Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Eu stiu ca Moisica este contra stimularii daca tu ovulezi normal. Parerea mea este sa ii spui daca iei ceva. Eu toate inseminarile le-am facut fara stimulare, niciodata nu mi-a lasat de inteles ca as fi avut mai multe sanse daca as fi facut stimulare. Poate ne spun fetele care au reusit prin inseminare daca au facut stimulare sau nu in luna respectiva.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

Stiu, Liliana... de aceea si eu si OANA am mers pe inseminare pe ciclu natural, pt ca avem ovulatie in parametri luna de luna... dar la noi e mai delicata problema... la noi cel putin spermograma e dezastru! Si daca am facut deja 3 inseminari fara rezultat... aruncam si noi o privire in dreapta... una in stanga... daca si afara se dau procentele astea... eu nu mai pot astepta prea mult, anul asta implinesc 35 ani si nu se inmultesc, dimpotriva, ma pot trezi intr-o buna zi ca nu mai am nici unul. Iar ca exemple, Catalina a ramas insarcinata cu gemeni dupa inseminare la dr. Moisa cu stimulare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

Asa ziceam si io !!
Stam si asa prost la cap. ...si ziceam ca nu ar strica!!eu am incercat acum vreo 3 ani cu o pastia pe zi fara sa fac monitorizare ca dr-ul nu mi-a zis ca trebuie si nu am avut nimic!!
adik efecte adverse!!
Deci voi ziceti sa-i spun!! oare daca ma programez maine la cab. pt. martea viit...oi gasi loc???? zic asta caci cred ca maine dim, mai mult ca sigur va fi invazia scarbelor Imi cunosc bine corpul...si io am avut o meteo-dereglare sau naiba sa o ia...caci se fac
33 zile maine!!
Dsany

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Tabi si Rami la voi care e situatia astazi??????
Tabi sper ca petele tale nu au evoluat ca si ale mele...
Dany sigur gasesti loc si cel mai bine este sa-i spui!
Eu am sa ma duc chiar azi la ea sa o intreb pe ce schema de STIMULARE+ISA mergem.
Amely poate ne mai spui si noua ce stimulare ti-a prescris Tutunaru. Stiu ca atunci te-am sfatuit si eu sa nu te 'dereglezi' cu stimulari, dar dupa esecul de ieri, am ajuns la concluzia ca ceva trebuie sa fac.
Inca nu sunt convinsa sa fac pasul spre FIV, acolo medicamentele sunt mult mai puternice si riscurile mult mai mari, de costuri nici nu mai vorbesc, asa ca am decis sa trec la nivelul inseminarilor cu stimulare, un mic compromis pe care mi-l asum.
Rami stiu ca tu ai facut o singura inseminare cu stimulare si a fost rau, deoarece te-ai trezit cu un chist. Cum ai fost stimulata atunci?
Am citit pe la alte capitole ca luna asta a plouat cu faze luteale de 18-19 zile si CM de 32-33 de zile, deci eu raman la teoria cu "meteo dereglarea". Interesant e ca toate care ne plangem suntem din targetul faza luteala de 16 zile maxim. Mama ei de vreme!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

MOana: petele nu au evoluat inca, tot maronii sunt. Stii, de fapt e scurgerea aia albicioasa care acum nu mai e albicioasa, ci maronie. Dat fiind ca CM nu a venit pe bune, aseara am pus utrogestan, pentru orice eventualitate. Iar TB dim. era 37,1. Stau linistita sa vad cum evolueaza lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Carmencitaaaa, ai venit! mi-a fost un doooor... Sa stii ca imi lipseau discutiile tale cu Oana si mai ales celebrele sharade

Oana, imi pare rau ca petele s-au transformat in dusmani, eu chiar imi faceam sperante, mai ales ca era ceva atat de atipic la tine...asta e, tot inainte! departe de mine sa judec decizia ta sau a Carmencitei de a merge pe stimulare... Dimpotriva, inteleg cum nu se poate mai bine necesitatea unei astfel de abordari, mai ales ca eu insami am cochetat (si cochetez) cu ideea... insa m-am abtinut, cu greu ce-i drept, doar o ratiune ff puternica m-a oprit sa n-o fac Daca te ajuta cu ceva, iti zic "reteta" lui T. pt. mine, ce am observat ca o practica in prima faza, cand se vrea o stimulare mai usoara: din ziua a 5-a de CM si pana in ziua a 10-a, cate 2 tb. de clomiphene 1 dim. si 1 seara, dupa care monitorizare in ziua 10 (obligatoriu!). Din cate inteleg, Carmencitei nu i-a priit clomiphenul pt. endometru, ceea ce ma face sa nu regret ca am zis pas...
Din cate stiam, T. mai recomanda stimularea cu menogon fiole, asta s-ar putea sa fie ceva mai puternica, dar si mai eficienta, parca Lauravoinicu ia un astfel de tratament (nu cred ca de la T.), deci ar putea sa va zica schema de injectare...tocmai cerea parerea la endometre, iar Avalon a sfatuit-o cum sa faca cel mai bine.
V-ati gandit insa cum o sa o convingeti pe Moisica sa accepte tratament de stimulare? sau mergeti "pe burtici"? Eu in schimb tre' sa ma gandesc cum sa scap de "paruiala" pt. ca NU am urmat tratamentul de stimulare prescris de T.... sper sa fi uitat
Cat despre partea cu a------t, din fericire sunt imuna, sufar de sindromul "transei" si vad un singur lucru in fata ochilor...BEBE.

