Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Multumesc conchita pt raspuns.

Yucca am primit-o acum aproape doi ani, este luata de la florarie. Pe timpul iernii a fost in casa, camera cu orientare spre N. este inca in casa (aici a fost cam frig pana sambata), intr-un ghiveci destul de mare si cu pamant de cumparat.

In ultimul timp am udat-o mai rar, 1-2 ori pe sapt.

Astept sfaturi si va multumesc mult.

Pupici

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Danyelana - am si eu o yucca, prinsa dintr-un pui. In general nu am probleme cu ea, o ud destul de rar, poate o data-de 2 ori pe saptamana cand e cald. Am avut probleme cu ea cand a avut niste paraziti, nu stiu exact cum se numesc, ziceai ca sunt niste carapace lipite mai ales la baza frunzelor. Atunci a pierdut din frunze, i se uscau. A, si i s-au mai uscat frunze intr-o vara cand a ramas frate-meu sa ude florile si i-a pus prea multa apa (avea farfuriuta mereu plina)

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Multumesc Ela

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Danyelana, ai inceput cumva sa-i pui ingrasamant in primavara asta? daca nu, mai mult ca sigur ca asta e cauza ingalbenirii frunzelor. asta e mereu problema cu plantele in ghiveci - consuma toate nutrientele din pamant si trebuie sa le schimbam pamantul ala regulat sau sa le hranim cu plant food. pe de alta parte, yucca iubeste lumina, verifica daca are suficienta in camera unde o pastrezi.

Daniella4, foarte frumoasa maranta ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Daniella4, am vazut pozele, e super maranta ta. O sa pun si eu mai poze cind pot face poze ca lumea, ca la noi ploua incontinuu, ceea ce ptr plante e f bine.

Himmelsduft

calut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Multumesc, Himmelsduft! I-a mers intr-adevar bine. Acum ma gandesc s-o mut intr-un ghiveci mai mare si sa incerc sa-i pun un arac ca a invadat toata masa calcultorului!

Asteptam pozele tale!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

daniella4, frumoasa maranta ai! Spune-mi si mie secretul ingrijirii ei pt ca am avut si eu una si mi-a murit iar acum am primit o calathea crocata care face parte din aceeasi familie si se pare ca nu-i merge bine deloc. Au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele, se strang si mor. Eu o tin in dormitor care este orientat spre N, are pietris umed in farfuriuta, nu stiu ce sa-i fac...mi-e tare draga.

danyelana, si yucca mea arata cam bleaga dar sper sa fie doar din cauza schimbarii locului pt ca am scos-o pe balcon. Anul trecut a stat toata vara pe balcon care este orientat spre sud si era foarte cald si i-a mers foarte bine...acum sa vedem. Si a mea a stat tot spre nord pana acum si cam tot asa o udam , cam o data pe saptama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by alexia28

daniella4, frumoasa maranta ai! Spune-mi si mie secretul ingrijirii ei pt ca am avut si eu una si mi-a murit iar acum am primit o calathea crocata care face parte din aceeasi familie si se pare ca nu-i merge bine deloc. Au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele, se strang si mor. Eu o tin in dormitor care este orientat spre N, are pietris umed in farfuriuta, nu stiu ce sa-i fac...mi-e tare draga.

danyelana, si yucca mea arata cam bleaga dar sper sa fie doar din cauza schimbarii locului pt ca am scos-o pe balcon. Anul trecut a stat toata vara pe balcon care este orientat spre sud si era foarte cald si i-a mers foarte bine...acum sa vedem. Si a mea a stat tot spre nord pana acum si cam tot asa o udam , cam o data pe saptama.

Multumesc, Alexia
Eu am cumparat-o cam in preajma Craciunului si dupa o saptamana incepuse sa pleosteasca. Asa ca am cautat informatii pe net si am descoperit ca are nevoie de fff multa pulverizare de apa pe frunze. Asa ca, in perioada asta a caloriferului am pulverizat-o si de cate 3 ori pe zi pe frunze. Si a fost incantata!
Incearca asa.

Uite mai multe informatii despre calateea am gasit aici:
http://forum.egradini.ro/viewtopic.php?t=1338&sid=826291afaafbd68d29b79320c07fb97b

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Fetelor am pus pozici cu floricelele mele sunt la Floricele pe campii.
Va pup si spuneti pareri...astept si critici

Yo sunt bucuroasa ca mi-au inflorit lalelele...fericire mare pe capul meu

Va pup

boze
floricele pe campii

"Viata trebuie traita asa cum este, pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati."
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Primula este floarea din ultima poza.

Florile mele

Mergi la inceput