...ar mai fi fost loc de negociat in jos dar eu am fost multumita de ea si pentru prima data mi s-a parut ok

Noe 38+

Poze cu burtica

Mergi la inceput