Alaptarea si postul

Alaptarea si postul | Autor: Bic

Link direct la acest mesaj

Inca alaptez exclusiv. Conform dogmei ortodoxe sint absolvita de la post sau nu?
Anul trecut am profitat de ocazia ca eram insarcinata si am fentat ambele posturi...

Smaranda, 03.11.2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Si acum ai sa-l fentezi profitand de faptul ca alaptezi si trebuie sa mananci sanatos,variat si din toate grupele alimentare...

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

nu e vorba de fentat sau ne....fentat!tu acum ai o singura grija:sa iti hranesti copilul sanatos!te poti ruga mai mult......purificarea spiritului .....si apoi recuperezi cu posturile de peste an din fiecare miercuri si vineri!plus ce e post mare si insemnat in calendar!

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Mie duhovnicul mi-a zis sa mananc in asa fel incat sa-i dau tot ce ii trebuie copilului. Libertate totala, nu?
Am citit undeva ca alaptatul in sine este o jertfa a mamei.

Sa cresteti mari si sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Zic si ca fetele ,lasa postul si mananca tot ce trebuie .Doar alaptezi ,nu?

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Bic bun subiect. Si eu ma gandesc sa-l intreb pe preotul meu. Dar mi-e cam frica, daca zice ca nevasta-sa (care i-a facut 4 copilasi) a tinut post?

Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

MAMICI,
hraniti-va sa va puteti hrani copiii, nu exista lucru mai important acum !!!

Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

si eu zic sa lasi postul si sa papi variateu una asa am facut si inca asa fac.
adevarul e ca de obicei nu prea ma omor cu postitul

de fetita cu fundita

Uite atat suntem de mari

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Mananca linistita.....

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Buna Bic,

Nici nu se pune problema sa tii post in situatia data. Nici un preot normal nu iti va "cere" sa tii post cand alaptezi. Stiu ca timp de 7 ani ai voie sa faci diverse lucruri interzise celorlalti. Ce imi vine in minte acum e ca poti spala de ex. chiar si duminica desi in mod normal nu se spala. Cred ca e valabil si cu postul. Dar ca sa nu vorbesc prostii am sa intreb si iti spun.

Pupici
pa

Crinutz codita de maimutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Citind aici despre post, imi aduc aminte de un capitol frumos dintr-o carte – sper sa va placa si voua:

“A existat odata un ascet care ducea o viata de celibat si care si-a propus drept obiectiv sa lupte impotriva sexului, atat cu sine cat si cu cei din jur.

Cand i-a venit vremea, a murit. Neputand suporta socul, discipolul sau a murit la scurt timp dupa el. Ajuns pe lumea cealalta, lui nu i-a venit sa-si creada ochilor: preaiubitul sau Maestru statea pe o pajiste cu o fata splendida pe genunchi !

Supararea i-a mai trecut la gandul ca aceasta este rasplata primita de maestru pentru abstinenta sexuala pe care a practicat-o pe pamant. Drept care s-a dus la el si i-a spus:

- Invatatorule, acum stiu ca Dumnezeu este drept, caci vad ca te-a rasplatit in cer pentru austeritatea pe care ai suportat-o pe pamant.

Maestrul parea iritat:

- Idiotule ! i-a raspuns el, acesta nu este cerul, iar eu nu sunt rasplatit, ci pedepsit. La fel este si ea !

Cand pantoful se potriveste perfect, nimeni nu-si aminteste de picior.
Cand cureaua se potriveste perfect, nimeni nu-si aminteste de talie.
Cand toate lucrurile sunt in armonie, nimeni nu-si aminteste de ego.
La ce va folosesc atunci toate austeritatile voastre ? ”
Anthony de Melo – Rugaciunea broastei

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput