Cand profesorul ameninta parintele

Cand profesorul ameninta parintele | Autor: craciunitza

Link direct la acest mesaj

Ei, am trait s-o vad si pe asta. Nu c-ar fi asa greu de imaginat :)))Sa incep cu inceputul... acum 2 ani am sponsorizat o grupa de 20 de copii de 10 ani sa faca un curs de informatica. Sponsorizarea respectiva a durat 1 an si datorita acestui lucru am ajuns sa ma cunosc destul de bine cu profesorul care tinea cursul. Nu am fost foarte multumita pentru ca nu au fost concursuri, nu i-a ambitionat cu nimic pe copii, au fost doar cursuri simple.
Anul trecut, baiatul meu cel mic si-a dorit sa faca iar cursul de informatica. Cercul de informatica din scoala este tinut de aceeasi firma particulara a carui patron este profesorul de mai sus. Cursul destul de scump, rezultatele insa cam slabe. Am fost de cateva ori cand am platit orele, se platea la fiecare ora, si in afara de 4-5 copii care stateau la calculator nu am vazut nimic deosebit.
Ultimile ore, cred ca vreo 4, nu am ajuns sa le platesc... m-au sunat de zeci de ori sa ma intrebe cand platesc... pur si simplu aveam o perioada foarte incarcata si nu reuseam sa ajung la scoala... in vacanta mare m-am intalnit cu ei sa le platesc si, bineinteles, le-am cerut factura pentru toata plata. Aici au dat din colt in colt, ca intai sa platesc, ca-mi dau factura dupa aia si, bomboana de pe tort, mi-au socotit si telefoanele care mi le-au dat, sa le platesc si pe alea. Nu le-am mai platit nimic.
Azi m-a sunat profesorul, cel care a papat banii mei 1 an de zile degeaba, cand am sponsorizat grupa de copii, si inca 1 an cat a mers copilul meu la pierdut timpul la calculator. I-am spus care este punctul meu de vedere, eu trebuia sa platesc pentru ceva ce ei nu mi-au dat, respectiv cunostintele informatice ale copilului. Ori, copilul meu e CA-TAS-TRO-FA il ale informaticii, sotul meu e informatician si s-a luat cu mainile de cap cand l-a testat. Daca al meu copil e prost si nu pricepe, nu trebuia ca profesorul sa-l pastreze in grupa doar ca sa-mi ia banii, trebuia sa se implice si sa trieze copiii, nu sa tina grupa doar ca sa pape bani de la parinti.
Si m-a amenintat. Ca merge la diriginta, la directoare, la politie, la Basescu... drum bun si cale batuta!

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Of, of, of...
din pacate, nu gasesc alta explicatie la aceasta "patanie" decat foamea exagerata a romanilor dupa bani...bani pe care s-au obisnuit sa-i primeasca indiferent de calitatea serviciului oferit. Trist e ca se intampla si in patura celor care ar trebui sa ne educe copiii

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

aime, esti o draguta ca mi-ai raspuns
Nu am scris patania mea ca sa dau raportul, sunt foarte curioasa ce cred ceilalti parinti care au citit, sotul meu insista sa platesc orele restante, aproape ca ne-am certat pe tema asta dar eu simt ca am fost mintita si furata de acest profesor si nu vreau sa dau nas unui om care si-a batut joc de mine.
Ce fac?

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

E putin uimitor ceea ce se intimpla. in locul tau as plati dar numai cu factura detaliata si as face apoi frumusel reclamatie unde trebuie sa-i tai macaroana. Factura e foarte importanta ca sa ai datele precise despre firma, sa stii de cine sa te legi.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Craciunitza, in primul rand bravo pentru gestul facut, acela de a sponsoriza cursul de informatica!
In legatura cu problema pe care o ridici aici, eu as plati, dar din alte motive.
As plati cele 4 ore "restante" (tu l-ai numit asa), fiindca, cinstit vorbind, baiatul tau a fost prezent la cursuri... chiar daca nu a invatat nimic. As plati un serviciu de care copilul meu a beneficiat. Daca serviciul a fost de proasta calitate, trebuia, cred eu, sa ridici problema la scoala, cu mult inainte...

Spui in primul tau mesaj : "Daca al meu copil e prost si nu pricepe, nu trebuia ca profesorul sa-l pastreze in grupa doar ca sa-mi ia banii".
Bineinteles ca e datoria profesorului sa te informeze daca fiul tau nu tine ritmul, dar tu, cand ai vazut ca pe cel mic nu-l ajuta cu nimic cursurile de informatica, ai reactionat in vreun fel? I-ai spus profesorului ca nu esti multumita? Ca te gandesti la eventualitatea sa-l retragi pe copil de la cursuri (fiind un curs platit cu ora, nu cred ca esti "maritata" pe viata cu el, si cred ca poti incheia cand vrei, dintr-un motiv sau altul).

Spui ca deja dupa primul an nu erai multumita. De ce l-ati mai inscris in anul al doilea?
Spui, de asemenea, ca ai remercat o data, cand ai mers sa platesti, ca aceste cursuri nu pareau sa-i entuziasmeze pe copiii prezenti. De ce l-ai mai lasat pe fiul tau sa piarda timpul in continuare?
Sotul tau, cand l-a testat pe copil? Daca ati observat ca nu invata mare lucru in timpul anului, ati ridicat problema asta la scoala?
Daca l-a testat numai la sfarsit, dupa istoria cu "neplata" orelor restante, scuza-ma, dar cred ca nu ati procedat bine. Pentru ca trebuia sa-l urmariti pe copil in permananta, sa-l intrebati, sa va arate ce a invatat nou in ziua respectiva... cu atat mai mult ca sotul tau e de meserie.

Asta e parerea mea, sper sa nu e superi.
Cu bine.
Lulu

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Cele doua situatii, sponsorizarea grupei de copii si cursul copilului meu, au fost facute de profesori diferiti, ambii profesori apartinand de aceeasi firma. Asta nu era o obligatie ca ambii profesori sa fie prosti. Nivelul lectiilor la grupa de copii sponsorizati a fost scazut, datorita faptului ca era vorba de incepatori, nemultumirea mea de atunci s-a datorat exclusiv faptului ca nu i-a stimulat pe copii, nu s-au organizat nici un fel de concursuri si crede-ma ca erau bani destui pentru asta. Dupa acea sponsorizare au urmat altele, in alte domenii si cu alte grupe de copii, daca nu ai criteriu de comparatie nu poti compara, asa mi-am dat seama ca prima sponsorizare a fost teapa.
In ceea ce-l priveste pe copilul meu, era singurul curs de informatica din scoala si, fiind tinut de alt profesor decat cel care a lucrat cu grupa de copii, am sperat ca si rezultatele vor fi bune. Probabil ca, daca ar vrea iar sa faca acel curs, l-as inscrie. Ce ar trebui sa fac, sa-i spun copilului: "nu te las la curs din cauza ca profesorul e tantalau"? Cred ca responsabilitatea este a celui care tine cursul, nu a parintelui. Nu stiu cum procedeaza alti parinti dar eu nu pot sa testez copilul pe vorbe, am nevoie de lucrari notate, de teste, de o situatie clara a evolutiei, pentru ca eu nu sunt informatician si habar n-am ce notiuni face copilul meu la cursul de informatica. Aceste lucrari le-am asteptat, le-am tot asteptat, pana a venit vacanta si m-am intrebat "bai frate, ce porcarie de curs e asta?". S-a intamplat ca la o discutie cu taica-su, copilul sa demonstreze ca nu stie nici macar elementele de baza in informatica, a fost o discutie intamplatoare, nu o testare impotriva profesorului, discutia s-a purtat in concediu pentru ca atunci am avut timp s-o purtam.
Teoretic, este foarte frumos sa urmaresti copilul in permanenta, practic, cred ca e stresant de ambele parti si intervine si problema lipsei de timp, eu ajung acasa seara si nu sunt genul de parinte care face umbra copilului.
Dupa cat timp, crezi tu, ca se vad rezultatele unui curs prost? Uneori nu se vad nici macar dupa 1 an - uita-te la studentii care termina o facultate si habar n-au pe ce lume traiesc - daca sotul meu nu ar lucra in domeniu, nu as fi stiut ce nulitate e copilul. Probabil sunt destui parinti care au strans banut cu banut pentru cursul de informatica si habar nu au ca au platit pentru nimic. Da, puteam retrage copilul oricand, dar la vremea aceea nu stiam ce stiu acum cand scriu, mereu am sperat ca acel curs este serios. Am tinut legatura cu profesorul care ma asigura ca lucrurile merg bine, eu pe asta ma bazez, pe cuvantul unui adult, nu aveam nici un motiv sa retrag copilul.
Nu stiu care este serviciul de care a beneficiat copilul meu, chiar nu stiu si crede-ma ca vreau sa aflu si sa ma bucur pentru asta. Calculatoarele sunt cumparate de parinti, sala unde s-a tinut cursul era in scoala, internetul tot parintii il platesc, curentul si caldura la fel, profesorul e platit de parinti... de ce serviciu neplatit inca a beneficiat copilul meu?
Daca acest curs se tinea la sediul firmei lor unde, o data pe saptamana, copiul meu le papa spatiu, lumina si caldura, poate ii dadea si o bombonica, da, era vorba de servicii care trebuiesc platite chiar daca orele de curs au fost nule.
Dimpotriva, cred ca am contribuit cu succes ca firma sa ramana in scoala si sa-si faca reclama, asta am facut prin faptul ca am inscris copilul la cursul lor si timp de 1 an el a mers acolo.
Tu, daca iti cumperi o masa, o primesti impachetata si acasa iti dai seama ca are un picior mai scurt, ce faci? Nu ceri o alta masa? Si daca nu au alta masa, nu ceri banii inapoi? Cum poti sa-ti dai seama la magazin ca masa e defecta? Si de ce trebuie sa preaslavim iar si iar porcaria aia de Miorita care ne invata de mici sa plecam capul?
In afara de ceea ce am lamurit mai sus, intervine si aspectul de relatie client/sponsor, este un gest de curtoazie sa nu dai cu pietre in sponsor, ori atitudinea celor care au tinut cursul este sub limita mea de intelegere.
Am 3 grupe de copii cu care fac gratuit ore dintr-un anumit domeniu, gratuit!, intr-o locatie ale carei costuri le suport exclusiv. Am fost la concursuri, la tv, in excursii, pe banutii mei. Nu mi-as permite sa vorbesc urat vreunui parinte si sa-i imput sutele de telefoane pe care le dau ca sa-i anunt una sau alta.
Pe copii ma pricep sa-i educ, cu adultii e mai greu si stiu ca functioneaza foarte bine sa-i lovesti unde-i doare mai rau: la banuti!

