Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Natalia,revin si te bat la cap cu placinta .Maine fac.Tu ai folosit o singura portie de aluat? E suficient sa faci si floricelele ?
Cata branza sa pun la umplutura? Vreau sa fac cu branza dulce,zahar,ou..se mai pune si altceva in umplutura>,pe langa arome?cat se tine in cuptor,sa nu iasa cruda la mijloc?
Eu,bazaicioasa...:)

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by adi69

Natalia,revin si te bat la cap cu placinta .Maine fac.Tu ai folosit o singura portie de aluat? E suficient sa faci si floricelele ?
Cata branza sa pun la umplutura? Vreau sa fac cu branza dulce,zahar,ou..se mai pune si altceva in umplutura>,pe langa arome?cat se tine in cuptor,sa nu iasa cruda la mijloc?
Eu,bazaicioasa...:)

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo



Adriana, am folosit cred ca o portie si jumatate de aluat, ma crezi, nici nu tin minte acum . Oricum, nu e problema daca iti iese mai mult aluat, se poate pastra in frigider citeva zile fara probleme sau poti face pizza sau niste pateuri cu el.
Ma simt obligata sa-ti dau o sugestie importanta: daca e brinza mai uscata, merge mai putina faina, cam cu 1/3, daca e cremoasa, e ok toata cantitatea. Oricum, pune la inceput doar o parte din faina si adaugi atit cit sa obtii un aluat elastic care nu se mai lipeste de miini.
La umplutura cantitatea depinde de preferinta ta, eu cred ca am pus cam 500 g de brinza + 1 ou. Pe linga arome, nu cred ca tre sa-i mai pui ceva, poate doar niste stafide sau alte fructe uscate.
Suprafata (cu floricele) o ungi cu ou batut. Tii la cuptor la foc mediu, pina se rumeneste frumos. De timp nu pot sa-ti spun exact, pentru ca fiecare cuptor e cu "firea" lui. Oricum, nu cred ca mai putin de o jumatate de ora. Daca ti se pare ca s-a rumenit prea repede, acopera placinta cu folie de aluminiu, ca sa se coaca in interior, fara sa se arda deasupra.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Sarumana!
Deci,portie dubla de aluat si mai ramane si de ceva pateuri...
Revin dupa ce fac..


Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Natalia, am incercat si eu azi prajitura cu lamaie super a iesit!
Usor de facut, trebuie sa recunosc ca ai niste retete usoare si fff.bune.Multu
mim pt. ele!
P.S. Intr-adevar laptele condensat indulcit e cu totul altceva decit cel pt. cafea.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Narcisa, felicitari pentru reusita, arata asa bine prajitura ta! Merci pentru laude, intr-adevar, mie imi plac retetele simple, dar de efect.
Vezi ca poti sa faci o multime de bunatati cu laptele acela. Era pe undeva un subiect unde am postat mai multe retete.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

Am facut torturile, cum imi propusesem, pt. week-end-ul acesta. Natalia, nu-mi era frica degeaba ca nu o sa iasa blaturile la Truffle cake, chiar nu mi-au reusit(compozitia a iesit f. spumoasa si in cuptor s-a lasat). Am facut un blat obisnuit si l-am taiat doar in patru. Tortul a fost foarte bun(am turnat si eu mai mult Cointreau in el, ca eram suparata pe blaturile alea) dar tortul Barbie a fost un succes la scena deschisa. Fetita mea de 2 ani tot deschidea frigiderul si striga "vauuuuuuu"(wow!) iar invitatii au facut fotografii cu "tipa"!


http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=451891010&ran=19438

(Imi spuneti si mie, va rog, cum definesc un link in doua cuvinte?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Bella

Am facut torturile, cum imi propusesem, pt. week-end-ul acesta. Natalia, nu-mi era frica degeaba ca nu o sa iasa blaturile la Truffle cake, chiar nu mi-au reusit(compozitia a iesit f. spumoasa si in cuptor s-a lasat). Am facut un blat obisnuit si l-am taiat doar in patru. Tortul a fost foarte bun(am turnat si eu mai mult Cointreau in el, ca eram suparata pe blaturile alea) dar tortul Barbie a fost un succes la scena deschisa. Fetita mea de 2 ani tot deschidea frigiderul si striga "vauuuuuuu"(wow!) iar invitatii au facut fotografii cu "tipa"!



Bella, blaturile trebuie sa iasa subtiri, de citiva milimetri, nu trebuie sa creasca!!! Chiar daca aluatul e pufos, datorita albusurilor. Cum crezi ca ar arata un tort de 8-10 foi unse cu crema, daca te astepti ca fiecare foaie sa aiba oaresice grosime? Ca un turn .
Oricum, e ornat foarte frumos tortul tau, iar despre Barbie imi vine sa zic la fel ca fetita ta: vauu! Super, foarte frumos si original, bravo!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Bella, pentru a ascunde link-ul sub un cuvint, scrii asa:
[ url = "link" ] cuvint [/url]
Numai sa scoti toate spatiile dintre semne.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Bella, m-am mai uitat inca o data prin albumul tau cu bunatati, delectindu-ma cu frumusetile pe care le ai acolo.
La Barbie ai folosit doar partea de sus a papusii sau pe toata?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

Natalia,
M-am gandit ca blaturile trebuie sa iasa ca cel de pandispan doar ca f. subtiri. Au iesit unele uscate, unele mai bune...cred totusi ca a fost putina faina, am folosit masurile americane(m-am uitat pe reteta originala pusa de tine). Le-am "salvat", am sa le folosesc pt. alt tort.
La papusa am muncit mult sa-i scot picioarele, se tinea bine "tipa" si avea niste picioare luuuuungi... I-am prins de talie, cu elastic, o "tepusa" de lemn si am invelit-o in folie alimentara de la talie in jos. Nu stiam cu ce sa o imbrac in jurul taliei, era mult spatiu si am pus capsunile, trecute prin ciocolata. In frisca am pus un pic de gelatina, altfel nu se tinea. A trebuit sa lucrez repede cu el, am batut frisca de 3 ori ca tot nu-mi ajungea. Nu stiu cat de originala sunt, cred ca m-am inspirat de peste tot! In timp ce-l faceam mi-a venit o idee super, o "toamna"(pt fetita mea nascuta toamna).

"Bunatate nefireasca"

Mergi la inceput