Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Bella

Natalia,
M-am gandit ca blaturile trebuie sa iasa ca cel de pandispan doar ca f. subtiri. Au iesit unele uscate, unele mai bune...cred totusi ca a fost putina faina, am folosit masurile americane(m-am uitat pe reteta originala pusa de tine). Le-am "salvat", am sa le folosesc pt. alt tort.

Nu, e ok sa fie subtiri si uscate, chiar fragile, pe la margini. Si chiar daca pe mijloc ele sint un pic mai moi cind le scoti din cuptor, dupa ce se racesc, se usuca aproape pe toata suprafata. Arata ca niste scoarte, cu marginile valurite. Dupa insiropare si ungere cu crema se inmoaie si se aseaza.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Am revenit,cu noutati si poze...dupa cum am promis.
Vad ca nu sant singura care a facut tortul barbie in wk asta.
Deci ,Natalia ,placinta a iesit super buna si a fost foarte usor de facut.Am facut doua ,una cu branza dulce si una cu cas (adica sarata) iar tortul barbie (a fost un diplomat de portocale)a fost surpriza mea pt fetita mea Catalina ,de ziua ei...duminica..

Pozele,daca vrei sa le vezi, sant la adresa de la semnatura mea...tortul la dulciuri iar placintele la mancaruri..:)
Multumesc frumos de reteta...

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Adi, ce deosebite ti-au iesit placintele, mi-a placut ca ai aranjat ornamentele asa frumos, centrat. Nu-i asa ca aluatul e super? Se prepara usor si este buuuun buuun (vorba lui fiu-meu).
La Barbie nu am cuvinte rochia zici ca e semnata de un creator vestit de moda, bravo! Inteleg dupa forma tortului ca ai folosit papusa intreaga, cu tot cu picioare, nu? Ti-a creat probleme acest fapt? Eu nu mai stiam cu ce sa lungesc fusta, ca tare lunga in picioare mai e fatuca asta!
La multi ani fetitei tale, sa-ti traiasca!

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Multumesc pt urari..:)

Bineinteles ca mi-au facut probleme picioarele domnisoarei respective...si doar masurasem ,calculasem(cel mai adanc vas in care sa fac diplomatul ,pus pe un tort facut din blat cu crema..sa iasa inaltimea)si tot a mai fost nevoie de aproape cinci cm de acoperit soldurile pana-n talie.Noroc ca am avut multa frisca la indemana..:)
Ca sa nu mai spun ca am masurat toate papusile ,la inceput,doar doar gasesc una mai scurta in picioare ...
Dar toata bataia de cap a meritat si a fost rasplatita cu privirea Catalinei...cand a vazut tortul..

Aluatul este grozav,se face repede si e delicios..mie mi-a mai ramas putin aluat si am facut si cateva pateuri..

Daca mai ai retete de astea usoare si bune...te asteptam..sa le impartasesti cu noi..
Multumesc..

Adriana
bunatati de la Adriana

Mergi la inceput

Adi, trebuie sa mai frunzaresc arhiva mea de retete, ca am o groaza strinse acolo (bineinteles, nu sint toate sint inca incercate).
Apropo, si eu in we am facut o placinta cu respectivul aluat, uite poza.

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Sa stii ,chiar ma intrebam daca nu poate fi facuta si cu mere sau alte fructe..si cu prima ocazie am sa fac si eu cu mere.

Adriana
bunatati de la Adriana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi69

Sa stii ,chiar ma intrebam daca nu poate fi facuta si cu mere sau alte fructe..si cu prima ocazie am sa fac si eu cu mere.

Eu cred ca se poate face cu orice fel de fructe care nu lasa prea multa zeama.

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Natalia,saptamana viitoare trebuie sa fac un tort masina.Parca la tine am vazut asa ceva...M-ar ajuta mult daca mi-ai spune cum ai facut tu,sau daca ai adrese pe internet de unde sa ma inspir.
Multumesc.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi69

Natalia,saptamana viitoare trebuie sa fac un tort masina.Parca la tine am vazut asa ceva...M-ar ajuta mult daca mi-ai spune cum ai facut tu,sau daca ai adrese pe internet de unde sa ma inspir.
Multumesc.

Adriana
papa-bun

Adi, eu m-am inspirat de www.galanter.net/garbag/mishka5.jpg" target="_blank">aici. Uite inca vreo citeva surse de inspiratie, sper sa te ajute.

------------------
Numai bine,

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Acum 2 zile am facut tortul "Trufe". Se face foarte usor, si e super gustos!!!Il puteti vedea aici si aici .

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)

Mergi la inceput