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Craciunitza, ai vreun contract cu respectiva firma in virtutea caruia trebuie sa faci plata? Se stipuleaza in el ca tre' sa platesti si telefonul firmei (m-as mira tare!) etc, etc? Daca ai, care sunt obligatiile firmei si care ale tale?
Daca nu...poti sa-i spui aluia "La revedere!".
Cat despre amenintzari...oricine o poate face, nu inseamna nimic , doar arata calitatea persoanei respective!
Mult succes!

Ioana 29 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Nu am nici un contract.
Nici pentru sponsorizarea de acum 2 ani nu mi-au dat inca factura.
Dar nu asta este problema, mai mult decat sa-l pedepsesc in felul meu pe arogantul asta de profesor/patron, vreau sa stiu ca am mutat un pai in sensul bun al lucrurilor, asta este mai important, sa invete ca nu poti sa-ti bati joc nici de copil, nici de parinte.

Nu e greu sa-ti imaginezi cum m-am dus eu ca o floricica la ei sa le platesc orele restante, stiam care e suma ca mi-au zis-o de zeci de ori la telefon, si acolo mi se spune o suma mai mare. Iar cand am intrebat de ce e suma mai mare mi s-a raspuns arogant: pai aveti de platit si telefoanele!
Pariu?

Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Pai daca n-ai nici un contract, nu ai nici o obligatie.
Iar daca vrei sa il pui la punct pe respectivul patron nu ai decat sa faci o reclamatie la garda, una la opc si tot asa. Pentru ca ceea ce face el este ilegal pe langa imoral.
Nu iti fie teama ca iti expui copilul, el va invata de aici cum e normal sa se poarte cineva corect in societate. E o adevarata lectie de educatie civica. Si e mare lucru sa o vada chiar de la parintii lui.
Mult succes!

Ioana 29 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by aime

Of, of, of...
din pacate, nu gasesc alta explicatie la aceasta "patanie" decat foamea exagerata a romanilor dupa bani...bani pe care s-au obisnuit sa-i primeasca indiferent de calitatea serviciului oferit. Trist e ca se intampla si in patura celor care ar trebui sa ne educe copiii

aime

Eu i-as spune si lipsa de moralitate si incompetenta si asa mai gasi ceva dar m-a suparat povestea ta. Alex e inca mic si nu m-am confruntat inca cu asa ceva, dar crede-ma as reactiona ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sunt de acord cu lu.more .
Copilul a beneficiat de un serviciu.
Daca v-ati inteles sa platiti in functie de prezenta la curs, trebuie sa platiti. Daca plata e conditionata de trecerea unui test la sfarsitul cursului, iar copilul nu trece testul, nu trebuie sa platiti.

Mergi la inceput