Deserturile Nataliei (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Christel, imi pare rau daca nu sint suficient de explicita. E chiar simplu. Mai bine decit am scris pina acum nu pot explica. Si imi pare rau ca nu pot desena, cred ca ar fi mai clar de aratat in desene.
Mai explic inca o data principiul pe scurt: se tapeteaza cu bucati subtiri de blat o salatiera, se toarna o crema in care se pune gelatina, fructe si cubulete de blat, si se acopera cu alte fisii de blat. Se baga la rece. Dupa citeva ore se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza.
Mai uita-te la poze, inclusiv la cea cu sectiunea.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Acum am vazut mai bine, merci, ce sa fac esti o artista,le-ai asezat asa de bine, ca nici nu-ti dai seama ca nu-i copt in forma rotunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Hop si eu cu o idee legata de utilizarea laptelui condensat mult pomenit:))) Eu zic ca se poate folosi cu succes in loc de baza din oua crude frecate cu zahar pt unele creme (am facut ieri un strop de crema de cafea pt un desert ultrarapid), cum ar fi crema de cafea de la Prajitura slovaca sau Bratt (parca asa ii zice), dar si crema de vanilie (cred ca se poate amesteca laptele asta treptat in untul batut spuma, neadaugandu-se zahar, doar esenta de vanilie; la fel cred ca se poate proceda cu alte arome).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Daniela, hihi, crema de acest tip (lapte condensat + unt) e o crema banala la rusi, unde laptele condensat este extrem de popular. E adevarat, e si foarte, foarte buna. Varianta mea preferata e cea facuta cu laptele caramelizat (fiert in cutia nedeschisa timp de 1.5-2 ore). Merge perfect si la foile de napolitana. Variind proportiile de lapte si unt, se obtin creme de diverse consistente si chiar gusturi. Se poate pune si cacao.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Natalia, am facut ieri tarta cu branza de vaci, varianta dulce, a fost f. usor si a iesit f. buna. In weekend mai fac tortul cu trufe
Numai bine.

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Daniela, hihi, crema de acest tip (lapte condensat + unt) e o crema banala la rusi, unde laptele condensat este extrem de popular. E adevarat, e si foarte, foarte buna. Varianta mea preferata e cea facuta cu laptele caramelizat (fiert in cutia nedeschisa timp de 1.5-2 ore). Merge perfect si la foile de napolitana. Variind proportiile de lapte si unt, se obtin creme de diverse consistente si chiar gusturi. Se poate pune si cacao.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati



Dupa ce fierbi crema ce consistenta are? Mie mi-a iesit ca o smantana mai groasa si l-am fiert vreo 3 ore.Ar trebui sa-l fierb mai mult? Stiu ca spuneai la un moment dat ca tai crema asta cu cutitul.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc


Dupa ce fierbi crema ce consistenta are? Mie mi-a iesit ca o smantana mai groasa si l-am fiert vreo 3 ore.Ar trebui sa-l fierb mai mult? Stiu ca spuneai la un moment dat ca tai crema asta cu cutitul.



Miha, ai avut nesansa sa dai peste ceea ce numesc eu lapte condensat contrafacut. Sa-ti zic cum e treaba cu laptele asta, cel putin cu ala care se gaseste in Basarabia. Exista lapte condensat facut din lapte integral si zahar, atit, si exista lapte condensat care are in compozita lui lapte degresat, zahar, arome, coloranti, aditivi si alte prostii de genul asta. Ei bine, am patit-o exact ca si tine, am fiert o cutie de lapte din a doua categorie, nu si-a schimbat deloc consistenta. De atunci ma uit cu atentie la ce scrie pe eticheta, inainte de a cumpara (daca sint in Moldova), sau rog persoanele care ma aprovizioneaza sa fie atenti la acest aspect.
Laptele condensat veritabil (adica cel facut exclusiv din lapte si zahar) se caramelizeaza la fiert chiar si dupa 1-1.5 ore. Iar dupa 2-2.5 ore efectiv il tai cu cutitul. In aceasta forma se foloseste ca umplutura pentru pateurile dulci din aluat dospit, gogosi, sau pentru a lipi biscuiti intre ei, si pentru alte bunatati.
Unele cutii au si eticheta scrisa in limba romana, daca nu, roaga persoana care iti cumpara laptele sa se uite atent la compozitie.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Natalia, am facut ieri tarta cu branza de vaci, varianta dulce, a fost f. usor si a iesit f. buna. In weekend mai fac tortul cu trufe
Numai bine.




Babirusa, felicitari si mult succes la tort!
Eu chiar acum am bagat la cuptor o placinta cu brinza dulce, abia astept sa fie gata.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad (22.06.2004)

Bunatati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Natalia, am facut ieri tarta cu branza de vaci, varianta dulce, a fost f. usor si a iesit f. buna. In weekend mai fac tortul cu trufe
Numai bine.

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)



Babirusa sa-mi spui si mie ce smantana folosesti aici pt tortul de trufe.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

a venit PRIMAVARAAAAA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bella spune:

Alinkav, super arata tortul tau cu trufe, am sa mai incerc reteta!
mariussimiuc, ai postat pe undeva retete cu lapte condensat?

Bucatarie

Mergi la inceput