Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (25)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

De la 12 la 18 am fost pe afara. Super vreme!

M-am uitat ieri la cate poze am apucat:
Dordia ai fost super-frumoasa la botez! Cat despre Stefan.. cel mai mult imi plac portretele unde rade! Un dulcel si jumatate!
ilenuta semeni f mult cu -- cum mi te-am inchipuit eu! Misto ti-a stat cu palaria!
monet ce pletoasa e Maya! Parca i-a mai crescut frezuta! Si ce marisoara in comportament! Ca si Nati Imi plac f mult pozele cu Lia si Maya impreuna! Tare frumusele sunt!

De fapt e un pleonasm sa afirm ca vreun bebic de nov-dec ar fi frumusel! Sunt minunati cu totii! Fiecare bebic este cate putin al fiecareia dinre noi, doar ni-i stim de la ecografii si am asteptat fiecare nastere cu mare emotie!

Noki si celelalte fete care iau diverse pt lapte poate stiati, dar eu va mai zic: toate ceaiurile, galactogilele si nutrinatalele se iau INAINTE DE MASA, pe stomacul gol, ca sa se absoarba cat mai bine. Pe galactogil scrie chestia asta, dar o scrie numai in varianta pee franceza, sub eticheta in lb romana.

Eu am luat Galactogil 1 cutie, saptamana trecuta, acum n-am mai gasit, dar nu constat vreo scadere. Mi-a ajuns o saptamana. Nu-s panicata sa mai iau. De fapt si asta e tot din plante, iar Galega officinalis, a citit taica-meu ca nu numai ca creste cantitatea de lapte dar face si laptele mai consistent. L-am rugat pe taica-meu sa se uite prin cartile lui despre plante si fitoterapie, ca are o gramada (ii place lui botanica).

Joy si Nati e nemultumita uneori de pampersul ud - adica plange si daca o schimb ii trece. De-asta de regula o schimb inainte de fiecare masa. Asa ca bucura-te ca asta e motivul si nu mai tot face acolo biberoane cu lapte praf ca ai lapte, mai fata! La tine panica e motivul principal pt care iti scade, panica cum ca n-ai avea! Zau! Autosugestia e f f importanta, dupa cum scria si in link-ul dat de Bic. Gandeste-te ca ai lapte si incearca sa-l vizualizezi cum se formeaza in sani si curge prin canalele care se tot unesc si apoi ii vine lui bb in gurita...

Anda !

Corap imi pare f rau pt lapticul tau! Dar a fost aproape 4 luni! Tot e ceva. In schimb - nu cumva ai facut vreo toxiinfectie alimentara? N-ai si diaree? Pe de alta parte poti sa ai febra si de la deshidratare poate nu ti-ar strica o perfuzie. Zic si eu, ca si Anda.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Corap, scuze, am vrut sa zic "cheama pe cineva sa aiba grija de Andrei", nu de fata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

corap, hai, nu dispera. pune-te tu pe picioare, ca nu dispare lapticul asa repede, mai mulge-te daca poti, si cand iti revii fa o incercare cu doza soc de galactogil, poate revine. din ce-mi amintesc din prospect, parca era folosit si dupa nastere la declansat lactatia.
daca nu merge, sunt totusi 3 luni in care ai avut, si mergi mai departe.

lavi, daca "vizualizez" mult cum curge laptele si ma mai uit si cum plescaie fi-mea.. pe mine ma apuca o foaaaameeeee... asta asa, ca fapt divers.

meems, iris adoarme singurica. dupa ce mananca, ii dau suzy, mai tzoncare de 2-3 ori si cade lata. zi, noapte, nu conteaza.

joy tie iti place sa bei ceai de musetel neindulcit?? io nu pot si pace, daca simt gust de musetel imi vine sa vomit. atunci la copil de ce i-ar place?!
eu ma gandeam la un momet dat sa indulcesc ceaiul cu glucoza, sa nu pun totusi zahar. cand vad cat e de dulce lapticul de la mine mi se pare normal ca fi-mea sa nu vrea ceai neindulcit. inca n-am aplicat schema, dar ma gandesc. ca se termina cutia de babydrink si parca as trece pe ceai normal.
dar, ca sa va faceti o idee cat ceai a baut fi-mea, de la nastere si pana acum 11 pliculete, x 150 ml apa (diluat de 3 ori mai mult). ca tot se discuta de cat ceai beau copiii.
nu vreau sa pun in discutie "indulcit sau nu", ci, daca indulcim, cum si cu ce o facem.

ah, si uitam... am crezut azi ca mi s-a "defectat" copilul. statea in patut nemiscata, cracanata, cu mainile rastignite, se uita fix la carusel si nu scotea un sunet. ma apropii de ea, se uita la mine, da' nu zambeste... ma aplec un pic, cu gandul s-o fac sa rada... pfuuuuu, puteeeee. facuse copilul kk... si cum ea face rar si-o schimb aproape imediat, probabil chestia aia vascoasa lipita de fundul ei era ceva complet nou, nu stia cum sa reactioneze. deci... ultimul fu miercuri dimineata, acum altul...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Cristina

La noi funcioneaza schema:o zi mami cu supozitorul, o zi fata singura.Azi am mancat o portocala, sa vedem daca se regleaza.

Mergi la inceput

Am gasit astrograma bb-ului IrinucaR la subiectul 15 de la scutece, ca am inteles ca se cauta.

Astrograma bb-lui Silviei n-am gasit-o. Am cautat de la subiectul 8 pana la 15, la scutece.

Cine vrea sa caute, sa faca asa: se duce pe link-ul catre subiectul respectiv, deschide subiectul, da versiune pt imprimanta, ca sa fie tot subiectul pe o pagina si cauta cu ctr+f ce cuvant crede: eu caut sagetator pt bb-le Silviei, pt ca Anda pune numele zodiei in fata si bb-le Silviei fiind pe 2 dec e sagetator. Am mai cautat "astrogr" ca sa mai vad daca e vba de astrograme.

Eu acum ma opresc pt ca trebuie sa-mi imbaiez Natalia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

HAi ca fusei pe afara, cu treaba in casa si cand sa stau si eu pe dc, ete ca nu mergea netu'.

CORAP, de ce nu ai chemat salvarea? sau te duceai la spital...chiar asa de rau sa faca fierea dintr-o data??? sa nu fie altceva...

LAVI, cred ca sunt un pic stresata ca de cate ori ma mulg, abia scot cativa ml si mi se urca la cap.
plus ca nici numai il vad pe pitic cu laptic suroindu-i pe la gura cand mananca, plus ca facea fitele alea la san...toate astea nu ma duceau decat cu gandul ca nu am lapte.
si nici sanii numai sunt asa plini....
Link-ul dat de BIC este super misto, dar zau asa ca daca esti cu pisicu' ca mine...

ILENUTZA, am gasit azi galactogil la HELPNET 350.000 si mi-am luat o cutie. Inca ma uit la ea si nu am deschis-o...este cum zice LAVI chestie cu pisicu' si parca as mai tine-o ...
Multam mult.

ADELINA, nici vorba sa ma supar...oricum bag la cap si-mi iau si de ala.

LAVI si cum sa beau ceaiul inainte de masa??? Ca beau cca 1,5-2l/zi. Pai nu pot bea inainte de masa 2-3 cani...oricum mai alternez cu cate o bere, apa...
Si am vazut si eu ca in compozitia galactogilului intra si malt-ul...pai de aia este buna berea?

CRISTINA, sincera sa fiu nu-mi aduc aminte sa fii baut asa ceai de musetel. Dar eu de asta intrebam de zahar...voi puneti? sau cu ce indulciti? tu ii dai babydrink si ala-i dulce.

Stiti ca nu semai dau anticonceptionale fara reteta?
SI nici ser fiziologic?
Si f multe altele...

Sa va zic ca pana la urma i-am pus supozitor cu glicerina..de fapt nasisu ca eu nu am putut , ba mi la mai si rupt.
Si sa vedeti catai CHINA a facut baiatul meu, dar saracu cu ce chinuri....si de consistenta pastei de dinti, adica f tare pt el care facea moooale.
Si-s sigura ca mai avea pe acolo cate ceva...

joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

cristina, maaamaa ce noroc pe capul tau: deci adoarme singura negresit..pai daca o inveti sa-si schimbe singura si pampersul, poti s-o trimiti la munca, part-time pt. inceput:))
meems, sugestii sa adoarma singura nu cred ca ne pot da fetele. fiecare bebeu...
of , Doamne, m-am chinuit pana acum sa-l adorm -exact ce vorbeam - cu pernuta preferata, suzi, tv, bibe, san inainte, san dupa sa motaie, plimbat, cantat, leganat...am reusit acum 2 minute! jur, dupa o zi intreaga!!! acum plange!!! simt ca mor! atat a dormit, cat am scris eu asta la pc.. 2 minute...

mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

joy, uite ce zice tati cand i-am citit mesajul tau...
ca , dupa ce-a vazut guvernul statistica cu scaderea populatiei, ia masuri. contraceptive pe reteta, maine-poimaine urmeaza si prezervativele. buna strategie, nu???

dar serul fiziologic ce are?? intelegeam chestia cu antibioticele, ca prea ia lumea de capul ei, in spiritul "la doctor ajung numai daca mor, in rest ma tratez singur".
ah, si tocmai voiam sa ma duc sa caut solutie perfuzabila, sa iau ditai sticlontul, sa nu ma mai stresez cu fiole...

cu ceaiul, da' i-am dat babydrink, diluat cum am scris nu mai e asa dulce. ca am comparat cu lapticul meu. dar fi-mea n-a vrut ceai neindulcit, a scuipat bibe. si cand ma uit la andrei, ca raceste si nu vrea sa bea un pic de ceai din ambitia mea cu el neindulcit, pe iris vreau s-o invat cu ceai, chiar daca asta inseamna sa-l indulcesc usor.
silvia zicea ca se gaseste glucoza in farmacie. o sa iau sa pun incet-incet sa vad cat inseamna "usor dulceag", ca nici dulce nu vreau sa iasa.

anda, uite, chiar m-am gandit, nu-mi amintesc decat 2-3 momente cand am leganat-o eu in balansoar sa adoarma. cred ca cineva acolo sus tine si la mine un pic, daca mai era si fi-emqa copil de-ala de sa mori cu el in brate nu rezistam cu amandoi.
cu pampersul mai dureaza, da' poate il invat pe andrei sa i-l schimbe

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Buna seara,fetelor,mamici si bebici!

Lavi,ca de obicei,prompta la orice cerinta,la orice "vaicareala"de-a noastra(in cazul asta,a mea!!!),esti o dulce!!
Pupicei multi!
Cum oi avea timp cu 2 fetite si sa ne mai cauti noua astrogramele...
La aceeasi concluzie am ajuns si eu:NU gasesc astrograma lu'Stefanel!
So,Anda,daca nu te deranjez,si cred ca te cam deranjez-ca spui ca poetu'nu prea le doarme-iti mai dau o data datele lu'Sergiu_Stefan:
Nascut pe 2 dec.2005,vineri,la ora 5.10 PM.Multumesc din suflet!

Acu'sa va zic ce pb.am am eu,sa radeti 3 zile de mine,iar Anda o sa ma bata,va tineti bine??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deci,copilashul meu DOARME de rupe,are program de somn frumos si ziua!!Singur,singurel!!
Adica,ii dau bibe,il ragai,ne mai jucam noi cu jucarii,mai vorbim,gangurim,parca zice moa-moa,gangaaaagaa-si mai ma duc si eu sa mai fac curat,sa mai calc o camashutza-ca-mi place mult sa calc,pe bune!!-si mai bag un oki la el,si el,ce credeti ca face!!???????????
Doarmeee!!!o oricica,doua dupa fiecare bibe,cam are program de somnic Asha,calculat pe 24 ore,cam doarme 14-16!!!
O fi de la laptele asta praf!!!?
Ca el,avand deja 6.800 kg,ii dau 5-6 mese pe zi,5 doze de lapte la o masa,deci un total de 170 ml la masa!Ceiuc intre mese nu prea-i bag,asha vreo 40 ml total.

Cristina-sa-ti dau datele noastre la 3 luni:6.800 kg.si 65 cm.

pupicei multi,ma duc sa va mai citesc din urma,am multe de recuperat!
cre'c-am pus cam multe virgule,nu??:o)

Mergi la inceput

Cristina, la fel si la mine: Silvia plangacioasa rrrau, f f greu de culcat iar pe Nati o pun in pat si isi suge degetelul in pic sau nici macar, si adoarme.

Mergi la inceput