Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Flaflo, cred ca la tufa cu floricele galbene e vorba de Forsynthie (daca te uiti in albumul meu cu poze am la plante o asemenea tufa fotografiata). Pe am mea o aduc in forma dupa ce a terminat de inflorit, deci de Paste e galbena tufa, apoi apar frunzele verzi, eu atunci tai. La mine inca nu e in totalitate verde tufa si de asta mai astept. Se aduce in forma si se tai unele crengi de jos, eu tai de obicei cele vechi care au crescut cumva strambe. Sa nu tai insa f mult din tufa, ca risti sa nu infloreasca un an. De obicei se taie tufele dupa ce au inflorit.
Despre trandafirii caratatori nu stiu ce sa iti zic cind se taie. Eu am trandafiri si ii tai in toamna dupa ce au inflorit si inainte de ai ingropa, asa raman ei in forma si inalti, ca am Edelrosen. Sper ca nu e considerat reclama daca iti dau site-ul unde mai ma uit eu cind am nelamuriri cu gradina. E pe germana, cred ca nu e nici o problema, www.mein-schoener-garten.de
Sper ca am putut cit de cit sa te ajut.
Spor la treaba in gradina si asteptam poze sa vedem.
la gradinarese,

Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.

photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Tocmai mi-am pozat o muscata englezeasca
.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by adi2003

Tocmai mi-am pozat o muscata englezeasca
.

Florile mele

Adi,help please!

am luat de la piata o muscata englezeasca mica ,frumoasa foc.Cand am mutat-o din ghiveciul ala mic intr-unul mai mare,am vazut ca nu avea radacini.Adica parea ca dintr-o muscata mare a fost taiat un butas si a fosat infipt pur si simplu in ghiveciul mic.Ea arata super cand am luat-o,era vioaie,avea 6-7 flori superbe,n-am banuit ca e fara radacini.Am mutat-o si dupa aproximativ o saptamana au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele,incepand de jos.Ce nu pricep eu : frunzele se tot ingalbenesc dar continua sa apara flori noi.Nu stiu ce sa fac.Sa o las asa sa vad ce se mai intampla?Mi-e teama ca o pierd de tot.Sau sa tai butasii care inca mai au cateva frunze verzi si sa-i pun la inradacinat in apa (sau direct in pamant)?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Adi, e superba muscata ta.

Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.

photos

Mergi la inceput

Faptul ca frunzele de la baza se ingalbenesc e dovada faptului ca acei butasi nu sunt prinsi, ci asezati ca atare in pamant.
Pana planta prinde radacini ea nu va avea un aspect tocmai placut in ghiveci.O parte din frunze se vor ofilii.
Incearca sa tai cativa lastarasi si aseaza din ei si in apa si direct in pamant.
Daca ii pui direct in pamant asigura plantutelor o umezeala abundenta, prin udari repetate si pulverizari cu apa dedurizata pe frunze (seara sau dimineata).
Cam in 2-3 saptamani ai putea sa obtii in felul acesta plantute noi, "vioaie".

P.S. La muscate, indiferent de felul lor, pentru un aspect placut si inflorire abundenta, folositi ingrasamant lichid. Atentie, numai diluat in apa (de obicei un capacel la 2 litri, conform instructiunilor) dar administrat numai dupa o udare consistenta a plantei!
Daca veti administra ingrasamant lichid diluat intr-un ghiveci cu pamant uscat, veti arde radacinile plantei si o veti pierde definitiv!!!
Ingrasamantul lichid se aplica in general o data la 7 zile in sezonul cald si o data la 2 sapt in rest. Iarna se poate renunta la el, pentru perioada de repaos a plantei.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Mersi Adi,deci trebuie sa pun butasi la prins pana nu e prea tarziu.

Uite si poza cu muscata aici

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

E "sora" cu a mea:
http://i34.photobucket.com/albums/d148/siminel/Flori%20-%20mai%202006/IMG_3203.jpg
Rupe toate frunzele uscate si plaseaza butasii intr-un loc ferit de soare direct pana vor prinde radacini. Eu pulverizez muscatele in fiecare seara si vad ca le prieste.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Super muscatele englezesti!
Am pus si eu ceva pozici cu florile din casa ca cele de afara doar de acum vor inflori.Trandafirii mai ales cei cataratori sunt plini de boboci,o petunie s-a deschis,in cateva zile se vor mai deschide ,au inceput sa apara floricele la muscatele curgatoare si uite asa in 3 saptamani o sa am ceva floricele inflorite.Am primit o begonie galbena superba,daca am timp maine va pun poza,am si rupt frunza si am pus-o in apa sa faca radacini.
pupici la toate

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Cred ca si eu am cumparat fara sa stiu o muscata englezeasca...o pozez si ii pun poza dar seamana cu cea postata de Adi, doar ca e rosie.
Florareasa mi-a spus sa o pun in f mult pamant si sa o tin la vant. Stiti ceva de asta?
Si cam care e diferenta intre muscatele curgatoare clasice si cele englezesti?

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniella4

Si cam care e diferenta intre muscatele curgatoare clasice si cele englezesti?

In primul rand aspectul frunzelor si al florilor.
Muscatele englezesti pot fi curgatoare, sau clasice, cum e aceasta.
Dupa cum se observa sunt diferente si la marimea florilor, car pot fi pitice sau asa.

La muscatele olandeze, frunzele sunt lucioase, iar florile cresc mai multe sub forma de buchet. In general sunt plante curgatoare sau semicurgatoare.

Florile mele

Mergi la inceput