Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Balbina
Vezi ca poti sa faci o multime de bunatati cu laptele acela.
------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati



Asa este.Am folosit crema din lapte condensat la o mare varietate de aluaturi si e absolut dementiala.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Miha, eu sint capabila sa dau gata o cutie din asta singura, fara nici un efort. Daca am gustat prima lingurita, sint pierduta

Alina, ce noroc pe capul meu ca am reusit sa si gust din tortul tau, nu doar sa-l vad. E bun tare, de cite ori ma conving deja. Iar crema parca ar fi niste inghetata de cioco. Chiar, oare daca as congela-o, trebuie sa iasa o inghetata mortala.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nati sau cine a mai facut acest tortuletz, imi explicati si mie mai in detaliu va rog cum fac tortul buburutza?
Am cateva nelamuriri: in ce coc blatul ca sa iasa asa inalt, ca eu am forme obisnuite de tort,care e reteta blatului(ca tu am inteles ca ai folosit unul cumparat), cate oua pun ca sa-mi iasa bun?
Si am inteles ca apoi il pun intr-un caston(salatiera), cum fac sa-mi incapa,ca banuiesc ca iese mai mare in diametru decat fundul castronului, ce pun mai intai prima foaie rupta in bucatele mici?
Nu stiu daca ai inteles cam care sunt neclaritatile mele, daca ai putea sa-mi explici pe etape,please. Vreau sa-l incerc pentru fetita mea care maine implineste 4 anisori.
Imi place si tortul barbie, dar nu ma bag inca la asa ceva!!!!!
Sau ce reteta buna mai imi recomandati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Si unde vad poza de ansamblu ca in prima pag este parca numai sectiune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Christel, pozele cu tortul netaiat sint in albumul meu din semnatura, uite unul si inca unul.
La primul tort am folosit un blat cumparat, de forma rotunda. La al doilea tort am copt eu un blat, dreptunghiular. Am taiat pe grosime in 3 blaturi, apoi din unul am decupat un cerc, pe care le-am pus pe fundul salatierei. Restul blaturilor le-am facut fisii late dreptunghiulare si am tapetat cu ele peretii salatierei. Sper ca din poza aceasta se vede cum am facut. Uite o poza si cu sectiunea acestui tort: http://b.foto.radikal.ru/0603/e0268317801b.jpg . Blatul a fost un pandispan cu cacao, din pacate nu mai tin minte reteta exacta acum, dar am facut similar cu pandispanul de portocale, doar ca am adaugat cacao, parca. In fine, poti sa faci reteta preferata de pandispan, care stii ca-ti iese bine. Insa e bine sa stea blatul citeva ore bune, sa se aseze, altfel se va farimita la taiat. Eu de obicei il coc cu o zi inainte. Daca zici ca serbarea e miine, poate mai bine cumperi un blat. Si ca sa nu te chinui cu ornatul prea mult (mie mi-a luat destul de mult jocul cu fondantul), poti sa ungi tortul cu o crema pe care o colorezi in rosu/roz, iar punctuletele sa fie niste drajeuri de cioco, gen M&M's.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nu e nevoie sa fie blatul foarte inalt, e suficient sa aiba circa 5-6 cm inaltime, ca sa-l poti taia in 3 blaturi.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Multumesc mult Nati, tu in ce ai copt blatul facut de tine, ca vad ca are tot forma rotunda, ai forma din aia speciala? eu nu am, in ce as putea sa-l coc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Christel

Multumesc mult Nati, tu in ce ai copt blatul facut de tine, ca vad ca are tot forma rotunda, ai forma din aia speciala? eu nu am, in ce as putea sa-l coc?


Am copt un blat dreptunghiular, parca am scris. L-am taiat pe grosime in 3, apoi dintr-unul subtire am decupat un cerc, pe care l-am pus pe fundul salatierei. Restul blaturilor le-am facut fisii late dreptunghiulare si am tapetat cu ele peretii salatierei. Daca te uiti cu atentie in poza aia (http://b.foto.radikal.ru/0603/0aba05947831.jpg), poti sa vezi cum am asezat blaturile in salatiera.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nici eu n-am forme speciale. Blatul dreptunghiular l-am copt intr-o forma de 20 x 30 cm.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Natalia,o sa incerc sa folosesc ca blat reteta de la pandispanul de portocale, cum ai zis si tu, mai ales ca nu mai e nevoie sa-l insiropez, dar sa vad in ce o sa-l coc!

Mergi la inceput