Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Ce sora,Adi?A ta e superba de-a dreptul,a mea....vai de capul ei.

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Fetelor,aveti niste flori superbe!Si mie imi plac,am violete,muscate,un ficus...dar am niste probleme cu ele.Au in pamant purici din aia albi,nu toate dar mai ales ficusul si nu stiu cu ce sa dau.Am incercat la un moment dat si cu decis dar au reaparut ...cu ce sa le mai stropesc?

Dana cu Paul(8.09.2000)& Ana Maria(6.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Lunna27, ai putea folosi "mospilan", un insecticid cu spectru larg de actiune.
Acu cateva zile am primit si eu un sfat, pe care il testez acum. Infige in pamant betisoare de chibrit cu capul in jos. Cam 10 bete de chibrit la un ghiveci de 10 cm diametru.
Jasmine, nu la marime m-am referit cand am spus ca e 'sora', ci la faptul ca florile sunt de acelasi fel. Cu putina rabdare ma ajungi din urma.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Adi...m-ai pierdut. Nu stiu ce musacata am, o s-o pozez cand mai scoate flori si poate ma luminezi.
De tinut muscatele la vant ce stii?

Pupici multi si admirativi, frumoase sunt floricecele tale!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetelor, vin si eu cu inca o problema! Am o gramada de musuroaie de furnici in gradina si nu stiu ce sa fac cu ele...
Am avut proasta inspiratie sa dau pe citeva cu spray de furnici obisnuit, ce-i drept furnicile au murit, dar s-a uscat si iaba pe locul respectiv. Exista ceva special de gradina?

Flavia si Bianca

Bia veselia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by daniella4
De tinut muscatele la vant ce stii?

Pupici multi si admirativi, frumoase sunt floricecele tale!

Multumesc. Stii de ce imi vezi asa de frumoase florile? Pentru ca ele sunt cumulate intr-un album si pozate in perioada lor de apogeu.
Sa nu crezi ca florile sunt mereu asa, au perioade de expansiune, de stagnare si chiar de regres.
O parte din flori le-am pierdut, e inerent, fiindca mereu se intampla cate ceva, mai apare un daunator,un val excesiv de caldura,un vant puternic,etc si daca nu esti mereu prin preajma sa le ingrijesti, le pierzi. Cu unele faci experimente, daca achizitionezi un soi pentru prima data. Pana intrebi, pana te documentezi, poate fi prea tarziu. Asa am pierdut o gardenie, un impatiens si o azalee. Aceasta din urma doar in proportie de 80%. S-ar putea sa o pot salva pana la urma.
Cat despre muscate, eu le tin pe un balcon deschis, prefera sa le bata aerul, dar vezi, vijeliile puternice si ploaia excesiva le cam deranjeaza.
Am un suport in afara balconului pentru flori de unde plimb jardinierele si ghivecele de cate ori se schimba vremea.
Am cateva muscate suspendate pe balcon in fata geamului de la bucatarie, un pic mai ferite de bataia directa a vantului.
Mai greu e de pastrat peste iarna, pentru ca trebuie depozitate in spatii racoroase, nicidecum la caldura de apartament ca automat se ofilesc. Eu am salvat din ele pe un balcon inchis, in iarna ce a trecut.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Fetelor amsi eu o intrebare. Am luat sambata un lastar de hibiscus (trandafir japonez) dintr-un parc-sera pe care l-am vizitat si nu stiu ce sa fac sa nu-l pierd. L-am pus intr-un pahar cu apa si nu stiu daca sa astept sa faca radacini sau sa-l pun direct in pamant.

Multumesc mult.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Pune-l sa faca radacini intr-o sticluta transparenta si la lumina. Dupa ce ii apar radacinutele poti sa-l asezi cu grija in ghiveci.

Florile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Da, Adi, am patit-o si eu cu muscatele. Acu' 2 ani le-am bagat in casa si le-am pierdut, iarna asta le-am lasat pe balcon inchis si au inghetat in zilele acelea cu ger, ca nu m-a dus mintea sa le bag putin in casa.

Gardeniile si begoniile imi plac teribil si vorba ta...am experimentat si eu ...si n-a tinut. Dar mai incerc...

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Hallo fetelor,

se vede ca a venit vremea buna si sinteti ocupate cu gradina. La mine au aparut florile, o sa fac poze si o sa le pun sa vedeti.
Spor la gradinarit si wk placut,
Him

Ich bin eine Frau. Daraus ergibt sich das Geburtsrecht, bei Bedarf meine Meinung zu ändern.

photos

Mergi la inceput