Oana, sper ca dupa urmatoarea ISA, sa nu mai plangi, decat de bucurie ca...

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

Oana, ce sa zic... chestia cu petele am experimentat-o si eu pentru prima data in viata acum un an si ceva, deci pe la 31 ani. Si de atunci, cam luna de luna, cu 1-2 zile inainte de venirea dusmanilor, experimentez aceste nenorocite de pete... Am citit tot pe site-ul Dr.T ca ele se datoreaza faptului ca progesteronul scade treptat, si nu brusc, ca atunci cand vine invazia rosie...Deci nu ar fi neaparat ceva patologic.

Eu sunt ziua 34, deci pana acum o faza luteala de 19 zile (!!), dar deja se anunta semne (tot maronii, si sigur nu de la implantare !) ca pana diseara ma voi lupta si eu dusmanii rushi... mama lor de rushi !

Apropo de ziua 1, e ziua in care vine rosu si intens (chiar daca vine seara, tot ziua aia se pune), nu zilele cu pete !

In legatura cu stimularea, lucrurile nu sunt chiar asa grave precum par. Eu cred ca am avut si ghinion in luna aia, in plus era a 5-a luna cand ovulam numai cu ovarul drept, si probabil ca a... clacat.
Oricum, clomiphenul da in general mono-ovulatie, mai rar apar mai multi foliculi de la el, si poate de la doze mai mari (eu am luat doar 1/2 pastila pe zi). Din cate stiu, Dr. T recomanda mai mult FSH (menogon) pentru stimularile aferente inseminarilor, atunci apar intr-adevar mai multi foliculi si sa zicem ca sansele cresc...

Carmen.cita, imi amintesc si eu cand a ramas Catalina cu gemeni in urma stimularii, dar din cate stiu sotul ei e la grupa "normospermie", ea era cea care avea problemute cu ovulatia. Stiu ca si ea a fost la Dr. Neamtu de la Parhon si a facut tot felul de tratamente. Insa, din pacate, in cazul nostru la "gigei" e buba...

Oana, am fost si eu cu sotul la Dr. Soare (senior) acum mai mult de 2 ani, am aflat ulterior ca s-a prapadit.... Cristi a facut hormonalele la el (ok) si o spermograma, dar mare ajutor nu stiu sincer daca ne putea da...

In legatura cu cauzele intarzierii de luna asta, la mine explicatiile sunt clare :
1. ovulatie mai tarzie (ziua 15-16)
2. utrogestan (ultima oara am luat anul trecut si am patit la fel !)
3. fluctuatiile meteo (in aprilie, anul trecut, am avut CM de 33 zile)

Sincer, aceasta intarziere nu ma ingrijoreaza, atata timp cat ea nu va deveni o regula de acum incolo. Eu as vrea ca luna asta sa-mi refac si hormonalele de ziua 3, ca mai nou ma obsedeaza ideea cu FSH-ul...

Fetelor, mergem inainte, ca n-avem de ales si sa speram ca vor veni vremuri bune si pentru noi ! Va pe toate !

rami

Mergi la inceput

Are Moisica numai paciente DOCTORANTE......
Eu azi vreau sa ma duc la un curs la ea tocmai pentru a stabili amandoua, impreuna, daca stimularea e buna sau nu in cazul meu.
Stiu ca atunci cand umblu la foliculi se deregleaza endometrul, de aceea sunt pregatita sa umblu si la endometru, deja am estrofem in casa, pe care tot Moisica mi l-a prescris acum cateva luni, dar am tepuit-o si nu l-am luat.
La inseminarea trecuta am ramas cu ea pana dupa 9 seara si chiar am discutat multe aspecte legate de FIV si chiar de nastere (am convins-o deja ca eu in travaliu mai mult de o ora nu stau......).
I-am spus ca mi-e teama de o hiperstimulare si de aceea fug de FIV si ma gandesc ca acum vreau sa incep cu o stimulare usoara sa vad cum stau la acest capitol...... Daca de la o stimulare usoara ma dereglez, nu ma prinde nici un medic la FIV.........
Ard etapele cu repeziciune, pana la solutia adoptie............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Fetelor am facut si noi 2 luni..ne-am tras ieri vaccinul in picior..nu a tipat cine stie si nici febra nu a facut! Am pus in album poze la "Bia la 2 luni"..Hai cine mai e graviduta si inca nu stie? Eu tot astept!Pupici!

Cafeluta mamicuta

Biencuta draguta

Mergi la inceput

Carmenicoooo unde-mi esti ??? M-am intors de la seminar de la Moisica numai cu vesti bune sunt asa !!!!
Hai ca avem materie multa in seara asta...

Mergi la inceput